Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#17651) PociAti válasza Tutti-amigo (#17650) üzenetére


PociAti
senior tag

A feladat megoldásához nem igazán kell ismerni a Bizhub 162-est, 95%-ban hálózati ismeretek kellenek hozzá, és kb. 5% rész esik a nyomtatóra.

Ezt a részt nem értem.
"Esetleg szóba jöhet talán valami wifi router-es megoldás de azt inkább kerülnénk mert sokan dolgozunk notikról céges wifi-n így egy nyomtatás miatt hálózatot váltogatni nem épp komfortos."
A nyomtató legyen azon a hálózaton, ahol az őt használni akaró emberek dolgoznak. De ha nem ott van, akkor is elérhetővé lehet tenni hálózat váltogatás nélkül.

Ez se teljesen világos.
"Ha routeren keresztül drótosan lehetne bepakolni a céges hálózatba az már jobb lenne."
Mivel nincs benne hálókártya, akkor mégis hogyan szeretnéd "drótosan" rákötni valamire.
Vagy USB-re gondoltál? Akkor írd azt! Annak működnie kell.

Gazdaságos megoldás lenne az is, ha kerestek egy "leselejtezett", kis fogyasztású számítógépet (laptopot) és azt üzemelitek be nyomtató szervernek.

(#17652) Tutti-amigo válasza PociAti (#17651) üzenetére


Tutti-amigo
tag

Szia!

Úgy gondoltam a wifi-s dolgot, mint egy önálló állomás a céges rendszeren kívűl. Tehát olyan routerrel amibe megy usb. A céges hálózatba melyen nem tudunk turkálni, mert külsős info-s céggel dolgozunk. Ők ezekben a Low cost házi barkács megoldásokban nem túl flexibilisek, bár ez a részükről érthető.

Szóval ez így talán egyszerű, olcsó lenne viszont nem kényelmes. Esetleg ha a router mint wifi extender lenne, csak akkor azt nem tudom, mennyire működik, hogy ilyen módban van rárakva a nyomtató usb-n. Igen egy gép is működhetne, korábban már működött így, de valahogy nem aratott sikert a főnökségnél ez a megoldás, valamint jelenleg a korabban erre használt öreg gép, már nincs meg.

Korábban ezt a nyomtatót használtuk printer server-en keresztűl, de aztán moderbebbre lett szükség így tartalékba tettük. Viszont nemrég irodát váltottunk, és a hálózati nyomtatónk a földszintre került, ahová mindig lemászkálni nem túl jó. Ezért gondoltuk, hogyha ez úgyis a raktárba porosodik akkor inkább használjuk az emeleten. A korábbi print szervere kilehelte a lelkét vagy a költözésben elkallódot, ezt már nem tudom.

(#17653) Csavarnyuzo válasza Tutti-amigo (#17652) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nem túl elegáns -és az IT-s kollégák nem szokták szeretni-, de valamelyik munkaállomás is funkcionálhat nyomtatószerverként. Ebben az esetben azzal a számítógéppel kell összedugni a bizhub-ot, arra kell telepíteni és megosztani. Hátránya hogy annak a számítógépnek is be kell lenni kapcsolva ahoz hogy nyomtatni tudjatok.
Ha nagyon nem tudtok mókolni a hálózatban az is kérdéses hogy egy print szervert beengednének-e az IT-s kollégák -DHCP, port security, egyebek.

A pirosat kell elvágni.

(#17654) Tutti-amigo válasza Csavarnyuzo (#17653) üzenetére


Tutti-amigo
tag

Igen, de mint írtam, ehhez most nincs megfelelő gépünk, és nem tetszett ez a megoldás korábban a főnökségnek sem. Az IT-sek bekonfigurálják amit kerünk, csak a cuccokat mi gondolnánk összeszedni Low Cost mode-ban és olyan megoldás kéne aminél ha jön az IT-s nem azzal kezdünk, hogy "hát ezt meg így hogy gondoltuk." A főnökség nagyon anti-IT talentum, mindig csak azt látjak, hogy az egész viszi a pénzt, es mindig kell valami újabb kütyü hogy valami működjön. :DDD A főnökség olcsó es működő megoldást akar, az Infósok olyat ami nekik a legegyszerűbb, mi meg azt, hogy legyen az emeleten hálózati nyomtatónk. Ezért gondoltam megkérdem ki mit ajánlana működő megoldásnak.

(#17655) Csavarnyuzo válasza Tutti-amigo (#17654) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Itt nem csak a bizhub-ot kiszolgáló számítógépre gondoltam, hanem olyanra amit valaki egyébként is használ napi munkára -pl. titkárnő gépe, bár ő ha van akkor gondolom nem az emeleten ül.
Ami költséghatékony az egy USB-s router, vagy egy USB-s print server. Utóbbi már pár ezer forintért szokott lenni vaterán, jófogáson vagy marketplace-en, bár céges vásárlásnál a számla kérdéses. Ha működött korábban valamilyennel, akkor meg kéne tudni hogy az milyen volt és egy olyat beszerezni. Kompatibilitásról nem biztos hogy találsz infót, az sajnos lehet lutri, mert a 162-es alapban csak GDI-t tudott. A PCL és a hálózati kártya is opció volt ebben a típusban.

A pirosat kell elvágni.

(#17656) Tutti-amigo válasza Csavarnyuzo (#17655) üzenetére


Tutti-amigo
tag

Igen értem, de nagyon jól gondolod a titkárság/könyvelés a földszinten van :)

Tehát USB router vagy USB print szerver. Az hogy cégesen vásároljuk az nem lényeges. Talán valami TP link-es volt de nem volt talán tökéletes néha valami nyűg volt vele de lehet csak nem volt jól beállítva fene tudja már. ÖÖÖ mia az a GDI és PCL? :D

(#17657) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Tudtok ajánlani viszonylag költséghatékony, de jó minőségű fotópapírt? Canon Pixma G640-hez lenne. Valami olyanra gondoltam ami 50/100 ives csomagban kapható, szóval nem prémium egyértelműen. Jöhet A4-es és 10x15 cm-es is, fényes és mattabb is.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#17658) Csavarnyuzo válasza Tutti-amigo (#17656) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nyomtatóleíró nyelvek. Azt azért még vegyétek figyelembe hogy windows 8-ig van driver.
Win 10-re felmegy, de hogy 11-re felmegy-e az passz.

A pirosat kell elvágni.

(#17659) Tgabor330 válasza Tgabor330 (#17402) üzenetére


Tgabor330
csendes tag

A probléma megoldódott. Megjavult a nyomtatófej. Úgy tűnik mégis érintkező probléma volt.

(#17660) Dr. Oid


Dr. Oid
aktív tag

sziasztok,

úgy néz ki, megszívattam magam: pár éve vettem olcsón újonnan egy Lexmark CS-317dn színes lézert, ami eddig el is ment az alap toner kittel (szerintem 5 évig biztos), ám most 20% körüli töltöttségnél a magenta toner feladta és nem is nyomtat semmit. rázogattam, stb, hiába.

kérdéseim:
- ha a 20% szint valós, akkor ez normális, hogy azt mondja, üres és nem nyomtat?
- kaptam egy kisebb agyvérzést, merthogy az utángyártott is 15k körül van hozzá és ugye van 4 toner benne... nincs erre valami jobb, olcsóbb megoldás?

(#17661) Vladislav


Vladislav
tag

Sziasztok!

Szerintim Ti a fotó alapján kapásból meg tudjátok mondani, hogy mi a hiba. Én csak feltételezem, hogy a fúvóka eltömődött. Jól gondolom?

[link]

[ Szerkesztve ]

Üdv: Vlad

(#17662) Tgabor330 válasza Vladislav (#17661) üzenetére


Tgabor330
csendes tag

Egyik lehetőség. De miért nem tisztítod meg. Milyen nyomtatóról van szó?

(#17663) Csavarnyuzo válasza Vladislav (#17661) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nem valószínű hogy fúvóka hiba, az vízszintes kihagyást okoz.
Nem írtad hogy milyen típus, de ilyenkor a encoder szallagon -vagy tárcsán- szokott lenni szennyeződés -bár furcsa hogy nem mindg ugyanabban a sávban csinálja-- vagy az optoérzékelő előtt vonszol magával pormacskát vagy ilyesmit.
Esetleg annyira száraz a nyárs amin a fut a fejegység, hogy megszorul, bár arra szerintem hibát írna.

A pirosat kell elvágni.

(#17664) Vladislav válasza Csavarnyuzo (#17663) üzenetére


Vladislav
tag

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásotokat!

Canon Pixma Mg5650.

Laikusként a fuvóka hibát ismerem csak, az encoder szallagról -vagy tárcsáról még nem hallottam. Természetesen meg akarom tisztítani a nyomtatófejet, most akarok rendelni hozzá eszközt (folyadékot és légtelenítő korongot). De ha van más lehetőség is, amivel esetleg elhárítható a hiba, akkor inkább azt próbálnám meg.

Az encoder szallag tisztítása, kiszedése nehéz mutatvány? Arról nem találtan videót.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Vlad

(#17665) abdulka1


abdulka1
őstag

Sziasztok!

Tapasztalatra lennék kíváncsi, hogy a Canon PIXMA TS3451 mennyire tolerálja az utángyártott partonokat, illetve a házilagos töltést?

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#17666) Csavarnyuzo válasza Vladislav (#17664) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Kiszedni nehéz: link. 5 percnél piszkálja és akasztja ki. Egy átlátszó műanyag amire "rovátkák" vannak nyomtatva, ebből tudja a nyomtató hogy hol jár a nyomtatófej.
Próbálj bevilágítani hogy azon a részen ahol a képhiba van lehet-e látni rajta valami szennyeződést. Tisztítással csak óvatosan, ha lemosod róla valami oldószerrel a "mintát" akkor kuka.

A pirosat kell elvágni.

(#17667) Vladislav válasza Csavarnyuzo (#17666) üzenetére


Vladislav
tag

Köszönöm a válaszodat és a belinkelt videót is! Sajnos a kiszedése a képességeimet meghaladja, de találtam egy cikket: [link] és találtam egy másik videót is: [link]
Hétvégén megpróbálkozok a szalag tisztításával.

Üdv: Vlad

(#17668) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Brother HL-1222WE nyomtató
Az A4 papír mérete 210 x 297 mm. Ha A4 beállítással 210 mm széles de 297 mm-nél kisebb papírt teszek a nyomtatóba az károsítja?
Néha nem kell egy egész A4-es papírra nyomtatni. Elvileg egyszerű lenne valamit beírni a Google Docs vagy a World-be, 1-2-3 sort, kinyomtatni, ollóval levágni a papír tetejét. A maradék papírt meg félretenni és újra felhasználni ha megint ilyen keveset kell nyomtatni.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#17669) PociAti válasza tknof1871 (#17668) üzenetére


PociAti
senior tag

Ne tedd!

Ollóval levágott papírt ne tegyél vissza a nyomtatóba. Nem arra találták ki. A papír elakadás nem tesz jót a nyomtatónak.

1-2 sort talán kézzel is le tudnál írni.

(#17670) draco31 válasza tknof1871 (#17668) üzenetére


draco31
veterán

Ezeknél ilyet már nem szabad. Olcsó tintásoknál lehet ilyennel szórakozni. De azok tudnak pl. boríték nyomtatást is.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#17671) apóka


apóka
aktív tag

Sziasztok!

Heti rendszerességgel használva, havi 100 db, A4 lap fekete-fehér fénymásolásához keresek gépet (wi-fi nem kell). Főleg szöveg, de néha egyvonalas ábrák is lennének.
1. Az világos, hogy multifunkciós gép kell, de tintasugaras vagy lézer legyen?
2. Évi 2 hónapig nem dolgozna, tintasugaras esetében 2 hetente tesztoldal nyomtatással elkerülhető a beszáradás?
3. Megveszem a gyári tonert is ha kell.
4. 70 k a lézernyomtatós fórumba ajánlott multifunkciós, de 2 évesnél régebbi az összefoglaló és az ára is húzós nekem.
Mit a véleményetek?

Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004

(#17672) Tigerclaw válasza apóka (#17671) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Úgy tudom a trend eltolódott a tartályos tintasugarasok felé még a lézerektől is a SOHO kategóriában. Szóval talán valamilyen EcoTank, MegaTank, SmartTank, Inktank. Magasabb a kezdőár, de jóval olcsóbb az üzemeltetés. Heti 1 színes nyomtatással/másolással meg le van tudva a beszáradás a színes fúvókáknál.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#17673) Vladislav válasza Csavarnyuzo (#17666) üzenetére


Vladislav
tag

Úgy tűnik, hogy valóban az encoder szalaggal volt a probléma. Nedves fültisztító pálcikával megtisztítottam. Már szép a nyomtatás. Köszönöm az ötletet!

Üdv: Vlad

(#17674) Tgabor330 válasza Csavarnyuzo (#17666) üzenetére


Tgabor330
csendes tag

Köszi a tippet. Ez nekem is új volt.

(#17675) Csavarnyuzo válasza Tgabor330 (#17674) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nm. Ha tintasugarasnál nem keresztirányú -a papír mozgásához viszonyítva- a képhiba, akkor jellemzően ez a baj.

A pirosat kell elvágni.

(#17676) Tgabor330 válasza Csavarnyuzo (#17675) üzenetére


Tgabor330
csendes tag

Ez a jelenség a szkennernél is felléphet? Pl. a Canon MG6450 nyomtatóm 300 dpi-vel (150 dpi nél is) olvasva függőleges csíkokat hoz be. 600 dpi-nél ezek nem látszanak. (HP szkenner 300 dpi-vel is szép képet ad.) Vagy valami más probléma lehet?

[ Szerkesztve ]

(#17677) Csavarnyuzo válasza Tgabor330 (#17676) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nem, abban a típusban a szkennerben nincs ilyen alkatrész. Vagy szennyeződés van a beolvasó egységen, vagy meghibásodott.

A pirosat kell elvágni.

(#17678) trouble


trouble
senior tag

Hp LaserJet 1102, sok-sok éve használom, de most megbokrosodott?
Eleinte, csak simán nem nyomtatott ki 1-2 doksit, ki/be nyomtatott.
Aztán ue., de most már tápkábel és usb kihúz bekapcsolt nyomtatónál, vissza, és nyomtat.
Aztán teljesen eltűnt, ha bekapcsolom szürke az eszközöknél, és kéri a Windows a Hp install cd-t !?
Drive le/fel volt!
De hiába semmilyen Hp javitó, diagnosztizáló program nem ismeri fel, sőt ha manuálisan beírom a típusát akkor sem látja semmi
A Windows hiba elhárító is csak azt írja ki, hogy nem tudja azonosítani a hibát.
Viszont itt járt egy barátom ,az ő laptopján(win11,nálam win 10 van), simán felismerődött, tesztet nyomtatott és működött??
Valakinek ötlete, köszönöm !

[ Szerkesztve ]

(#17679) draco31 válasza trouble (#17678) üzenetére


draco31
veterán

Ha neki megy, akkor lehet a Win10 bokrosodott meg inkább.
Eszközkezelőben kellene egy hardver eltávolítás, vagyis a nyomtató törlése, aztán másik USB portba próbálkozni.
Minden frissítés telepítve van?

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#17680) trouble válasza draco31 (#17679) üzenetére


trouble
senior tag

Az összes USB portba végig próbáltam :(
Igen.

[ Szerkesztve ]

(#17681) scott_free


scott_free
senior tag

Üdv,
adott egy keveset használt, 2 éves Canon TS8152 nyomtató, ami ma nyomtatás után 5100-as hibát dobott, s azóta nem hajlandó semmi mást csinálni.
Nincs benne elakadva papír, poros sem lehet, mert mindig letakarjuk, ha nem használjuk, csak eredeti patron ment bele.
Hogyan tudnám megjavítani vagy kitörölni belőle a hibát? :F

(#17682) Tgabor330 válasza Csavarnyuzo (#17677) üzenetére


Tgabor330
csendes tag

Mellékelek két beolvasást. Az első 300 dpi-vel volt, a második 600 dpi-vel. Ha szennyeződés miatt van, azt meg lehet otthoni körülmények tisztítani? [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

(#17683) scott_free válasza scott_free (#17681) üzenetére


scott_free
senior tag

Sikerült megjavítanom (köszönet tothbe fórumtársnak :R )!

Hátha másnak is hasznos lesz:
5100-as hibakód javítása Canon TS8152 nyomtatón:
a kódszalagot (Encoder Strip) kell megtisztítani isopropilos fültisztító pálcikával. Ami nehézség, hogy egy műanyag elem eltakarja végig, de ezzel a videóval sikerült rájönnöm, hogyan lehet leszedni. (a műanyag elem jobb felén van kis felhajlítható pöcök, aztán a bal felén kicsit magam felé húzni, majd jobbra eltolni az egészet) Ezután már hozzá lehet férni ahhoz a vékony, majdnem átlátszó fóliás szalaghoz és az alkoholos fültisztító pálcikával finoman végigtörölni.
Természetesen a nyomtató legyen kihúzva, és meg kell várni, amíg teljesen megszárad.

(#17684) Xenophobermn


Xenophobermn
csendes tag

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy xerox B205 nyomtató, ami hálózatra van kötve, és minden jól működik, de a feladat az lenne, hogy bármikor bárhonnan lehessen vele nyomtatni, kívülről, internet felől. Van erre valami bevált módszer, valamilyen alkalmazás/felhő, vagy port forward? Olvastam a manualban, van valami IPP funkció távoli nyomtatásra, de nem értem az mit jelent, azt hogyan kellene használni?
Tud valaki ebben segíteni, informálni?
Köszönöm

(#17685) Csavarnyuzo válasza Tgabor330 (#17682) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Ez nem szennyeződés. Érdemes elolvasni a user manual-t hogy van-e szkenner kalibrációra lehetőség menüből. Ha nincs akkor túrni a neten service manual-t hátha abban írnak ilyet. Más ötletem sajnos nincs.

A pirosat kell elvágni.

(#17686) tothbe válasza Xenophobermn (#17684) üzenetére


tothbe
addikt

IPP (Internet Printing Protocol)- vel csak akkor fog menni, ha van valami port forwarding beállítva a nyomtatóhoz és konfigurálva van az IPP.
Konfiguráció egyszerű, de mindenképp fix belső IP címet adj neki
A port forwarding-ot nem írom le, 631-es port az alap neki, amit használ.
Ezután célszerű valami Dyndns-t is használni, hiszen a publikus IP-d is változik vszleg, hacsak nincs fix ip-s csomagod. Ezzel a beállításokkal kész is vagy.

És utána simán hozzáadsz egy nyomtatót a külső gépeken eszerint:
Select [Connect to a printer on the Internet or on a home or office network]. Enter [URL]. Enter "http://<the IP address or name of the printer>/ipp." When you want to perform IPPS printing using SSL encrypted communication, enter "https://<the IP address or name of the printer>/ipp."
Itt ugye a dyndns domaint vagy a külső IP címet kell használni azzal a porttal kiegészítve, amire a printer 631-es portját kiforwardoltad. Tehát pl http://myhome.dyndns.com:80, ha myhome a domain neved és 80-as portra forwardoltad a printert.
Ha tudja az IPPS-t is a printer akkor azt javaslom. A konfigurációnál látni fogod, ha tudja. Címzésnél akkor https-el mehet, ami biztonságosabb.

[ Szerkesztve ]

By(e) Tothbe

(#17687) Tgabor330 válasza Csavarnyuzo (#17685) üzenetére


Tgabor330
csendes tag

Köszi a választ. Ennek alapján egy kicsit kutakodtam, majd felhívtam a Canon Hungry-t. Azt mondták, hogy olvassak be színes képet, magazinokat stb., és ha ott is fennáll a jelenség, akkor foglalkoznak vele. És meglepő módon azoknál nem tapasztalom ezt a függőleges sávozást alacsonyabb felbontásban sem, csak a Canon tesztlapján. Szerintem ők tudják hogy ez miért van, de nem akarják nagy dobra verni. Végül is így nekem sem nagy probléma.

(#17688) Xenophobermn válasza tothbe (#17686) üzenetére


Xenophobermn
csendes tag

Ez lehet jó ötlet, de azt nem tudom még, hogy ha távolról belépek erre az oldalra, ez is védve van a username/password párossal, vagy ott mindenki szabadon használhatja, mert akkor nem túl biztonságos.
Még nem volt dolgom nyomtatóval e téren, de majd kiderül.
Meg elméletileg az "ügyfél" azt mondja, hogy tudnia kell a nyomtatónak az emailből való nyomtatást, vagyis beállítunk egy email címet a nyomtatónak, és az arra küldött mellékleteket kinyomtatja, de én ilyet a 300 oldalas dokumentációban sehol sem találok...

(#17689) tothbe válasza Xenophobermn (#17688) üzenetére


tothbe
addikt

Na olyat pont nem tud, csak olyasmit.
Amiket tud:
- Scan to mail (ez ugye scan és nem print)
- Google Cloud Print (ehhez a nyomtató config után be kell jelentkezni a gépen is a google cloud-ba, hogy lássa a nyomtatót)
- AirPrint (Apple device-okra jó, mert egyszerű, de csak helyi hálón megy)
Itt találsz egy leírást, 75. oldaltól vannak benne a hálózati nyomtatási lehetőségek

By(e) Tothbe

(#17690) Xenophobermn válasza tothbe (#17689) üzenetére


Xenophobermn
csendes tag

Igen, pontosan ezt találtam én is, és ezt olvagattam,de emai-ből nyomtatást nem találtam benne. A google cloud print jó lenne szerintem,de én úgy láttam, hogy az 2020 decemberében megszűnt létezni, vagy nem?
Akkor marad a https, vagy a VPN... Ha más ötlet nem jön

(#17691) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Van egy viszonylag új (4 hónapos) Canon G2420 nyomtatóm.

Sajnos használat közben már másodszor fordul elő, hogy a tintatartályból a nyomtatófejhez vezető 1-2 csőből eltűnik a tinta, a cső üres.

Ez azzal jár, hogy azok a színek hiányoznak a kinyomtatott nyomatról.

A fúvókatisztítás/fokozott tisztítás funkció nem segít, az nem tölti fel az üres csövet tintával.

A problémát megoldja a Tintaöblítés funkció, az feltölti a csövet, de egyrészt brutális mennyiségű tintát használ el, másrészt nagyon buta, azokat a tintákat is szivattyúzza dosztig, amelyeknek a csöve nem üres, szóval teljesen feleslegesen pazarol :O

Nincs valami olyan funkció, amivel csak egyes csöveket tudok feltölteni és csak annyi tintát használ el, amennyi a tényleges feltöltéshez kell?

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#17692) PociAti válasza Donki Hóte (#17691) üzenetére


PociAti
senior tag

Beszélj a forgalmazóval / kereskedővel. Ez nem tűnik normális működésnek.

(#17693) Donki Hóte válasza PociAti (#17692) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Euronicsnál vettem, erős kétségeim vannak a műszaki szakértelmükkel kapcsolatban, de megpróbálok kapcsolatba lépni velük.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#17694) GZoli7


GZoli7
senior tag

Sziasztok.

Tudtok ajánlani valami egyszerű so-ho, mono A4 lézernyomtatót, ami viszonylag gazdaságosan fenntartható?
Eddig az után gyártott tonerek ingadozó minősége miatt csak szívtam, szóval tervezem az eredeti kellékanyagok használatát, de örülök a jó tippeknek is. Ritkán kell, de akkor több száz oldalt nyomtatnék.
Esetleg, hogy mit kerüljek el, stb.
Köszönöm.

(#17695) PociAti válasza GZoli7 (#17694) üzenetére


PociAti
senior tag

Kiindulásnak nézd meg ezt:
Brother DCP-1622WE (DCP1622WEYJ1), kb 70.000 Ft,
hozzá az eredeti kellék: TN-1090 kb. 7.500 Ft, 1500 oldalra elegendő. Pont ilyet mellékelnek a nyomtatóhoz.
2016-ban jelent meg ez a nyomtató, volt időszak, amikor fele ennyibe került. Azóta is ezt ajánljuk a relatív alacsony fenntartásik költsége miatt.

Vagy ott a szkenner nélküli kistestvére: Brother HL-1222WE kb. 50.000 Ft-ért.

Ami szintén ajánlható, de drágább, viszont okosabb, ezáltal inkább irodai jellegű készülék, az a Xerox B200 és B300-as sorozata.

(#17696) skippper


skippper
senior tag

Sziasztok! Van egy Canon G2020 nyomtatóm és az a problémám, hogy a fotónyomtatás eredménye nagyon fakó (glossy fotópapírra) ahhoz képest, amit a monitoron látok (színhelyes monitor, kalibrálva). Tudnátok segíteni, hogy hol lehet a probléma, milyen beállítással lehet segíteni ezen?

(#17697) GZoli7 válasza PociAti (#17695) üzenetére


GZoli7
senior tag

Köszönöm. Nézegettem ezeket.
A legkisebb (hl-1110) is elég lenne, az kerülendő?

(#17698) PociAti válasza GZoli7 (#17697) üzenetére


PociAti
senior tag

Kerülendő. Csak azokat lehet olcsón üzemeltetni, amelyikbe TN-1090-es toner való, a 1030-as toner az drága, és amit te mutattál, abba az való.

(#17699) draco31 válasza Donki Hóte (#17691) üzenetére


draco31
veterán

Canon-t esetleg felhívni? Úgy tudom van magyar ügyfélszolgálatuk, vagyis pár éve volt.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#17700) Csavarnyuzo válasza skippper (#17696) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Gondolom a hordozótípust beállítottad. Tudsz a driverben húzni a színintenzitáson, vagy ugyanott másik fülön van lehetőség színekkel kapcsolatos beállításra.
Ilyennél kicsinál még nem kísérleteztem, de ha minden igaz van lehetősé ICC színprofil használatára, lehet túrni netről és kísérletezni, de ha nalami normálisabb papírt, akkor próbálj külföldi fórumon tapasztalatot keresni hogy ki melyik ICC profilt használja milyen nyomtatóhoz.

A pirosat kell elvágni.

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.