Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Kuponok....
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz
manager2220 #67460 üzenetére
Ha HDMI ARC-on kötöd össze a soundbart a TV-vel, akkor a TV távirányítójával vezérelheted a soundbar hangerejét. Nálam működik rendesen.
Pro Koryak Szakmám szerint RTV műszerész és híradástechnikus vagyok
Celtis Én sem látom borúsan a helyzetet, mert legalább nem hal ki a szakmánk, és lesz a jövőben is munkánk.A TV-knél ne csak a központ tápra gondolj, mert van benne jó néhány nagyfrekvenciás áramkör is amik szintén tele vannak elektrolitkondikkal. Persze más is eltud romlani, de ma a kondik a sarkalatos problémák.
Egy személyes példa régebbről. Idős szüleim felhívtak, hogy segítsek nekik egy új mosógépet választani. Meglepődtem, mert kb. 2,5 éves Indesitjük volt. Mondták, hogy elromlott a mosógépük, megbolondult a vezérlése. Kijött a szerelő és 42eFt + munkadíjért akart vezérlőpanelt cserélni benne. Elmentem hozzájuk, kiszedtem a panelt és kiderült, hogy 2db elektrolitkondenzátor adta meg magát. Ezek ára kb. 500Ft. Kicseréltem és azóta is azt használják (még le nem rohad teljesen a teteje és a palástja). Az a baj (illetve személy szerint nekem jó), hogy nem mindenki ért ehhez, így vagy kénytelen drágán javíttatni vagy lecseréli a meghibásodott eszközeit.
Egyébként nálunk a cégnél vannak olyan területek, ahol előírás, hogy karbantartáskor egyes vezérlő-áramkörökben adott ciklus szerint cserélni kell az elektrolitkondenzátorokat. Ezeknél csak adott gyártmányúakat és egy évnél nem régebbi gyártásúakat lehet csak használni. Az utóbbi kritérium a legproblémásabb a beszerzés szempontjából.alaves Igazad van, jó lenne tudni, hogy milyen alkatrészekből épülnek fel az eszközök. Ezt viszont sajnos a legritkább esetben tudható. Egy komoly gyártónak sokszor ciki lenne leírnia, hogy minden alkatrésze, talán még az összeszerelése is made in China. Félreértés ne essék, ott is gyártanak kiemelkedő minőségű alkatrészeket és eszközöket, de annak meg is kérik rendesen az árát.
Egy példa a múltból. A régebbi időkben a Panasonic híradástechnikai eszközökben kiemelkedően jó minőségű kondenzátorok és félvezetők voltak, főleg a középkategóriától felfelé. Ma nem tudom mi a helyzet, mert teljesen elszakadtam a napi szintű háztartási elektronikák javításától.blakey Köszönöm az infót! Úgy látom kénytelen leszek ismét felvenni a fonalat a mai híradástechnikai fejlődéssel, ha nem akarok újra ilyen problémákba belefutni. Kissé lemaradtam ebben a témában. Azért várom nagyon a megrendelt konvertert, mert ez leegyszerűsítené számomra a kapcsolgatást, állítgatást hang ügyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xbox Series X|S
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Nyaralás topik
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Október közepétől kezdi el megoldani a PC-s játékosok gondját a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BMW topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest