Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• renatto

őstag

válasz alaves #27149 üzenetére

Ahogy janos666 is írta, ha nem látsz visszamaradást, elváltozást ne használd magadtól. A gyárban okkal állították be egy adott órára, így ha te még tesztábrán sem látsz semmit, lehet akkor is ki kell egyenlítenie a panelt. Így szerintem ezt se piszkáld. Persze, benne van, hogy előjön ettől megint a 25%-os képhiba, de ennyi erővel azon is aggódhatnál, hogy lesz-e pixelhiba egy idő után...

• janos666

nagyúr

Ha hibás a gyárban rögzített referenciája, vagy rossz maga az egész algó (legalább is nem minden panelnél
    működik egyformán, van ahol jobb, van ahol rosszabb tőle, ismeretlen okokból), az otthon csak akkor derül ki, ha lefut és látszik az eredmény (50/50, ha nincs több megbízható adatod).

Azt mindig láthatod, hogy milyen az, mikor nem fut le (pontosabban fogalmam sincs mi a max, amire húzható a számláló, mert nem próbáltam módosítani, de ha mozdul, akkor gondolom legalább 9999 óra, ami sok év). El tudod megfelel-e neked vagy sem.

Viszont míg nem ismersz senkit, aki próbálta átállítani a számlálót, addig az is lehet, hogy amint hozzányúlsz, kikapcsolt és sohasem kapcsol be többé a TV (újabb 50/50 --- bár erre szintem kicsi az esély, max a garanciát bukod papíron ha kiírja, hogy Checksum Mismatch [indikáció, hogy babráltad], de igazából szerintem azt se nézi majd meg itthon egyik szerviz technikus se).

Szerintem amíg nem látsz problémát és él a garancia, addig hagyd békén. Mikor közeleg a garanciaidő vége, akkor ha félsz tőle és nem jött még el magától az ideje, akkor futtasd le egyszer, hogy kiderüljön.
    Noha az LG állítólag garanciaidőn túl is javítja a téglalapos hibát, talán biztosabb a dolog még garanciaidőn belül, főleg ha pl. egyértelműen rosszabb lett valami, de nem egészen a hírhedt téglalapot látod, hanem részlegesen valami hasonlót, de közel annyira zavarót (pl látszik a téglalap minta az egyik felén, ami aztán fokozatosan eltűnik a másik felén, de ez most csak példa...).
    Ha makacs IR-t / BI gyanút látsz, ami nem akar kifakulni napokon át (többszöri >4 óra használat valamilyen más tartalommal, mint ami beragadt + esti pihenések), akkor is futtasd le bátran (csak ne várj 50/50-től több esélyt, hogy jobb lesz tőle).

• krx21

nagyúr

Én bízom benne, hogyha az LG nem is publikálja, de javította ezt az új firmware-ekben...

Új hozzászólás Aktív témák