Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magi
tag
Szia!
Én Panasonic 42G30-ról váltottam 55B7-re.
SD anyagok:
Nekem is parám volt, mert a G30 valóban nagyon szépen jelenítette meg, míg az ideiglenesen kipróbált LCD-n (Sony 55XE9005) hányás volt ugyanaz a tartalom ugyanabból a forrásból (UPC).
Szerencsére a B7-tel nagyjából hozza azt a minőséget mint amit a plazmán láttam (látok).Mozgásmegjelenítés:
Na ezen a téren tényleg van lemaradás. Én egészen addig nem is tudtam mit jelent ez a kifejezés, amíg arra nem lettem figyelmes, hogy a TV adások szabályszerűen szaggatnak. Mióta ezt látom nem igazán vagyok képes TV adást nézni rajta, mert rendkívüli módon idegesít, míg a családnak ez egyáltalán nem tűnik fel.
Ami érdekes, hogy ezt a problémát csak TV adásnál látom ilyen drasztikusan, HDMI-ről ATV-vel (és a korábbi Med8er-rel) nem jelentkezik ez a gond. (Legalábbis itt én sem látom.)Ami furcsa lesz a váltásnál az a fekete. Ha fekete a kép, akkor olyan mintha kilenne kapcsolva a képernyő. Ez mégha emiatt meg is leszek szólva, nekem kimondottan zavaró. Panánál a fekete ugye egy kicsit szürkés volt (messze kevésbé, mint LCD esetén), de nem volt olyan zavaró az átmenet mint most. (Pl. Van egy sötét jelenet, amikor szürkés a tartalom amiatt, hogy látható legyen a cselekmény. Ekkor ha "lekapcsolják a villanyt" akkor pedig nem szürkés lesz a kép, hanem teljesen fekete -> mintha a TV-vel lenne gond.)
A fenti ellen annyit tudtam tenni, hogy a TV-n bekapcsoltam a HDR hatást (ekkor a szürkés rész sokkal csillogóbban fekete szerű és így nincs az az érzésem, hogy 2 külön filmet néznék a váltásoknál), cserébe a színek természetellenesek lesznek.
Úgyhogy összegezve én ha egy pl. 50G30-ról váltottam volna, akkor csalódott lennék, így összességében azért megtudtam barátkozni vele. (Ja és ha van pl. Netflix előfizetésed, akkor az igazi HDR baromi jó. Ilyenkor a Pana labdába sem rúg.)
-
Multibit
nagyúr
ne akarj "VHS" minőséget HDR-ben látni
Idézd kérlek a hozzászólásomból az a részt, ahol ezt az igényt látod!Ha a Plazma kiváló minőségben jelenítette meg az SD anyagot(ezt kétlem)
Írtam én ilyet? Olvasd már el újra, amit írtam! Ismétlem (hogy megértsd): e l f o g a d h a t ó a n.Attól nem lesz ütősebb a mondandód, ha poénkodsz és olyasmit adsz a számba, amit nem mondtam.
-
Ijk
nagyúr
Ugyan úgy nézne ki UHD plzamán is az SD anyag mint FHD-n. Mint ahogy a FHD anyag is ugyan úgy néz ki 4k-n mint FHD-n.
A gond az hogy mindig a képernyő felbontásához szánt anyag lesz a referencia. Ráadásul általában nagyobb képátlósat is vesz az ember, ami tovább ront az SD helyzetén.
Persze tudományosan be lehet magyarázni a felskálázást, különböző algoritmusokat és nézegetni a képéleket hogy most jobb-e a fűrészes vagy a mosott magasabb felbontáson. Gyakorlatban meg alig van ezeknek jelentősége. Egyszerűen szarabbul néz ki a Pumukli 65"-on 3m-ről mint 20"-on 5-ről, meg amúgy is átállt a szem a 60fps-es 4k hdr demókra.
Mindig jobb lesz, de legalább nem rosszabb a magasabb felbontás, ellenkezőjét legfeljebb egyesek magyarázzák be önigazolásként. Más kérdés hogy mennyire van értelme, nyilván ha úgyis venni kell új készüléket akkor hasonló árban UHD-t vesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- További aktív témák...
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor