Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• chopin42

addikt

válasz chopin42 #4510 üzenetére

Na megjött a Giga MO27Q28G (az aoc visszaért, várok még a visszapénzre, alza kicsit húzza az időt, 1 hét kevés volt nekik...)
    4. gen tandem w-oled.
    Első benyomások: ránázásre szinte nincs is grey banding :C :C Nagyon aggódtam, de úgy néz ki, mákom volt, lement egy pixel clean, azóta talán még kevésbé látszik, pedig photoshop is szürke, thiefek is szürke/sötétek, semmi zavaró (kopp-kopp).
    A freesync off, és így sem piszkálja nagyon a memóriát 280hzen, legalábbis nem maxos konstant.
    A csomagolása szerintem nehézkesebb, mint az olcsóbb qd aoc, ki kellett húzni a hungarocellt, és eléggé nehéz egyedül...Ez kb 2/5. De úgy is csak egyszer kell, már ha nincs vele gond és nem kell újra becsomagolnom.
    Fényerő 35-ön bőven elég, lehet megy lejjebb is, egyelőre natív, mást nem állítottam. Hdr egyelőre nem lesz tesztelve.
    2 negatívum, ami nem teljesen a monitor hibája:
    A giga control center egy bloatware, semmit nem lehet beállítani, mit és hova telepítsen, és 6 millió szemetet felrak. 1/5 Pedig azt hittem, lesz win osd, de nem úgy néz ki...*
    Ami viszont komolyan gáz (és ebben kérnék is segítséget, ha volt ilyen), hogy be van dugva a gépbe a tv is hdmin, és első indításnál illetve bármit változtatok a képen ami "elsötétüléssel" jár, kiterjeszti az asztalt és a főképernyőt MÁSODLAGOSKÉNT látom. Tehát nem tudom sem átállítani, sem az appokat nem látom, semmit, csak ha bekapcoslom a tvt és ott átállítom, hogy "kizárólag 1. képernyő" és akkor átvált nagy kegyesen, de resetel 60hz-re. Az ips-el, aoc dq-vel SEMMI ilyesmi nem volt, és soha máskor sem fordult elő, csak ez csinálja. Mitől lehet ez? :W
    Illetve akinek ilyen van itt a topikban: van autó pixel clean, vagy csdak figyelmeztetés és manuálisan kell?
    Többiek, van esetleg valami "képernyőkímélő" amivel változatosan dolgoztathatom a kijelzőt (pl mint a demó az oled tv-ken a media/euronics és társaiban), hogy meglegyen a 100 óra 14 napon belül, végleges színek miatt?
    Köszönöm :R

• 4264adam

nagyúr

VRR flicker mindig lesz, ez a frame time hold alacsony ideje miatt van tv esetén stutterként hivatkoznak rá, az OLED pixelenkénti RGB változás képessége konvergál az azonnali nulla időhöz, ezt mi vibráláló fényerő változásként érzékeljük --> VRR OFF kell.

• Csandi

addikt

200+ fps hez miért kapcsoltad be a vrr t? Ha kikapcsolod nincs problema.

Új hozzászólás Aktív témák