Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz ρσгτσ #91537 üzenetére

TV nézésnél abszolút nem érdekes semelyik HDR ez szerintem egyértelmű.
    Streamnél már érdekes lehet, pl nálam a Prime gyűrűk ura sorozat nagyon szép HDR 10+ ban , ugyan az minta Dolby Vision.
    Letöltött nagy bitrátás anyagoknál már fontos, Bluray DoVi anyagoknál megfelelő lejátszóval szerintem szükséges feltétel vagy a DoVi vagy a HDR10+. A HDR10 és a HDR10+ között is már észrevehető a különbség.
    Mielött valaki ítéletet mond egy eljárásról ,érdemes a TV-t bekalibráltatni ahhoz a módhoz és elfogadni, hogy a Dolby Vision a Mozik jellegéhez van szabva, azaz besötéítést vagy legalább nem lámpafényt igényel ahhoz, hogy visszaadja azt amire szánták. Ugyan ez igaza HDR10+ ra is.
    Hozzátszem ez az én véleményem. A kalibrálás szerintem a két metaadatos eljáráshoz nagyon fontos. Minél nagyobb lesz a fényerő a TV-kben szerintem annál többet nyom a latba a két eljárás.
    AZ nem mentesití semelyik nagy gyártót hogy ha a legfontosabb HDR eljárást és az egyik elterjedt hangformátumot nem támogatja az alól, hogy a választás lehetőségét meghagyja a felhasználóknak.

Új hozzászólás Aktív témák