Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz #82860288 #38672 üzenetére
Te sem lehet ennyire naív hogy pont akkor van az AIB partnereknek rekord bevételük amikor a bányászláz a csúcson van és mindent is eladnak rekord áron.
Gondolom itt éltél a földön velünk az előző 2 évben. amikor a legolcsóbb 3060 kártya 250 ezer forintba került.és egy 3090 1 millióba. A bolt nagykerből veszi, nem a gyárótól .Digitimes a legnagyobb Ázsia félvezető, számítástechnikai oldal akikkel az AIB gyártók álandó kapcsolatban vannak és szinte az összes nyugati hírcsatorna tőlük veszi át az üzleti híreket lévén nagyrészt ázsiai cégek. Üzleti IT oldal.
Mivel is vitatkozol pontosan az állításomban? ezt megírhatnád.
A másik topikban is te írtál nekem légből kapott állításokat pl hogy a gaming veszteséges az Nvidiának és az AI val tömködik be a lyukakat.
Én nem látok semmi ellentétet abban amit írtam, Magyarázatot kerestem és szerintem találtam, Nvidia miért ad külön támogatást csak az EVGA részére. Mert ezzel magára rántaná a szaros vödröt a másik gyártóktól. Így választ melyik vödröt öntse magára. A kisebbet választja mert Asus , Giga, nélkül minden fronton bukna szerverekben főleg.
EVGA- val külön kellene bánnia ,de ez nem fog megtörténni sajnos.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz #82860288 #38676 üzenetére
Továbbra sem tudom miről beszélsz mert nem világos mivel vitatkozol.
Attól hogy személyeskedésre tereled a témát csak még roszabb.
H a valamit állítasz magyarázd meg és bizonyítsd ennyi. elfogadok bármilyen logikus, tényekkel alátámasztott magyarázatot , de nem látom mi az amivel vitatkozol és mi az amit állítasz.Most azon aggódsz hány soros, nem azon hogy megbízható e?
Most ne haragudj meg de a Digitimes egy nagyon híres és fontos IT alapú üzleti oldal és nem az ego-m mondja azt hogy ezt ismerned kellene. ezen aggódsz hogy 3 soros a hír amiben közli hogy a bányászat miatt nővekedett a cég?
mert én szeretek ilyeneket is belinkelni: de ebben sem írja le egy cég sem hogy 2020 Q1 tól 2021 Q4 ig azért döntöttünk rekordokat mert a krypto mindent vitt.
tessék ezek hivatalosak á t tudod nézni: A Kriptolufi kipukkanása miatt csökkennek ezek a cégek.
WSJ:
Giga : [link] ebben negyedévben 70% csökkenés ebben negyedévben.
Asus : [link] 83% csökkenés ebben a negyedévben.
de van ez is [link] rá tudsz keresni minden cégre aki érdekel negyedéves jelentéseket is tartalmaz.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz #82860288 #38681 üzenetére
teljesen mindegy pont ez a lényeg annak a mit linkeltem. Mindenki rekordokat döntögetett a GPU / VGA eladásból olyan magas áron , olyan könnyen és annyi ment el. Nem hinném hogy billentyűzet és a headset miatt növekedett minden VGA eladásban érintett cég gaming bevétele akkorát mint az elötte lévő év teljes bevételének az 50% része, de ha akarsz hihetsz ebben is.
AZ EVGA-t én külön vettem mindentől a többi cég és AIB partner mint magyarázat került bele a kommentembe,. Mint írtam szerintem Nvidia nem akarja magára húzni a többi gyártó partner haragját azzal, hogy EVGA-nak ad külön támogatást bár ez lenne a megfelelő és szükséges lépés, de egy Asus/ Giga / MSI rohadtul nem érdemelné meg plusz hatalmas költség lenne a zöldeknek.
Igen pont ez a lényege a dolognak amit leírtál hogy meg tudjuk saccolni és nagyjából szerintem itt lévők 80 % része azt mondaná hogy 2020 Q1 és 2021 Q4 között nagyrészt azért volt ezeknek a cégeknek rekord bevétele mert rohadt sok VGA-t adtak el nagyon magas áron.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz #82860288 #38680 üzenetére
"Beleeshet a Geforce Now is, mint szolgáltatás, amit szintén elég gusztustalan kijátszással indítottak el.
De támogatnak több projectet is, ami játékfejlesztéshez kapcsolódik, gondolom ott is van belőle bevételük, attól függetlenül, hogy van vele kis költségük vagy még támogatnak is."OK, es szerinted a Geforce Now es mondjuk a tobbi projekt mekkora szelete a Gaming bevetelnek?
"GPU-kon belül nem csak játékra gyártanak, hanem vannak más szériák is a Geforce-on kívül fotósoknak, videósoknak és ki tudja még pontosan kiknek."
Ez teljesen mindegy. A felosztas a jelentesben az hogy ha nem Quadro akkor a Gaming-ben van, mindegy hogy dGPU NV-tol, dGPU OEM-tol, mobile GPU stb."Mint ahogy pl. Asusnak is van GPU-ja, de van ezen kívül asztali háza, ott a teljes ROG és TUF sorozat, mindenféle eszközökkel, monitorral, gaming laptopokkal, alaplapokkal, perifériákkal stb."
Ennek mi koze az NV-hez?"Az, hogy egy 3 soros negyedéves jelentés egyszerűsített változatát látod, nem jelenti azt, hogy a Gaming kifejezés az csak GPU-t jelöl, amikor több más termék / szolgáltatás is kapcsolódik hozzá."
Itt nem tudom mirol beszelsz, az osszes informacio amit puiblikaltak megvan es megnezem amikor kell. A lenyeg az volt hogy mi lenne az a "'tobbi dolog" ami komolyabban beleszol a penzugyi jelentesekben latott Gaming kategoria szamaiba. Mert szerintem a GPU-kon kivul semmi.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz #82860288 #38685 üzenetére
Nekem valahogy az az erzesem hogy rossz helyen keresed a szemellenzot. Mi az hogy "szamtalan"? Eloszor is nem szamtalan, konkretan megvan hogy mi tartozik bele, masodszor pedig ahogy mar irtam, a GPU-kon kivul a "szamtalan mas" lenyegtelen mert annyira kis szazaleka az osszbevetelnek.
Segitek neked. Ami publikus es kerested az itt van [link] Ami nincs ott azt mas forrasokbol ossze tudod rakni, mar ha kepes vagy ra, vagy nem publikus (partnereknek az arazas peldaul) es azt nem, de ott meg az a kerdes hogy tenyleg annyira fontos-e ha mar a tobbi adat megvan. Mert szerintem nem.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Petykemano
veterán
válasz #82860288 #38770 üzenetére
Nem kristálytiszta, hogy mire gondolsz, milyen összefüggést tagadsz.
Az EVGA bejelentése eleve azzal indított, hogy elegük van, hogy abból, hogy ők is csak akkor tudják meg az érkező kártyák piaci árait, amikor Jensen bejelenti azokat. De az előbb én nem erre utaltam, ez csak egy példa arra, az Nvidia árazása és az EVGA lépése között van összefüggés.
Én a bennragadt Ampere készletekre utaltam, ami valóban, ahogy mondod, a bányászat lecsengése miatt halmozódott fel és amiben az EVGA-nak is van érintettsége. Erről nyilván tanúskodnak a pénzügyi számok, de ők maguk is nyilatkozták, hogy év végéig biztosan van eladható készletük és a garanciális problémák kezelésére is van fedezet. Az EVGA nyafogásának (kiszállásának) egy másik oka az, hogy a bányászat lecsengése miatt nem tudják (elég gyorsan) eladni a kártyáikat és ha az nvidia nem ad visszatérítést, de ráengedi az új generációt, akkor az nekik veszteséget okoz, a drágább kártyákon így is veszteségük keletkezik.
Azt mondtam, hogy erre a problémára - a bennálló Ampere készletekre - , ami valószínűleg nem csak az EVGA-t érintette, lehetett az a megoldás, hogy az Nvidia akkor magasabb áron, a kurrens generáció fölé árazva vezeti be az új generációt.
Szóval szerinted minek nincs semmi köze az EVGA-hoz? Szeretném megérteni, hol tévedtem, mit látok rosszul szerinted?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
nagyúr
válasz #82860288 #38789 üzenetére
Hmmm, a 4080 az évszázad üzletének ígérkezik. Az ALU-kapacitás alapján 50-60%-kal várható gyorsabbnak, mint a 3080, és az indulóára 70%-kal magasabb. All hail Jensen!
Ja, és 3060 relaunch a hihetetlenül jutányos 329 dolláros áron. Ööööö.... Hű de ismerős ez...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Devid_81
félisten
válasz #82860288 #38853 üzenetére
Egyre lejjebb van az NV announcement...
RTX 5xxx-nel mar kb csak 1 jatekot fogunk latni nulla infoval, meg egy masik idiota demot aminek a grafikai "minoseget" nem fogjuk ugysem latni jatekokban meg a kovetkezo 10 evben sem.
Es lassan mar arat sem jelentenek be, mert minek lasd RTX 3080/12GB stbMondanam, hogy minden remenyem AMD-ben van most mar, de nyakamat ra, olyat fognak azok is erre ratenni, hogy csak pislogunk, es kisirt szemekkel megyunk majd hasznalt VGA-t vadaszni.
...
-
warcat
veterán
válasz #82860288 #38859 üzenetére
Kevés cégnek van ám pár milliárd dollárja, hogy ilyesmibe belevágjon.A másik nagy gond a mérnökök és a profi szakembergárda összeszedése.Mindezek után még utól kellene érni legalább a középkategóriás kártyák teljesítményét úgy, hogy a konkurencia már bejáratott termékciklusokkal dolgozik míg te ügyködsz az első termékeden.
A szoftvertámogatás (driverek) egy teljesen külön kategóriás probléma pluszban.Mindezek után pedig csak pár chipgyártó van, és könnyen előfordulhat, hogy te is pont annál kalapoznál, ahol az nvidia is vásárol, simán lehet, hogy a gyártókapacitás apraja jut neked.
És persze nvidia bármikor úgy dönthet, hogy megnyirbálja a kis felkapaszkodó szárnyait, és kiad 2-3 olyan terméket, ami ~5%-al gyorsabb a tiednél (vagy csak rárak +2 GB ramot és az nvidia hypera hagyatkozik), de be van lőve mondjuk 2%-os haszonkulcsra, és megöli a profitot, míg csődbe nem mész.
EA: It's in the crate!
-
yagami01
aktív tag
válasz #82860288 #38865 üzenetére
De még ha a videó nem is erről szól feltétlen, hogy csak "lehúzás", Linus, Gamer Nexus, nagyobb csatornák alatti top kommentek is arról szólnak (meg oldalak hozzászólásai, mint a videocardz stb.), hogy rohadjanak el. Nem csak itt, kb. mindenhol ez van. Remélem ez valamilyen formában hozzájuk is eljut. (legjobb lenne, ha úgy is eljutna, hogy nem tudják őket eladni)
-
Alogonomus
őstag
válasz #82860288 #38898 üzenetére
Na ez volt az egyetlen valóban pozitív hír a bemutatóban, mert komolyan feljavíthatja a játékok kinézetét. Viszont viszonylag kevés játék modelljeit lehet szabadon cserélgetni, és azok közül is több esetben csak megtűrt állapotként van bent a lehetőség. Ilyen megtűrt állapotból következett nem régen a streamer vicces in-game börtönbe küldése.
Szóval kérdés, hogy hány játéknál lesz ez a lehetőség legálisan alkalmazható. -
törölt tag
válasz #82860288 #38937 üzenetére
Összekevertem az Intel A770 kibontásával, azt a kártyát lehetett már megmutatni ma és még ott is embargó van a tesztekig, valószínűleg azt fedik majd fel 2 nap múlva.
Viszont Linusék már tesztelték a A380-nak a hardveres kódolását és úgy tűnik, hogy az Intel megoldása majdnem 2x jobb, mint az Nvidiáé.
Egy 3500kbps anyag Intellel jobban néz ki, mint egy 6000kbps Nvidiás nvenc kódolás.
És eddig akárhány topikban kértem segítséget nvenc kódolásra, mindenhol azt mondták, hogy nem jó, úgyhogy jó lenne ha Nvidia összekapná magát kicsit ezen a téren is. 😬 -
paprobert
senior tag
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #82860288 #39001 üzenetére
Lesz még 6 GB-os 96 bites és 8 GB-os 128 bites GeForce 40 sorozatú VGA, de nem valószínű, hogy idén. Minden bizonnyal a 4070 a 128 bites 8 GB-os, míg a 4060 a 96 bites 6 GB-os.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
Devid_81
félisten
válasz #82860288 #39123 üzenetére
Miert mi a baj?
Meg Amperebol is csak most jon a javaVagy az a baj, hogy a hires dlss nelkul csupan az egyetlen 4090 ami erosebb a regiektol de az legalabb odab@sz csak draga?
Sebaj lesz sokkal dragabb nagytesoja is!
Ah teljesen rendben van szerintem a termek skala, Nvidia pont igy szereti a nepet cop@tni es meg igy is verekednek a nepek majd az uj VGA-kert amig tel kozepen el nem fogy nekik az aram meg a gazNVIDIA graphics driver quietly adds GeForce RTX 3070 Ti (GA102) and new RTX 3060 series support
[ Szerkesztve ]
...
-
-FreaK-
veterán
válasz #82860288 #39165 üzenetére
Ez talán jobb, több játék alatt is megmutatja hogy mit tud menet közben:
RTX 4090 Review by someone who actually plays games... - Jackfrags -
nagyúr
válasz #82860288 #39165 üzenetére
Akinek kell a sokkal több FPS, annak ezzel a kártyával elérhető. Rég volt utoljára ekkora teljesítményugrás az abszolú top kategóriában - a Pascal SKU-k voltak ennyivel gyorsabbak a Maxwellnél, viszont ott nem jött rögtön a csúcskártya.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
félisten
válasz #82860288 #39176 üzenetére
hehe ez volt amit a képen látsz. Állítólag azért nem láttunk egy képet / sem dobozt a 12 GB verzióról , mert nem létezik 4080 néven.
mekkora poén lenne ha most benyomnák hogy a 16 GB verzió lesz 900 dolcsi
30% difi van a 4090 és ez között simán elfér egy 4080Ti ott.
Sztem várnak AMD re aztán benyögnek valami ilyesmit.[ Szerkesztve ]
-
-
Peace
nagyúr
válasz #82860288 #39187 üzenetére
Ami pedig ha marad 900 dodó, akkor én búcsút is intek neki. 27% ÁFA és kisker haszon és máris 500k HUF. Ha jövő tavasszal is meglehet majd csípni 3080 Ti-t 250 körül aprón garival, akkor elég egyértelmű a választás. Sajna nem ismerek senkit, ahol ÁFA nélkül fincsi nagyker áron tudnék venni ilyesmit. Külföldről ilyen cuccot meg nem szívesen! AMD még letehetne valami fincsit az asztalra. Hajrá!
-
Raymond
félisten
válasz #82860288 #39198 üzenetére
" de aztán itt hardveraprón is a hirdetések nagy része bányászkari."
Most oszinten - hogy lehetne mas a helyzet? A kartyak zome oda ment igy a hasznaltkartya kinalat is "ex-banyasz". Ami meg nem banyaba ment az meg nincs ott a hasznaltpiacon mert miert adna el valaki most? Jo eselyel olcsobban mint amennyiert vette? Max ha 1100-1200EUR-ert akar egy 3090/Ti-re valtani, de az is egy plusz 400-600EUR kiadas miutan eladta a 3080-at. Amiert gondolom szinten 1000-et fizetett kb. egy vagy masfel eve.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest