Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz cyberkind #120386 üzenetére
Hogy vilagos legyen:
"Az előzetes legendák szerint, azért nem lesz vram növelés jelentősen az olócsóbbik szegmensben (a terelésen kívül), mert a GDDR7 olyan gyors lesz, hogy nem lesz akadálya a folyamatos töltés-űrítésnek ha kell, aztán Indiana Jones, és szevasz."
Ez egy marhasag a lentebb leirt okokbol.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
cyberkind
félisten
válasz Raymond #120385 üzenetére
Nyilvánvaló, de a vramba tölti be a textúrákat, amivel szerintem nem lehet kezdeni semmit, hogy anno a hipergyors HBM se tudott, több vram kéne és kész, nem ezen kéne nonstop spórizni, én szerintem ezért nem veszek új gépet, ott is mindkét csúcs gpu csak 16-os marad.
-
cyberkind
félisten
válasz Devid_81 #120383 üzenetére
Az előzetes legendák szerint, azért nem lesz vram növelés jelentősen az olócsóbbik szegmensben (a terelésen kívül), mert a GDDR7 olyan gyors lesz, hogy nem lesz akadálya a folyamatos töltés-űrítésnek ha kell, aztán Indiana Jones, és szevasz.
Illetve a másik, hogy bűntóan nagy az űr az 5090 és 5080 között, oda jönni fog még egy TI, aztán egy Super, és a végére egy TI Super.
Az egy vicc, hogy az 5080 maradt 16GB, holott már illő volna legalább 20, de inkább 24...
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 5070(Ti) series specs have been leaked, RTX 5070 with 12GB memory
Vicc ha valoban ennyi lesz az 5070-es...
Remelem jo draga is lesz nulla elorelepessel....
-
PitLee
őstag
Best Gaming CPUs: Update Late 2024 [28 CPUs, 14 Games] - Hardware Unboxed
https://youtu.be/2mE4YEm2L-g?si=Tfng8aspy77cyoM8 -
Devid_81
félisten
A bakery in Indiana is still using the 40-year-old Commodore 64 as a cash register
A 1 MHz CPU and 64KB of RAM are enoughNem sz@r
...
-
Raymond
félisten
Azert rohej hogy megy a siras es a pixel peeping sok uj AAA jateknal, mindenki (sokan) Ultra-n akarja jatszani egy 1050Ti-vel is es kozben a valo vilagban meg ez van:
This Roblox Game Has 2 Million Concurrent Players
Utannaneztem es a hirek szerint tavaly osszel ertek el az 1 milliot.
A Quest-en is az egyik megnepszerubb jatek a Gorilla Tag [link] es ha valaki azt gondolna azert ilyen mert nativ Quest jatek, hat nem, a Steam-es PC verzio is igy nez ki [link]
-
-
Raymond
félisten
-
PitLee
őstag
Nekem most jött szembe a Secret Level sorozat, az Arnoldoson jót nevettem .
Wh-nál meg elmotyogtam egy imát, hogy valaki csináljon már ehhez hasonló rendes sorit, animációt akármit ebben az életben. -
VTom
veterán
válasz Devid_81 #120363 üzenetére
Szerencsétlennek 220-230 fps helyett csak 180-190 van. Rohadék nvidia.
Én nagy megelégedéssel használom a béta verziós app HDR funkcióját a RDR2-ben. Fps-t nem néztem, mert a RDR2 nem szereti az overlay programokat, de érzésre nincs különbség.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Devid_81
félisten
Azok a ganye' AMD driverek, ize Nvidia
...
-
Raymond
félisten
válasz CJ4567 #120358 üzenetére
Valaki kerdezte egy masik topic-ban vagy Habugi-rol vagy egy masik tagrol hogy mi van es erre valaszolt valaki mas hogy online vannak, csak nem a PH!-n. Rakerestem hirtelen de nem talalom a hsz-t. Legalabbis ugy emlekszek rola (is) volt ott szo.
-
Sonja
nagyúr
válasz RazoR #120355 üzenetére
Miért nem használsz alternatív programot (OpenRGB)? Valószínűleg kezeli az ASUS cuccodat (vidkártya, alaplap, stb.). Az AAC egy rakás sz@r sajnos.
Szerk.: Én OpenRGB-vel kapcsolom ki a világítást a vidkártyámon, mert csak erre használom!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
RazoR
veterán
Használja falaki ezt a förtelem Asus Armoury Crate-et? Mióta lefrissült minden gép bekapcsolásnál stand by-ba rakja magát és elfelejti a beállított rgb színeket (tudom-tudom, nagyobb problémám ne legyen) és nem túl komfortos minden gépindításskor elindítani ezt a sz@rt és visszaállítani a megfelelő effektet.
-
VTom
veterán
Off topik az offtopikban, de vlaki nem tud vlamit Habugi kollégáról?
Feltűnt, hogy eltűnt, és az adatlapja alapján január 22 óta nem volt bejelentkezve..Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz gainwardgs #120346 üzenetére
Szerintem annyi meglesz. RT-ben fog nagyot lépni ez a geneáció is.
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #120351 üzenetére
De amihez keszult mint konkurencia azokhoz merten jo arban es teljesitmenyben is.
Nagyon sok helyen sold out, nem tudom mi az a penz amit ezen keres Intel de ha van is haszon azt max $25-re tippelnem
Viszont igy lehet piacot csinalni, eloszor le kell rakni azt a bizonyos alapot, majd arra epiteni.Nezd meg mekkora az RT ON/OFF impact az Intelen, siman AMD elott jarnak, oke 2 evvel kesobb erkeztek, de mar az Alchemist is jobb volt mint az AMD anno.
En latok benne fantaziat amugy, lassan tobbet mint AMD-ben.[ Szerkesztve ]
...
-
Raymond
félisten
válasz gainwardgs #120348 üzenetére
Ha megnezed hogyan nez ki a B580-on a chip maga akkor azert egy duplazott chip mint B770 termek 24GB RAM-al $499-ert befutene az NV es az AMD alatt is.
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #120348 üzenetére
Intelt ugy kell nezni, hogy $250-ert van 1080p es ovatos 1440p koca jatekos VGA ami zsir uj es garis, es erzed a friss ropogos hw szagat amikor kibontod
AMD csak arral tudna versenyezni, de meg mindig Bulldozer korszakat elik a VGA szegmensben, varjuk toluk a valos Zen pillanatot.
Picit ugy erzem, hogy a nagy csend es nulla szivargott info miatt meglepodhetunk meg.NV meg a telefonok Appleje, akinek kell a csili-vili cucc az fizessen erte es ne lepodjon meg ha pont a kovetkezo 2 evre elegendo csak amit dragan vesz.
...
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #120346 üzenetére
Masra nagyon nem kell gyurniuk mert raszterben eleg jok a mostani / elozo generaciok is.
Tutira RT/PT/AI szarokbol fog allni az egesz BorDzsekis eloadas.Meg majd megint latunk vmi hulye tech demot ezuttal 5 fenyes csapagygolyoval csillogni villogni es szeva
Majd jonnek az arak, amik emelkednek regi gen+inflacio+30% al es mindenki tapsol ahogy eddig is, hogy mekkora megvaltok a zoldek[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Kopper szerint jon az RTX 5060Ti/16G es az 5060/8G
Teljesen tonkre teszik az xx60-akat ezzel a fillerb@¢o vram adagolassal.
5070/12GB sem lesz sokkal jobb mondjuk...
-
RazoR
veterán
válasz gainwardgs #120342 üzenetére
Mint minden játékban itt is kikapcsolva a DOF, Motion Blur, Cromatic Aberration (nem szeretem őket), minden full, egyedül a Tex poolsize van ultrán, Full RT, DLSS Quality, FG on 75-105 fps 4080/11700k 3440x1440
A FG-vel laggolt a játék, de meglett a megoldás, NV Control panelben ki kell kapcsolni a low latency-t és vajsima lett FG-vel is.
-
VTom
veterán
válasz gainwardgs #120342 üzenetére
Ezt én is nehezen emésztem meg CP77 szintén.
-
RazoR
veterán
Azért helyenként nem rossz...
-
gainwardgs
veterán
válasz gainwardgs #120339 üzenetére
PÉLDÁUL
DX11 133FPS
DX12 78FPS
Na ezt magyarázza meg vki
Én csak nagyon kis különbséget veszek észre látványban, -53 FPS RT off mindkét verzióban.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #120337 üzenetére
Native mellett teljesen hasznalhatatlan mar RT on mediumon is.
20 fps, de dlss quality mellett 75-90?!
Azt mondom az arnyekok miatt talan megeri az RT, foleg nappal a jungleban eleg furak az RT mentes arnyekok.
Ugy latom kozepkategoriaval kb meg 4 generacio mire ez hasznalhato lesz nativban mindenfele extra frame csalas nelkul.Szerk, amugy lehet ujra kellett volna inditani a jatekot minden nagyobb beallitas utan, mert eleg fura, hogy a legalja RT on medium mellett 1/4 fps marad csak, nah majd meg probalkozom, most meg van egy keves az AC Mirage-bol
[ Szerkesztve ]
...
-
ffodi
veterán
válasz Devid_81 #120329 üzenetére
4090 is jól viszi.
Full path tracing + DLSS quality + framegen kb. 110-120 FPS.A VRAM mellett a RAM és CPU igénye is meglepett, vannak helyek ahol a Threadripper felét mergeszi és mellé 10+ GB RAM-ot.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Devid_81
félisten
Kiprobaltam a viragbolti Indiana Jones jatekot Full Path tracinggel a menubel 19-22FPS volt 1080p-ben + ramszolt, hogy 12GB vram nem eleg, lazitsak kicsit a beallitasokon
Nah ezert kell nekunk az 5090, minden penzt meger majd...
-
cyberkind
félisten
-
Devid_81
félisten
Meg nem olvastam el, de oszinten megmondom ettol sokkal sokkal rosszabbra gondoltam.
...
-
PitLee
őstag
válasz -=RelakS=- #120323 üzenetére
Hsz-ben írták elvileg
It's a Nvidia A400 RTX 4GB Workstation card without packaging to avoid US enforced GPU trade sanctions.Except what theyve done to it between drivers and oc results in better gaming performance than a stock a600 with real drivers.
-
-=RelakS=-
veterán
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
PitLee
őstag
válasz Devid_81 #120320 üzenetére
Az 1080p is érdekes , anno a lent leírt őskori lelelt 1080p-ben max grafon tolta játékokat öröm és bodotság, aztán kezdet elkopni, ma meg pl FS25-t 1080p-ben közepes beállításon éppenhogy jó, de múltkor már kikapcsoltam, levettem az árnyékokat mert zavaróan beröcögött itt ott.
Magyarán már a 1080p sem a régi -
Devid_81
félisten
válasz KAMELOT #120312 üzenetére
Most ezzel mit mutattál be?
Azt, hogy Intel minimum 1 generacioval van lemaradva mar ha jatekra hasznalod a gepet.
Fogyasztas meg egyenesen vicc, evek ota csak boritjak az aramot a procikba, hogy versenykepes maradjon jatekra.
Meg is lett az eredmenye, sok elszallt mert nem birtaKi játszik 4090-el 1080p-ben?
Rengetegen meg mindig -> Steam survey
4090 teljesitmeny jo esetben mar csak RTX 5070/Ti lesz 2-3 honapon belul, ki jatszik xx70-es kartyaval 1080p-n? Rengetegen meg mindig.
Tisztaban vagy azzal, hogy hogy lehet CPU jatek teljesitmenyt merni?
Alacsony felbontason -> nezzel utana szvszOlvass utána mi a gond a ZEN5-el.
Olvastam/videokat neztem.
Mi a baj vele?
Kb ket baja van, 1, 3nm-re volt valoszinuleg tervezve, draga volt, lett 4nm, orajelet buktak/fogyasztas
2, megkapta a regi I/O die-t avagy memoria meg mindig 6200-6400 max amit szeret.Van 20ghz ramod + hozzá alaplap?
6000 hozza a legjobb/olcsobb, javaslom nezz utana -> YouTube/Reviewk stbFadd, VU, memory bound ezek is jól mennek?
Mire kellenek ezek atlag felhasznalonal?
Az userek kb 1%-a babral ilyeneket, akinek van ideje +2fps-ert bealdozni egy hetes szivast a tesztelesekkel.AVX512 is jól megy vagy menne?
Jatekra kell?Jatek volt a fo szempont az elozo hsz-em alapjan es most is.
Ha igen akkor a Zen5 megoldja a gondot, az mar tamogatja amennyire en tudom.Mar maskor is eszrevettem, hogy Te ilyen "bebofogok valamit es majd jo lesz" tipusu user (bot?) vagy, ne vedd sertesnek, en szeretem ha valakivel szakmailag lehet vitazni barmirol, szeretek tanulni, (ram is fer) tok jo es tanito jellegu lenne, ha kesz tenyekkel dobaloznank egymas iranyaba.
[ Szerkesztve ]
...
-
PitLee
őstag
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Massive single drink multiplayers"2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?"
Hát őő, kérhetnék egy kis időt
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Asztal ? -
Raymond
félisten
Heh, soha nem neztem a BO6 update process-t, de most egy darabig 0% maradt es ezert kinyitottam a reszleteket. Ez fogadott:
Eloszor azt hittem 315GB-t akar letolteni pedig nekem egy csomo dolog nincs telepitve (a komplett jatekot azzal egyutt ami mar lent van), de amikor vegre elindult akkor csak 16GB-ot toltott szerencsere
-
PitLee
őstag
Köszi a válaszokat, akkor legalább valami ilyet, hogy ne kelljen csavarozgatni az oldalát, hamár . .
https://img2.joyreactor.cc/pics/post/mp4/webm-%D0%B3%D0%B8%D1%84%D0%BA%D0%B8-rate-my-setup-8503007.mp4Tükör előtt felhúztam a pólóm és megnéztem , de nem látok vágás nyomokat hátul vesetájékon így még van remény egy best configra . . .
-
Devid_81
félisten
Nem akarok belemenni a valasz adasba a kerdeseidbe most, mert nincs idom.
Nehez eldonteni sokszor, hogy nem olvasas/ertes miatt irod amit irsz vagy trollkodsz.
Menj vissza olvasd el ujra amit irtam, keresd meg a "jatekra" szot es gondols at ujra a kerdeseid.Szerk: CJ4567 kollega par dologban mar segitett is
[ Szerkesztve ]
...
-
CJ4567
nagyúr
Az megvan, hogy az X3D-s prociknak pont az az előnye, hogy nem kell neki csillióba kerülő, csillió gigahertzes RAM, se űberbrutál alaplap, mert nem fogyaszt sokat?
Tessék, 1440p-s teszt, linkelem, mert túl hosszú lenne a kép, emellé fogyasztás
14900K mellé pedig venned kell alaplapot, ami elbírja, mert ha alulfeszeled, akkor is azért van fogyasztása, és a csillió GHz-es, gyors RAM se árt mellé, ha teljesen ki akarod aknázni a teljesítményét.AVX-512-vel mi a baj? Zen 4, és Zen 5 támogatja, Intel-nél a 12. generációból pedig a régebbi batch-ekből teljesen kivették a támogatást, 13, 14, és a Core Ultra pedig egyáltalán nem támogatja.
Memória limitbe pedig Intel-nél is belefuthatsz, ha a 14900K-val mondjuk 4080, 4090 szintű kártyával akarsz 1440p-ben lassú RAM-mal sok FPS-t elérni.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Devid_81
félisten
Azert durva, hogy ezt megelltuk.
Amikor az elso Zen kijott akkor meg mindig messze voltak az igazitol, kb Zen3 volt az elso igazi jo alternativa Intellel szemben ha jatekra kellett a gep.
Zen2 se volt rossz, de ott a latency es egyebek miatt Intel meg elorebb jart, hiaba a 14nm+++++++Inteleknel most nagyon all a bal, nem tudom hova jutnak, de ekkora nagy ceg ilyen melyrepulesben...remeljuk feltudnak meg szallni
...
-
Devid_81
félisten
válasz PitLee #120308 üzenetére
Az attol fugg mennyire akarsz ujat osszerakni es vagy mennyi a keret.
Most mar talan nem raknek ossze DDR4-es konfigot ha nem muszaj.
Ha uj konfigban gondolkodnek vmi AM5 + ddr5 + ryzen 7xxx-ben gondolkodnek.
Intelbol meg 12600K es felfele 12th szeriaban + ddr5.
Videokartyabol meg kb semmit nem mernek most javasolni, mert Januar elejen jonnek az uj es draga vackok.
Meg kell varni az embereket amikor eladjak a az Nvidia 4xxx karikat mert cserelnek 5xxx-re
AMD, Intel szinten, megvarni az uj szeriat.Ha nem akarsz magaddal kibabralni akkor 16GB vrammal veszel VGA-t barmelyik oldalrol 1440p-re
Nemtom segitettem-e
...
-
PitLee
őstag
válasz Devid_81 #120305 üzenetére
Ha már így szóba került.
Manapság mi tuti konfing egy 1440p gamer paripába, hosszú időre ?Mostanában felmerült,
(a vén csotri nem akarja futtatni a FS25-öt, mert nem éri el a shader 6.0-át: )
hogy a "kissé" öregecske gépemet vagy upgradelni kell vagy beruházni egy friss új ropogós vasba.A régi
lap: Asrock Z77 Extreme4
cpu: i5-3570K
ram: Corsair 8GB 1600
vga: HD7870
táp: Corsair CX600
Nézegettem, hogy egy 16GB ramot és GTX1070-et nézni bele, a procit meghúzni (rég csináltam már ilyen húzkodást , de elvileg mind a lap és a proci is támogatná.
Vagy ezt a pénzt inkább az új friss, ropogósba? -
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #120306 üzenetére
Aztat tuGGYuk, hogy 12GB szar mar 1080p-re is, ezt olvastam a masik topikban
Majd jol megpofozom a 4070 Supert ma este, csak keruljon elo...
-
Devid_81
félisten
Ez biztos hogy igy lesz ahogy irod.
Picit sajnalom magunkat gamereket, hogy e miatt szinte tutira nincs mar es nem is lesz egyhamar arverseny.
Akinek kell a 4K sok fps-el annak nagyon zsebbe nyulos lesz a jovo, tobbieknek sem lesz olcso persze, de azert egy csucs VGA arabol ha masnem, komplett 1440p kepes gepet rak ossze ha, az is valami...
-
VTom
veterán
válasz Devid_81 #120303 üzenetére
Senki sem éri utol az nvidiát a felső kategóriában, és ezt el is engedték. Mérföldekkel járnak mindenki előtt, gondolj bele, hogy a 4090-re elég volt a vágott AD102, aminek a közelébe sem ért a konkurrencia, és a 4090Ti is ott votl még a tarsolyban a tejles GPU-val.
Ha jól emlékszem, a teljes AD102-ben 18 ezer cuda mag volt, az 5090-ben meg 21 ezer lesz, el lehet képzelni, megint mekkora lesz a gap a 4090-5090 között..
És amerre az AI bumm halad, nem is fogják utolérni őket kb. a következő 10 évben, mert dől hozzájuk a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
250-270Wattbol RTX 4080 teljesitmeny ami normal esetben kb egy RTX 5060/Ti lenne, de tudjuk egy ideje, hogy nem letezik normal eset mar, igy az RTX 5070 lesz ehhez kellokeppen lassu konkurencia.
Avagy AMD versenyez (talan) az RTX 5070 szintig, Intel RTX (talan) az RTX 5060 szintig, minden masra ott lesz az Nvidia...nice one...!
Csodalatos lesz a next gen[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Véletlenül kikotyogta az egyik gyártó, hogy mikor jön az Nvidia új RTX 5090 csúcskártyája.
Egyre rosszabb a nyelvertesem, annyira emlekszem nagyszuloknek volt anno kotyogos kavefozojuk, de az pl soha nem kotyogott ki semmit videokartyakrol
De lehet rosszul ertem az egeszet[ Szerkesztve ]
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest