Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daneel_hu

addikt

válasz Ijk #5859 üzenetére

"Ez az egész felbontás mizéria véget fog érni 2 év múlva, mert egyáltalán nem lesz FHD kijelző. Ez még csak most kérdés, mert csak a felbontás miatt nem kell 55"-ban UHD-t venni jelentősen drágábban. "

Most sincs értelme beszélni róla, mert az OLED topikban vagyunk.
    2 jelenleg is kapható FHD OLED van, ebből mindkettő erősen kompromisszumos.
    Az egyik hajlított panellal érkezik és 2015-ös technika van alatta, a másikban is 2015-ös technika vagyon, de ott még 3d sincs, webOS 2.0 stb...
    (a 910-esről és az A7V-ről beszélek) A 910 elméletben még a 2016-osok fényerejét sem hozza, az A7V-nél nem tudom mi a helyzet.

Magyarán vehetsz FHD OLED-et, de csak kompromisszumokkal teheted meg... mármint a felbontáson kívül is.

törölt tag

Már megbocsáss de ki a francot érdekel a több milliós kivetítővel rendelkező pacák és a kivetítője, mikor itt az alap oledet is alig tudja kiköhögni a többség. Faszért kell itt mindig a feszkót kelteni. Nem te vagy aki a technológiára hatással van és én sem.Az uhd itt van és marad is gondolom mint az fhd anno. Miért kell minden kibaszott bejegyzésednek azt az érzetet kelteni azokban akik uhd t vettek, hogy felesleges volt.
    Nincs a környékeden valaki aki kiverné neked? Csak kérdem? Én nem szeretném.

• torma1981

veterán

De pl ha játszani akar az ember akkor nem mindegy. 4k sokkal jobb. Nincsenek elsimítási problémák stb. Aki ezeket nem látja vak. Kár ezen vitázni. Akinek jó a full HD vegye. Ennyi.

• Ren Hoek

veterán

1 méterről 42 colon ordítanak a pixelek FHD-n. Akkor teljesen elhiszem, hogy 2 méter körül is ugyan ezt látnám 55 colon.

A 2.2 méter 55 col FHD egy technikai mérés.a.20/20-as látásúakkal. Szerintem ezt kár vitatni, mert ez egy általánosan elfogadott, kimért érték.

Az, hogy az egyéni toleranciád és a látásélességed hol van, azzal nem foglalkozik a táblázat. Persze ez is megszokás kérdése. Aki egész életében az alacsonyabb PPI-hoz szokott óriás méretű kijelzőkkel, annak ehhez adaptálódott az agya. Én utóbbi x évben a nagyobb PPI-os eszközökhöz szoktam, 42 col FHD, 1.8 méterről, 23 col FHD monitor. Ehhez képest most a 27 colos FHD borzasztó rácsos. Megszokhatatlan kategória, főleg szemüvegben.
    Más meg észre sem veszi, kérdezi hol a probléma.

Szóval az egyéni tolerancia és az anatómiailag mért adatok alapján van létjogosultsága a 4K-nak 55 colon. Főleg ha monitor opció is ott van, inkább 2 méter nézőtáv alatt.

... de azzal egyetértek, hogy meddő vita,(ígérem nem is hozom fel többé) mert hamarosan nem lehet már kapni FHD kijelzőket OLED-ből. Árban már ott vagyunk, hogy LCD-ből sem, mert arányaiban nem drágábbak annyival. Mivel OLED-ből nincs összevetési alap, ezért nem tudjuk a 4K mennyivel drágább. Ha lenne egy valódi 2017-es FHD modell, új elektronikával...az gyanítom nem 350K-ba kerülne. Mondjuk tfh 100e felár lenne A 4K-n. Mindenki döntse el megérné ez vagy sem.

Új hozzászólás Aktív témák