Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
kis helyesbítés: amíg B0-1-2 kategóriában voltam, rá volt írva, a B3-tól már nem.
(minden évből van, mert sokat utaztam külföldre.) -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
kár, hogy a déli szláv államokba utazáskor nem érvényes a kötelező biztosításod.
rá van írva a zöld papírra kivételként: szerbia, montenegró, satöbbi. görögre nem emlékszem. -
-
FehérHolló
veterán
Köszi a válaszokat!

Igen, a privátot is. -
FehérHolló
veterán
Hol a halálban lehet BP-en megfizethető áron függönyt venni? Akár meg is varrnánk magunknak..
Most ott tartunk, hogy 11 méternyi árnyékoló meg az áteresztő félmillió fölött van. Plusz a karnis, ami végelemekkel együtt még 250k...
Majdnem ugyanez a kérdés a szőnyeggel kapcsolatban.
-
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
4 éve nem fejlesztő vagyok.

Meg van mögöttem egy jenkins, ami sandbox branchet is elég gyorsan (5-6 perc alatt) forgat. Lokálisan legfeljebb kisebb modulokat kell fordítani, arra fölösleges egy workstation.
Meg ha már workstation, akkor inkább asztali gép és egy kisebb, olcsó laptop kombó. Még árban is jobb.Spet: Elég régi szegény, de sokkal jobban tetszik, mint a mostaniak.
-
FehérHolló
veterán
Munkára kéne egy új laptop.
Előreláthatólag csak kódfordítással izzasztanám, dedikált VGA nem fontos.
Viszont ügyfelekhez is rendszeresen hurcibálnom kell majd, ezért nem jó, ha túl nagy/nehéz. Meg ugyanebből kifolyólag az sem árt, ha profi hatást kelt, amikor lerakom az asztalra.Dell és a HP aktuális üzleti kínálatában van olyan, ami erősen ajánlott, vagy kerülendő?
-
FehérHolló
veterán
Leginkább kötözködtem, nem vitatkoztam.

Egyetlen értelmes vitám Saraval lett volna, de mivel nem voltunk azonos szellemi állapotban, ezért gyorsan kihátráltam belőle. (értsd: ő még túl józan volt.)Szűz Mária könnyei pedig áhítatra intettek, és megbékéltem.
lenox: Haverod accountja?
-
FehérHolló
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Kátyút kerülök a 6-oson, azt nyílegyenes úton, sávon belül előz meg a barom majd' 200-zal. Pedig nem jöttek szemből, átmehetett volna a túloldalra.
Körülbelül 5 centin múlott az élete.A másik csoda pedig a türelmetlen állat, aki nem bírja elviselni, hogy 70-nel megyek a felújítás miatt kirakott 40-es táblánál. Négyen előztek le dupla záróvonalnál, és hajtottak át a félpályás lezárást koordináló piros lámpán. 2 percen belül látom, hogy tolatnak vissza, és állnak be jócskán mögém a sor végére. Biztos megérte.
-
FehérHolló
veterán
Ezek a pro-görögbetű ingatlanfejlesztő cégek mire jók?
Például: PRO-KAPPA Ingatlanfejlesztő Kft.Mindegyik majdnem pontosan 2 év 11 hónapot élt, utána jogutóddal megszűnt.
Így olcsóbb átjátszani (=eladni) céges tulajdonba egy felújított irodaházat, vagy miaszösz? -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
semmi közöd ahhoz, hogy mit és hogy csinál a főnököd. nem is beszélve az ő főnökéről.
általában nem rendelkezel az összes információval, ami alapján meghozzák a döntéseiket.ha annyira nem tetszik, akkor dobbantani kell, nem aknamunkázni.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
komolyan úgy gondolod, hogy adnak még a látszatra?
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nálatok csatlakoztatni lehet az IT által nem jóváhagyott USB-s eszközt a géphez???

-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Körülbelül másfél órát szúrtam el
mategnap, hogy egy 5300 forintos 3M fültokot elszámoltassak projektköltségvetésre.
A nettó órabérem összemérhető vele, de biztos megéri valakinek.
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Épp egy több ezer wattos hálózati switch-et konfigurálgatok és használok egy közelgő bemutatóhoz. Olyan hangja van, mint egy felszálló repülőgépnek, 10 perc alatt szétrobban a fejem tőle.
Kértem egy hallásvédő fültokot, de helyette adtak egy ilyen fülest, mert szerintük ennek is elégnek kell lennie: [link]
Aztán lehívtam az észkombájnokat a szobába, ahol csinálom, de nem értették a problémát. Munkavédelem magas fokon. -
FehérHolló
veterán
modkerből ugye a saját hozzászólásaimnak nem kellene eltűnnie?
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
A jogi kifejezések zöme például eltér. Ezen kívül a honosodott technikai kifejezések névelője is elég sokszor, hogy zavaró legyen.
-
FehérHolló
veterán
Jövőre változik a cafeteria rendszer, ezért megelőlegezett a cégem egy nagyobb összeget a jövő évi cafeteriából, amit vissza nem térítendő lakáscélú támogatás formájában kaptam meg. Már ki lett fizetve.
Most alá akarnak íratni velem egy papírt, hogy ha felmondok jövő év vége előtt, akkor X összeggel tartozom a cégnek.
Nem teljesen értem, hogy ez hogy passzol össze a vissza nem térítendő támogatással.
Ugye keressek egy munkajogászt?
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
A vetési varjút nevezik kányának.
Egyébként meg +1. -
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Másik kolléga másfél hete betegszabin, mert kificamodott a bokája. Ezen a héten sem fog jönni.
Tegnap találkozott vele egyikünk egy koncerten.Komolyan berosálok.

-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Azt viszont könnyen el tudom intézni, hogy többé ne dolgozzunk egy projektben.
Valószínűleg ez a diplomáciailag semleges út.
Szóval köszi, hogy kibeszélhettem!

-
FehérHolló
veterán
Kolléga tegnap írt, hogy sajnos nem tudott kigyógyulni a megfázásból, ezért még a hét végéig betegszabin lesz, de jövő héten reméli, hogy már tud jönni.
Aztán délután kirakja fészbukra a GPS track-et és a képeket az aznapi ~18 km-es "kirándulásáról" a -4 fokban.Én meg szopok a hiánya miatt egész héten, napi 3-4 túlórám köszönhetem neki.
-
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
A leírtak alapján nem hiszem, hogy túl nyitott lenne a kapcsolata a gyerekkel és a családjával. Inkább arra tippelnék, hogy egyoldalúan szívesség(ek)et tett nekik.
Ha mindkettő fenti állításom igaz, akkor az általad javasolt direkt megközelítés ("láttam, hogy eladtátok, de miért") nem lesz túl célravezető, mert a másik fél valószínűleg nem partner benne, és elég könnyen tud tagadni/hárítani.Kamuzni nem kell, bármiféle igaz érvet fel lehet hozni, hogy miért kellene a pénz.
-
FehérHolló
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Ha biztos vagy benne, hogy ugyanaz a gép volt, és nem buktál rajta sokat, akkor szerintem nyelj egyet, és legközelebb ne tégy nekik hasonló szívességet.
Vagy szóba hozhatod, hogy kellene egy kis pénz, mert likviditási gondjaid akadtak, és hogy tudnak-e már fizetni a gépért. -
FehérHolló
veterán
Azért annak örülök, hogy alacsonyabb szinten győzött a józan ész, és a katasztrófások alvállalkozóként felkérték az eredeti céget a meló elvégzésére.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Felvásárolják bagóért a csődbe juttatott előző cég eszközparkját.
-
FehérHolló
veterán
Amikor először olvastam, akkor azt hittem, hogy a hírcsárdára (meg napirajzra) tévedtem, de már több helyről is visszaköszön.
Tényleg a katasztrófavédelem fogja elszállítani a szemetet, mert az erre szakosodott cég(ek)et nem fizetik ki?
Ki és milyen döntési fa bejárással jutott erre az optimális megoldásra? -
FehérHolló
veterán
Tudtok esetleg ajánlani egy nagyobb ékszer üzletet Budapesten?
Nyaklánc, nem gyűrű.

-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Osztrák.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Mivel a kinti rendszerben a tanácsadóm egyben a dedikált ügyintézőm is (= nem mehetek csak úgy be a bankba és téphetek magamnak sorszámot), ezért eléggé számít.
Ráadásul általában másik fiókban vannak, így plusz/mínusz 2 órát is jelenthet utazásban egy csere. -
FehérHolló
veterán
Az miért van, hogy a banktól kirendelt pénzügyi tanácsadóim 3-4 havonta cserélődnek?

Eddig bírják a cégnél, vagy mi?
Miért van az, hogy csak a most érkezettől kaptam valamiféle "szia, én vagyok az új srác" üzenetet? -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Bármivel, csak ne áztasd át, mert akkor baromi csúnya lesz kívül. (Tapasztalat.)
Vagy mosd át utána kívül ismét langyos szappanos vízzel. -
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
De vót-e 38 fok?
-
FehérHolló
veterán
Öcsémnek tegnap anyukám elmesélte egy új ötletét telefonon, hogy XY tárgyat (konkrét típus) kellene sürgősen szerezni, hogy jobb legyen az életünk. A témáról előtte semmilyen szinten nem kommunikáltak, teljesen újonnan jött az egész, és öcsémnek magától soha nem jutott volna eszébe.
A beszélgetés óta mind az összes gugli felület, mind a fészbuk tele van a típusra pontos termék hirdetéseivel.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Vegyél valami alacsony kockázatú, alacsony költségű, likvid befektetési jegyet.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
Aláírás mindig kell, ez őket védi. Bármikor mondhatod, hogy nem is te fizettél, és akkor vissza kell utalniuk, ha nincs meg nekik a cetli az aláírásoddal.
Sok helyen nem íratják alá, de ez nem a te bajod.Zöld gombos megerősítést mostanában kezdett el kérni néhány terminál. Ez neked jó, hogy látod az összeget mielőtt levonják.
-
FehérHolló
veterán
Rávettem magam, hogy végigrágjam magam a Kaspersky total security frissített felhasználási feltételein.
Kerek perec le van benne írva, hogy harmadik félnek eladják:
- a felkeresett weboldalak címét, és az azokon megtekintett szöveges tartalmat
- az összes telepített program nevét, verzióját és beállítását (beleértve az illesztőprogramokat is)
- az alkalmazáshasználati szokásaim (milyen applikáció milyen sorrendben és meddig van fókuszban, mik futnak közben a háttérben)
- az számítógépben található összes HW elem gyártóját, típusát, RAM és CPU használati profilt
- az operációs rendszer biztonsági beállításait
- a helyi hálózatra (+VPN) csatlakoztatott eszközök összes adatát (IP, azonosító, típus, stb)
- az elérhető wireless hálózatok listáját és jelerősségétFélelmetes, hogy én ezért még fizetek is évente nem keveset.
-
FehérHolló
veterán
már kész, köszi.

nagyon nem értem, hogy miért kell nekem külön bevallanom, amikor mindent tud rólam a NAV..
osztrákban minden autómatikus volt, sokat vontak le év közben (családi kedvezményeket azért figyelembe véve), azt ha akartál valami visszatérítést, akkor kellett bevallanod. sokkal jobb rendszer.
meg be lehetett adni számlát párszáz euro értékben, hogy az neked bizony a munkában maradáshoz kellett, azt költségtérítsék. (végtelen sok könyv, tablet, ilyesmi kijött belőle.
) -
FehérHolló
veterán
Ma valami nagyon fura érzés fogott el, hogy az adóbevallást valamikor májusban szoktam régebben elkészíteni, 'oszt már nagyon május vége van.
Nézem, holnap van a határidő. Még épp időben.
-
FehérHolló
veterán
Felmondtam pár hónapja, az utódomat viszont még mindig nem jelölték ki azzal a felkiáltással, hogy "úgysem akarsz te ettől a cégtől elmenni".

Közben jönnek a kollégák susmusolni, hogy bár nem tudják hova megyek tovább, de ha tudok nekik is valamit, akkor szóljak, mert szívesen dolgoznának velem/nekem.
Komolyan, most lenne itt az ideje saját fejlesztőcéget indítani...
Más: érdekelne esetleg valakit egy kisebb (~50 órás) honlap programozás? Statikus adatok részhalmazának megjelenítése user input alapján táblázat, web diagram és oszlop diagram formában. Adatok jelenleg csv-ben, de adatbázisba lesznek migrálva.
-
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az enyim érdekes módon támogatja.
Frissítsd.Egyébként a notebookhoz adott gyári illesztőprogramok között ott kell lennie egy USB 3.0-t támogatónak is. Win 7 installer mellett a rejtett partíción. Ha gyári támogatott módon állítottad vissza, akkor azt is fel kellett volna magától raknia.
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
nem.
-
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
Céges gépen az alkalmazás és aktivitás monitorozás mennyire indokolható azzal, hogy az alkalmazottak munkaviszonnyal összefüggő magatartását ellenőrzik?
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest