- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
Nem tudom, ez hogy van Tamron berkekben, Canon IS esetében az úszás jelenség nem elfogadható. Akkor van ilyen problémája, ha régi IS van benne, és alá van támasztva. A régi IS-ek nem érzékelik az állványt. Ekkor van, hogy úszni kezd az egyik sarok felé.
A másik ilyen, amikor extenderre van rakva (1,5x), bekapcsolt IS-t, és hosszúra állított expo időt. Látni, hogy klattyanáskor hogyan rántja el a képet az egyik sarokba.
Egyik se normális, és életlenedést okoz pixelszinten.Ui.: az elsőre ráférne egy nagy zajszűrés.
Ilyen futkározok utánuk és lövöldözökből nemlesz jó minőségű kép.
Valami nem kakukkfű, mert a képek egy része (utolsó 2 kép) nagyon-nagyon részlettelen. Olyan, mintha agyon lenne croppolva, majd szarrá élesítve.
Tekintve, hogy 1/4000s-on szoktam lőni magas iso mellett úgy, hogy repülnek, és még ott is több a részlet ennél...
Ugye RAWba fotózol? -
.DLL
veterán
Az utolsón látszik, hogy olyan izgága a kép, amit nem az ISO400 okoz, mert ismerem az 550D-m képi világát, viszont ez tömörítési hibának sem mondható, vagy ha az, akkor ilyen 20%-os jpeg... Viszont 300mm-en készült, ahol már egyik ilyen obinak sem túl szép a képe. A többin még ennyi gondot sem láttam, azok megvizsgálásához már tényleg eredeti képek kellenének.
Szerk.: amit linkeltél azon 249mm és f/6,3 van. Nem a végálláson használta, és még rá is rekeszelt, ezért (is) lehet hogy élesebb.
-
gab.m
senior tag
A stabi működését le lehet így is írni, valóban, hogy úszik a kép. Ez természetes. Nekem ugyan nem ilyen objektívben, de hasonlóan működik a mechanizmus.
Az élességről meg ilyen méretű képeknél nem lehet véleményt alkotni. Tegyél fel egy olyan képet eredeti, de legalább 3000 pixel széles méretben, ahol szerinted kizárható az user vagy front/back fókusz error, illetve nem is 2000-es érzékenységen lőtted, szóval mindennek a helyén kéne lennie, de szerinted mégse az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest