Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
őstag
válasz csibuka85 #1218 üzenetére
Wah de ez is csak 4GB... Nem tudom mennyire van ertelme memorian valoban porogni. Ha a heten kijon, valaki nyuzhatna a 970/80-asat a Shadow of Mordor-al. Kivancsi vagyok Ultra texturak mellett valoban felemesztodik e a 4GB. Bar ha mashol nem Witcherben biztosan...
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
warcat
veterán
válasz csibuka85 #1254 üzenetére
Mert az Ultra textúrákhoz ajánlott annyi az meg nem is érhető még el.Egyébként 1440pben 670 SLI is gyönyörűen viszi szóval ezért biztos nem kell(ene) új kártyát venni.Maga a játék meg szuper.
Szerk.: már sokan mások ,de én is írtam korábban,hogy a fraps,afterburner stb mérései nem használhatóak arra,hogy mennyi memória kell valójában,mivel ha van feles hely,akkor terpeszkednek a programok,kevesebbszer ürítik a memóriát.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Zorel
senior tag
válasz csibuka85 #1254 üzenetére
Pár hozzászólássál feljebb:
"What happened:
High approximate average:65-75 FPS
Ultra approximate average: 60-70, but with some very bad swaps [1-2 secs of freeze] every, mmh, 40 minutes?
Seems like the V-RAM needed to 're-cache' every certain spot."(#1255) csibuka85: "Srác" pedig én lennék.
[ Szerkesztve ]
-
Forestgreen
aktív tag
válasz csibuka85 #1263 üzenetére
A 384 bittel az lett volna a gond, hogy ott 3 GB és 6 GB-os memóriák lettek volna, de a 4K miatt már nem akartak 3 GB-os modellt csinálni, viszont akkor meg 6 GB, vagy 6 és 12 GB kellett volna. A TITAN Z-ben van úgy tudom ennyi
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
Forestgreen
aktív tag
válasz csibuka85 #1271 üzenetére
Igen, tudom, minden GPU-hoz 384 bites interfész van, mert két GPU-s, csak érzékeltettem, hogy a csúcs VGA-ban van 12 GB VRAM.
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
warcat
veterán
válasz csibuka85 #1283 üzenetére
Mert amikor nincs megvehető példány,nem ír árat. El is vitték/levették, 106 102Ft volt.
Mit nem hiszel rajta,hogy nem ücsörög valaki a gép előtt akinek nagyon kell egy 970? Naiv elképzelés.Ezek ilyen 1 darabos "készletek" egyébként.Természetesen lehet,hogy csak levették mert csak beárazás volt,de ez a hitetlenkedés... 13+ darab Asus Strix fél óra alatt elment,szerinted?[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
válasz csibuka85 #1299 üzenetére
Még nem vettem át, holnap megyek érte, a gép amibe kerül pedig jövő hét hétfőn áll össze. Asus P5B-E Plus, C2D E6400, 4Gb GeiL DDR2 800Mhz configba nem tenném bele
110.762HUF volt bruttóban. ipon-ban a legdrágább 970 azt hiszem,de a Giga bele sem fér a kinézett házba, az msi-n pedig nincs back-plate.
Teszteket majd teszek fel, ha összeállt a dolog[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
-
Hunner
senior tag
válasz csibuka85 #1307 üzenetére
Meg kellett húzni a határt valahol, így is egy huszassal többe lett mint terveztem (270 a vége bár ebben közrejátszott a 970 is, mert eredetileg egy 760 nagyon max 770 lett volna) msi h97 gaming 3, i5 4690, 8gb Corsair LP 1600Mhz RAM, mindezt egy zalman z9 u3-ba tenném, a proci fölé egy hyper 212 evo-t a házba meg felülre még egy ventit terveztem. Az alaplap még nem biztos, tekintve hogy lassan 8éve megy röccenés nélkül az asus lapom. Lehet hogy Asus h97 pro gamer lesz, de az is lehet hogy egy sima asus h97 pro. SSD majd később kerül bele a tervek szerint. HDD-ket, tápot hozom magammal a régi gépből (FSP Aurum Gold 500)
Érdekes a Gigás történeted, mert nálam jelenleg a régi gépben pont egy 9800GTX+ van talán több is mint 4 éve. Egy Gainward Bliss 8800GTS-t váltott, ami sikeresen elfüstölt pár év után.
[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
TTomax
félisten
válasz csibuka85 #1325 üzenetére
Azt ne felejtsd el,hogy nem mindenkinek van 780a,sokan eddig azért vettek más,illetve nem vettek semmit,mert a 780 drága volt.Ez a kártya technikailag a 680 utódja,ott meg is van az előny,hasonló árban is adják mint anno azokat...
Én biztosan nem váltom le erre a 780Ti-t mert ahova ez nem elég oda a 980 sem lesz az,illetve nem tervezek SLI-t,és a VRAM sem fogyzott még el eddig 1440p-ben,no nem azért mert nincsenek ilyen beállítások,hanem azért mert oda a gpu kevés és azon a 980 sem segítene...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
warcat
veterán
válasz csibuka85 #1325 üzenetére
De ilyenkor a szemed előtt osztrákia lebeg vagy mégis micsoda? Nem vett mindenki 780 Ti-t,és azon túl is van ám élet.
670 SLIről 300k+ért 0 értelme volt ugyanígy váltani,főleg míg a nextgen játékok másfél-2 év távlatában lebegtek.
Most 210-220 környékén,ilyen teljesítmény/hőtermelés/ár mellett,seregnyi játékmegjelenés idején már van mit mérlegelni akinek futja rá.Nem csoda,ha idehaza kevés van belőle,emészthető a 970 ára(980 nyilván túlárazott,de ez zéró meglepetés).A 6xx széria és korábbi 1 kártyás tulajoknak is nagyon csábító a dolog.Egyébként még nyugatabbra is gyakran kifogynak,neweggen napok óta elfogyottként szerepel a Giga 970 G1,pedig ott aztán a 780/Ti-n sem gondolkoztak sokan(=sokkal kevesebb ok lenne az új cuccra)
[ Szerkesztve ]
-
Hunner
senior tag
válasz csibuka85 #1324 üzenetére
Érdekes, mert nekem is ugyanez a problémám volt annak idején a 9800GTX-el. Nálam szerencsésebb volt a helyzet, a gyári cd-n levő driverrel ment, semmi mással nem. Asus lap bios update-je óta működik rendületlenül minden driverrel.
-
Forestgreen
aktív tag
válasz csibuka85 #1335 üzenetére
Az Oculus Rift valóban szemüveg, a monitor képét látod benne, viszont a kameranézet követi a fej mozgását, így például versenyautó szimulátorokban nagyon élvezetes a használata.
-
nagyúr
válasz csibuka85 #1346 üzenetére
Ahogy már írtam is,engem 980 nem érint meg.
Kis tuninggal hozom a teljesítményét sokkal olcsóbban.
Számomra felesleges pénzkiadásként létezik a 980.
Közel kijön az árából a 970 SLI,és az eléggé rendben van.AMP Extreme-nek akkor lesz értelme,ha 200MHz-el tovább lehet húzni,mint az msi-t és az asus-t.
Vagyis 1700-1800MHz-en tud majd üzemelni.
Az hogy gyárilag 1400 körül boost-ol csak azokat érinti akik nem tudják hogyan kell használni tuninghoz programokat.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
bombibmw
veterán
válasz csibuka85 #1364 üzenetére
Nagyon köszi!
Neked is.
Talán még jobb is,látva az összetevőket.
Egyenlőre a 970/980 van és lesz egy darabig.
Talán majd jön 980Ti,vagy Titan II,vagy 980 8GB,de ezt még nem tudni.(#1366) csibuka85:
1080p-hez elégnek kell lennie a 980-nak.
Maximum az elsimítást kell majd visszavenni.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz csibuka85 #1382 üzenetére
Nem hiszem, hogy a hardvergyártók érdekei ebbe beleszólnak. Leginkább az a gond, hogy a PC-s büdzsé töredéke a konzolosnak az optimalizálás szempontjából.
Az optimalizálást persze kiadó válogatja. Amennyire én hallom az EA és a Square Enix messze többet költ bárkinél a PC-s optimalizálásra. Főleg a Square Enix esetében látszik meg ennek az eredménye, hiszen egy stúdiójuk csak azért létezik, hogy PC-re portoljanak. Az EA is kezd erre a modellre átállni, amiért létrehozták a Frostbite Teamet, bár nekik sokkal több dolguk lesz.
A legtöbb kiadó viszont annyira nem foglalkozik a PC-vel. Sajnos nem éri meg. És hát a Warner éppen a rosszabbak közé tartozik.
A Zenimax próbál még a PC-vel törődni, de Carmack az id tech 5-tel egy olyan motort hagyott rájuk, ami nem jól működik PC-n. Ez ugye pech.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz csibuka85 #1388 üzenetére
Mert az LA Noire felvett arcmimikával dolgozott, vagyis muszáj volt fixen harminc jelenetet számolni másodpercenként. Másképp nem működött volna az arcmimika. Ezzel nem tudnak mit tenni, a technológia amit használtak megkövetelte a limitációt.
A Max Payne 3 nem volt olyan rossz.(#1389) Keldor papa: A játékeladásaik 1% PC-s. Mi lehet ennél károsabb?
