Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood3
addikt
válasz tDr1v3r #71569 üzenetére
Tavaly 2 unnep kozott voltunk, illetve azelott 2 evvel szinten 2 unnep kozt, es vagy 5-6 eve eloszor.
Mi nagyon szeretjuk, gyerekekkel mentunk mindig, ok imadjak. Szerintem az iden is.elmegyunk.még, vagy Demjénbe, még nem.tudom, az is nagyon jo[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
őstag
válasz tDr1v3r #71387 üzenetére
Aktiválni kell az akkut? Baj, ha cserélek és nem lesz aktiválva?
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
nagyúr
válasz tDr1v3r #71253 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy ez a 2/3-ad sem annyi, ezt is maguk javára forgatták, hogy annyi legyen, mint oly sok minden mást.
Tamás9x
Az 1-2-3 ciklussal sem oldasz meg semmit, lásd pont putyinisztánt, ott ez volt korábban, aztán megoldották ott is, hogy jó legyen. Meg hát nem olyan nagy szám lenne nekik egy bábot ültetni az ország élére, aztán megmondanák neki a háttérből hanyas a kabát.
Ha megnézed nálunk részben már működik ez, Mészáros is csak egy báb, nem ő a gazadg, aki kicsit is értelmes az tudja jól.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
szasanyi
félisten
válasz tDr1v3r #71250 üzenetére
Az is egy megoldás, de nem az ország és nem a magyarság számára (eserleg az egyénnek, de semmiképpen sem mindenkinek). Meg kellene tenni azt, amitől élhető marad ez az ország - akkor is, ha a kormányzatnak ez nem szempont . És pont ez a lényeg, erre kellene rádöbbennie a tömegeknek (nem néhány ezer embernek, mert azok kevesek változást elérni ez szintén nyilvánvaló).
Más uniós országban is volt / van gond, de mégis tudnak változtatni a kormányzat álláspontján annyit, hogy elfogadható legyen. Tényleg ilyen birkák vagyunk, hogy mi semmiért és senkivel nem tudunk összefogva kiállni a társadalmi és/ vagy az egyéni értékekért? Bár a jelenlegi helyzetünket ismerve z inkább költői kérdés. -
szasanyi
félisten
válasz tDr1v3r #71200 üzenetére
Én "88-92 között jártam fősulira, és a déli országrészekből (Zalaegerszeg, Győr, stb.) érkezettek azt az általános nézetet képviselték, hogy a tiszán túl az már Ázsia. Azóta sok idő eltelt és volt több éskülnöbő kormány is, de a problémát egyik sem volt hajlandó magáénvá tenni és semmi érdemlegeset nem tettek a felzárkóztatás érdekében. Ez máig sem változott.
Másrészről viszont aki mondjuk Bp-en él és dolgozik az is hasonló helyzetben van mint Te - ti. ott hiába magasabbak a bérek (az ittenihez képest 2x vagy még nagyobb mértékben) az ottani lakás és albérletárahoz még az is kevés. Szóval ez nem csak itt probléma, igaz nagyrészt valóban nagyon alacsony bérezések miatt. -
szasanyi
félisten
válasz tDr1v3r #71196 üzenetére
& szabonagyur: azért ne mondja vagy gondolja már senki, hogy törvényszerűen csak olyan beruházásokra lehet/kell szerződinie a magyar államnak ahol a sz@r munka / sz@r munkaidő / sz@r fizetés az alap.
Az ő érdekeik, elképzeléseik (korményzat, NER) valszeg teljesültek, és ez ugye elég is (nekik). Én nem hiszem el, hogy nem lehett volna jobb feltételeket és munkaerő létszámot kiharcolniuk (ha már figyelmen kívül hagyták a hozzáértő szakemberek figyelmeztetéseit a környezetszennyezés, a vízhasználat, a túlzott támogatás, stb..hátrányairól).
Mert ugye a kedvezőbb feltételek esetén a magyar munkavállalók is azt mondhatnák, hogy bár nem ideális munka de bevállalja mert elfogadható szinten megfzetik és amúgysem tobzódnak az ajánlatokban.
Nem az lett volna elvárható? Az ország, a társadalom, a munkavállaló érdekeinek képviselete és érvényesítése. Ennek hiánya a fő problémánk ami aligha fog pozitívan változni (magától biztos nem) Nem tudom mi mindennek és mennyire kell még romlania ebben az országban, hogy a maygar emberek feleszméljenek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Linux kezdőknek
- Energiaital topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Cyberpunk 2077
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla