Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
poci76
aktív tag
"ismét 700mm2 fölött lesz a csúcs GPu ami azt jelenti, hogy a 12nm-n készített Turinghoz nézve kb 1000 mm2 lenne ugyan azon a gyártáson"
Ez hogy jött ki? Azért kérdezem, mert a helyfoglalás az elvileg a csíkszélesség négyzetével arányos, tehát ha a 12 és a 7 valódi arányt tükrözne, akkor egy 700 mm2-es 7 nm-esnek egy 2000 mm2-es 12 nm-es felelne meg.
-
poci76
aktív tag
-
poci76
aktív tag
Az AMD csak másfél hónap múlva fogja bejelenteni a kártyáit. Szerintem mostani pletykát nem szabad elhinni, minden lehet igaz, meg az ellenkezője is. Én is ki tudok találni valamit, aztán odaírom, hogy biztos forrásból. Ha véletlenül eltalálom, akkor meg döngetem a mellem.
Biztosan van valami oka, hogy csak ilyen későn jönnek az AMD kártyák. Az is lehet, hogy hibás volt a chip, és új verziót kellett belőle hozni. A másfél hónap arra is elég, hogy belőjék a fogyasztást, és ehhez megfelelő hűtést tervezzenek. Szerintem egy hónap múlva már lehetnek a teljesítményre vonatkozó pletykák között olyanok, amelyek valódi forrásból származnak, de el fognak veszni a zajban.
Ha nem sürgős, én mindenképp megvárnám a tényleges, tesztelt Navit, és csak utána döntenék.
-
poci76
aktív tag
Teljesen normális, hogy így érzel, az emberek így működnek. Ugyanez van nem csak cégek kapcsán, hanem pl. a pártszimpátiánál is. Ahhoz, hogy az ember váltson, először a bizalmának kell elvesznie. Te Nvidiát használsz, ismered a pozitív tulajdonságait és a hátrányait. Ha hirtelen váltanál, sokkal jobban zavarnának a másik gyártó hátrányai, mint amennyi örömet okoznának az előnyei. A 2-3 év reális időtartam. Ha addig folyamatos csalódást okoz az Nvidia és az AMD-ről pozitívabb impulzusok érnek, akkor már jó szívvel tudsz váltani. Ha viszont az Nvidia hoz jobb dolgokat, akkor felesleges váltani. Sokan nem kötődnek egyik gyártóhoz sem (pártoknál ők a bizonytalan szavazók), akik viszonylag könnyen váltanak, ill. az aktuális paraméterek alapján döntenek.
-
poci76
aktív tag
válasz Komplikato #35651 üzenetére
Ebben a cikkben [link] azt írják, hogy a TSMC bevételének 3 százalékát adják az autóipari chipek. Ha ezt megháromszorozzák, az még mindig nincs 10%. Szóval nem kell nekik odaadni a 7 nm nagy részét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest