- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szasanyi
félisten
Rendelni kell, nem személyes megvenni így ha valóban nagyon gázos elállhatsz 14 napon belül. Van itt tapasztalat erről is bőven, sőt még a pofátlan verzióra is de ez valóban jó lehetőség olyat esetre. Persze a pénzedre fél hónapod várnod kell ilyen esetben, de még az is jobb mint bosszankodni egy "sz@r" VGA miatt.
ingalls: másik konfigba nem próbáltad? Mivel a jelenséget hw környezet befolyásolhatja lehet, hogy nem minden gépben annyira zavaró.
-
Landon
addikt
válasz
ingalls #10091 üzenetére
Mit értesz üres járat alatt? Enyém is cicereg amikor csillió FPS-em van a logok alatt de egyébként semmi baja azon túl, hogy 80C-n forr... Én a melegedés miatt viszem vissza.
Egy ökör voltam, hogy bepróbáltam a Zotac-ot mikor mindenhol istenítik a G1-et és még olcsóbb is...
-
ingalls
senior tag
válasz
Landon #10089 üzenetére
Én ezt benéztem. Boltból hoztam a 2. Strix-et is, de sokkal keményebben cincog, mint a régi. Ráadásul olyan frekvencián sípol üresjáratban, hogy frusztrációt érzek és folyamatos diszkomfort érzésem van. Megőrülök! 110k-ért!
Tiltassatok le egy moderátorral, különben ezt minden oldalon meg fogom írni egyszer!
Eszméletlenül felháborítónak tartom, hogy ezt meg lehet tenni a user-rel! Elkeserítő. -
Landon
addikt
válasz
ingalls #10088 üzenetére
Ja hogy a játék kuponokról beszélünk...
Elnézést ez nem esett le eddig. Engem ez annyira nem érdekel már. Csak lehetőleg még aznap meg szeretném kapni a G1-et. Látom van is raktáron helyben. Remélem nem valaki visszadobott G1-ét kapom....
Csibuka ugye 980 G1-et nem vittél vissza?!
Elnézést ezt nem tudtam kihagyni...
-
sid.:Rc211v
őstag
Sziasztok. Az EVGA FTW-vel mi a helyzet. Nem rossz áron van: [link] (elcsábultam)
-
-
Landon
addikt
válasz
Landon #10079 üzenetére
Elnézést a szemetelésért csak már nem tudok szerkeszteni.
Most Valley-vel nyúzom megnézem meddig megy fel x idő alatt GPU + logolok AB-vel. nincs esetleg valami amivel jobban lehet nyúzni GPU-t mint Valley és folyamatosan fut? Tehát nem 3DMark ami x tesztet lenyom és kilép.
Eddig 10 perc alatt 78C volt a max Valley alatt de úgy tűnik 75C-re beállt.
Lehet holnap egyszerűen becserélem egy Gaming-re... Ez úgy működik, hogy ipon garanciára bebaktatok és azt mondom 14 napon belül, hogy ez nem kell és kérek egy Gaming-et és kész?
Vagy ezt nem a garanciánál kell intézni?
-
Landon
addikt
válasz
daveoff #10077 üzenetére
Az esetleg nem lehet a baja, hogy egy lanbox-ba van a kártya a ahol ugye "vízszintesen" van a lap elhelyezve így a VGA is nem "lefele néz" és úgy szívja a levegőt be hanem oldalról. Mindjárt megpróbálom dőlt helyzetben mit művel.
De az az érdekes, hogy idle nincs baja. 33C max a kártya. Ha a hűtéssel lenne gond akkor idle is lennének hő problémák, nem?
H1mpi: hát nekem FC4 alatt is benyalja a 80C-t ha AB jól logolt... de nem sokáig. Az egész elég furcsa. Mindjárt nézek még hőfokokat.
-
HSM
félisten
válasz
hszilard666 #10074 üzenetére
A Noctuák a Low-Noise adapterrel, és ha nem töri meg semmi a légáramukat. A SilverStone is akkor halk, ha nem maxon megy. Fontos, hogyan, és hova vannak beszerelve. Hiába halk a venti, ha mondjuk telibefújja a HDD-ketrecet, vagy egy rácsot, olyan hangja lehet, hogy besírsz. Szval jobb, ha tesztre mind lekötöd, és szépen egyenként mindig csak egyet visszakötve kipróbálgatod.
Persze, lehet a táp is hunyó, nem véletlen volt passzív SilverStone tápom.De bombibmw V700-asa is a szuperhalk példányok közül való.
A tesztek alapján is gyanús az a TX750-es táp, a 0,7A-es Yate Loon venti nem túl bizalomgerjesztő.... [link] -
-
torma1981
veterán
Szia. Sajnos az lehet. Ma kiszedtem a kártyát. Az alaplapival minden ok. Van kép indul a rendszer. Áttettem egy másik slotba nagy nehezen elindult. De szemetes a kép. Fel sem ismeri a Windows a kártyát. Folyamatosan hibát ír. :-( Sajna tuti a vram. Az a durva hogy elötte nem csinált semmi hibát. Nincs tuningolva stb.
-
HSM
félisten
válasz
hszilard666 #10070 üzenetére
Táp, HDD, rendszerhűtő ventik, pumpák. Ki kell tapasztalni.
-
bombibmw
veterán
válasz
hszilard666 #10070 üzenetére
Igen,erre szokták azt mondani,hogy a HDD-k a leghangosabbak benne.
Azért terheléskor megjön a Gigák hangja,de nem vészes.
Szerintem a pumpa lehet még hangos nálad.
Én úgy tudom,hogy a TX egy jó táp,de lehet,hogy mással keverem. -
bombibmw
veterán
válasz
hszilard666 #10065 üzenetére
Igen,de most nem csinálja megint. [link]
Ááá,nem tudom,mi tévő legyek.(#10069) h1mpi:
Igen,én is azon gondolkozom.
Ha vége a BF4 letöltésnek,nyomok egy tesztet vele,meg mérek teljes rendszerfogyasztást is. -
daveoff
veterán
válasz
Landon #10060 üzenetére
Az a 81°C nagyon sok, főleg firestrike alatt, ahol nincs is ideje igazán felmelegedni a GPU-nak. Ott valami nincs rendben, és ezek a kártyák ilyen hőmérsékleten már el sem érik a maximális boostot, nekem már 63°C-nál ledob egy boost lépcsőt az MSI Gaming (mondjuk ezt nem sikerült még kideríteni miért), de 65-67°C-nál nem megy feljebb tunigolva se.
-
h1mpi
félisten
-
bombibmw
veterán
Jól van,csak van CW.
Igaz,csak idle-ben csinálják,de nekem az pont elég.
Hétfőn mennek is vissza(előre lebeszéltem a bolttal) és jön helyettük egy Msi 980 szerintem.Amúgy a két kártya elég brutálisat tol.
Merre LL Redux koppon, 2x-es smaa,vagy mivel 90fps és a skálázódás is nagyon jó.
Sajnálom,hogy ciceregnek. -
Landon
addikt
válasz
Landon #10059 üzenetére
Kicsit utána olvastam a dolognak és ez a 80C+ nem tetszik. Egy 3DMark (basic) FireStrike bench alatt a max GPU hőmérséklet 81C. Amennyire én tudom a ref van 80C-re belőve kb. Más gondom nincs a kártyával csak a hőmérséklet aggaszt kissé... Furcsa, hogy aftermarket hűtő és ennyire melegszik. Amennyiben ez normális, nem érdekel mert nem okoz gonmdot...
-
Landon
addikt
Nem tudom mennyire megy még ez a coil whine téma de akit esetleg érdekel: Zotac AMP Omega 980 is le tud nyomni elég nagy szinfóniát... Engem abszolút nem érdekel mert játék közben nincs csak ott ahol az egekbe megy az FPS általában a játék elején lévő logo videoknál.
Hőmérsékleteket tekintve viszont kicsit meglepődtem mert lazán felmegy a GPU 80C fölé is akár. Ez másnál is így van 980-al?
-
-
SSJPeter
őstag
válasz
ingalls #10054 üzenetére
Az teljesen mind1.
Ahogy már említették, windowsban az energiagazdálkodásnál kell átállítani a min. processzor teljesítményt kb. 40-50%-ra, a Te procid is kb. ennyit fog zabálni és CPU Z-ben meg tudod nézni, hány V-t ad neki, meg azt is, hogy hány Mhz-n üzemel.
Egy próbát megér szerintem, de Te tudod. -
SSJPeter
őstag
válasz
ingalls #10048 üzenetére
Igen, ezt már a másik topicban is írták, mint kifogást, de az, hogy 50%-on pörög az ténylegesen nálam pl. azt jelenti, hogy 0.832V feszt kap, 1800Mhz-en megy és 15W-ot fogyaszt, ez így szerintem már sokkal barátságosabban hangzik és semmi baja nem lesz ettől...de lehet, hogy még nem is segít rajtad, először nézd meg, mire jutsz ezzel a művelettel.
Én szeretném ha nálad is működne.Ez még így is nagyon proci kímélő beállítás:
(#10050) ingalls:
-
ingalls
senior tag
válasz
SSJPeter #10046 üzenetére
Ez azt jelenit, hogy 50%-on pörög a procim 2d-ben? Az bizony zabálja az élettartamot és az áramot is.
El kell döntenem, hogy agyvérzést kapok, vagy nézem, ahogy 0 terhelés alatt izzad a proci?
Egyáltalán nem értek a PC-hez, bocsánat a kérdésért
De köszönöm a segítséget!(#10047) HSM: Csinál mostanában irracionális dogokat a gépem, lehet benne valami. De abból indulok ki, hogy a technika sz
r.
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #10042 üzenetére
Ez jó.
Szerintem amúgy 9 év után most szakítok a pingvines avatarral.
Először Bad Piggies-re gondoltam valami hasonlóra [link], de ez már foglalt. De majd kiagyalok valami jót, vannak ötleteim, de nehéz olyat, ami ilyen piciben is mutat valahogy...
(#10044) ingalls: Nálam az AMD-k (280X, 290) kizárólag terhelésre adott hangot. Nem lehet, hogy valami ki-be tekergeti a háttérben üresjáratból? Terhelés nélkül nem kéne neki hangot adni, akkor a tekercseken se futnak nagy áramok, amiktől nagyon rezeghetne.
-
ingalls
senior tag
Üresjárati cw-vel mit lehet csinálni? Megőrülök, mintha egy rossz kutyasípot fújnának mellettem!
-
torma1981
veterán
Na asszem elszállt a Vga. :-( Szétesett a kép és a Windows kékhalállal kilépett. Video hibával. Aztán be sem bootol a gép. Nincs kép. Néha ha újrainditgatom bejön az asrock embléma de random.
Asus 970.Holnap kiszedem a kártyát és átdugom az alaplapira. Remélem ott lesz kép.
-
Nagylajos_1
tag
TTomax : Na a samsungot kicseréltük sonyra... megszűnt ez a hibajelenség, minden tökéletes
-
proci985
MODERÁTOR
Jaja, nvidia kartyam kulonbozo okok miatt (hianyzo featurek pl) nem volt 2006 ota kb, tehat ugy voltam vele, hogy kezdunk egy kartyaval, egyszerubb, ha a surround kevesbe kiforrott, mert ez nem igazan derult ki tesztek alapjan. Forumon meg nagyon keves ember hasznalt surroundot, multimonitoros topikban inkabb eyefinityvel volt tapasztalatunk.
Meglepoen megalja. Far Cry 4nek eleg brutalis a gepigenye, ugy szamoltam high evlileg nemi finomhangulas utan menni fog, ehhez kepest remek alapbol is.
Egyebkent HOCPnek volt a temaban egy nagyon jo cikke, nekem ez segitett eldonteni, hogy mit kene vennem.
980sli / 290x cf 4kra mar jo, minimalis kompromisszumokkal is (bar ize, a 290x cf maga a kompromisszum jelenleg szvsz
, en nem mertem bevallalni ).
h1mpi: pciE 3.0an elvileg nem lehet kulonbseg x8/x16 kozott a gyakorlatban.
-
daveoff
veterán
Szerintem nem, ahhoz ki kell venni a kártyát, de nincs számottevő különbség a 8x vs 16x között, ne foglalkozz vele.
(#10033) hdekakas: Nálam meg pont az FC4, ami nem bírja, minden más ok, unity is. Itt azért nehezebb megállapítani mi a stabil órajel, 50mhz különbség is elmegy két különböző játék között, AMD-nél sokkal könnyebb volt kitesztelni, ott ha nem volt stabil az órajel, akkor nagyjából minden kifagyott.
-
hdekakas
senior tag
A tuningot teszteljétek Unity-vel...
Az kb 50 MHz gpu-val korábban eldobja magát, mint BÁRMELYIK másik program.
Minden félével próbáltam (BF4, FC4, meg még vagy 15 játék), szépen futnak, de Unity esetén keményen le kellett a tuningból faragni. -
h1mpi
félisten
Ha disabledre teszem az SLI-t, akkor nem lehet elérni azt, hogy az aktív vga 16x-an menjen?
WOT mégse szereti még az SLI-t -
Hát ez elég érdekes...
Mindenki lehúzta a 970 SLI-t.
Most meg azt olvasom a 980 SLI az jó lesz,mert az skálázódni fog ott ahol a 970 SLI nem skálázódott.Jó sok szakértő van itt.
Jó lenne ha átgondolnátok miket írtok,mint szakmai hsz-t. -
ffodi
veterán
-
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok, Érdeklődni szeretnék (Gigabyte 1178\1754Mhz GTX 970)-nel kapcsolatban, hogy mennyire szabad tuningolni? Mi az amit simán elvisel és honnantól necces? Megköszönném a pontos értékeket illetve képek is jók! További szép napot nektek addig is! Üdv.: Zéé
-
oneak7
tag
Sziasztok
Mikor várható árcsökkenés gtx980-as szériába?? -
ÁdiBá
veterán
válasz
proci985 #10004 üzenetére
Most jelenleg te is, ahogy látom 1 kártyát használsz.
Ilyen magas felbontásban megállja a helyét?
Én is szeretem 4K-ra beállítani a programokat még annak ellenére is, hogy csak egy WQHD Dell monitor van alatta.
Régebbi játékoknál bőven elfér a 4K.
Az újak nyilván 2560x1440 futtatom, és eddig azért szépen teljesít az OC GTX980. -
TTomax
félisten
válasz
Nagylajos_1 #10008 üzenetére
Egy kártyával van jel?
-
TTomax
félisten
válasz
Nagylajos_1 #10005 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
GTA5 engem mondjuk pont nem erdekel
Ja, ez a kikapcsolos elmeny nekem is megvolt, bar nekem az egesz rendszer mozgott 120k korul. Viszont a Raget inkabb nem toltam
. Nekem a 7850 CF masfel evig volt meg, igazabol azert lett csak cserelve, mert ha nem ment a CF akkor egy kartyaval mar nem tudtam kihuzni eyefinityvel a patchig, sajnos egy 7850 mar lowra se volt eleg.
Viszont alapvetoen en kompromisszumkepes vagyok. Azzal is tisztaban vagyok, hogy az usage patternemhez bleeding edge setup kell, cserebe meg matrox softTripleHead2Goval kezdtem 2008ban, volt harom evig eyefinitym, masfel evig CFem, szoval valahogy meg szoktam oldani a dolgokat. Mas kerdes, hogy utoljara a Far Cry 3al voltam hajlando 20 oras konfigolasmaratonra.
Plusz 7850nel nekem is megvolt, hogy csomo helyen lehet nem ment a CF, de ha egyebkent eleg volt az FPS nem alltam neki diagnosztizalni meg hibakeresni. Ahol meg tenyleg kellett a nyers GPUero, ott viszont altalaban szinte mindig ment (kivetel: Rage). Lehet csak par hettel kesobb, de amennyire elfoglalt voltam az utobbi evekben ilyen aprosagokon nem szoktam fennakadni.
viszont eddig a 970 7850 CFrol nezve win. birja stabilan a borderlands2t surroundban is, highon viszi a Far Cry 4et, azert az, hogy a CF 100%os kihasznaltsagahoz kepest kb 60%al gyorsabb a kartya elegge erezheto.
SLInel mondjuk nekem meg az is a bajom, hogy a kabelezest ATXhez igazitottam, a vizhutes csovezeset szinten, szoval szet kene szedni a vizet es ujra kene csinalni a kabelezest kotegelostul mindenestul, az meg reggeltol keso estig melo az en setupommal
. lesz most telen 2-3 het szabim, de kimerult vagyok es lehet nem igy szeretnek pihenni.
-
TTomax
félisten
válasz
Nagylajos_1 #9997 üzenetére
344.80 javítja a problémád....
-
Anubris
őstag
válasz
Nagylajos_1 #9997 üzenetére
Hasonló problémám nekem is volt, de csak néha jelentkezik, hdmi-dp kábel, illetve az új 344.80 driver segíthet rajt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest