Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Joshi #7213 üzenetére

Tessék, itt a mestermű (elszúrtam a kamera beállítást, de nem veszem újra :P):
    https://youtu.be/KEhtbmxvyXU (Nincs benne 18+, mint pl. az arcom)
    Érdekes az, ahogy a 4:4:4 tesztábra villog. Ezt eddig nem figyeltem. TV módban sem mindig csinálja, attól függ mi más van még mellette a képen (és lehet, hogy csak a legutóbbi firmware óta ilyen?).

A későbbi megjegyzésed: PC-n számít a 4:4:4, ha netezel vagy játszol, vagy akár csak ha "placebó" minőségben nagyítod fel, pl. madVR-el (vagy drága asztali lejátszóval) a filmekben lévő 4:2:0 chroma-t 4:4:4-re, és meg akarod azt őrizni a TV-ig. Bár ez utóbbin nem szoktam görcsölni (nem véletlen hívtam placebónak) és a játékoknál sem annyira feltűnő a dolog, főleg nem 4k-ban, inkább csak a színes betűkön, vagy színes háttéren lévő fekete betűkön zavaró, néha nehéz ilyenek olvasni ha blur-os a chroma (pl. piros betűk szürke háttéren, amiket valós 4:4:4, pontosabban natív RGB monitorra szántak, szinte olvashatatlan tud lenni TV-n).

Ez az OLED topic majdnem olyan rossz, mint annak idején a plazmás. Már csak a HDMI kábel témát kéne kötelező napirendi ponttá tenni minden szerdára, és ott lennénk a szeren.:))

Mindenkinek a saját korlátozott felhasználói szokása az abszolút mértékadó és a saját szubjektív preferenciája a nemzetközi mértékegységrendszer etalonja, illetve jobban ért ahhoz, amiről még csak nem is olvasott eleget, mint az aki igen, sőt hosszas saját tapasztalata is van vele. Azok is egymás mellett elbeszélve oktatják ki egymást, akik igazából nagyjából egyetértenek. Szóval tipikus internet chat. ;]

De ne vedd teljesen magadra, ezt az utóbbi pár hét termésére értem, mióta szórványosan követem a topic-ot (és én is tudom magamról, hogy bizonyos témákban ugyan ilyen vagyok néha, hiába próbálok nem ilyen lenni, ez eredendő emberi hiba...). De azért próbálhatnánk néha egy kicsit konstruktívabbak és nyitottabbak lenni egymás felé. ;)

törölt tag

Az biztos, hogy PC-vel PC módban állt helyre a kép még anno a B6J-vel is. Anélkül látványosan rossz képet adott számítógépről, mert a 4:4:4 chroma helyett csak a 4:2:2 ment, ha jól rémlik.

(#7212) daneel_hu: Van aki en bloc leírja az Ikeát. Nekem a fél lakás onnét van és bevált, persze ahogy írtad, nem mindegy, hogy a lakás melyik fele. :D A tárolóik nekem is bejönnek.

• janos666

nagyúr

Csinálok neked egy youtube videót 'bazzeg. ;]

Bár lehet a 6-oson még nincs, vagy más, mint a 7-esen.
    A 6-ossan már rég játszogattam, azóta sok firmware lefolyt és általában nem PC monitorként babráltam, ha 6-ossal találkoztam.

Új hozzászólás Aktív témák