Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
Egy VGA kártya 60-70.000 ft körül ( GTX960 ) maximum az alsóház csúcsa vagy a középkategória alja lehet.....ilyen kártyával ne akarj a legújabb játékokkal ultra grafikán játszani......a 750 és 750Ti pedig egyértelműen alsókategóriás kártyák.....amik alattuk vannak azok pedig belépőszint, hogy valami mégis adjon képet......
Ha középkategória csúcsát akarod akkor GTX 970 kell 110.000 körül....ha középkategória teteje / felsőkategória alját akarod akkor GTX980 175.000 körül....ha felsőkategória közepe/teteje akkor GTX980TI 220.000 körül.....a legbikább pedig a GTX titan ugyebár 300.000+ körül.......ott már nincs kompromisszum a grafikában.
Szomorú de egy 60-70 ezres kártya ma már belépőszint ha stabil és korrekt fps-sel akar valaki játszogatni mondjuk FullHD-ben csutka részletesség közelében, akkor még épphogy elmegy az fél / 1 éves vagy öregebb játékoknál....persze ha valaki 720p-ben tolja akkor pöpec lesz még as legújabb neveknél is.......persze van aki megteheti és annyiért vesz VGA-t mint nekem a mostani gépem és az előző összesen volt fénykorukban. Ez van.
Egyébként IGEN, kis kompromisszzumokat kötve sokat gyorsul a GTX960.....FullHD a fontos 90%-os graf mellett....vagy pl HD is elég 100%- mellett ? Be lehet lőni úgy és játszogatni a
"driverrel" is pl AA-val hogy menjen minden szépen.Még hozzá akarom tenni, hogy van pár barátom és kollégám, sőt itt a prohardveren is olvastam olyan emberek véleményét, akik azt vallják hogy pl egy GTX960 45 fps-e simábbnak és folyékonyabbnak, sőt játszhatóbbnak érződik egy Radeon 55-60fps-nél mutatott teljesítményénél......a számok nem mindig jelentik a lényeget.....ki kell próbálni ha van rá lehetőség és saját szemmel látni mit nyújt......nem okoz majd csalódást a GTX960 sem.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
-
Fidoka74
csendes tag
Szia!
Lehet mérges leszel, de én is ma reggel rendeltem meg, az előző kollégával egyetemben a kártyát 64798 forintért.... 8:30 körül.
Sokak szerint nincs sok értelme a 4 Giga ramnak a kártyán, de a megatextúrázás idejét kezdjük, lásd Wolfi Old Blood..., ahol a régi 560-as kártyám meghalt 1 Giga rammal, azt gondolom, ha már veszek egy újat, akkor legyen 4 Gigás!
Ha érdekel valakit, megírom a tapasztalatokat, ha megjött... Üdv!
"Hunnan gyütté, Kazincbarcelónábúl?"
-
bismillah
csendes tag
Hello
A gtx 950 nagy hype-jában nyomatott dolog hogy mennyire kicsi Response time megy mennyire gyors a render stb stb ez ugye ugyan így van a gtx 960 nál is csak az még gyorsabb?
Vagy ez valami egyedi dolog amit csak a gtx 950 támogat?
-
Grafirka
őstag
Most tertem at 12 ev utan AMD rol , tehat lovesem nem volt , hogy a driverek kozul melyiket erdemes/szukseges telepiteni.
Legyalultam az egeszet , aztan driver sweeper safe modban, majd ujrainstalatam.Csak a GeForce experience -t nem tettem fel, de latom hogy a 3D vision meghajtokat sem kellett volna.
A lenyeg hogy most valt , de joval lassabban , mint amihez hozza voltam szokva. Elinditok egy weboldalt ( flash ) vagy grafikus aplikaciot , felugrik 1227 re viszont mikor lezarom akkor eltelik 10 mp mire elkezd visszaskalazodni. -
Grafirka
őstag
Kerestem ezt az "Olvaso" procest de nem talatam .Ma egesz nap valtotta rendesen az orajeleit, mar majdnem megnyugodtam.Ma este kezdte ujra a sz@rozast, miutan a fiam jatszott.Delelott en is tesztelgettem jatekokkal pont abbol a celbol hogy lassam, hogy osszebolondul vagy sem.
Ment rendesen. ( Gride, FarCry4 ,t , Furmark) . Mindegyik utan normalisan visszaskalazta magat 135 mhz re.
Aztan nyustoltem vagy 6 orat illustratorral meg photoshoppal, ott is tette a dolgat.A tobbit mar irtam, a fiam jatszott rajta es miutan kilepett odaultem s akkor latom hogy ismet 50C ( 1227/1800 beragadva )Feltettem a 355.60 meghajtot.Ezzel mintha hamarabb valtana orajelet.
Ennek az "olvaso" processnek van valami koze adobe readerhez ?
[ Szerkesztve ]
-
Fidoka74
csendes tag
Nekem is ez a karesz van kemény 11 napja kábé, már ha erre gondolsz: [link]
Eddig nagyon gromek, semmi cicergés, és tényleg halk..., alapon semmi hangja..., pedig ennek pörögnek a ventijei akkor is, terhelve talán hallok valami minimálisat, de a többi venti elnyomja.
Meg vagyok vele elégedve, jó kis kompaktméretű karesz ez szerintem, és ez a hűtés elég is neki alapon.
[ Szerkesztve ]
-
Fidoka74
csendes tag
Egy konkrét példát mondhatok: Wolfi Old Blood..., (Megatextúrás játékok előfutára...) az 1 gigás régi kártyámat kifektette, ha a "Texture Virtual Cache" vagy valami hasonlót ( bocs, most nem otthonról írok, nem tudom pontosan) nem a minimálisra állítottam...
A jelenség ez volt: nagyobb belátható területeknél, ha forgolódtam, a textúrák későn töltődtek..., jött is innen a divatos válasz, hogy a Phenom II X4 procim kevés 4 GHz-en is..., ami lehet hogy igaz... DE!
Miután ezt a kareszt betettem...(semmi mást nem cseréltem a gépben...) ez a jelenség megszűnt, csak ha Ultrára teszem ezt az opciót, akkor maradt még némi gubanc ugyanebből. High beállítások mellet már frankó.
Tehát, szerintem hosszabb távra a 2 gigás kivitelt nem érdemes megvenni, ha már ennyit költünk egy kártyára, akkor elkél a 4 giga rammal szerelt változat. Mondjuk én közel 5 év után cseréltem most kártyát.
Kíváncsi lennék mások véleményére, akiknek az előbb említett játékkal vannak tapasztalatai.
-
Fidoka74
csendes tag
Mondjuk jó kis "spúr" kivitelűek ezek a kisebb méretű Gigabyte kártyák, telepítő CD, füzetecske...slussz. Csomagolás sima átlátszó fólia, vagy két méternyivel betekerve, macsétével kell levágni otthon...
A doboz súlyát úgy tudnám leírni, hogy amikor átvettem egy InMedio-s pikkpakkban, akkor az eladó átnyújtotta az elég magas pult felett, én meg majdnem hátradobtam a vállam felett lendületből...
De jól szuperál, az a lényeg végül is nem krumpli, hogy minél nehezebb legyen.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
Ezért dob ki annyi szlovák oldalt, amikor megpróbálok rákeresni (Logikus lenne.)
Még akár jó is lehet nekem egy ilyen budget Gigabyte, de később mindenképpen hűtőt cserélnék rajta.Milyen hűtő megy rá ezekre a 950-ekre?
Fidoka74: Ha szépen megkérlek, néznél nekem idle és load hőfokokat? Valamint arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy hangra kiváltja-e a porszívónkat!
Ez a legolcsóbb Gigabyte kártya is pont azt tudja, mint a 60e forintos Asus Strix, csak a hűtés megoldása különbözik kegyetlenül?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Akkor várom a kolléga jelentkezését
Accelero L2 PLUS: Hivatalos honlapon nem említik a 960-at. Ha tippelnem kéne, ugyanaz a nyák lehet a kettő, így én nem vagyok biztos a kompatibilitásban.kisza25: Egyszerre kisebb összeget kell kiadni, nincs is rá több pénzem (<50e), naponta időm és energiám van benne már hónapok óta.. szóval egész egyszerűen szeretnék már egy videokártyát 270x-nél szoktam megállapodna feldúltabb pillanataimban, de ~45e körül mennek 1-2 év garanciával. Így már inkább 950.
Egyébként tagadhatatlan, hogy az MSI új külleme nagyon tetszetős.
Szerk.: Ja igen, azt én is akartam írni, hogy a hűtőcsere = garanciavesztés a gyakorlatban általában nem érvényesül. (EVGA marketingje nagyon szimpatikus e tekintetben és a +garancia is tisztességes)
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
Elviekben az Arctic Mono Plus-nak is rá kell férnie, igaz, ez már ~9e forintos hűtő. A két Arctic hűtő biztosan jobban teljesítene, mint ez a kis gyári valami.
Ezen a kártyán van még más (VRM, memória), amit érdemes hűteni?
kisza25: Értsem úgy, hogy ha terhelés alatt nem tépem ki a gépből a kis 950-et a hangja miatt, akkor ennyi pénzért már több, mint elgondolkodtató? Egy ilyen kártyát maximum akkor rángatnék meg, ha egy értelmes hűtő kerül rá, így biztosan nem
A nagyobb tesójával (is) az a bajom, hogy 1 méter távolságból is relatíve nagy zajt produkál és nem kapcsol le a venti egyáltalán (és már nem pár száz forint a kettő közti különbség, hanem ~5e forint).
A Zotac Medium Pack mehetne még lejjebb. Ha a hőcsövesek 50 alá kerülnének, minden gond elszállna
-
Fidoka74
csendes tag
Látom a tiédet is jól befonta a Ziponos "folPók"...
Amúgy ezt a szintetikus tesztek alatt való cicergés kiváltását (1000 FPS és hasonló 3dMark...stb) Szerintem ne erőltesd irreális igénybevétellel, mivel az emberi füllel hallható hangok (20 Hz - 20 KHz-ig...a felső határ csökken az idő múlásával...) mindig mechanikus rezgésből adódnak, amit jelen esetben a kártya táprészén lévő tekercsek okoznak, ezt pedig csak úgy lehetséges, ha valami ott mozgásba tud jönni (ami nagyon picike ugyan, de létrejön...), tehát ha rezonálnak a fojtótekercsek, akkor sokszor előfordul, hogy súrlódnak, ill. koptathatják környezetüket, ott van a 3 év gari, de erre nem igazán vonatkozik, ezért nem fogják cserélni....
Én ezért sem foglalkozok ilyesmivel, megvettem, kipróbáltam, frankó, de nem nyúzom a "meddig bírja" határig...
Várom a többiek véleményét természetesen...
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Szerintem pontatlanul írta, mert a garancia pont az ilyen esetekre vonatkozik, ugyanis a cicergés, "fizikai elhasználódás" alapórajeleken is előfordulhat akár extrém mértékben is. De még én sem hallottam ilyenről hogy elkopott volna egy vga
Ettől függetlenül ki kéne választani pár cicergő kártyát és a vga gyártók vezéreinek a hálószobájába rakni 0-24, 2000 fps-el, aztán mondják hogy ez rendben van. Nevetséges hogy mázlifaktoron múlik ki milyen vga-t kap, szinte gyártótól függetlenül.
-
GEIL
addikt
"C statek uefi" ? azt hol nézem meg ? biosban vagy hol ?
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
köszi.....mostmár elvileg minden oké.
-
GEIL
addikt
-
Pehi
senior tag
Hát azt nem hinném,de ki tudja! Anno volt egy HKC táp a gépembe,de mivel tudtam hogy nem éppen jó a szegényke,lecseréltem. Egy GTX 650 nem cicergett a HKC-val,de a Chieftec-kel már néha hallottam valamit! A 750-nél,meg a 750Ti-nél,semmi cicergés a Chieftec-kel! Ki tudja mi mivel gerjed!
[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
Csak is a Gigákba gondolkodom! Persze ez nem azt jelenti,hogy a többi gyártó nem jó!65 körül kijön a 4 gigás azt néztem! Közbe lecseréltem a 750-et,egy Ti-re,de eget rengető különbséget nem vettem észre.Legalább is szemre,nem! Ha jobb a hűtése a kisebbik WF-nak meg halkabb is elvileg,akkor valószínű az lesz! Gondolkodtam még 950-en is,de szerintem az nem éri meg! Mondjuk egy ilyet kipróbálnék,de lehet hogy drágább lesz,mint egy 960!
[ Szerkesztve ]
-
ViSAS
senior tag
Teljesen egyetértek veled, azt leszámítva, hogy hűvösebb lehet...nincs rajta kivágás a sloton, így hiábavaló lehet a fejlettebb / nagyobb hűtőborda a kártyán, ha a levegő a házban marad...így inkább a visszájára üthet a dolog. Bár ahogy írtad is, így is valószínűleg erre fog esni a választás, az esetlegesen fejlettebb áramkör miatt.
Esetleg életszerű lenne az, ha a gépház oldalán a ventilátort - amely jelenleg be fújja a levegőt - megfordítom és ezentúl kiszívja? A VGA-val egyvonalban / picivel felette helyezkedik el.[ Szerkesztve ]
-
Fidoka74
csendes tag
Jó pár helyen vállalnak lemezperforálást, vagy, kivágnak egy darabot a lemezből, és betesznek egy perforált darabot..., persze profi módon...., utána már berakhatsz oldalra is egy ventit.
Nekem 2 Scythe 12 cm-es van, egy elől, egy oldalt, mindkettő 800-at forog, sokat segítenek
Mivel a tiéddel megegyező kártyám 23%-os alap ventifordulatnál csak 33-34 fokos."Hunnan gyütté, Kazincbarcelónábúl?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- Ingatlanos topic!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest