Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Egyébként az Európai Egészségbiztosítási Kártyával (zöld eCard) jogosult vagy minden, a biztosítód által támogatott egészségügyi szolgáltatást igénybe venni bármelyik tagállamban (beleértve Magyarországot is). Nekem anno nem fogadták el, és ki kellett fizetnem a háziorvost, a vérvételt, a mellkas röntgent és a fogdokit is. - A háziorvos ki is nevetett, hogy a piros és barna kódút fű alatt el tudja látni, a kéket nem.
Ha működik, az elszámolás viszont elég bonyolult is tud lenni. Bizonyos országok között először ki kell fizetned magadnak, és utána tudod visszaigényelni. Ez igaz akkor is, ha a te biztosítód támogatja az adott szolgáltatást, viszont az adott ország (ahol igénybe vetted) nem. -
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Csak akkor, ha van magyar lakcímed.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
Ha más EU-s (EGT) tagállamban van biztosításod, akkor nem kell külön fizetni, egyébként igen.
Visszajelentkezni magyar TB-be viszont rémálom. Velem harmadik sikertelen próbálkozás után tollba mondtak egy 2 oldalas levelet, hogy már nagyon szükségem lenne rá, mert el akarok menni orvoshoz. Mert a hölgy elmondása szerint fontos, hogy kézzel írott legyen, akkor látszik rajta, hogy komolyan gondolom. (Közben meg vonták a magyar fizumból a TB-t, csak nem volt érvényes TAJ számom...)
Jött rá egy hivatalos választ 2 hónap múlva, hogy nem illetékes a címzett (az OEP címezte saját magának), de varázslatos módon pár napra rá helyesen beállították a rendszerben. -
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
Az rendben. Magyar banknál nyitott bankszámlánál viszont tudtommal mások (=kedvezőtlenebbek) a feltételek, ha nincs magyar lakcímed, és a külföldit is igazolnod kell valahogy.
Személyire tipp: ha nagyon akadékoskodnak, akkor tudsz róla papírt szerezni (asszem a rendőrségnél), hogy elveszítetted.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
Ha budapestit keresel, a matracászt tudom ajánlani: [link]
Korrektek, és értenek hozzá. Érdemes elmenni a szaküzletükbe tanácsadásra+kipróbálásra még korona idején is.
Ha belengeted, hogy kp-val fizetnél utánvételben, akkor ingyen szállítást+szerelést szoktak hozzávágni az emberhez a szokásos 10%-os kedvezmény mellé. -
FehérHolló
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
a mérési módszertől eltekintve (=konvertálva az eredményt), vásárolható náluk a mi 95-ösünk alatti 2 kategória is
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az energiát azért valahol elő kell állítani ahhoz is. Meg az akksit is.
De legalább nem a városban tolja az arcomba a bűzt.
79-es oktánszámmal meg a V8 sem húz annyira, de én is irigylem a problémát.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
A megült lovak is általában nehezebbek voltak, mint az ember, akit szállítottak. Tisztelet a kivételnek.
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Én áztam már bőrig, de szó szerint. Az erdőben kapott el, órákon keresztül, a vízálló hátizsákom aljában centi magasan állt a víz (nem zártam be rendesen valszeg).
Na, akkor nagyon örültem, hogy vízálló telefont választottam. A fényképezőből meg még időben kivettem az akksit, utána 2 hétig száradt, de a mai napig működik.Monti szerint Skóciában is jól jön.

-
FehérHolló
veterán
Egyszemélyes kft. udvarán is lehet harckocsi?
Egyik ismerősöm ismerőse kérdezi. -
FehérHolló
veterán
Nem értem, hogy mi a probléma. Lehet vásárolni újonnan ~40k forintért Hajdu mosógépet. Régi konstukciós, G energiaosztály (mert nincs alacsonyabb).
Hajrá! -
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
Nem publikus információ.
Egy hibajelentést megér a saját szolgáltatódnál.
Bővebb információért az esetről felkeresheted a körzeti diszpécser szolgálatot, de ez a vonal az esetek döntő többségében megegyezik a szolgáltatóddal. Kivéve például ha közvetlen betápod van egyik erőműtől, de nem vagy te vasgyár.Ha 280-ra felugrott több másodpercre, akkor komoly gebasz volt a hálódon. Elveszítettek egy nagy fogyasztót.
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Rég megvágták már őket külföldön ugyanezért, a fejlettebb kontinensek mindegyikén.
Mégis él és virul az üzlet.Egyébként ha magyar szállás, akkor szallas.hu (csak kicsit köcsögebb a bookingnál), vagy a kettő közül az egyiken kinézek egy helyet, utána meg felhívom a szállásadót, hogy az előbbieken találtam szabad szobát, és mennyi az annyi?
Általában a közvetítős jatt nélküli ár fölött egy kicsivel megegyezünk. -
FehérHolló
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ördöglakat?
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem a 2-3 napos borostára panaszkodik, utána már élvezi, hogy csikizi.
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
férfi != papucs
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nálunk az előző helyen nem használt az intellektuális/megbeszélős megoldás.
Aztán átálltam arra, hogy ablakon ki, kicsit felfelé fordítva hangszóró (hogy jó irányba vetődjön a szomszéd házról a hang), és Schwanzgefecht - Zwangsbeglückung.
Először végig ment az egész, majd következett a Blood and lies (nem tudom már az előadót).
Minden következő alkalommal elég volt a Zwangsbeglückung közepéből 30 másodperc, és szót értettek. -
FehérHolló
veterán
Még szerencse, hogy alig kellett hazaküldeni beteget, hogy kiürítsék a kórházi ágyak felét.
Ezek szerint a csak 6-12 hónapra előre kiadott időpontok mögött a szakemberhiány áll. -
FehérHolló
veterán
a nap tanulsága: jobb ma egy Valtonos, mint holnap egy honvédelmis.
-
FehérHolló
veterán
Találkoztam az előtérben két önkormányzatissal, akik azt számolták, hogy a házban hány postaláda van.
Ez az adat máshonnét nem érhető el. Arról nem is beszélve, hogy szorozni alig tudtak, és harmadik próba után elkezdték egyesével végigszámolni. -
FehérHolló
veterán
válasz
Lortech
üzenetére
Aktív átalakítót linkeltél, annál persze, hogy nem mindegy.
Nálam itthon kutya biztos működött a passzív DP-HDMI kábel HDMI-s forrásról, 6 hónapig használtam. Annyit tudok még elképzelni, hogy a dokkoló tervezésekor valaki gondolt erre és beleépítettek okosságot.
kukac: ha nem megy, küldd vissza! A kérdés inkább az, hogy mit rendelj helyette.
-
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Mert linuxra nincsenek vírusok!!! - Bocs, nem tudtam kihagyni.
tbs-t gondolom az motiválja, hogy jobban ismeri a linuxot, és hatékonyabban tudja használni.
Mást motiválhat mondjuk az, hogy nem vett oprendszert a notihoz, és nem akar tört vindózt felrakni. Helyette ott van bármelyik népszerűbb disztró, és még az informatikus ismerős is azt ajánlja.Tim82: Hasonló, csak természetesen korábbi ubuntu és nvs 4200M.
-
FehérHolló
veterán
Emese szerint ez nagyon rossz volt. Szerintem is.

lenox: 2-3 éve összeszedték magukat, és törekednek, de elég sok a lemaradásuk. Még mindig nem az igazi, és a windows-os fényévekkel felülmúlja.
erdey_a: egy számottevő százalékukat túlterhelik, hogy panaszkodjanak. A többit meg nem hagyják dolgozni.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Azért nagyon nem mindegy, hogy milyen árkategóriájú hőmérőről van szó.
A csili-vili multiméteremhez gyárilag csomagolt platina hőmérőt használva a cucc -50 és +50 fok között max 0.25 fokot téved.
Ezt tudja kb. a most 4000 forintos árkategória digitális lázmérők esetén is. -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
bármilyen diplomáról beszéltem, nem IT-sról.
tildy: de legalább van valamije, nem érettségije és egy html-t oktató, 6 hónapos, akkreditálatlan papírja. Mi is elfogadjuk az istqb vizsgát diploma helyett a tesztelőknél.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
hogy van phd-ja diploma nélkül?

programozó képzősből aki nálunk bevált, mindnek volt valamilyen reál területről diplomája.
-
FehérHolló
veterán
Botcsinálta programozókból felvettünk olyan 3 éve harmincat. Pár kivétellel teljesen használhatatlanok, ráadásul a céges policy és folyamatok miatt alig lehet tőlük megszabadulni (job rotation, napi írásos tracking hónapokig, meg minden szar mielőtt el lehet valakit tanácsolni).
Az ipari versenytársaknál is ez a tapasztalat.
Soha többé nem veszünk fel diploma/abszolutorium nélkül senkit SW fejlesztőnek, ennél még a Pollack Mihályról is jobb toborozni... -
FehérHolló
veterán
A Vezető a húsvéti munkaszünet előtti nap késő délután áttolja a felelősséget az önkormányzatokra, hogy hozzák meg ők a húsvéti korlátozó intézkedéseket.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Épp azt pedzegettem, hogy hamarosan már értelme sem lenne. Azon felül, hogy milyen gazdasági károkkal jár.
Elképzelem magamban az alábbi beszélgetést 3 héttel ezelőttről:
- Hé Pista, játszani akarunk a számokkal ameddig lehet, az összes nyomott árú tesztet felvásárolta a libsi EU, védőfelszerelés meg majd 2 hét múlva érkezik Kínából, mit csináljunk?
- Sok ágyat Főnök, a többiről meg hallgassatok!
- Remek ötlet! -
FehérHolló
veterán
Az itthoni elhalálozások száma fél hét alatt megduplázódott, közben az új megbetegedések száma még arányaiban sem követte ezt a trendet. Tudom, hogy statisztika és így egyedi/rövidtávú eseményekről/-ből nem lehet következtetést levonni, de kicsit aggódom.
Félek, hogy már annyira elterjedt, hogy egy teljes zárlat sem gátolná meg a halálesetek számának meredekebb emelkedését.
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
De az úgy lesz ám, hogy 4 év alatt fizetik ki az egyhavi pluszt. Jövőre érkezik az első részlet.
Ráadásul gondolom rendelettel szabályozzák, ami addigra érvényét veszíti, mert megszűnik a vészhelyzet.Sokkal jobban érdekel, hogy a részmunkaidőre kényszerített emberek fizetését milyen feltételekkel és milyen mértékben vállalja át az állam. De hamarosan úgyis megjelenik róla a rendelet. Bölcs vezetőnk csak az arcát adja hozzá.
A beruházás élénkítést pedig már láthatjuk a Városligetnél és a vasútnál is.

-
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
olvasd el az egész mondatot.

Az új korlátozások azokra a cikkekre, amiket a kormány valótlannak vagy ártónak ítél a koronavírus elleni intézkedésekről/-re, nehezebbé tették a járvány mértékének/méretének kutatását.Mondjuk a vesszőt nem véletlenül találták ki a hős angolok, de erre fittyet hánynak az USA-ban.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
saját tapasztalat?
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Anno Bécsben a Belvedere mellett laktam, a nagykövetségek szomszédságában. A francia terrortámadások után megjelentek az utcán a katonák négyesével, profin öltözve + felszerelve, fitten, tekintélyt parancsolóan, nem közröhejesen, többször igazoltattak is.
Sok érzést keltettek bennem, de a biztonságérzet nem volt köztük. -
FehérHolló
veterán
Most aztán rohadt jól kell csinálni a dolgokat, mert nincs kire mutogatni.

Közben hova bújt a Bajszos?
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Nálunk is zscaler van, ami inkább tűzfal/proxy, mint a gépeden lévő program, de mindegy.
Nálunk is pontosan ezt írja a napirajz.hu-ra, a londoni IT csak bepöttyitette, hogy mature humor nem mehet át rajta, azt kész. Gőzük és ráhatásuk sincs, hogy a zscaler adatbázisában mi tartozik ebbe a kategóriába, kivételt meg valószínűleg nem fognak emiatt hozzáadni.
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Magyarban is hasonló, csak nem erről szólnak a hírek.
De a minta alapján is tök jó gumicsont a kijárást alig korlátozó kijárási korlátozás.
Crytec210: Az eredeti kérdésednek volt kevés köze a témához, amire válaszoltál.
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Kijárási tilalom van, csak a legközelebbi, még nyitva tartó élelmiszerboltig mehetsz el átlagpolgárként. A nagyanyád életben maradásáról rég a szocmunkások gondoskodnak.
A lakóhelyedtől/tartózkodási helyedtől/be nem jelentett albérletedtől 2km-re megállít a rendőr.
Ha a papíron szereplő munkavégzés helye, a fenti címed és az igazoltatás helye köszönőviszonyban nincs egymással, akkor hazakísérnek és szabálysértési bírságot kapsz.
Ha a papíron szereplő munkáltató nincs a "nemzetstratégiailag nélkülözhetetlen" listán, ugyanez vár rád.
Ha például a céges haveroddal a munkahelyen akarsz ittasodni, és ez valakinek feltűnik és/vagy ezért nem lesznek ellátva az alapvető funkciók, akkor szöges furkósbottal lesztek seggbe rakva mindketten.fokukac: értsd már meg, hogy mi múlt hét közepén osztottuk ki az igazolást, köze nincs a mai rendelethez.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
A papír az egységsugarú rendőrnek/katonának kell mutiba, hogy fel tudja hívni a központot, és leellenőrizze, hogy a saját listájukon rajta van-e az illető+munkahely páros.
Kijárási jogot bizonyító ereje önmagában nincs, és a mostani rendelethez még felesleges.
Viszont kicsit nehéz az ember kezébe nyomni az eredeti példányt, amikor már nem mehet be a céghez nélküle és a posta is leállt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Gitáros topic
- EAFC 26
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Óra topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest