Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #119797 üzenetére
Egy US class action alltalaban lokuki. Majd 5 ev mulva kapsz egy $5 kupont fagyira esetleg (lasd AMD Bulldozer este hogy a CPU-knal maradjunk). Ami kell az az hogy az EU felhivja oket es elmagyarazza nekik merre van kelet, mert akkor majd hamar eszhez ternek.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
Ezen most meglepodtunk
...
-
-
Devid_81
félisten
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #119787 üzenetére
Van olyan erzesem a "no recall" csak mostanra vonatkozik, lesz meg itt valtozas. Foleg ez a resz meg csak idohuzas:
Will Intel share specific manufacturing dates and serial number ranges for the oxidized processors so mission-critical businesses can selectively rip and replace?
Intel will continue working with its customers on Via Oxidation-related reports and ensure that they are fully supported in the exchange process.
Mert az a valasz nem valasz es meg csoda hogy a beismeres utan par oraval nem perelte be oket par ember a nagy viz ottani es itteni oldalan is.
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz t72killer #119785 üzenetére
Valoszinuleg hamar kerdeztem, es Zen5 tesztekig hanyagolom is a temat
Kerdesem lenyege az lett volna, hogy "jovotallosag" miatt erdemes-e 7000-est venni, vagy inkabb csak maradjak a super-safe 6000-nel.
Pl a 7000-es modulok kozul alig talalni a compatibility listaban alaplaponal.
DDR4-nel szivattam magam a feleslegesen tul "jo" de nem kompatilis ramokkal, nem tudom DDR5-nel mi a helyzet, soha nem volt olyanomHa Zen4-et akarnek nem is merulne fel bennem a kerdes, ott 6000 a tuti allitolag.
...
-
Devid_81
félisten
Van ertelme DDR5-bol 6000@CL30 helyett 7000@CL34-est venni?
Kerdesem masik fele, Zen4-nel ha jol tudom 6000 korul van a sweet spot, ugye?Masik kerdes, DDR5-nel is fontos, hogy az adott ram benne van-e az adott alaplap tamogatasi listajaban?
Szerk: erre a valaszt valahogy sejtem magamtol is[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Zen5
1.start sending samples to some reviewers
2.some reviewers report way worse performance
3.look into the problem and find out what happened
4.the soc packaging got issues
4.recall all shipped cputhis is what full quality expectations means
...
-
Devid_81
félisten
AMD delays Ryzen 9000 launch: 9700X/9600X on August 8, 9950X/9900X on August 15
Megint egy jol sikerult startot lathatunk
...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz FLATRONW #119775 üzenetére
kapcsold ki a bios splash screent es engedelyezd, hogy irja ki a diagnosztikat.
ez nekem ugy hangzik, mintha a lap harom sikertelen indulas utan vegul default ertekekkel indulna csak el, de az latszik, ha ki is irja mi tart ennyi ideig
karacsonyfanak diszitett szerverlapoknal (tobb halokartya, SCSI, ilyenek) normalis, ha ennyi ideig gondolkodik a BIOS, de nem HEDTn vagy.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Sonja
nagyúr
válasz FLATRONW #119771 üzenetére
Igen, nekem kb. max. 15 mp alatt van a bejelentkező képernyőn (majd ujjlenyomatot adok meg, és rögtön az asztalon van). Nekem egy 1TB-os WD Black SN850 M.2 SSD-n van a Win 11 Pro. Ja, ás nálam ki van kapcsolva a Fast Starup.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
FLATRONW
őstag
Milyen gyorsnak kellene lenni a Windows bootnak?
Mindenhol látni olyat, hogy 10-20 mp alatt az asztalon van a rendszer.
SSD-n van a rendszer, a Biosban engedélyezve van a fast boot funkció.
Mégis kb. 85 mp után vagyok az asztalon. Bekapcsolás után 22 mp telik el, mire az alaplap üdvözlőképernyője megjelenik.
Ha a Windowsban bekapcsolom a fast startup funkciót, akkor is 1 perc a folyamat.
Ezt ki szokom kapcsolni, mert úgy hallani, hogy hibák forrása lehet.
Igaz, hogy az SSD csak egy normál SATA-s Intel, de akkor is lassúnak érzem az indulást. -
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Nagyon megy az Intel fiakazas, cikk Tomshardware-rol.
Nem olyan regen meg az AMD fustolt el, ott csak bizonyos gyartok biosa volt a hibas, vagy az AMD procik?
Nem nagyon kovettem annak a kimenetelet.
Intel sem erint, csak lassan mindet hw site-on nagy cikk van mar errol, YouTube csatornakon mindenki is errol beszel....
-
-=RelakS=-
veterán
válasz t72killer #119766 üzenetére
Ez rosszabb, mert itt nem csak a mikrokóddal van baj, de a gyártás idejétől függően oxidálódnak a processzorok. Ha meg ez bekövetkezett, akkor vagy letiltod az érintett magokat, vagy kuka a processzor.
Gamersnexus mai videóját dobja be valaki
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
t72killer
titán
válasz proci985 #119745 üzenetére
Széép, megvárják, hogy a nagyobb tesztek még a toaster biosok alatt jöjjenek ki. Tiszta spectre/meltdown buli 2.0...
Idén fejlesztettem laptopot, egy i5-1135g7 van benne - kíváncsi leszek meddig bírja. Ha meg van terhelve rendesen, akkor full agyament 100 fokig hevül és persze fogyaszt is rendesen 50W felett.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
KAMELOT
titán
válasz Raymond #119757 üzenetére
és RelakS Majd legközelebb akkor inkább csak a csatorna nevét írom ide
Devid_81: Itt a képeken aztán látni, hogy a 9900X anynit tud mint a 7800X3D, tehát max annyit csináltak, hogy jobb lett a hűtése a procinak adott teljesítménynél.
Eddig ez a 9xxx széria nem sok mindent újít. Csak reszelgetés!
Legalább egy +15-20% performance javulást várnánk.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gV
őstag
válasz -=RelakS=- #119761 üzenetére
én aminél nem akarok nézetséget nővelni (ma a joker 2 előzetes ilyen) mpc hc+yt-dlp oldom meg.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz -=RelakS=- #119761 üzenetére
Épp ezért nem akarom, hogy növekedjen a nézettségük, csak megnézném, hogy mit lapátolnak össze.
ja, parat en is megneztem anno. benchmark metodikailag neha a hajamat teptem.
A legrosszabb manapság, hogy még a pletykákat is egymástól veszik át a robotok
vannak olyan jelek, hogy ensh*tification mar megy: jelen ponton GTP4.0 mar kb az emberiseg alltal krealt osszes szovegen lett feltanitva, szoval kifogyunk a corpusbol. ami meg rosszabb, hogy adott esetben nem feltetlenul trivialis klasszifikalni, hogy mit csinalt generativ AI es mit nem. emiatt igazabol az a kerdes, hogy a generativ AI forradalom elejen vagyunk szovegeknel, vagy kb lassan elerjuk a technologia csucsat. es mivel a tanitasi corpusba beszivarog a generalt tartalom, a modellek gyengulni fognak. kepeknel valamivel jobb a helyzet, hogy dall-enal tavaly ilyen 99%+os eredmenyeket lattam klasszifikalasnal (embereknel domaintol fuggoen jol kozelit a random guessinghez).pl Rankernel egyebkent hasonlo latszott tavaly, hogy par crawler -> szintetizator -> generator kor utan ugyan gyorsan lehetett contentet automatikusan krealni, de a vegeredmeny egyre rosszabb lett. elotte pl Cyberpunknal volt az osszes guide hasznalhatatlan, mert egymastol masolta mindenki a contentet, akkor is, ha hulyeseg volt. de hasonlora lattam peldat tavasszal Pythonnal is, avagy barmit kerdezel adott teruleten, garantaltan a Petal datasettel fog peldazni GPT4 es google is kb csak azt dobta ki 30 talalaton keresztul.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz proci985 #119760 üzenetére
Épp ezért nem akarom, hogy növekedjen a nézettségük, csak megnézném, hogy mit lapátolnak össze. Processzor/gpu mezőnyben gondolom csak random számokat dobálnak fel, de kamera esetében? Ha ugyanaz a felvétel menne, csak az egyik oldalon egy kis színkorrekcióval, már elég vicces lenne, hogy megnézzem. Vagy ilyesmi.
A legrosszabb manapság, hogy még a pletykákat is egymástól veszik át a robotok, szóval pletyis csatornát is marha nehéz találni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Raymond #119755 üzenetére
jaja, voltam X79en. X299en agyaltam, aztan X370+1800X lett helyette.
-=RelakS=-: egy idoben en kb tuzzel-vassal irtottam par topikokban amikor forraskritika nelkul linkeltek oket.
volt olyan user, akinek minimum tizszer magyaraztam el, hogy de ne linkeld mar es meg mindig nem ertette.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz KAMELOT #119756 üzenetére
Ezeket a fake csatornákat jó lenne valami olyan módon megnézni, hogy közben a nézettségük ne növekedjen.
DJI Osmo Action 5 kamera még nincs is hivatalosan bejelentve, csak a pletykamalom jár, de már vannak fent összehasonlító videók
-
KAMELOT
titán
válasz proci985 #119753 üzenetére
Ilyen fake csatornákon már le is tesztelték a ki nem jött CPU-kat!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
KAMELOT
titán
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #119745 üzenetére
Nem adtak mert ugy fognak kinezni hogy jobb ha minel kesobb lesznek publikusak De AMD-nel mindig ez van, mire kijon az uj gen addigra az elozo/aktualis gen nagyot zuhant. Most is az van es nem konnyu az uj termekeknek egy 219EUR tray 7700-nak, 269eur dobozos 7700X-nek es foleg egy 349eur dobozos 7800X3D-nek konkurenciat allitani.
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #119742 üzenetére
Persze ezt az infot is strategiailag hintettek el. Eloszor jott a tul magas fesz jelentes aztan amikor a komplett sajto leadta a hirt hogy az Intel megtalalta a problema gyokeret es jon augusztusban a mikrokod javitas akkor jott par ora mulva a gyartasi problemas oxidalodas info ami sokkal nagyobb gond mert azon vegkepp semmi nem segit. Csak persze mit fogsz most RMA-zni ha nincs gond de mondjuk 2 ev mulva amikor mar lejart a gari akkor megy a proci a levesbe akkor mar keso.
-
Raymond
félisten
válasz Sonja #119740 üzenetére
Azert ez igy gyenge es nem lesz eleg. Mert ugye nem javit a mar degradalt procikon es azt mondjak a userek csak RMA-zak es cserelik De ha nem latszik meg a degradacio akkor mit RMA-zanak? A mask az oxydation problem amire azt mondjak jjavitottak 2023-ban, csak mikor? Februarban? Augusztusban? Meg ehhez egy listat illene kiadni hogy melyik batch(ek) erintett(ek). Azt irjak a hirek hogy belso forrasok szerint visszahivast nem terveznek, pedig a nyilatkozatban levo informaciok alapjan pont hogy kene egy visszahivas.
Nincs ennek meg messze vege.
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Raymond
félisten
válasz -=RelakS=- #119736 üzenetére
Nem arrol van szo hanem arrol amit meg tavaly ev vegen irtam, azota se valtozott semmi csak benne vagyunk a "ciklusban" [link]
-
Devid_81
félisten
válasz -=RelakS=- #119736 üzenetére
Gondolom nem porog a business, tele vannak a raktarak.
AMD tudna errol meselni, meg mindig van RDNA2 a boltokban...
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 50 announcement may slip to 2025
Most ujra visszamentunk a 2025 releasehez
...
-
Devid_81
félisten
nCore vagy nemCore, ugy latszik van meg hibas cucc Inteleknel ami eladhato
...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz -=RelakS=- #119726 üzenetére
szilicium, na
a tobbi resze a degradalodasrol es a fesz-orajelrol-szivargasrol stimmel
anno a core2 eraban a q6600ak egyszeruek voltak, mert csak ket orajel es feszultsegszint volt, szoval egyszeru volt blackboxolni, hogy mi tortent. topikban iszonyatos mennyisegu tapasztalat gyult ossze anno, hogy mit-merre-meddig szabad. orajelre skalazodott kb 3800-4400ig az architektura, rendes VRM mar volt (jellemzoen 6x2 / 8 fazis ami mondjuk realisan hutessel 200-300Wig eleg), 8pin EPS szinten, epitett vizbol a jobb rendszerek kb a mai szinten voltak (EK mikrofin volt, Mora2 szinten, reztetos D5 szinten), legen szinten (Thermalright IFX14, Noctua D14, MX2), tapok CPU felol szinten mai szinten birtak a kikepzest (pl 650es Corsair HX seasonic bellel ugyan csak bronzos volt, de egyebkent oke).
10 eve GPU fronton mar ott voltunk, hogy a kartyak addig toltak az orajelet, ameddig birta a hutes default beallitasokkal is (GTX970 es 290X szeriak biztosan). par eve CPU fronton is ugyanitt vagyunk.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Raymond #119723 üzenetére
szoval akkor ez nem a sima minosegi irregularitas. ranezek, csak eppen elszallt a jacuzzi pumpaja es probalok rajonni, hogy mi legyen vele.
ja, olyan fesz mellett ertheto, hogy hibazott egy ponton
CJ4567: korai DDR4 Corsair Dominator konkretan ugy is melet volt, hogy kozvetlenul egy 120as venti huzta le roluk a meleget. a videokartyan meg viz volt, szoval ambient temp 35 fole a hazban nem ment.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz proci985 #119722 üzenetére
"memorianal XMP2 allit a buszsebessegen is es DDR4nel szo szerint szetfeszeli a memoriakat, ami viszont a memoriat is degradalhatja. konkretan talan a kingstonenak van gyarilag 1.4-1.45 koruli memoriaja (!), 1.2 helyett."
GSkill-nek van 1,6V-os kit-je, 4800 17-19-19-39
DDR4-nél 1,35V az XMP sztenderd, 1,4-1,5V körül az extrémebb kitek vannak, és chiptől függően simán bírja, Samsung B-die, Hynix DJR, Micron RevE pl. 1,5V-ot gond nélkül visz, ha tudod hűteni.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #119722 üzenetére
Nezd meg a videot, a gyartasi hiba itt gyartasi, bizonyos folyamatnal/lepesnel problema van a reteg felvitelkor es a degradacio sokkal gyorsabban fut le a kemiai folyamatokkal mint normalis esetben.
Az en RAM-os is 1.4-et ker 6400-on az XMP szerint, a 4800-on standard 1.1-el megy.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Raymond #119721 üzenetére
(videot meg nem neztem meg)
szilikon, az osszes chip gyakorlatilag "gyartasi hibas" valamilyen szinten. nem lehet abbol kiindulni, hogy mindenki golden sample kiteket kap. a degradacio itt bullshit, amit mondani akartak, hogy gyakorlatilag durvan szetfeszelik az adott magokat adott fesz mellett, mert egyebkent egy ilyen idos CPUnal nem szabadna elofordulnia.
ez mondjuk 15 eve a core2 eraban volt egyertelmu, hogy kifejezetten sok maradt meg a chipben. ez volt az az era, amikor mondjuk egy alaporajeles Q6600 ment 2400on (95/130W reviziofuggoen), a legrosszabb darabok vittek kb 2700at (igaz TDPn kivul), egy szivargos darab elvolt TDPn belul 3000en es kb 35% 180Won belul vitte a 3600at. viszont, ott az FSB ugyanazon a generacion belul valtozott, a csucsmodell 400on ment (Q6600 266on), szoval a lap es a memoria specen belul maradt. Intelnel ott nem volt konkurencia es el akartak adni kb az osszes chipet, plusz a kulonbozo szivargasi curveok miatt hatalmas volt a szoras, tehat az userre volt hagyva, hogy kihozza a maximumot. jelenleg ez a maximum mikrokod szinten van megadva a CPUn belul, es intelnel konkretan generaciok ota addig megy a CPU, ameddig a hutes es a lap tapellatasa hagyja. AMDnel annyi volt a kulonbseg, hogy az elso ket generacio Ryzen egyertelmuen szilikon orajellimites volt olyan 140-150W fogyasztas korul, bar ott is volt par lapnal nagyon ijeszto default voltage curve.
a 3900Xem ehhez kepest gyarilag oda boostol vizen egy liberalis energiagazdalkodasu lappal, ami leghutessel kb golden sample kategoria es kb a szilikonlimitig tudja tolni a magokat.
memorianal XMP2 allit a buszsebessegen is es DDR4nel szo szerint szetfeszeli a memoriakat, ami viszont a memoriat is degradalhatja. konkretan talan a kingstonenak van gyarilag 1.4-1.45 koruli memoriaja (!), 1.2 helyett.
te meg computera is hasznalod a gepet, szoval nem eleg, ha a fortniteot birja
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #119720 üzenetére
Az Intel 13/14 gen temahoz. Az uj GN videoban van erdekes info [link] Az allitas az hogy gyartasi hiba, ergo semmi koze a mv/W-hoz, de azok csokkentesevel lassul a degradalodas. A masik allitas az hogy a RAM-ok is problemaznak emiatt es nem mennek magasabb orajeleken. Ez utobbit lathattam en is a 13700KF-nel tavaly amikor elkezdett hibazni a 6400-as RAM a semmibol (BSOD,, mas hibak). Aztan tesztelgetes soran meg memtest+ alatt is hibazott es utanna a modulokat egyenkent tesztele jo lett alapon (4800). Azota is ugy megy es nincs vele problema, de elobb utobb lesz az informaciok szerint. Mondjuk nekem a gyartasi hiba bizonyos batcheknel (azt mondjak 2023 marciustol 2024 tavaszig legalabb) lenne a legjobb mert akkor tuti hogy az ujak jok es cserelni lehet valamikor amikor az Intel kenytelen lesz beismerni es visszahivni/cserelni a hibas termekeket.
-
nagyúr
válasz FLATRONW #119718 üzenetére
Mondjuk azt nem írtam, hogy ez nem csak MS-re vonatkozik, hanem minden cégre aki ilyen külső megoldásokat használ.
MS itt szintén csak egy felhasználó volt, és pár szolgáltatása neki is lehalt emiatt.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
FLATRONW
őstag
válasz FollowTheORI #119716 üzenetére
Mindenki törődjön a saját termékével.
Ha jól értem egy külsős biztonsági cég szoftveréhez kiadott frissítés tette tönkre a rendszereket, nem pedig egy Windows frissítés.
Az más eset lenne, ha egy Windows frissítéssel akadtak volna össze ennek a cégnek a szoftverei, az az MS sara lenne. -
Raymond
félisten
válasz proci985 #119710 üzenetére
Nice:
"A CrowdStrike engineer posted in the official CrowdStrike subreddit that the workaround steps involve booting affected Windows systems into Safe Mode or the Recovery Environment, navigating to a CrowdStrike directory, and deleting a .sys file and rebooting. If this works, it's not something that can be done through a network push, so a lot of manual work remains to be done."
Forras: [link]
De ahogy olvasom lehet lottozni es rebootolgatni hatha a halozati meghajto toltodik be eloszor. Azert talan megeri probalgatni mielott a Bitlocker Recovery key-t utat valasztja az ember foleg remote hands-el.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz FLATRONW #119713 üzenetére
Annyiban, hogy neki kutya kötelessége tesztelni jól megy e a külsős termék a saját termékével (integráció) belső tesztekkel, mielőtt kiteszi letölthetővé a frissítést.
Óriási hiba, ha ilyesmi nincs...
Sosem szabad vakon megbízni se belső se külső dolgokban tesztelés nélkül.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #119712 üzenetére
Majd visszaengedem Oket par het mulva, vagy manualisan csak a security update-eket leszedem.
Sokadjara szivok vele, csak az oldja meg a bajt ha ujra rakom a komplett AMD chipset driver csomagot.
Drivert pedig nem toltott le, azt megneztem a historyban.Legutoljora pl csak security update jott es onnan jottek a random kelhullak
...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Ekozben egy windows update...
...
-
PitLee
őstag
válasz proci985 #119703 üzenetére
PC szerelő nóta, ha ezt hallgatod szerelés közben +20 ponttal növekszik a szerelési képességed
BYEALEX x T. DANNY - VOLTMÁRKICSI paródia (AI feldolgozás) -
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #119702 üzenetére
ez egy 10 eves sztori, csak akkoriban kevesebben toltak a cuccot a hatarig.
anno 10 eve XMPvel X79en en bootig nem jutottam 8 memory stickkel. mondjuk anelkul sem. OC ilyen, csak Intel egy ponton probalta eladni a top OCt defaultnak. amit rendes felhasznalas mellett a chip sosem tudott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest