Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nem is értem, hogy miért nem Panasonic-ot vettél. Egyébként pont HDR-ben a legjobb a qd-oled.
-
Sasi001
őstag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
A panelrothadás mindenképpen később jelentkezik, 3+ év. De van akinél nem jön elő.
-
Sasi001
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Azt viszont nem veszed észre, hogy a Samsung-nál ugyanez. Ott igazából másban nem tudnak kötekedni csak, hogy szar a szervíz. Folyamatosan ezt olvasni na az is nevetséges. A “szar” szervízre nem lehet mással válaszolni mint, hogy nem igazán kell igénybevenni, nem úgy mint az Lg-nél amit ugye megindokolsz, hogy miért is? És jön a felsorolás. Ha nem jelenik meg a szervíz “fikázása” addig nem is igazán hangzanak el az Lg ilyen jellegű hibái.
-
Sasi001
őstag
válasz
üzenetére
Ez is érdekes mert megjelenése óta csak iPhone-t használok, viszont beégett darab nálam még nem volt. Világszinten nem tudom. Az iPhone-ok nagy részébe a Samsung gyárt panelt. Már van Lg is állítólag az iPhone topikban jelezték, hogy az a gyengébb minőségű panel. Mondjuk én nem vettem észre különbséget, állítólag az Lg rózsaszínes döntögetve.
-
Sasi001
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Értsd jól. Attól mindenesetre több mint hogy elvétve talált egyet egyet. Úgy tesz mintha nem létező probléma lenne pedig az. Ez tény.
-
Sasi001
őstag
válasz
gabber01
üzenetére
Egyértelmű, fentebb írtam is, hogy persze az Lg-nek nagyobb az eladása, viszont pl. konkrétan Philips-re keresve szinte nem találtam semmit. Érdekes, hogy az Lg nem tud mit kezdeni vele. Sőt annó még cserélték emiatt, most már letudják annyival, hogy a technológia velejárója, nem hiba.
-
Sasi001
őstag
válasz
proradeon
üzenetére
Én például két panelt cseréltettem (Lg) mindkettő szemből láthatóan full rózsaszín volt, utánna kaptam csereutalványt. Rengetegen panaszkodtak itt is és ismerőseim között is. Nézz szét jobban a neten, tele van. Ha nem akarsz olvasni elég ha beírod Lg-oled tinting és válts át a képekre. Na ott találsz eleget még Reddit-es posztokat is. El kell ismerni, hogy ez régóta és elég gyakran előforduló hiba még egyebek mellett az Lg-nél. Ez nem “fikázás” valós probléma. Nagyon sok ember van akit zavar, lottózni pedig nem szeretek. Egyébként a panel lottó kifejezés is ezekből a hibákból keletkezett. Na ezért nem veszek csak qd-oled-et.
-
Sasi001
őstag
válasz
proradeon
üzenetére
A Samsung szerviz fikázásából indult ki a téma. Azt nem unjátok még?
“szökőévente max. egyszer esik be ide felhasználó azzal, hogy nála tapasztalható ez a probléma.)”
Na ez a félrevezetés mert vagy nem olvasod vagy nem rendszeresen olvasod a fórumot. Régóta fennálló hiba amit a mai napig nem tudtak javítani a többi mellett.
-
Sasi001
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Szervizes résszel teljesen egyetértek, de csak alkot egy képet hozzávetőlegesen, hogy a Philips-nél elenyésző panel hibákról írnak. Lg-nél pedig mint gyártó és saját panel saját tévé rengeteg az ilyen jellegű találat, még akkor is ha figyelembe veszem, hogy jóval többet értékesít mint a Philips.
-
Sasi001
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Viszont én erre reagáltam “Ezt talán még a samsung szervízen is át lehetne verni...”
Képzeld nálunk semmi gond nincs a Samsung szervizzel, viszont volt akinek problémája volt az Lg- vel. Oled terén pedig nem tudhatod milyen a hozzáállás mert nem nagyon volt igénybevéve eddig a szervíz. A qd-oled et azért írtam mivel az első saját oled-je a samsung-nak és problémamentesek.
-
Sasi001
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
“Samsungnak, SES, Samsung szervíznek nem véletlen van hírhedten szar híre. Ellenben LGvel.”
Ha visszaolvasol ez már nagyon kimerített téma viszont a qd-oled-el még mindig nincs igazán tapasztalat Szervíz terén az Lg-vel ellentétben. Nem igazán volt eddig szükség a szervízre. Pedig már az s95b nem mai darab. -
Sasi001
őstag
Rákerestem kíváncsisából tipusra (woled) oled tinting.
lg-rogyásig
Sony-akad bőven
Pana-elvétve
Philips-szinte semmi -
Sasi001
őstag
Kiváncsi lennék, hogy woled paneles Samsung-nál mennyire jellemző a zöld-pink szinesedés tinting.
-
-
Sasi001
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
C2-ről C5-re szerintem megéri váltani. A magasabb fényerő HDR-nél bőven elfér, az hogy sdr-nél visszaveszed egy dolog, már ez magában nagyon jó, jobb színfényerő, jobb képveldolgozás, és 4K 144 HZ. de biztos akad még egy pár apróság. Azért van fejlesztés.
-
Sasi001
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Ma már nem 5-6 évre gyártanak tévét. Sőt mást sem. Nem érdeke a gyártóknak. Azért 3-évente fejlődés tapasztalható, viszont a javulás tartósság más kérdés.
-
Sasi001
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Bőven látható a különbség. Persze csak akkor ha valaki normális beállításokkal nézi.
-
Sasi001
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
“amikor meg olyan tartalom megy aminél nem számít akkor nem zavar.”
Nálam olyan tartalom nem megy ami nem számít, olyat nem nézek, ha pedig megy valami és nézem akkor zavar. Háttérzajnak nem kapcsolom be. Ha gyerekek esetleg mesét néznek nappal akkor nekik is számít. -
Sasi001
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
“Annyival kiegészíteném, hogy sötétben a fényes kijelzőnél sincs semmilyen visszatükröződés.
Vagyis sötétben mindegyik jó.”
Azért nem írtam le külön, mert egyértelmű. A matt panelt sötétben azért említettem mert előtte szó volt erős fényben a szürkülésről, hogy sötétben nincs semmi ugyanolyan mint a másik. A fényes panelnál nekem azért zavaró volt az oldalról rávetülő fénycsík vagy a félig leengedett redőny pöttyöződése. -
Sasi001
őstag
Van akinek nem tetszik. Ha erősebb fény éri mint ahogy próbáltad is enyhén szürkülhet a fekete, viszont látható a kép akkor is. Ha a fényes kijelzőt nézzük ugye ott meg visszatükröződés van amely területen szinte semmit nem látni. Sötétben semmit nem veszel észre a matt panelnál. De van akinek kikapcsolt állapotban sem tetszik. Mondjuk én pont a matt felületet szeretem, legalább semmi nem tükröződik kikapcsolt állapotban sem.
-
Sasi001
őstag
-
Sasi001
őstag
válasz
üzenetére
Talán van de volt valami cyber november néven is. Nem agyalnék szerintem nem lesz több kedvezmény mint máskor. Ha megvárja az ember a kedvezményt akkor megint agyalhat, hogy nemsokára kijön az új mennyivel lesz jobb stb. Én kinézem megnézem az aktuális kedvezményt és megveszem. Így nincs töprengés agyalás. De persze ki hogy van vele.
-
Sasi001
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Szerintem simán bekavarhat ha a hdmi-nél valami hibás. Akkor már szűkül a kör és jobban produkálható a hiba.
-
Sasi001
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Csak azért kérdezem, mert tegyük fel ha a szerviz megnézte becsületesen, gondolom nem kötöttek rá semmi külső eszközt, és náluk nem jelentkezett a probléma, akkor meg kellene próbálni úgy, hogy nincs rácsatlakoztatva semmi. Csak egy ötlet.
-
Sasi001
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
A ps5-öt lecsatlakoztatva próbáltad?
-
Sasi001
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Net kábelen vagy wi-fi-n van? Esetleg ha van külső lejátszó ott is megvan ez a probléma. Vagy sima tv adás?
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Értem én, hogy alapos akarsz lenni de szerintem ne bonyolódj bele ennyire vedd meg amelyik tetszik. Ha lenne olyan tv széria amivel soha nem volt gond, abból is kifoghatsz egyet ami pont nálad lesz rossz. Annyi sületlenséget lehet olvasni a neten márkától függetlenül , hogy nem érdemes vele foglalkozni.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Elvileg mindkét technologiánál a hordozók vannak üvegből a külső rész műanyag és azon van pluszban a bevonat.
-
Sasi001
őstag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Az ár jó nem kevés a különbség. Én megvenném.
-
Sasi001
őstag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Ugyanez a méret mennyivel kerül többe ha Lg?
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
“Meg azért ne tegyünk úgy, mintha ez a foltosodás egy nem létező dolog lenne és én találnám csak ki, hogy valamivel érveljek.”
A helytelen tisztítás miatti foltokról van szó az összefoglalóban, az nem a tévé hibája a desztviz hagy nyomot, de ha elolvasták volna a Samsung tisztítás leírását akkor rájöttek volna, hogy ezek a foltok is eltüntethetőek a javasolt módszerrel. Nem maradandó. Na ismét ott tartunk, hogy a sok de…..rált a külföldi fórumokon irkál jó sok hülyeséget.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Az simán eltüntethető az összefoglalóban javasolt azt hiszem 70%-os etanol-al. Csak a zsír van rajta szétkenve. Az s95d-t ha eszembe jut zuhanyzás előtt a levett pólómat kifordítom és azzal törlöm át. Teljesen karcmentes a kijelző. Ha véletlenül valami rákerül még nem is igazán maszatolódik úgy mint a fényes panelen. Ettől az egytől tartottam mikor megvettem de hamar bebizonyosodott, hogy nincs mitől félni.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez biztos, hogy nem matt, ilyen tükröződés nincs az s95d- ben. Desztvizzel nem tisztítjuk, összefoglalóban ott van, hogy mivel lehet tisztítani, simán a felhasználó bamba, azon kívül ez csak mázga rajta, ekkora butaságot hogy kikopik nem hallottam. Más esetleg amivel még előrukkolhatsz?
Srácok nem viccből mondom, hogy ilyen könnyen tisztántartható tisztítható panel mint a matt s95d már régen láttam. Akinek s95d van írjon már bátran, hogy mennyire nehéz vagy sem takarítani neki.
-
Sasi001
őstag
válasz
gabber01
üzenetére
Lilás szín a matt panelnél nincs a fényes tükröződésgátló felületnél van volt hasonló de az is kikapcsolt állapotban volt látható. Működés közben semmit nem veszel észre belőle. Olyan emberek mondják itt a fórumon akik használják. Te melyiket használtad, hogy véleményezni tudd a YouTube meg egyéb videók kivételével ahol szintén megy a fikázás egyik a másik ellen meg botok írta vélemények. Amit vhiktor ír azt elhiszem meg a topik felhasználók tapasztalatait. Rendelj egyet próbáld ki küld vissza utánna nézz meg egy másikat. Akkor legalább lesz tapasztalat.
-
Sasi001
őstag
-
Sasi001
őstag
Egyáltalán, hogy bejön e neked a matt felület, akár rá is világíthatsz telefonnal hogy megnézd a tükröződést és persze próbáld eldönteni, hogy melyiknek szebb a képe. Nem tudom, hogy megoldható-e mindkét tévét filmmaker képüzemmódra kapcsolni. Úgy jobb lenne összehasonlítani.
-
Sasi001
őstag
válasz
hyppo!
üzenetére
Ja, hogy az azt sárgának néztem.
Ezért mondtam, hogy élőben kell megtapasztalni egyáltalán nem vészes a szürkülés csak ha konkrétan belevilágítanak de ez esetben a fényes sem jobb mert az visszatükröz. Nekem kifejezetten tetszik a matt felület, de természetesen elfogadom, hogy nem mindenkinek jön be. -
Sasi001
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
De milyen szépen óvatosan vezették ki, alig lehetett észrevenni. Na tessék még egy példa. Nem is értem Yodamest-től ezt az erőlködést egyértelműen kevesebb panel hiba van a qd-oled-nél. Ettől függetlenül biztos, hogy jó tévé a g5, de nem akarnak a gyártók már hosszú élettartalmú készülékeket gyártani. Miért is lenne az jó nekik.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Egyrészt nem csak a családban, hanem mellé írtam, hogy itt a fórumon is van sok felhasználó és szinte probléma mentes. Lg-nél ez nem mondható el. Egyértelműen csak qd-oled-ről beszélek, aki woled Samsung-ot akart venni inkább az Lg-t javasoltam. Amit írtál “rothadás gátló" és hasonló rétegeket,” nem így működik. Pusztán az Lg a panelt nem tudja lezárni légmentesen és mivel az oled szerves ezért indul meg a bomlás ha levegővel érintkezik. A pontozás elmondtam, hogy nem érdekel mivel tele van olyan hülyeségekkel, hogy lassú a menü, nincs DV, és hasonló marhaságok. Én fizikai fogható hibákról beszéltem ahogy írtam is, Samsung-nál nincs látható zavaró tényező amely miatt panelt cserélgetnek az Lg-nél. Irogatod itt a minőséget, amire majd akkor térjünk vissza ha le tudják zárni megfelelően a panelt és nem lesz panel rothadás meg mindenféle színű tinting, mely dolgokat évek óta nem tudják kiküszöbölni. A G5-nél már megszüntették az 5-év panel garanciát is. Ha megnyugtat csinálj nyugodtan egy felmérést itt a topikban, mennyi panelt cseréltek Samsung vs Lg tévékben és melyekhez kellett többször igénybe venni a szervizet.
Ismétlem, hogy qd-oledről beszélek beszéltem. Az LG panelt és hibáit miért is hasonlítanám az Lg panellel szerelt samuhoz. -
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Mint írtam már van itt a családban is G4 össze tudom hasonlítani. Nem vagyok elfogult, de itt a fórumon és az ismerőseim körében a Samsung qd-oled tévékkel negyede annyi gond nincs főleg panel terén mint az Lg tévéivel. Mindegy mit bizonygatsz ez tény. Ráadásul nem lottó a vásárlás. Amikor Lg-t használtam másból sem álltam ki mint panel cseréből és idegeskedésből na ez nem hiányzik. Hiába jó a szervize bár helyileg az sem mindegy mert nem mindenütt fényes a hozzáállás, ellenben a Samsung Szervizzel még nem találkoztam. Ha ez változni fog leírom majd azt is.
-
Sasi001
őstag
válasz
lala666
üzenetére
+1

Ezeknek a videóknak a nagy része félrevezető és nem tükrözi a valóságot. A fényes kijelzőnél ha belevilágítanak, mindegy milyen a fekete, ha nem látsz semmit a képből csak a fényforrás tükörképét. Viszont ez még nézhető és a teljes felületen mindent látsz a képből.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nézz meg egyet élőben, az “LCD szürke” nagyon távol van tőle. A fényes felülettel se érsz sokat ha magad látod benne vagy a nappali világítást. Továbbá ez nem qd-oled-nél jellemző általánosan, hanem a matt felületű s95d-nél.
-
Sasi001
őstag
válasz
proradeon
üzenetére
Nem a reddit-et kell olvasni elég itt a fórumot és láthatod, hogy mennyi panel csere van Lg és Samsung részről.
“sokkal inkább csak emlegetni szokták, hogy léteznek ezek a hibák, minthogy konkrétan azzal toppanjon be valaki, hogy nála tényleg előfordul valamelyik.“
A napokban is volt nem egy eset aki most vette észre a panel rothadást pl. Nem csak emlegetik. Létezik belőle hibátlan panel is mint ahogy írtam is, de nagyon sok a csere. Hogy mennyivel nyújt a drágább nagyobb élményt azt pedig mindenki eldönti magának. Ha megéri megveszi ennyire egyszerű.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Mondtam, hogy nekem nem kell bizonygatni semmit. Az ilyen olyan oldalak értékelései pont annyit érnek, mint a YouTube összehasonlító videók, hogy melyiknek van szebb képe. Miután rájössz, hogy valótlant írtál mint pl. a tandem oled a csúcs, és kevered a fényerőt a színfényerővel, stb. megpróbálsz megint valami új dolgot bizonygatni. Ha csak innen a fórumból indulok ki folyamatában hallani az Lg panelcseréket és egyéb híbákat míg Samsung vagy qd-oled panel csere szinte nincs vagy nagyon elenyésző. Nálam biztos, hogy a következő tévé is csak qd-oled lesz, te pedig ha meggyőzted magad vedd amelyiket szeretnéd. A lényeg, hogy szeresd és neked megfelelő legyen amit veszel. Itt le is zárom ezt a témát.
-
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
“adott képminőség szint felett már inkább azt nézném én személy szerint, hogy tartós is legyen az az eszköz”
Sajnos pont az Lg-ről nem mondható el, jobban mondva jóval több a gond vele mint a Samsung-al. Nem akarom megint sorolni de a samunál tinting-banding-homogenitás, pixelrothadás nem találkozol. Állandó panelcserélgetés na ez nem hiányzik. Milyen tartósságról beszélsz? Most komolyan mondom, hogy azóta nem idegeskedem a tv miatt amióta váltottam qd-oledre. Hiába jó a Szervíz az Lg-nél nem a szervizeseket akarom nézni.Szerintem magad már meggyőzted engem nem kell győzködni. Mindenki azt vesz amit szeretne.
-
Sasi001
őstag
válasz
üzenetére
“Sokan inkább hitelbe, rabszolgává teszik magukat csak megkaparinthassák.”
Ez, hogy jött le neked?
Pontosan azért érdeklődnek ezen és hasonló fórumokon az emberek mert megfontoltak és körbejárják a témát. Nem szeretnének mellényúlni igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelően választanak plussz azért sokan érdeklődnek itt is, hogy esetlegesen hol lehet a legjobb áron beszerezni a kívánt tévét. Itt pont nem azok az emberek vannak aki bemegy az MM-ba és megveszi a legdrágább tévét de az sem biztos, hogy hitelre veszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Napelem
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Milyen notebookot vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest