Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz proci985 #120239 üzenetére
XMP nem nyúl a buszhoz, az fix 100MHz. Kizárólag a szorzót és időzítéseket állít.
Szerintem XMP a teszt, nem egyedi profil.
Majd hozok én Nektek egyedit, ha végre itthon lesz a vas. Szerintem még 2 hét az első boot-ig.
Procimat (285k) elvileg az Alternate feladta, lapom (Taichi OCF) jövő héten lesz feladva Caseking-től, RAM Taiwan-ból jön a V-color-tól (DDR5 8800 CUDIMM).[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz proci985 #120237 üzenetére
Pont az E-core-ok jelentik az előnyt, mert piszok erősek lettek és nagyon jól bírják az OC-t is.
Az IMC hatalmasat fejlődött, 1DPC lapokban 9000 Gear2 általánosnak mondható, de még néhány 2 DPC lapnál is alulról súrolják.
A tesztekben, amiket látunk 6400-as RAM-mal tesztelik, ami azért messze van a 9000-től, márpedig ezek a procik még Cinebench-ben is skálázódnak a RAM sebességgel.
A latency egy-két beállítással (NGU, RAM és RING OC) nagyon jól csökkenthető.
Egyébként biztos jön majd a Windows-hoz is valami Scheduler frissítés, mert elég furcsán viselkedik néhány alkalmazás. A Windows powerplanra is nagyon érzékeny, ott sem okés valami.
Hasonlóan, ahogy a ZEN5 rajtnál sem volt jó a Windows, itt sem az.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz FLATRONW #119912 üzenetére
Van 18A is. Elvileg az i5 és kisebb 20A-n készül, míg a nagytesók 18A-n.
De valahol azt is olvastam, hogy TSMC csinál mindent. Őszintén szólva elég zavaros ez nekem.Egyébként ez az ábra elég beszédes, hogy miért nevezik máshogy. A tranzisztorsűrűség félelmetesen magas.
Ha valaki csak játszik, akkor nincs sok értelme Zen3-ról sem váltani, ha ott van egy jó X3D konfigja.
Nekem olyan rendszer kell, ami mindenhol erős, bár én totál a másik véglet vagyok, mert bármit is lehűtök, de az Alder Lake-nél még csak egy AIO-m volt és bőven elvoltam vele.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
Ez azért elég nagy csúsztatás... Úgy állíod be, mintha folyamatosan ezt szajkóznám mindenhol, holott egyszer próbáltam meg értelmesen vitázni a kék topikban, és egyáltalán nem indokolatlanul, hiszen generációk óta probléma a hűtés.
Nagyon sokan AIO-val köszönik, jól elvannak, OCN-en is többen használják delid/relid nélkül gyári állapotban AIO-val. Egy-két elvetemült még léggel is.
300W körül meghűti egy közepes minőségű AIO is, de egy EK CR360 simán hozza egy gyengébb épített víz szintjét.Én nagyon vártam a ZEN 5-öt, mert én sem kötöm magam egyik oldalhoz sem. Azt használom, ami az igényeimet jobban kielégíti. Sajnos a vörös oldalon megint nem jött el ez.
Úgyis várok a váltással addig, míg kijön majd egy esetleges KS és az új X3D-k is, addig talán kiforr a dolog, bár gyanús, hogy nem.A Blender csak egy példa volt, van ott több is, ahonnan ez jött.
Napi használatban még nagyon fogyasztásbeli különbségek sincsenek, 10-20W ide, vagy oda, az pedig alkalmazásfüggő.NEM. Talán a GPU-t a TSMC gyártja, a proci pedig Intel 20A-n készül.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
Miután mást sem csinálsz, csak indokolatlanul kazánozol, így nem nagyon lehet másra gyanakodni.
Egyrészt nem értem, hogy ez miért gond, már mindenki kazánokat csinál, csak nézd meg a VGA-kat.
Másrészt az AMD ugyanúgy kazán.Úgy látszik már elfogyott az innováció, így a power csúszkát húzzák fel.Eleve egy közel 3 éves architektúrához hasonlítunk.
A másik dolog az, hogy Te csak a gaminget nézed, de ha dolgozol is, akkor az Intel oldal sokkal kiegyensúlyozottabb.
[link]
Én ezért váltottam pár éve AMD-ről Intelre. 3950X-em volt, Asrock Taichi lappal, de az egyszálas teljesítmény gyenge volt éa a bandwidth is. A mai napig az.Egyáltalán nincs semmi gond az E-core-okkal sem, tökéletesen elvégzik a feladatot, amire kitalálták őket. Egyáltalán nem is zsákutca, maximum Abu szerint a PH cikkek alatt.
Átlagos munkanapon 100W fölé sem megy a proci fogyasztása, azt kb egy léghűtő is meg tudná húzni, de tudom, itt is csak a CBR23 fogyasztási adatokból kell kiindulni.Nem fogyaszt a Geekbench alatt 200 Wattot sem.
Tudtommal 3-4 nm lesz.
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz RazoR #119607 üzenetére
Nekem sem vezérli az Aquasuite a ventiket. Viszont a háttérben hozzáfér az ACPI-hoz, ami teszi és ott összeakad a Fancontrollal.
OCN-en egy másik srácnak is volt ilyen problémája. Nekünk konkrétan a pumpát kapcsolta le, amikor összeakadtak és a lapon a Qled 10-et írt a valós hőfok helyett.utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Reggeli harmónia.
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Ez érdekes lesz: [link]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz ScomComputer #117879 üzenetére
Nekem furcsa lenne egy játék magyarul. De elég jól megcsinálták.
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz -=RelakS=- #117873 üzenetére
Scom trükkös, simán csapdába csal. Van, hogy Pü-re véletlenül valamelyik topikban válaszolok Neki.
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz ScomComputer #117799 üzenetére
Elvileg ma hozza a UPS a TUF-ot, akkor át sem veszem. (gyakorlatilag meg biztos nem hozzák ma, mert ilyenkor mindig csúsznak egy napot német csomagoknál, nagyon nem szeretem a UPS-t.)
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz keIdor #117782 üzenetére
Pont nem. Ezért is hasal el az IMC Nagy terhelés alatt. Képzeld el, ha még nagyobb lenne.
A Z790 Darkon ugye 90 fokkal el van fordítva a CPU és a RAM.
Pont ezért kellett 11 rétegű drága PCB design, hogy a jelet ne zavarja meg a VRM áramkör.
Buildzoid csinált róla egy jó videót.utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz ScomComputer #117722 üzenetére
Valahol láttam én is, mondom gyorsan behúzom, erre már benne volt a könyvtáramban. Korábban is volt már ingyen.
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
---
Ah, látom már cyberkind linkelte, akkor tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz Raymond #117565 üzenetére
Teljesen jól tetted, hogy K-s procit vettél. Így talán meg tudod oldani a RAM problémát egy kis kézimunkával majd.
Egyébként az Intel CPU-k nagyon érzékenyek a RAM-ra. Rengeteget számít a min FPS-nél főleg.
Majd gyere át a Raptor topikba, ott teleszemeteltük már egy raklap teszteredménnyel.
Csak ne áruld el, hogy léghűtőt vettél, mert a véred ki lesz szívva érte
Azért, ha lesz rá mód egy AIO-t dobj rá, ég és föld a különbség.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz ScomComputer #117544 üzenetére
Ne feledd, hogy 64-es a kit. SR-rel nem lenne gond, de DR 6400 nem egyszerű eset. Sok kézimunka lesz.
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz ScomComputer #117467 üzenetére
Csütörtök. Holnap kiadom azt a szart, amin dolgozom.
utdetailing.hu
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz ScomComputer #117251 üzenetére
Alyx? Irigykedtem mindig a VR-osokra, hogy tudták nyomni. Jöhetne már a 3 is..
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz ScomComputer #117057 üzenetére
Megyek egy kis piros Visine-t csepegtetek a szemembe.
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz keIdor #116965 üzenetére
Mutatok pár mérnöki szoftvert:
Ezek a különbségek jóval nagyobbak az Intel javára, mint a játékoknál az AMD javára.
Nyilván másnak más a fontos, de nekem a FEM számítás (merevségi mátrixok) és a CAD teljesítmény a fontos, valamint az egy szálas is nagyon fontos.utdetailing.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest