Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Throme #17578 üzenetére
Köszi a behozatalhoz fűzött hasznos tippeket. Azért gondoltam, hogy semmi gond a behozatalnál, mert eddig valahányszor jött a kutya sem nézte őt....szinte egy vállról indítható rakétát is hozhatott volna. Azért csak megsúgom neki, hogy az obit csomagolja ki, és a számlát meg tegye fel az "ánuszgyűrű" mögé Bár amilyen "dumálókája" van a cimbinek, hát szerintem azt is kimagyarázná, ha egy máigis harcoló német alakulatot rejtene el a borotválkozós cumói közé.
Köszönöm a hozzászólást neked is.üdv: bogyó!
Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
-
-
-Valinas-
senior tag
válasz Throme #18427 üzenetére
És vajon a 18-55 VR II jobb lett optikailag? Nem nagyon lehet róla olvasni, van, ahol azt láttam, hogy igen, van, aki szerint csak a kompaktsága miatt jobb. Szerintem 24 megapixelen látszik azért, hogy nem egy ilyen szenzorra tervezték anno az elődjét. Tehát ilyen szempontból a D3200 vs. D3300-ról mit gondoltok?
-
imyourfriend
őstag
-
A Zéé
addikt
válasz Throme #18975 üzenetére
hasonlókat gondolok én is. Megbocsájtanám neki a műanyag bajonettet, meg a kitobis felépítést, ha ugyanez kijönne Nikonra is. Feltéve ha hozza egy kitobi korrekt, de nem kiemelkedő képminőségét, torzítását, és társait, akkor én is elkezdenék egy ilyenre félrerakni.
Azért egy 10-18 + 18-55 + 55-250 végig stabis kitobi sor elég meggyőző tud lenni. Van olcsó alternatíva gyártón belül minden gyutávra, amit a kezdők általában előbb-utóbb birtokolni akarnak.Just a simple Lineman...
-
Colonel993
senior tag
válasz Throme #18983 üzenetére
Mikor majd egyik betekerésnél lepattan a bajonett sarka és a vázban rakoncátlankodik, vagy az utcán/házban/akárhol lekoccolja ember vagy egy fal az obi oldalát; ezt meghálálva elköszön a váztól és a padlón végez strapabírósági tesztet majd rájössz miért instant kötelező egy objektívre a fém bajonett...
Modern műanyag ide vagy oda, volt Éles hadi Afganisztánban is futott CQC Glock tokom, de a lightos magyar telet nem bírta, elridegült és egy kis feszítésnél kitört az oldalfala és majdnem elhagytam a pisztolyt.
Seggem a műanyagizálásba ![ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
imyourfriend
őstag
válasz Throme #18997 üzenetére
Kínában készülnek na igen. Részemről objektívsapka, napellenző és kioldó elmegy ebayről. Esetleg még pár apróbb dolog mely ráér hogy megjöjjön. De már egy komolyabb váz mellett inkább hozzáteszek még pár Mátyást és megvárom míg összegyűlik eredetire a pénz. De szerintem embere válogatja amúgy, ki mire "esküszik".
-
senior tag
válasz Throme #20066 üzenetére
Ebben a kategóriában minden zoom életlenedik a sarkoknál, még az enyém is. Ez egyén függő, hogy kit mennyire zavar. Én családi portrékra, kutyafotózásra használom hobbi szinten, így általában a sarkokban nem sok minden figyelemre méltó dolog van (a képszéleken még előfordul), de engem ez a gyakorlatban nem zavar. A sarkokból meg nem vágok ki egy-egyben semmit. Az én tapasztalataim szerint nehéz ezt tesztek alapján eldönteni. Általánosságban látszik, hogy a Sigma 17-70 egy nagyon korrekt objektív az áráért, de ennek is vannak hibái természetesen.
Szembesülsz ezekkel a hibákkal a tesztekben, végül nagy nehezen döntesz, aztán a saját fotóidon is keresed a hibákat. Mennyire életlen 70-mm-en? Megy a pixelkukkolás, pedig komoly gyakorlat nélkül, ha nem olvasod el a teszteket, lehet, hogy az életben nem tűnik fel, hogy mennyivel életlenebb, mint mondjuk 50-en. Arról nem is beszélve, hogy az életlen képek egy jó része user error.
Szerintem nézegesd a tesztfotókat, vagy méginkább vegyél használt objektívet, töröld ki a teszteredményeket a fejedből, fotózz sokat, tapasztalj. Jobb, mint tesztek, meg MTF diagramok előtt görnyedni. Majd kiderül, hogy mennyire válik be, és add el, ha nem tetszik. (Egyébként én is szoktam teszteket olvasni, de a saját tapasztalat és a gyakorlat jobban bevált.) Szerintem az átfogás is addig érdekes, amíg úgy mész el pl. nyaralni, hogy mindent le akarsz fotózni, pedig micsoda fotók születtek a zoomok előtt is. Na ez kicsit messzire vezetett, elnézést.
Egyébként végül mit vettél helyette? -
Sage83
aktív tag
válasz Throme #20642 üzenetére
En a sigma es egy Tami 17-50-nel szemezgetek,de szerintem a sigma lesz a gefuto....
A sigma egy ujabb konstrukcio,es jobban összerakot darabnak tunik...
De szoljatok,ha tevedek... A photozone.de oldalt nezegettem idäig,ott kb ugyan azt hozta a ket obi,talän a Tami kicsit jobb optikäval rendekezik...Fandangooszi a belinkelt cimet!! Mennyire gyors a fokusz kis fenyviszonyok mellett?
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz Throme #20954 üzenetére
Véleményem szerint ennél is egyszerűbb a történet, meg kell nézni a két gyártó gépei közül 1-2-t, vegye kézbe és amelyik fogása illetve kezelése jobban tetszik abból a márkából vegyen. Obipark nagyjából ugyanolyan, ha meg bele szeretne merülni az illető akkor úgysem annak a 85/1.8-nak vagy a 70-200/2.8-nak az ára fogja érdekelni, hanem az hogy legyen olyan üveg a tarsolyában. Ugyanez igaz pixelbuzulásra is, ha már oda eljut akkor megveszi a megfelelő üveget kerüljön az 100 vagy 120ezerbe (egyik másik oldalon).
[ Szerkesztve ]
-
-
masterful87
senior tag
válasz Throme #21503 üzenetére
Igaz, vannak esetek amikor még egyetlen FÉ-ért is ölni tudna az ember.
Ilyenkor tényleg sokat számíthat az a picike előny, még ha lágy is lesz az eredmény. És akkor nem kell a +1 lépés ISO, vagy éppen megúszható a bemozdulás.
Ezzel ellentétben ugye egy sötét zoommal esély se lenne elkészíteni a képet. Valamit valamiért, a fotózás csupa kompromisszum.
Mindig tanul valamit az ember.[ Szerkesztve ]
-
Schuby
aktív tag
válasz Throme #25113 üzenetére
már kiöregedtem a sportos vezetésből, mostanában meg főleg, amióta drágán mérik a szabályszegést. Ráadásul nem egy nylon szatorban volt hanem Lowepro adventura160-ban. Csak arra tudok gondolni, hogy már korábban is kapott, és most egy kicsi is elég volt hogy elengedjen
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
-
bajnokpityu
félisten
-
energomatt
senior tag
válasz Throme #25237 üzenetére
A fix sor ajánlatra kiváncsi lennék további 100 ezerből, használt áron. Az első legyen 18-as vagy az alatti. Kellene egy 50-es, egy 85-ős és egy 135 körüli mondjuk. Akkior azt egy sornak nevezném a meglévő 35-össel együtt. Na (többek közt) ezért nincs nekem sem fix sorom. Persze biztosan úgy gondoltad te is, hogy költsön rá majd még többet.
-
szmayer1
senior tag
válasz Throme #25259 üzenetére
Köszi. Pedig most pont azon az állásponton vagyok, hogy inkább egy használt Nikkor 70-300, mint egy más gyártó által készített obi. Legalábbis egyre többen próbálják azt mutatni, hogy inkább ezt az irányt használjam.
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
randras_83
addikt
válasz Throme #25259 üzenetére
A Tamin nem olyan, vagy bekapcsolod vagy ki.
Használtban a Nikon jobban tartja az árát, de abból is ki lehet fogni olcsóbban. Mondjuk a Tamiból is.(#25260) szmayer1: Egyébként több tesztben is hasonlóan jól teljesít a Tami, sőt van amelyik szerint jobb, mint a Nikon. Fényben tuti. Én sokat agyaltam, hogy Tami vagy Nikon, de mivel kifogtam egy jó árú használtat, így Tamron lett belőle.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest