Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
Trak
addikt
Akkor nem is magyarázom tovább, hogy milyen nehéz megélni...
Gondolom nekik már nem kell lakást fizetni, képzeld el ha még fizetniük kéne bérleti díjat...
És ilyenkor érzem én magam szarul, hogy egy több, mint 20 évet végigdolgozott, köztiszteletben álló tanítónőnél többet keresek... És nem nekem kellene kevesebbet keresnem, hanem neki sokkal többet. Bassza meg a világ...
Megyek is windowst installálni, az legalább vlamilyen szinten lineáris, nem úgy, mint az élet
-
Trak
addikt
Akkor megnyugodtam
Nekem is hasonló gondolataim voltak amúgy, mint Neked.
Nettó 60k körül keresni vlami szervízes, eladói állásban, és mellette tanulni.
Ezt is csinálnám most is, ha nem lett volna mákom.
Bár néha lehet, hogy jobb lenne a fentieket csinálni, sokkal kevesebb felelősség, mint vlami nagyobb kaliberű munka...
A tanárok nem tudom hogyan élnek meg... ezt még a mai napig sem tudom
1 ismerősöm van aki nettó 100k körül keres, de úgy hogy nappalin is, és estin is tanít, szóval el lehet képzelni mennyi szabad ideje van.
A nyelvtanároknak könnyebb, tudnak esetleg nyelviskolában kiegészítést keresni, vagy magánban tanítani. -
Trak
addikt
Persze, az ember egy darabig elvan vele, főleg amikor még fiatal (nem mintha én olyan öreg lennék
), de egy idő után, ha van rá lehetőséged, akkor rászoksz az igényesebb kajákra.
A szervezet igényli a változatosságot, a vitaminokat, a gyümölcsöket, stb.
Engem is bnőm szoktatott rá az igényesebb főtt kajákra, meg mindenféle egészséges dolgokra (amik persze drágábbak is sajnos...). Pedig ő volt 5 évig kolis, nem én
A 10-12+rezsi az tényleg nem rossz, de hosszú távon sok vele a gond. Mindenkinek lesz barátja, bnője, és akkor az ott alszik, nem alszik ott, használja a vizet, stb... Ha vlakinek komoly lesz a kapsolat, akkor elköltözik, keresni kell új embert...
Egy darabig jó dolog, de ha tartósan marad a 60k-s fizetésed, akkor nem tudsz kilépni ebből, és nem biztos, hogy ez az álmod. -
Trak
addikt
A koleszt ne hasonlítsd egy 30-40-50k +rezsi+kaja albérlethez...
Ha normálisan akarsz kajálni, akkor nem árt a havi nettó 70-80 legalább...
Mert az hogy konzerveken él az ember, az nem nevezhető normális kajálásnak.
Ha nem lenne ilyen drága a lakás, akkor sokkal könnyebb lenne mindenkinek. -
Trak
addikt
Egyetemre jársz ha jól értettem.
Én fősulira (2 év befejezve), most épp passzív félévem van, és dolgozom. Nettó 70-et kapok egyelőre, 1 hónap múlva 80-at (vagy többet), és még nincs semmiféle papírom... (Sőt most olyan munkát akarnak rámbízni, amit diplomásoknak szoktak adni, de ez még a jövő...)
Távoktatásban fogom folytatni majd szeptembertől, mert kell a pénz.
Nekiültem, körülnéztem milyen munkák vannak, írtam egy elég jó CV-t, és mákomra találtam egy olyan munkát, ami a számítástechnikával foglalkozik.
Fizikailag nincs sok közöm a gépekhez, de még mindig jobban jártam, mintha az élelmiszeriparban lennék
Szóval semmi sem lehetetlen..
Csak addig gondolod azt, hogy a 60k (még ha nettó, akkor is)elég egy embernek, amíg ki nem próbálod... Ha van saját lakásod, akkor tényleg elég, de az elég kevés embernek van.
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Na pont a szervízes munka az amihez nem kellenek az általad felsorolt dolgok...
Az első állást nehéz megszerezni, mert ugye nincs még gyakorlatod, ahhoz kell csak szerencse, utána az ott szerzett gyakorlattal el tudsz majd helyezkedni máshol.
Az első időkben elleszel a nettó 60-al, de aztán rájössz mennyire semmire nem elég, és úgyis mást fogsz csinálni ha befejezted a sulit.
Látom irígykedsz, hogy másnak van munkája, Neked miért nincs? Suli miatt? -
Trak
addikt
Basszus...
Már egy hete várom ezt a 3 napos hosszú hétvégét, erre nem beteg leszek...
2-3 hete minden ismerősöm beteg, a munkahelyen is mindenki, a bnőm is, de én nem kaptam el semmit. Nemhogy hét közepén jönne elő, hogy maradhassak itthon betegszabin, ááhhh dehogy, inkább hétvégén
Elterveztem, hogy mi mindent fogok csinálni a 3 nap alatt, de így most felkelni is
alig van kedvem...
B@xxus... -
Trak
addikt
Hol lehet kapni hővezető ragasztót, vagy vlami olyan megoldást, amivel fel lehet ragasztani a már egyszer leszedett hűtőbordákat? Mondjuk a Zalman VGA hűtőkhöz adott darabokat.
-
Trak
addikt
Ott 2 db ''8 lábú szörny'' van, elvileg azok a fireware csatlakozók. Azokon semmi nyom sincs. Viszont azon a csatlakozón ahova a front panelt lehet kötni, azon 2 láb el volt hajolva az egyik irányba egy picit. Nem hiszem, hogy ez gondot okozott volna, de most azért óvatosan kiegyenesítettem őket.
-
Trak
addikt
Aza zonnali kérdésekbe is beírtam, de hátha itt többen látják:
Már nincs több 5letem, úgyhogy felteszem itt a kérdésemet.
Van vlami különleges dolog amit tudnom kellene az Abit NF7-S alaplap integrált hangkártyájának a bekötéséről? Esetleg vlami, amiről engem nem tájékoztattak??
Összeraktam egy gépet egy ilyen lappal, de az istennek sem akar hangot kiadni magából...
Felraktam egy winXP-t SP2-vel, utána felraktam a nForce chipsetdrivert, újraindítottam, bejött a tálcaikon, rendesen tudok mindent állítani, az eszközkezelőben, és a vezérlőpult/hangok-nál nincs semmi probléma, de amikor elindítok vlamit aminek hangja van, akkor egy darab hangot nem ad ki magából gép.... A lejátszó lejátsza a filmet, zenét, mindent, de semmi hang nem jön ki a hangfalra. Próbáltam másik gépnél a hangfalat, annak semmi baja. Kipróbáltam, hátha másik bemenetre kell dugni, de egyiken sincs semmi. Sőt fülhallgatóval is teszteltem, de semmi. Pedig tényleg minden jónak tűnik, olyan mintha csak vlahol le lenne halkítva (de persze nincs), és mégsem megy.
Volt ma dolgom 2 sima NF7-es lappal, azokkal nem volt semmi gond.
Lehet, hogy nem jó az alaplap
Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Gumi és felni topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- Elektromos autók - motorok
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook aiR m2 Midnight '13,6 8/256GB
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)