Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Márton
nagyúr
válasz jano_77 #4155 üzenetére
Az 77 mbps, nem tudod lejjebb venni, ha ilyen fontos a fájlméret?
Ha ez megnyugtat, Osmo-val több lenne, mert az 100mbpsEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
törölt tag
Ezt a videót azért linkelem mert rengeteg benne az olyan részlet, ami megmutatja a kamera képességeit.
-
csoola
tag
Raktam fel egy rövid tesztvideót YouTube-ra, szerintem jól látszik belőle a V50X stabilizátorának működése, elég szar minőségű úton mentem, de lényegében meg se rezzent, a sisakom belógó plexijén látszik talán a legjobban. A képminőségtől nem mentem tönkre, de nem is vártam tőle 5x ennyibe kerülő képminőséget. Valamennyit rontottam is rajta, kb. 30 MB/s-ból kb. 15 MB/s lett a bitrátája az exportált videónak.
Amint tudok, válaszolok az üzeneteimre, kérlek, hogy Te is válaszolj, ha én keresnélek meg!
-
TXT
őstag
Melyik “olcso” kamerat ajanlanatok FullHD videozaejoz, amiben jo minosegu a stabilizator, viszonylag sokaig birja az akksija (es cserelheto ha lemerulne), illetve aminek a kepminosege is nagyon jonak mondhato? Mindezt persze a leheto legolcsobban kellene, amiert erdemes penzt adni.
-
Shin Chen
tag
Nézz GoPro-t használtan.
Vagy olvass vissza, csak az utolsó 50hszben szó esik esetleg neked megfelelő darabokról.Szvsz a fórum egészére kiterjedő a "lehető legjobb minőség, a lehető legolcsóbban" típusú hozzáállás mindenféle minőségbeli vagy árbeli konkrétum és elvárás nélkül elég kiábrándítóan hát.
No offense"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
-
csoola
tag
Gondoltam rá, de nekem sisakon praktikusabbnak tűnik. Nem tudnám jól feltenni a motorra, mert vagy plexi mögött lenne, vagy útban lenne másnak, kivéve, ha fél kilométeres toldással tenném fel.
Gondoltam, hogy a motoron egyébként rosszabb lenne, hiszen így én is csillapítok valamennyit a hibákon. Más hasonló kategóriás kamera viszont nekem sisakon sem tűnt ilyen stabilnak.Amint tudok, válaszolok az üzeneteimre, kérlek, hogy Te is válaszolj, ha én keresnélek meg!
-
TXT
őstag
-
Márton
nagyúr
" jo minosegu a stabilizator"
Kinek mit jelent a "jo".
Nekem az elfogadható gopro 7-től kezdődik, meg az Osmo.
Talán ezért írta a kollega, hogy arra keresgélj..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
csoola
tag
Fateromnak a 10 ezer forintos nagyonkínai is megfelel. Nekem az SJ8 Pro tetszett elsőre, aztán végül sokkal olcsóbban egy Akaso V50X-et vettem, nekem ennek megfelel a stabija arra, amire én használom, raktam fel videót nemrég, esetleg arra nézz rá.
Mondj egy keretet, amiből választani kell, úgy sokkal egyszerűbb ezt meghatározni. Ha itthon akarsz venni, akkor eléggé korlátozottak amúgy a lehetőségek.Amint tudok, válaszolok az üzeneteimre, kérlek, hogy Te is válaszolj, ha én keresnélek meg!
-
MavicAir
csendes tag
Sziasztok..Létezik hogy a vízálló tokban bepárásodik a kamera???Ma tesztelni akartam a frissen érkezett Thieye T5 pro-mat,de majdnem az osszes kép meg videó használhatatlan,mert tisztán látszik,hogy egy ido után bepárásodott....
-
Shin Chen
tag
A jó képminőség a felhasználástól függ.
Pl kézben lesz tartva és kvázi egy telefon helyett széles látószögű videókat szeretne csinálni.
-Vagy biciklitúra megörökítése, sisakra vagy kormányra rögzítve.
-Vagy hajókázna, csónakázna és vízálló tokos megoldás kell, ami a vízfelületről visszatükröződő fénnyel is tud mit kezdeni,
-Vagy autókázáshoz, motorozáshoz használná nagy sebességen.
(Szvsz. egy 15-30 ezres kategória is jó lehet, de ha van rá mondjuk 40-45 ezer Ft, 64GB SD kártyával együtt [kb+15e Ft] már elég sok lehetőség jöhet szóba)Itt megjegyzem akit érdekel:
én motorozásra vettem a minap egy 16 ezres Niceboy Vega 5 Fun kamerát, ami pl kézben tartva FullHD 60 FPS-t viszonylag rendesen hoz, még ha a színek nem is olyan élénkek jobban mondva inkább fakó, plusz jóval szemcsésebb is maga a videó.
Bicikli kormányra rögzítve gyakorlatilag katasztrófa, azok a kis apró rezgések tönkre vágják a videót, még ha a stabilizátor próbál is valamit kezdeni vele, nem sok sikerrel.
Ma reggel próbáltam ki a bukósisakra rögzített felvételt, csak a kamera kicsit alacsony szögben állt, és a horizont vonalat már nem vette, gyakorlatilag az aszfaltról visszatükröződő napfény már erősen fakította a színeket. Érdekes mód nagy sebességnél is viszonylag jó a kép. Majd délután beállítom rendesen és kipróbálom"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
lajozs
aktív tag
Én a leginkább az elfogadható árszintet "jóképű" 1080/60-as kamera+"test"gimbal (ruházatra, vállszíjra is rögzíthető) kombinációjával értem el. A német eBayen vásárolgatok, onnan kipróbáltam a WG ill. WG Mini kamerát, de szerelembe a Walimex 21211 ejtett. Utóbbinak leszerelhető a rögzíthető fejrésze, és ilyenkor az órákra elegendő akkus fogantyúrészre kábellel csatlakozik. Utóbbi zsebben/batyuban tartva a gimbálon keresztül a kamerát is tölti. Stabilabb videót a GP 7/8 sem tud. (Más kérdés, hogy újabban elfekszik a régi rendszer, kitúrta az Osmo Pocket...)
[ Szerkesztve ]
a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
dellfanboy
őstag
Melyik most a legjobb ar/ertek aranyu akciokamera? Nagyreszt motorozashoz/bringazashoz hasznalnam. Kezdem elveszteni a fonalat annyi fele van meg a gopro 7-es szerian belul is. Raadasul a 7 white olyan 60k, black duplaja. Mint amator megeri e a dupla lovet?
Full amator vagyok, szoval akar a hasznalt is kepbe johet, a lenyeg hogy mukodjon es ar ertek aranyba legyen joeladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
-Mosquito-
őstag
válasz Shin Chen #4172 üzenetére
A jó/jobb képminőség az első sorban a kameráról függ. Nem?
"..minap egy 16 ezres Niceboy Vega 5 Fun kamerát, ami pl kézben tartva FullHD 60 FPS-t viszonylag rendesen hoz, még ha a színek nem is olyan élénkek jobban mondva inkább fakó, plusz jóval szemcsésebb is maga a videó. Bicikli kormányra rögzítve gyakorlatilag katasztrófa, azok a kis apró rezgések tönkre vágják a videót, még ha a stabilizátor próbál is valamit kezdeni vele, nem sok sikerrel..."
Vettél volna egy jobb/drágább kamerát,lehet nem lenne ilyen problémád. Pl: ThiEYE T5 Pro,Kb 35eFt-ért.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Shin Chen
tag
válasz -Mosquito- #4175 üzenetére
Teljesen igazad van, rosszul fogalmaztam.
Nekem így elsőre hobbi szinten teljesen megfelelt, de ha már megosztanám, biztosan egy jobb minőségűre szavaznék.
Apropó, már három napja tervezem hogy visszaviszem élve a 14napos leállással. Edigital.
Megnézem abban a 30+os árkategóriában mi a választék."A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
laaceee98
tag
Sziasztok!
Akciókamerát keresek, újonnan vagy akár használtan is.
Kitételek: megbízható vízállóság min. 10méterig (tokkal vagy anélkül), nem kell hiperszuper 4K felvételt tudnia, de mondjuk egy 1080p 60 FPS-t kifogástalanul minőségben, szépen tudjon rögzíteni, legyen hozzá annyi kütyü, hogy kerékpárra, csónakra, horgászbotra, fejpántra stb. biztosan és rendesen lehessen rögzíteni, üzemidejében tudjon kb. 90 perc felvételt egy töltéssel... nagyjából ennyi.
Nem érdekel a külseje, meg az ilyen wifis, bluetoothos mutyik sem kötelezőek, elég ha egy USB-vel tudom csatlakoztatni a PC-hez. Ha esetleg van hozzá androidra kezelő app, az nem hátrány. Ha tudtok olyat, aminek a vízálló tokban is elfogadható a hangfelvételi minősége az szintén előny, de nem feltétel.
Autós felvételeket, horgászatokat (horgászbotra/csónakra/magamra rögzítve), túrákat, szeretnék vele megörökíteni, de facto: alap dolgokat.. nem tervezek bázisugrani vele.
Tudtok olyan kamerát, amely tudja ezeket, megbízható, és nem méreg drága?
40-60 ezer forintot még rászánok, ha szükséges, de többet nem szeretnék, mivel ezekre a célokra tök fölöslegesnek érzem.
Kérlek segítsetek, ha tudtok!Dicsőség és kondi
-
vlevi
nagyúr
válasz laaceee98 #4177 üzenetére
Pont most volt a speedzone-n egy összehasonlító teszt, 4 akcióiakért felraktak egy krosszmotorra, és abból a DJI action nem jött ki rosszul.
Firefly8SE videóimat nemrég raktam be ide a fórumra, ha rá keresel a hozzászólásaimra, megtalálod.
Azóta viszont biztos van a Firefly-nak is újabb, jobb kamerája is, mint ahogy az összes többi gyártó is évente több új típust jelentet meg, csak azért, hogy belefulladnunk a választékba:) -
fridrik.bela
újonc
Sziasztok!
Pár hete vásároltam egy Apeman trawo a100-as kamerát, de csak most volt időm egyáltalán kipróbálni.(meg ugyebár most lehetne menni ide s oda.) Olyan problémába ütköztem, hogy bármilyen felbontásban próbálom, kültéren, beltéren a kamerát az elkészült videó zajos talán szemcsésnek mondanám. YouTube-on bármilyen tesztet néztem róla, klasszisokkal jobb videót látok, mint amit nekem készít. Véleményetek szerint én állítok be valamit rosszul, vagy egész egyszerűen a kamerával lehet valami probléma?
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
-
lajozs
aktív tag
válasz fridrik.bela #4180 üzenetére
Rossz fényviszonyok között az 1080 szemcsés lehet. Ha 4k/30 sem az igazi, akkor valami nincs rendben. Próbáld alaphelyzetbe hozni (Factory Reset), illetve nézd meg a firmware verzióját; lehet, hogy frissíteni kellene.
-
fridrik.bela
újonc
Köszönöm szépen a válaszod! 4k/30-ban próbáltam. Reset megvolt. Nem tudom, lehet én várok tőle túl sokat, de valahogy youtube-on sokkal-sokkal jobb videókat láttam, bár lehetséges, hogy szponzoráltak lettek volna? Teszem azt feltettem drive-ra egy videót ide, amin szintén olyan szemcsésnek tűnik. Tudom itt átkonvertálja, ha egyből nézi az ember, de az eredeti is ilyen letöltés után. De mondom, lehet én várok sokat tőle.
-
-szabi-
őstag
válasz fridrik.bela #4182 üzenetére
Külső felvételt próbálj már ki megfelelő természetes fényviszonyok között.
-
lajozs
aktív tag
válasz fridrik.bela #4182 üzenetére
Amit feltöltöttél, nem kifejezetten alkalmas színhűség ill. felbontás/zaj kiértékelésére. Jobb kontrasztú és fényerősebb témát próbálj a zaj minimumon tartása végett (ne nagyon erőlködjék az AGC), és a 4k minőségét UHF képernyőn minősítsd. Kis felbontású monitor általában igen gyatrán kezeli a (natív!) magasabb felbontást; akkor már inkább egy sikeres konverzióval (downgrade) nyert változat ad jobb eredményt.
-
DavidPetson
csendes tag
Sziasztok! Jelen pillanatban honnan tudnék biztos forrásból, garanciával szerezni egy Akaso v50 Elite kamerát szerezni? Akinek esetleg van, az milyen véleménnyel van róla? :)
-
tutis
őstag
vett már valaki akaso brave 6 plust?
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Predator2
addikt
Helló
Remélem tudtok segíteni. DJI Action cam-et szeretnék bukósisakra rögzíteni.
Ki hogyan oldaná meg, esetleg van akinek ilyen kamerája van ?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Shin Chen
tag
válasz Predator2 #4188 üzenetére
Szia!
Márkától függetlenül érdemes beszerezni egy vízálló tokot.
A tokba beteszed, azt pedig rögzíted a sisakra, azzal a kis ragasztós tappanccsal.
Tartozékként mit adtak hozzá?
Ha nem szeretnéd a vízálló tokot (mondjuk motorra szvsz elkél) van sima tartó, amibe ugyan úgy be lehet pattintani, a rögzítés is ugyan az."A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
csoola
tag
Mától kezdtem újra motorozni és melóba bejárni, mikor kimentem a garázsba (majd egy hónappal azután, hogy leraktam a motort és a cuccaim) arra lettem figyelmes, hogy a sisakomon fura szögben áll a V50X tokja (merthogy azt rajta hagytam, de üresen csak a tokot). Egy olyan tartóval volt rögzítve a kamera tok, aminek a nevét nem tudom, de biztos tudjátok, ez a csatos cucc, íves felfekvő ragadós résszel. Úgy épült fel ez, hogy az ívelt műanyag alatt egy kicsit gumis szerű cucc van és annak az alja volt öntapadós. Na most a műanyag és ez a gumi szétvált, közöttük is valami ragasztó van, az kiszáradt és papírszerű kezd lenni (még azért ragad, ha hozzáérek). Ilyennel találkoztatok? Eléggé bosszankodtam, hogy végre újra motorozhatok, csinálhatok majd pár felvételt is és erre már a rajtnál kidől a cucc. Persze a gumis szar a sisakon maradt, az úgy rá van gyógyulva, mint az állat, még nem tudom, mivel fogom leszedni, gondoltam rá, hogy valami jobb pillanatragasztóval nekiállok, és vissszaapplikálom a műanyagot rá, de nem vagyok biztos benne, hogy tartós lenne.
Tudtok valamit ajánlani, mit csináljak vele, ha cseréljem, akkor mire cseréljem? Vajon a többi kínai öntapadós cucc is ilyen silány? Vagy egyszerűen egy hónap alatt magától lehúzta volna csak az a pár grammos kamera tok a ragasztót és csak hülye voltam, hogy eddig rajta hagytam?[ Szerkesztve ]
Amint tudok, válaszolok az üzeneteimre, kérlek, hogy Te is válaszolj, ha én keresnélek meg!
-
laaceee98
tag
Arra tippelnék, hogy a hő meg pára ingadozás a hetek során (ami mostanság volt bőven) felkezdte a kétoldalú ragasztó meg a köztük lévő szivacsos cuccos valamelyikét...
Aliról 1000 forintért szerintem 50 db ilyen ragadós konzolt tudsz rendelni. Nekem GoPro-hoz való van itthon vagy 10, egyiket sem használom, ha gondolod adok egyet szívesen
Dicsőség és kondi
-
csoola
tag
válasz laaceee98 #4191 üzenetére
Valóban arról lehet szó, én is hasonlóra jutottam, illetve legközelebb ha sokáig félrerakom, akkor inkább nem rakom rá tokot és akkor valószínűleg nem lesz ilyen gond. Esetleg hurcolom haza a sisakot, csak több, mint 1 km a garázs és mindig van nálam más cucc is, nem valami kényelmes battyogni vele
Köszönöm a felajánlást, találtam a kamera dobozában is ilyen ragacsot, de egy munkatársam hozott "eredetit" GoPro pakkból, inkább azt rakom fel, hátha acélosabb.Amint tudok, válaszolok az üzeneteimre, kérlek, hogy Te is válaszolj, ha én keresnélek meg!
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olcsó, használt kamerát amit motoron használnék. Tehát a képstabilizáció az lényeges.
Találtam használtan, két pót akkuval egy Thieye T5 edge kamerát, 20ért. Tudom, a hang nem az igazi, de ennyi pénzből van jobb alternatíva?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
-szabi-
őstag
válasz madmike #4193 üzenetére
Hi
Kettő hónapja pont arról volt szó motorra milyen nehéz úgy rögzíteni, hogy a vibráció miatt ne legyen rossz a kép, videó is van a linkelt hozzászólásban.
Nem tudom végül vlevi megoldotta e a rögzítést.
Youtube-on is van pár tipp a rögzítést illetően, de tapasztalat itt a topikban sajnos nincs.
üdv
szabi -
madmike
őstag
Akkor ne várjak ilyen eredményt? Ezt most szerdán vettük föl. A motor elejére rögzített kamera egy haverom motorján volt, egy sj5000x volt, de csak 1280x720-ban rögzített. A mellkaspánton lévővel pedig én mentem, egy kölcsön Hero 8 Black.
Tisztában vagyok vele, hogy a Hero 8 más liga, de Youtubeos videók alapján azért annyira nem tűnt rossznak a T5 edge."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
fattyu
veterán
válasz madmike #4193 üzenetére
sisakra érdemes szigorúan.
motorra ténylegesen gimbal nélkül halott ügy élvezhetetlen lesz.
viszont sisakon is azt tudom mondani hogy csúcs stabi nélkül nem az igazi.
sisakon firefly 8vízszint és szimmetria hibákat ne nézd még nem volt végleges a setup.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
madmike
őstag
Állra szerintem én sem fogom tudni. Oldalt a szélzaj nem lesz túl nagy? Én már az oldalt lévő intercomtól is hallom, hogy nagyobb a zaj.
Amúgy megvettem a T5 edge-t.
Hazafelé Bajna-Héregen csináltam egy tesztvideót, de a mellkaspánt eléggé ficánkolt rajtam, a stabi ezzel már nem bírkózott meg. Majd a napokban próbálkozom különböző rögzítési pontokkal, meg a sisakon is megálmodom hova tegyem.[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest