Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
s.bala31
üzenetére
Na igen ez nem túl acélos, van szórás rendesen azonos gpu-k közt.
Nekem szimpla Jetstream-em van ami bőven nem golden chip és csak 2 ventis, de az is 9256 pöttyöst dobott egy szimpla 24/7-es beállításnál. Mondjuk az enyém a büdös életben nem menne 9600 pontot (vagy többet) mint itt pàr fórumtársnak
-
laychi
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Ez alap beállítás?
Nekem az inno 3d alapbeállításon hasonló fps-eket hozott.
-1 fps min.
-1,5 fps avg.
+5,5fps max
és csak 3070, nem 3070 ti
-
MSI RTX 3070 VENTUS 2X OC 8GB LHR
max TDP 220W. Megpiszkáltam van rajta UV, a görbéje nagyon nem gyári. Itt 0,8430V
(A gyári az 0,9250V lenne.)
Már csak a procit kell lecserélnem hogy ez játékban is jöjjön. Tegnap ki is néztem egy Clevo lapost megy majd bele a i9-9900k proci és azzal már nem csak a szintetikus fog villantani. -
-
laychi
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
-
-
Hubba12
senior tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Szia nem új, használtan vettem.
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok, akinek 3070-e van. Lenne egy kérdésem létezik hogy olyan rossz peldanyt fogtam ki ami nem tud 1920mhz-nél többet 0.95v mellett? Mikor alul feszelem akkor is 0.850v kell 1800mhz-hez. Akkor tud ilyen 62-65 fokig 28 fokos szobaban. 1920mhz mellett 0.95v-on ilyen 71-73 fok. Asus tuf rtx 3070. Nekem netes tesztek alapjan ez nagyon rossznak tűnik. 2000mhz en akarmit csinalok crash.
-
Zsolt_16
tag
Sziasztok,
3070 laptop van egy amd freesync-es monitorom ezt összelehet hangolni a kettőt vagy engedjem el?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Bence1241
üzenetére
Mint ahogy mondták egy cpu limites játékban egy 5ghz-ra tolt 8700k/9700k hagyhat benne kb.10%-ot, de pl egy CP 2077 féle, vga gyilkos játéknál pont nem jön ki a különbség. Nekem pl 8700k@4.8ghz van egy húzott, de alulfeszelt 3070 mellett, de eddig minden faja, nem érzem a cpu limitet, igaz én nagyrészt szimulátorozok. 2560x1080p@144hz.
-
Bence1241
újonc
válasz
Találtgyerek
üzenetére
1080p és 144hz-n játszok. Nem a legnagyobb monitoron
24inch -
Puma K
nagyúr
válasz
Biga123
üzenetére
Igen, driver-ben kipipálom az adott .exe-játékra-programra vonatkozóan a használandó felbontásokat.
2560x1440-es monitor esetén:
1,78x: 3415x1920
2,25x: 3840x2160
4,00x: 5120x2880Nem mindegyik játéknál használok felskálázást, mert van amelyiknek a grafikusmotorja hülyén kezeli ha pl ALT+TAB-bal kilépnél a tálcára. De ez szerencsére ritka.
-
Bence1241
újonc
Heló, egy RTX 3070 mellé egy i7-9700k (stock) mennyire illene össze? Kihajtása meglenne? Cod warzone, msfs 20, hasonló játékoknál.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Wqhd@144hz, nem tervezem a cserét.
-
Puma K
nagyúr
válasz
ViBo77
üzenetére
Használj felskálázott felbontást.
A felbontás növelés egymagában arányosan kevesebb erőforrást igényel mint pl a 4x vagy akár 8x-os élsimítások... ráadásul gyakorlatilag az összes AA mossa a képet kisebb-nagyobb mértékben... míg a felbontásnöveléssel élesedik és részletesebb lesz a látvány. Egyszerűen jobb ránézni.
Az offline-single játékokat rendszerint 5120x2880-ban vagy ettől kisebb de 2560x1440-től nagyobb felbontások valamelyikében játszottam. Amelyik online-multi játékot meg bírt a vas azt szintén, 2560x1440-től nagyobb felbontásban játszottam. Ha volt akkor maximum FXAA-t raktam rá, de inkább ezt is mellőztem lehetőség szerint.
A grafikai részletesség meg rendszerint High volt vagy esetleg High-Very High keverve. Motion blur és egyéb okádék effektek kikapcsolva. Egyszerűen a High-tól nagyobb grafikai beállítások csak arra jók, hogy lezabálják a teljesítmény = kevesebb FPS-ed legyen, de alig ad a látványhoz.
-
ViBo77
senior tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
pl én ... 1080p-s a monitorom. 144Hz-es. 24colos. Nekem megfelelő

-
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
sixpak
üzenetére
Frissítsd a BIOS-t, mert az alaplapod 1.80-tól kezdve kezeli a Windows 11-gyet: [link]
Nekem 9900K+Z370 kombóval frissítenem kellett és így már támogatja a Win11-gyet.
A BIOS frissítés nem okozott semmi anomáliát. A gépem ugyan úgy megy akár 5300MHz-cen 8c/16t mellett vagy akár 5600 MHz-cen 8c/8t mellett azonos feszültségekkel mint BIOS frissítés előtt.
-
válasz
ViBo77
üzenetére
Így van, W10 van nálam.
Nem kompatibilis a gépem a 11-el, azt írja a gépházba.
Persze nyilván az, de basszák, én egy felesleges gombmyomást nem vagyok hajlandó csinálni azért, hogy használjam a szarjukat.
Szerk.: amúgy nem néztem mi a baja, csak próbából elindítottam még régebben, írta hogy a gépem nem felem meg a követelményeknek, aztán hagytam is, nem foglalkoztam vele, jó nekem a 10.
-
válasz
ViBo77
üzenetére
Mintha nem is ugyanaz a vga kártya dolgozna. Az a baj hogy nálam végig fogyasztásilag csak 100W és alatt dolgozik a vga bizonyára a proci miatt, habár az sosincs kimaxolva. Szóval a kihasználtság kb 50% ezért a nagy eltérés.
Amúgy lehet ezzel is az van mint a Microsoft Flight Simulator esetén. Először borzalom, aztán mentem és megvettem és mindjárt más lett a helyzet. Nem mindegy milyen verziót használunk.
-
zebra_hun
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Azért páran csináltak ;)
Igen, túl sok a gomb
A procis teszt az ebből a szempontból kicsit jobb, ugyanis a cél a minél több fps, ott alapon az a cél, hogy a lehető legrondább grafikával menjünk. 0% gpu bound. Ok, az csak egy részeredmény.
Itt meg mindenki hajlamos ezt-azt kikapcsolni. Np, szépet mennek a kártyák. Annyira jól sikerült a 30xx-as széria, hogy totál csőd lesz a 40xx-es
Az biztos, hogy ha ilyen feláras lesz eleinte, nem lesz olyan tolongás, mint tavaly/előtt.
Sajnos igazi játékteszt nincs, ez az egyik legjobb, csak túl sok a benchmark alatt a lehetőség. -
válasz
zebra_hun
üzenetére
Hát én még két egyforma beállításokkal készült mérést itt még nem láttam.

Túl sok a gomb, úgy tűnik.
DLSS-el mi értelme van?
Meg nincs bekapcsolva a 4XAA...
Tudsz olyan tesztet, ahol előre beállított presetek vannak, mint mondjuk annak idején Unigine Heaven-be, 1080p, extreme és ennyi.
És akkor talán nem lesz az, hogy egy 3060 több fps-t tol, kint egy 3080ti.
-
zebra_hun
veterán
Sok benches fórumot olvasok, mindenhol a helyzet ugyanaz.
TR teszt nagyon jó, de...
Variációk sokasága van, ami egyrészt jó, de ha hasonlítgatunk, akkor az a legjobb, ha mindenki ugyanúgy mér.
Két "elismert" beállítást használnak mindenhol. Elvileg...
Egyik az 1080 lowest, de tényleg, tehát nem csak preset kiválaszt, hanem exlusive fullscreen, meg még két vmi off, másik meg az 1080 kimaxolt, nem elég a highest preset, ki kell választani még pár dolgot.
Amúgy egy jó nagy katyvasz tud lenni.
A cpu pontok is fontosak, de nem szabad összevetni másik preset-ekkel. Azonos beállításoknál lehet növelni a ram sebességgel, ill. a Rebar kikapcsolással. Rebar segít a gpu-nak, de ront a cpu-nak. Csak akkor kapcsolunk Rebar-t, ha van elegendő tartalék a procinál.
Érdemes ezen a két beállításon tesztelni, akkor lehet összemérni másokéval. Persze ez részemről egy észrevétel, nem más.
Én köszönöm mindenkiét, szívesen nézem. ;) -
Benhill
őstag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
-
laychi
veterán
Az odáig rendben van, hogy megosztjátok az eredményeket, csak épp nem látszik a felbontás, antialiasing beállítás, illetve, hogy exclusive fullscreen e. Ezért kér zebra_hun is mindig 2 képet Display és Graphics fül.
Másrészt verziók közt is lehetnek minimális eltérések fps-ben.
Valamint, ahogy Scom is írta, a demo verzió lényegesen kevesebb fps-t ad. -
-
Biga123
addikt
válasz
ericdrawen74
üzenetére
-
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Bizony, abban is van egész jó benchmark
-
gainwardgs
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Már a forza 5-re huzigáljuk, sorry
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Nagyon helyes
Nagy volt a csend, legalább lett egy kis élet.
Adok én neked bolondot...
No, megállj csak 
-
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Én nem vagyok bűnös
-
Puma K
nagyúr
válasz
Joachim21
üzenetére
Nem benchmark, hanem játék: Shadow of the Tomb Raider
-
Na akkor egy Ray Tracing változatot is. Így sikerült még egy kis többletet belevarázsolni de csak úgy hogy a Ray Traced Shadow Quality - medium állásban van. Így a cpu és a gpu is jobb. Ha ezt a beállítást high, vagy ultra helyzetbe teszem akkor rosszabb az eredmény, kb olyan mintha nem is használnám....érdekes.
Egy olyan vga kellene ami a proci helyett is számol, felvenné a vállára és cipelné.
Majd a 4000-es széria valami újítása.....talán azt már kihagyom.
-
Benhill
őstag
válasz
Milka 78
üzenetére
Venti hogyha nincs UV és kánikula van, akkor 74%-on forog amikor minden auto (2650RPM), alapjában véve zárt a házam, és nem vészes a hangja a kártyának igy sem, csak meleg.
Tehát pl zümmög a légy a 4 méterre levő ablakon, azt jobban hallom mint a gépem.
Most 0.912V 1890Mhz, amit megy, de haladok szépen lassan feljebb Mhz-ben, amig nem crashel valamelyik game. Igy a VGA megáll 76-on, a hotspot pedig 90-en.
Ezt a tomb radiert felrakom én is, kivancsi vagyok a benchmarkra

-
Biga123
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Azért az öreg vas még ma is odateszi magát
-
Sziasztok! Kicsit beleolvastam a topikba és gondoltam megosztom ezt veletek. Kicsit off mert laptop és asztali vga a 3. kép. Nem egészen ugyanaz a beállítás a laptop igen és minden csak a vga változott az idők során. Sorrendben ahogy jöttek. Az ezelőtti méréseket nem találom pl 1070 stb....
1, mxm quadro p5200 erős UV alatt a fogyasztás miatt max 110-125W

2, mxm quadro rtx 5000 a vbios 90W -os
3, Ez meg a mostanim egy asztali RTX 3070-es vga mxm adapterrel összekötve veszteségmentes megoldással max 220W a vga fogyasztása.
Tudom hatalmas cpu limit. Mondjuk vga váltáskor azért mindig kaptam valami pluszt
fps-ben. Nem az fps számított és számít a mai napig, inkább hogy tudjam használni a kedvenc laptopom és amit használok az max graf. beáll. mellett történhessen.Jelenleg még nincs olyan ami kifektetné a lapost pl a Microsoft Flight Simulator is teljesen rendben megy 30-50fps stabilan megvan max graffal.

Ahogy nézem a ray tacing ebből a verzióból hiányzik, akkor ezt igyekszem pótolni ha tudom.
-
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
melyiket vennétek?
ASUS DUAL GeForce RTX 3060 O12G V2 felbontott (felbontott
)
GIGABYTE GeForce RTX 3060 EAGLE OC 12G -
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nekem a 3070ti belenyal néha a 300-305W-ba.

De nincs alulfeszelés, dobozból kivett állapot. -
Biga123
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Uhh az baráti, a bedobott képeimen láthatod a 3070 fogyikat UV mellett 140-160W
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha valami rendesen megtekeri 200 max
De igen valamit valamiér a 1080Ti azért erős , de milyen áron
-
Biga123
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
fogyasztás ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de érdekes h nagyon feljebb nem tudok menni , hiába emelem a feszt, uh nekem marad itt.
. Bàr nem próbáltam, de kb 920-930 tuti kéne neki.

nekem meg ilyenem volt
sima 3070