Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
No, beszereztem a polár szűrőt, az obit meg a napellenzőt is, még csak a szobában tudtam a polarizáció hatását vizsgálni, de már most imádom
Elképzelhető, hogy a termékfotózásoknál tapasztalt kívülről besütő, falról visszaverődő napfényt ki fogom tudni végre teljesen szűrni, nem a Lightroommal kell bohóckodni, ami legtöbbször amennyit megold, annyit el is ront az összképen.
Hamarosan utazom el, város és tájfotózáson is fel lesz avatva a cucc, és bár se szűrőm, se napellenzőm nincs az 50/1.8-hoz, azért valami azt súgja, hogy azt se szabad itthon hagynom 
Buta kérdés: ha a polár szűrőt teljesen kitekerem (hogy a legkevesebbet szűrje), akkor mennyivel kapok sötétebb képet, mintha leszedném az obiról? Azért kérdezem, mert utazásnál állandóan le-feltenni a szűrőt szerintem borzasztó

-
TayRol
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
én uv szűrőt nem vennék, felesleges. az obi védelmét a napellenző megfelelően ellátja. persze ha tengerparton vagy ilyen homokos, szeles helyen fotózol az más.

CP és ND szűrők jó dolgok, ha van rá keret és affinitás akkor hajrá.kártyából 2 kisebb mint 1 nagyobb.
-
Zozzer888
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
nekem 1000D-m van, imádom, az IS II jó cucc,a napellenző nem árt, szűrőben nem tudok segíteni, és igen inkább 2*8 mint 1*16

szerk.: a napellenző vaterán van 1500ért
Új hozzászólás Aktív témák
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Olympus OM-D E-M1 Mark III váz + 12-100mm f/4 PRO objektív
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen. 12-15"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Elképzelhető, hogy a termékfotózásoknál tapasztalt kívülről besütő, falról visszaverődő napfényt ki fogom tudni végre teljesen szűrni, nem a Lightroommal kell bohóckodni, ami legtöbbször amennyit megold, annyit el is ront az összképen.
Hamarosan utazom el, város és tájfotózáson is fel lesz avatva a cucc, és bár se szűrőm, se napellenzőm nincs az 50/1.8-hoz, azért valami azt súgja, hogy azt se szabad itthon hagynom