A konkurenciának nincs ajánlata. Az Intel és az AMD is nyílt forráskódú eljárásokat kínál. Az AMD annyit kér, hogy ha használod, akkor írd meg nekik levélben, hogy mire és melyik programokban. Az Intel még ennyit sem.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz csibuka85 #1392 üzenetére
Csak egy hack volt a 60 fps-hez, de az annyit jelentett, hogy a PC egy jelenetből két ugyanolyan képkockát számolt. Attól, hogy 60 fps-t írt ki a FRAPS még ugyanúgy 30 egyedi képkockát láttál másodpercenként. Ugyanezt a trükköt használja majd a The Crew.
(#1391) akoska07: Nem akarlak meggyőzni a konzolról. Egyszerűen tény, hogy a kiadók arra költik a pénzt. Nagyrészt ezért látsz a szükségesnél nagyobb gépigényeket PC-n. Tisztelet a kivételnek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz csibuka85 #1394 üzenetére
Igen azzal fogom megnézni mit virít a 970.
Tippek jöhetnének mindenkitől hogyan tudok jól képet menteni majd a játékról.
Eddig nem nagyon érdekelt éppen ezért nem is vagyok teljesen tisztában a kép mentésekkel.
Nem csak ebben a játékban.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Zorel
senior tag
válasz csibuka85 #1403 üzenetére
Átlag FPS-el nincs gond. A min FPS a lényeg VRAM problémánál.
780 Ti 3GB és 970 4GB-nál is az a probléma hogy még a játék benchmarkja is beesik 20 FPS alá.
Teszt 1 - 780 Ti / min FPS 18
Teszt 2 - 970 / min FPS 201 db 6GB-os 780 miért lenne neki kevés?
Saját mérésem / min FPS 43
[ Szerkesztve ]
-
Forestgreen
aktív tag
válasz csibuka85 #1419 üzenetére
MInden azon múlik, hogy a játék motorja elavult-e vagy sem, a Gyűrűk Ura játéké az. Az sokkal több textúrát tárol a VRAM-ban, mint amit valóban használ. (Persze bizonyios esetekben ezt a készítők mesterségesen is manipulálják)
Sajnos már nincs egyenes arányban a grafika minősége és a hardverigény...
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz csibuka85 #1442 üzenetére
Egy darab volt iPonban, "leütöttem", 185k volt... jövő hét kedd 16:00< az átvétel ideje! Várom nagyon/
Aqua az EVGA GTX 980 SC refet visszamondta, de láttam élőben, játszottam vele, jó kis kártya, de kell a custom bios, mert TDP limites nagyon, egyébként 1380-ig megy fel és nem igazán hangos, pedig referencia!
Aztán nézegettem azóta a webshopokat, mert 1-1 db érkezik 970/980, ezért nem totojáztam, amikor megláttam...
(#1450) csibuka85: milyen 2000? LN2 alatt maximum, de 1380 felé de azt se éred nagyon el vele, mert limitel (nem mintha nem lnne elég 1320-1342-n.
Azt viszont igazolhatom, amit westlake írt, hogy kell a refre a custom bios, mert esélytelen a limit miatt, vlszg ezért ugrál össze vissza terheléstől és hőfoktól függetlenül az órajel.
Pl.: 3DMark11 teszt alatt monitorozva, 1290-1380 közt járkált, miközben 70 fok volt max, 50%-os ventin.
Mondjuk nem tudom, szoftveres kitolás mennyire segít, de az OC-n nem sokat szerintem.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz csibuka85 #1450 üzenetére
Úgy tűnik elég jók, már csak akoska 970-ből kiindulva, meg egyébként is átlagban jól húzhatónak tűnnek!
Hűtése is jó, és egészen korrekt a gyári Boost-ja, aztán ugye a felett van a 6+2 lépcső 13Mhz-ként.Kiderül, egy hét.
(#1452) csibuka85: szerintem, csak próba jelleggel érdemes a memóriát húzni, meg teszt alá, de ott is látszik, hogy kb 1-2pont 10Mhz effektív emelés 3DMark11-ben, ergo sokat nem ér, de megnyutat, ha mondjuk 8k-n stabil, akkor hagyható.
GPU-t nem tudom, azért egy 1400-1450-et jó lenne kitolni minimum, de 1500 se esélytelen, egyelőre nincs akkora összehasonlithatóság itt a forumon, h konkluzio szülessen tuningos-nem tuningos az a vga.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
zack
nagyúr
válasz csibuka85 #1524 üzenetére
Az első gépem egy P2-es volt. Még a DivX tömörítést sem tudta teljesen szaggatásmentesen lejátszani.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Sage83
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Padavan firmware
- Fujifilm X
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest