- sziku69: Szólánc.
- moonlight115: Privát, oh!
- iPhone témaösszefoglaló
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Evil Snowman: Cumizás igen nagy Elan-nal
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon kezdőknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
atok666 #17639 üzenetére
A 105-től csak fényerőben több. Stabiban már kevesebb (ugyebár nincs benne), tehát low light-ban nem tartom úgy ki, illetve engem annyira nem győzött meg, a 105-höz képest egy legónak tűnt, mikor próbáltam. A képe jó, szép, stb, de úgy nem vágtam egyből hanyatt magam tőle.
Ha az 1.8 mellé veszel egy 1.4-et akkor feltételezem az 1.8-at adod el.
Az 1.4 bokeh-ban jobb, illetve szerintem a legélesebb valaha készült Nikkor - arra a feladatra, amire tervezték legalábbis: portrék, félalakok, szóval a 85mm. Ez a grafikon azért büntet eléggé:
De ! Hogy máris kedved szegjem: mindkét G-s 85-ös focus shiftes design, az 1.8G alig észrevehetően, az 1.4G már jobban. Szóval karcol mint a vadállat, csak kb. 1.4 és f/4 de f/8 között is a fókuszsík tolódik, azaz más és más AF Fine Tune értéket kell a vázon adni hozzá - ilyet meg még nem tudunk. USB dokk sincs, ha lenne, az sem segítene, mert csak gyutávonként lehet fókuszt finomállítani, rekeszenként még nem, úgyhogy..
A 85 1.8G szerintem nagyon használható, egy 1.4G is persze vadállat jószág, ha tudod, hogy aznap amikor fotózol vele, pl. stúdióban, végig f/8 környékén leszel rekesszel. Odaállítod az AF fine tune értéket és büntetőgép.
De csak úgy nem ránthatod elő csípőből akármilyen szitura, pont emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SSD kibeszélő
- Motoros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Mikrotik routerek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest