Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz Daryl Dixon #76113 üzenetére

Ja igen ez egy ilyen aktiv kabel. Van sima rez HDMI-nel is ilyen repeater, ha hosszabb kabel kene. Azt nem tudom pl input lagot mennyivel noveli egy ilyen cucc, pl PC-vel osszekotve. Az teny hogy az optikai kabelek verhetetlenek savszelessegben es SNR-ben, interferenciaban barmekkora tavolsagban is. Csak ugye itt is pont az a gond, hogy a csatlakozonal at kene alakitani fennye az adatot. Ha valakit erdekel: A Thunderbolt is teljesen optikainak indult... de ugye mindig ott a dilemma, hogy uvegszal meg nem viszi at az aramot, ha tap is kene.
    [link]

Viszont elobb utobb szerintem lehet szukseg lesz valami rendes nativ optikai HDMI szabvanyra. Mondjuk 8K HDR 120 Hz :D Addig foleg uzleti felhasznalasra hasnzaljak ezeket. Lakasban amugy sem kell 300 meter... de pont 9 meter felett kezd para lenni 4K-nal.

"Unlike optical cables, copper-based HDMI cables have issues with interference and length. The main issue here is going to be the length. If you want to transfer 4K video over a copper HDMI, you can only reach around 30 ft(9 meter). before you start having issues
    With fiber optic, that distance maximum is absolutely smashed. A fiber optic cable can transfer data at a staggering 1000 ft (300 meter). For most home applications, this is overkill, and this is why for commercial use, fiber optic HDMI is often used. For those huge LED billboards and stadium screens, the source is usually too far away to reliably use copper HDMI.
    If you want to use a copper-based cable at a distance of over 30 ft. you’ll need a repeater. A repeater, like this one (from Amazon), is fairly affordable and can work if you need to. But if you are running a cable over 30 ft., it might be a better option to go for a fiber optic cable."

Valszeg maradok amugy a jol bevalt 3 meteres minosegi HDMI-nel, aztan a tobbi Tetris a PC-nel. Input lagnak is ez szerintem a legjobb.

Új hozzászólás Aktív témák