- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #8298 üzenetére
3 kártya használható ami nem CF, és SLI!
1. GTX 280
2. 9800 GX2 (kizárólag DX9-ben!)
3. 4870 X2[/I]A 2. SLI a 3. CF
De igazad van.
(eltekintve attól, hogy a helyes sorrend 4870X2>GTX280>9800GX2)
GodOfWar miatt én is átsírtam pár éjszakát (najó, nem is), eszméletlen jó játék, nem is értem PCn miért nincs hasonló (bár DMC4 most olyasmi, nekem nem igazán jön be, konzolon sem az elődök),
-
Laraxior
titán
LEHET TOLONGANI! GO APRÓ!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #8296 üzenetére
1920 az nem 1280 értsétek már meg.
1920-hoz magas minőségben szűrőkkel KEVÉS a GTX 260...ha OC ha nem OC. Max 10-15% van a 2 kártya között, de pont ez a minimális különbség teszi jobbá a 280-at full HD-ben. Természetesen aki max. 1680-ig gondolkodik nem fogja érezni a különbséget, még szűrőkkel se. Alacsonyabb felbontásban meg még annyira se. Mindenki a SAJÁT megjelenítőjéhez mérten válassza ki a VGA-t, tehát evidens hogy Oszi GTX 280-at vett. Én az 1680-hoz választottam a GTX 260 OC-t, és nem bántam meg.
Tehát magas felbontásra (1920 és felette) jelenleg 3 kártya használható ami nem CF, és SLI!1. GTX 280
2. 9800 GX2 (kizárólag DX9-ben!)
3. 4870 X2Itt be is zárul a kör. Persze lehet a 260, 4870-el is játszani medium beállítás mellett Crysis-t játszani 1920-ba, csak annak mi értelme?
Ezért csalóka a full HD-s LCD...mert megveszed 200k környékén, csak azt felejted el, hogy 100k VGA kell hozzá hogy normális minőségben tudj játszani.
Ezért én a legkifizetődőbb megoldásnak a következő variációt tartom:1. Full HD LCD + XBox360 vagy PS3.
2. "22-es LCD + 50-60k VGA.Ha ezt megvalósítja valaki hosszútávon nagyon sokat spórolhat a VGA-n, azon kívül hogy olyan játékokon is játszhat amik csak konzolra jelennek meg...pl. GOW 2.
A VGA piac gyorsaságát figyelve az általam említett "befektetés" 1-1,5 év alatt visszahozza az árát. -
Speed®
titán
válasz
Cyberpunk #8289 üzenetére
Bár nagyon nem tartozik ide, de annak a GTSnek bőven tovább kell mennie, 650/1500/2000 GPU/SPU/MEM sima ügy volt 99%ban. A hűtés gyárilag hülyén van kalibrálva, de meg lehet csinálni akár AtiToolal is a sávos szabályzást. Amúgy teljesen korrektül hűt, tuning mellett nekem ezt hoza anno:[link]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Laraxior #8293 üzenetére
Hááát, nem tudom, talán 5-10 fps (nem 75 fps, hanem 85 fps).
Nekem egyenlőre 1280x1024-es felbontásnál nem kell, hogy ilyenek miatt fájjon a fejem.
Általában 1280x1024, high beállítások, és 2XAA, esetleg 4XAA-val még mindíg elég volt a mostani. Kivételek: Crysis, Crysis Warhead. De ez nem baj, mert nem szeretem egyiket sem. Így most elvagyok az FC2-vel.
Magas felbontásokra meg szerintem ha nincsen 100K-ónk simám elég a GTX260/HD4870. 50-60K ársávban. De nem mindenki olyan maximalista mint te.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Motion_Blur #8290 üzenetére
Persze a gép az van mondjúk a Core2Duo E6750-esemet azért meg kell egy kicsit rángatnom de az nem gond
Full HD-ban meg már úgyis VGA limitem lesz.
Viszont az előbbi tuning esetében, felhúztam a ventit 90%-ra de úgy is csak anyi volt a max (hogy milyen hangos ez a kicsike így
), nem igazán értem ezt Cod4-ben meg simán meg van a szokásos fps-em
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Motion_Blur #8276 üzenetére
Ne hari, de kinek kell ezek után GTX280??
Esetleg annak aki 3Dmark ponthajhász.
Simán elég egy GTX260.
-
Cyberpunk
félisten
Nah én is megrángatam egy kicsit a régi 8800GTS (320MB)-osom.
Alap GPU 513MHz feltoltam 565-re, a shadereket szinkronban. A memoriát pedig 792 MHz-ről 850-ig.
Gyorsan meg is nézztem FC2-ben minden max 1280x1024 no AA dx10. Lett 33-34 átlag fps, de a harcoknál meg néha le úgrik úgy 20-21-re is. Nem rossz az alap órajeleeken mért 25-ős átlaghoz képest
Visszont van egy kis gond, miútán feltoltam ezekre az órajelekre egy kis játék útán megprobálkoztam a 600 MHz-el isde sajna ott csak max 20 fps-em lett (érdekes mi útán vissza raktam ez előbbi órajeleket még mindig csak ennyi a max) ez mitől lehet?
Tul melegedett volna mondjúk a venti szabájozásához nem nyúltamEzek útán kiváncsi vagyok hogy az új GTX280 AMP-m mit fog majd művelni 1920x1200-ban
-
Zsubi
őstag
válasz
Motion_Blur #8281 üzenetére
Nem akarok kötekedni de attól h OC nem biztos 216sp-s
Csak a Giga jelöli így 216-os modellt ha nem tévedek -
luciferk
senior tag
válasz
Beowulf_78 #8271 üzenetére
"Hüle vagy édes fiam..nem baj. Majd kinövöd."
Szerintem nem növi ki
-
Zsubi
őstag
válasz
Most erősen gondolkozok Gigabyte GeForce GTX 260-on de azon idegeskedtem h nem fogja tartani a lépést 280-sal, de látom h egy kis tuning után, nem sok vagy akár nincs is különbség köztük
-
Bluegene
addikt
válasz
hmm asszem ez a 216 sp-s változat, azért hozzá kell tenni
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8270 üzenetére
Ez most kb. arra lesz jó, hogy tudok venni VGA-t meg CPU-t még idén viszonylag normális áron, de 2009-től megérezzük mi ezt...
-
Motion_Blur
félisten
Gigabyte GeForce GTX 260 OC 896 MB review
Crysis, Warhead és Far Cry tesztek
-
pasanyi
csendes tag
szoval hmm, Bluegene -nek igaza van... ha kicsit értékesebb cuccot akarok venni akkor szinte mindig neten keresztül vásárolom meg. 1-2 napot vagy talán 5öt is kell várni de lehet vele sporolni. itt van egy oldal amin összehasonlíthatom az árakat: [link] gondolom van ilyesmi magyarországon is. Neten keresztül 10ből 9 alkalommal olcsobb mint akár egy nagy áruházban...a sarki boltokról ne is beszéljünk (persze nekik a fennmaradás miatt kell nagyobb árat adni... aszem)
-
ImI87
őstag
válasz
Bluegene #8263 üzenetére
Árgépet érdemes lehet nézegetni, és alkalmanként ki lehet fogni 1-2 jó vételt. DE: ezeknek az áraknak a nagyrésze szart sem ér, mert:
- a legtöbb ilyen "árgépes" számtechboltban semmi nincs készleten, max üres CD-k, meg pár darab 5K alatti termék. Senki nem tart semmit, csak rendelésre hoznak. és akkor meg már rögtön nem annyi az ár.......valóságban nem létező árlistákra meg fel lehet írni minden szép és jót.
- most ez különösen igaz volt, mert mire v.melyik lusta fasz eladó méltóztatott frissíteni az árakat, addigra már rég nem annyi volt (tisztelet a kivételnek, de a legtöbbje ez az igénytelen kackafej, aki ott rohad a boltban, közben msn-ezeik meg iwiw-ezik, és azt sem tudja milyen cuccok léteznek a nagyvilágban)
- ezen kívül az árgép is egy "marketing-cég", ahol folyamatosan frissíteni kell az összes "bolt" meg mili termék árait, emiatt is folyton van eltérésúgyhogy én azt mondom óvatosan, mert aki nagyon beleéli magát ezekba a dolgokba, az gyorsan csalódni fog....
amúgy pont ezért furcsa nekem, hogy bemész a városba, és minden sarkon szémtech-bolt van...... kérdem én, minek, és miből élnek meg?
külön neked: múlthéten vettünk haveromnak egy 7300GT-t 4K-ért szerintem enél jobb ár/érték atány nincs
csak éppen nem lehet használni semmilyen mai játékhoz, normális grafikával.....
és lett már szólva többször is, hogy nem kell idejönni az ATI-s okoskodással. senki sem kiváncsi rá. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #8272 üzenetére
Terelem a szót?
Linkelgetsz itt össze-vissza mindent, de a csöpp eszeddel nem fogod fel hogy az elmúlt 3 hétben fel-le ingázott a ft. Akiknek eddig stabil árlistájuk volt, azok se frissítették az árakat, mert fél naponként változtak az árak, és azt tanácsolták csak telefonon rendeljek, és megnézik mi a PILLANATNYI ár. Errejössz itt az árgéppel ami akkor se közöl frankó árat, ha nem ingázik a forint. Több bolttal beszéltem, ahol X termék fel volt tüntetve az árgépen jó áron...ők maguk mondták senki se "árgépezzen", mert nem az éppen aktuális valós adatokat közli. Ettől függetlenül lehet egy-két kivétel, de nem a kivételekből szoktunk általánosítani.
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #8270 üzenetére
magyarul nagy lesz itt a csóróság, komolyan aki tud nyelveket és fiatal húzzon el innen míg teheti, én Németbe 350K-t kerestem heti 33 óra takarítással(ebből 250K-t havonta zsebretettem), sajnos azt kell mondjam ég és föld a különbség
, ezt a kölcsönt még unokáid is nyögni fogják
8271: akkor áruld el a titkot h hogyan lehet ugyanazt a lehető legolcsóbban megvenni???
bátyám 20K-t spórolt ezzel, mert anno a monitorja 90K volt ahol kinézte, egy eldugott belvárosi boltban 70K volt, ő is hüle? Ne tereld el a szót -
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #8263 üzenetére
Hüle vagy édes fiam..nem baj. Majd kinövöd.
Megint jöttél off-olni.Tudod milyen jó volt hogy nem voltál itt pár napig? Kérdezz meg bárkit. Te semmiből se tanulsz. 1x már bannoltak végleg. Annyi eszed lehetne, ha már szemet hunytak e felett a modik, legalább ne ott folytasd ahol a másik reggel abbagyagytad. Annyi eszed van kb. mint egy hintalónak.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Petya2900XT #8259 üzenetére
"Kaptunk kölcsönt az EU-tól....juhúúúúú...."
Ezért áll így az ország ahogy áll, mert így reagálnak ahogy te.
Mert boldog-boldogtalan hitelhez nyúl, és utána örül mint majom a farkának, hogy a 3. hitele mellé lett egy 4. is.Ezért van eladósodva az ország. Szóval rövid távon örülhetsz, mert qurva jó lesz. Aztán utána megint jön a lejtő amit az isten se fog tudni megállítani. Ez csak pillanatnyi tűzoltás volt. Kb. ezt látom magam előtt mint jövőt. Milyen érdekes hogy fletóék megegyeztek az IMF-fel, de a szerződésről, a visszafizetés részleteit, ill. hogy milyen "árat" fizet ezért Magyarország, nem hozták nyilvánosságra amit Dávid Ibolya is sérelmezett, teljesen jogosan.
A frankó az lehet, hogy ezzel a 15 mrd dollárnyi kölcsönnel valakik qurva jól járnak a kormányban, tettek róla, hogy mesterségesen gerjesztett feszültséggel (a forint elleni támadásokkal) legyen ok arra hogy ekkora összeghez jusson Magyarország. Miért állt ez érdekükben? Mert a néppel fizettetik meg azt, hogy ők majd évekig "rájárnak" és ilyen olyan címen pénzt vegyenek el ebből a 15 mrd dollárból. Erre ment ki a dolog részben.
Nagy balhé lesz itt rövidesen...mert a reálbéreket 5-7% akarják csökkenteni, a mellett hogy a 13. havi béreknek is annyi. De ez még csak a kezdet...Aki teheti jó messzire menjen Magyarországtól, mert ami itt jön az elkövetkező években az nem fehér embernek való lesz...
Szóval örvendezz csak...
-
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #8267 üzenetére
jól van az ultra viszont sok áramot fogyaszt, azonos teljesítmény mellett(jóindulattal)
meg aztán a driverek sincsenek már annyira a G80-ra írva
bocs csak segíteni akartam, max inkább tovább gyűjt nekem mind1azonkívül vadonatúj vs használt, gondolom az Ultra hűtése se lesz halkabb idővel, ezeket leszámítva azt is lehet venni
#8269: én elismerem a G80-at ember!
-
Zsubi
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h GTX 260 tuningolva tudja tartani a lépést a nagy tesóval?
-
-
pasanyi
csendes tag
hm
--// Vista 64 , Intel Core2 Q9550 2.83ghz 12mb , Leadtek gtx280 1gb , XFX nforce 780i 3-way , ocz nvidia sli 8gb 800mhz , weloraptor 300 gb sata2 16mb 10.000 rpm,thermaltake 780i, Cooler Master Cosmos S RC-1100, LG w2452T //-- -
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #8249 üzenetére
okos vevő árgépet használ
valószínűleg ha ráklikkelsz és a honlapjukon is ennyi, illetve felhívod őket és van raktáron, akkor annyi
te inkább megveszed a sarki boltban 30%-kal drágábban, te bajod
-
Motion_Blur
félisten
Hmmm..
Gianninál is 50 helyett már 60K a 260-as -
Cyberpunk
félisten
[OFF]Hát igen az a gáz hogy sokan fenn tartják az ár változtatás jogát, de amikkor el kezd javulni a hejzet akkor meg bezzeg maradnak a régi árrak mellett.
Nekünk késői vásárloknak nincs mit tenni vagy várunk és reménykedűnk hogy javulni fog a helyzet, vagy méjebben a zsebünkbe nyúlunk. De szerintem még el fog tartani egy jó darabig a válság valaki azt mondja hogy még legalább honapokig, vagy akár ÉVEKIG is eltarthat. Ami úgye nem nagyon jó nekünk./OFF]
Az elég érdekes, pláne hogy Corei7-el tesztelnek, de jó ezeknek a tesztereknek
De az is érdekes hogy az első Corei7-es tesztek alapján még nem az igazi ezek a procik játékra, videó töröritésben meg hasonlókban büntet de játékban
Na mindegy malyd meglátjúk....
-
Laraxior
titán
láttátok a 4850 X2 tesztet Core i7el? a Vantage elég szép lett..viszont Crysisban elég hokin teljesített... Még mindig GTX280 AMP! power
-
Kaptunk kölcsönt az EU-tól....juhúúúúú....Csak akkor írtok,"ríttok" ha felfele az ejró???....2008.10.22...:275,79 és ma 2008.10.29...:255,29
Sztem érdemes várni ha minden így marad,az ejró se sprintel felfele akkor azért az áraknak is márséklődnie kell!Vagy nem? -
booz
senior tag
picit visszalépek xfx gtx280xxx---röl xfx gtx260xxx--re kiváncsi leszek a külömbségre 1680x1050 felbontáson
-
ImI87
őstag
válasz
Bikerider #8254 üzenetére
hát sajna sokan vannak/vagyunk úgy, hogy a kiszemelt alkatrész ára elszaladtaz orrunk előtt, ezzel nem lehet mit tenni.
vagy várni kell a cserével, vagy fel kell törni az utolsó malacperselyt is, összeszedni minden aprót a szekrény alól, stb......
egy dolog miatt viszont jól jár, mert nem egy használt karit kell eladnia, hanem a gari után egy zsírúj példányt, ami jópár ezrest jelenthet.......
booz: jön a Godzilla film legújabb kiadása!
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Meddig megy mar fel a Gtx -ek ara
Ez Qrva kocsog dolg
Hogy akar igy azNvidia raktar soprest csinalni a 55nm Gtx -ek elott.
Azert vagy ilyen ideges mert meghalt az unokaocsem 9600gt -je.Szerencsetlen mit sporolt hogy tudjon cserelni 9600gt -rol XFX GTX 260 XXX -re.Most hogy meghalt a 9600gt -je se VGA -ja Se eleg penze GTX 260 -ra.
9600gt -je csikozta a kepernyot.De masok gepebe is.Hiaba cserelik ki neki garba ha nincs eleg felretett penze. -
szucsinka
őstag
ez nagyon érdekes
mikor megvettem a 260gtx-emet körbekérdeztm az összes a témával foglalkozó topikban hogy számit e a PCI-E2 vgy maradjon a p35ös lap
kivétel nélkül az összes nagyágyú asztmondta hogy marketing duma meg nem számit semmit meg stb stb
Erre most jössz te és elbizonytalanitassz itt?
most akko mivan vegyek egyp45öst?? -
ImI87
őstag
This week.......... on Sunday............ "The Green Monster" will come............
Prepare, get ready, and wait for the big show!
Coming soon................
-
indeus
csendes tag
kb 1 hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy gainward gtx280-nak. azt kell, hogy mondjam minden várakozásomat felülmúlta.
az előző rendszer egy p35 volt xp-vel. most hogy rajta van a vista és cseréltem egy X48-ra érezhetően gyorsabb a gép. a pci 2.0-től nem vártam nagy durranást, hiába ígérték, hogy dupla akkora sávszélesség és kevesebb fogyasztás, nem hittem benne. tévedtem...
brutális, hogy mi történt a géppel. mielőtt megváltam volna a p35-től, betettem a gtx280-t és megnéztem egy-két bonyolultabb műveletet maxban. megnéztem egy facet+highlights (edged faceszel együtt) nézetű object forgatást megspékelve egy meshsmoothtal, ahol 4-esen állt az iteration. a gtx280 az x48-ban sokkal jobban bírta a gyűrődést, mint a p35-ben.
játékokat még nem próbáltam, bár nem hiszem, hogy a 9800gtx után sok újat tudna mutatni.
elég halk és a hozzá adott expertoollal nagyon jól szabályozható a ventilátor sebessége.szóval meg kell, hogy mondjam mindenképpen kell ennek a kártyának a PCIe 2.0
ha lesz időm mérek majd bencheket is, kíváncsi vagyok hogyan teljesít a többihez képest.
amúgy a physixnek van valami gyakorlati haszna 3d studio alatt?
-
Bluegene
addikt
-
Laraxior
titán
válasz
banderasz77 #8242 üzenetére
GTX 280 AMP!ot pontosan... igen..én is akkortájt vettem,talán kicsit előbb 62ért
és már kaptam érte 80as ajánlatot
-
booz
senior tag
-
ImI87
őstag
Hát ez vicc.......
Továbbra sem tettem le a GTX280-ra cseréről, de most nagyon jól kell sakkozni. Egyas kariknál naponta 8-10K változás is van, úgyhogy ki kell várni, hogy mikor lesz a legjobb árfolyam, és azonnal le kell csapni v.melyik kártyára. Ez ilyen dupla vagy semmi játék.
De a végén ideges leszek, aztán szarok az egészre, és nem veszek semmit. "Mert hülye azért nem vagyok", őrülten irreális különbözetet nem fogok kifizetni. -
keIdor
titán
Én személy szerint nagyon utálom az nVidia vezetést (nem a kártyákat, ez nem fikázás), úgyhogy jöjjön csak azaz Intel (bár annál a cégnél is vannak érdekes emberek).
Egyébként az RV870 is remélem lesz ennyire sikeres, viszont messze van még. (nyár eleje)
Kiváncsi leszek bejön-e az a Master Chip féle felépítés, amit írtál. -
-
Bluegene
addikt
válasz
laragirl83 #8229 üzenetére
ez van szvsz le vagytok nyomva
motion blur: csak azért mondtam, mert ez a tunning valódi császára
, nem flémelni írtam, de a 100%-os tunning szvsz mindent elsöprő(250@500)
-
Bluegene
addikt
látom megy itt a vita
sokan írtátok hogy az nvidia a tunning császára
[link] igaz régi, de ettől megváltozik a véleményetek
olyat is hallottam h 250mhz--->500mhz(szerencsésebb esetben), ez 100% tunning ezt pipáljátok le
ehhez képest semmi az a +20% ami benne van a gtx260ban
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Leghamarabb a G300-tól lehet azt remélni, hogy visszaszerzi az AMD előnyét. A G200 és a rá épülő termékeknek annyira gyenge a tranzisztor/teljesítmény aránya, hogy az ég világon semmi esélye nem lesz az RV870 ellen. Csak abba kell belegondolni, hogy alig kell a jelenlegi RV770 be plusz tranyó a sebesség megduplázásához és a DX11 támogatáshoz, és 40nm-en a chip mérete is 200mm2 alatt tartható. Ezzel semmi nem veszi fel a versenyt. Valszeg az árakban is elszáll majd az AMD, mert majd egy generációnyi lesz az előnye.
A G300 az nagy kérdés. Ha új architektúra lesz akkor lehet számítani a versenyre, ha G80 lesz DX11-re felkészítve akkor kampec. Az a baj (az NVIDIA szemszögéből) az R600-zal, hogy statikus rendszer számos optimalizációval, a G80-nál és a G200-nál komoly tranyómennyiséget emészt fel a globális ütemezés. Ha maradnak a G80 alapjai a DX11-es chipnél is, akkor az R600 alapjaival az AMD feleakkora tranzisztorszámból is ki tudja hozni ugyanazt a sebességet. Innentől pedig az NV is fel tudja fogni, hogy végleg vége. Szóval reménykedjünk, hogy ezalatt a pár év alatt fejlesztettek valami új mikróarchitektúrát a háttérben, vagy ennyi volt a szereplés és jön az Intel a helyükbe, mint legfőbb rivális. -
Beowulf_78
addikt
Kipróbáltam a The Witcher-t is...huh. Még egy fantasztikusan szép és jó játék. Magyar nyelvű, magyar felirat is van, és félelmetesen jó a játékmenet. Kalandjáték a javából!
Varázslatok, főzetek, mágia, fejleszthető, tanítható karakter...iszonyat komolyságos, nem bírtam abbahagyni.
Mindenképp érdemes kipróbálni!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #8222 üzenetére
Az a furi hogy semmi hír.
Megjelenés előtt 1-2 hónappal már vannak kósza hírek, fotók, bármi ami arra utal hogy nagy a mozgolódás. Kizártnak tartom hogy most úgy fejlesztenének GPU-t hogy semmi se szivárog ki...ha viszont ez lesz akkor le a kalappal. Lehet azt akarják hogy a konkurencia se értesüljön a fejlesztésekről.
-
ImI87
őstag
Ilyeneket lehet olvasni, hogy vannak/voltak problémák az 55nm-es karikkal, v.mi shader órajelekkel. Ez mit takarhat pontosan? Remélem megcsinálják faszán, és lesz bennük egy 10% átlagban + legalább a mostani tuningpotenciál. Én akkor már elégedett lennék, és gyorsan beszereznék egy GTX290-et
-
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #8222 üzenetére
Azért tart tovább, mert 1,4 milliárd tranzisztorral már nehezebb dolgozni, és a G92-n már tavasszal dolgoztak, hogy levigyék 55nm-re. Szerintem azért van ekkora csend, mert nem megy könnyen az átállás... egyébként tényleg az játszódik le, mint az R600-nál a 2900XT is szar volt a 80nm miatt, de 65nm-en nagyon jó GPU lett belőle... (RV670)
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #8183 üzenetére
nem hiszem, mert az NVnek viritania kell valamit, másrészt józan ésszel belegondolva ekkora architektúrát nem 65nm-re terveztek alapból, csak a kényszer miatt kihozták ezzel a gyártástechnológiával is. Szerintem tuti új rev lesz a GPU is, így sem teljesítmény sem fogyasztás terén nem kell aggódni, és lesz simán GX2 is belőle. Valamin nagyon dolgoznak már egy ideje, ha csak simán technológia váltásról lenne szó, akkor elintéznék annyival, mint a 9800GTX+ estében, ezért ezt már lehetett is nyáron kapni, a GT206ot meg még mindig nem lehet, holott már gyakrolatilag minden adott volt augusztus végén is, hogy kijöjjön, és még mindig semmi. A nyakam merném rátenni, hogy a GX2-őn dolgoznak, azért jön ilyen soká. Ahhoz meg jó chip kell, és akkor jön a beígért GTX270/290 is.
-
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #8220 üzenetére
A ződbe sokan hittek már, aztán idővel jött az aranylövés
Rajtam leginkább színtelen, tisztán szeretem látni a világot.
A márkahűségemről írtam nemrég épp egy másik srácnak:"Hát nem tudom, rengeteg (értsd qrva sok) videókártyával találkoztam az évek során (jópár év, mert i740+V2vel kezdtem a PCzést
) és az alaposan megfontolt vásárlást minden esetben elégedett használat követte.
Hogy csak néhány kártyát emeljek ki, amikkel Ati oldalon semmi gondom nem volt: R9700 (sima, nem Pro, de ment 360at a GPU..), X800GTO2 (400/980->540/1280..), 1950GT/512 (500/1200->660/1500..), 2900Pro/512bit (600/1600->800/2100), 3850/512 (tökéletesen elég a mai napig).
Ezek közt vagy sokszor párhuzamosan nV karijaim is voltak, azok közt is akadt jópár ami megérte az árát, kezdve a GeF3-Ti200tól (240/520at vitte simán) a Ti4200on át (2 évig volt bratyó gépében), aztán 6600GT (9700 után használtam), 6800GS (SLIztem kíváncsiságból), 7300GT/DDR3 (tartalékos a mai napig, kis méregzsák), 7900GT (bratyómhoz került a Ti4200 halála után), 8800GT (az olcsó hullámban vettem egyet, ki akartam próbálni, CM hűtős Galaxy, csont nélkül ment alapfeszen 750/2000ret, harapott).
Szóval mindent rám lehet kiabálni, de elfogultságot asszem nem igazán.. Hogy mit hoz a jövő, nem a szimpátia dönti el, egyszerűen ár\érték ill. saját igény alapján választok. Valószínűleg a HTPCmbe ugrik egy 4670 (AccS2vel passzívan), a 3850et meg felváltja egy 4850, amint lesz belőle emberi áron IceQ4es."Node OFF OFF, me' gyün a lufifejű(
) aztán lesz kif4szolás megen'
Mentem dógozni, me' valakinek azt is kell a gazdasági világvégében_Byez all_
-
Beowulf_78
addikt
Én Oakley Montoya Splice Ice Iridium Limited Edition-t....szóval biztos más-más szinű szemüveg van rajtunk.
Az a baj hogy rajtam nem zöld, mégis a zöldbe hiszek.
Rajtad meg piros, így nem csoda hogy mindent pirosba látsz.
Szóval az én márkahűségem nem a szemüveg szinén múlik.
-
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #8218 üzenetére
Valószínűleg más színű szemüveget hordunk, mert nem azonos amit látunk\látni vélünk? Én konkrétan azt látom, hogy a fontosabb címekhez már egész korrekt optimalizációk vannak a driverekben, már ami a CF/X2 részt illeti. Különben nem lehetnének ugye tesztek arról, hogy a 3870X2 a 4870et szorongatja, a 4870X2 meg a..csillagos eget.
Szép mondat, nagy szavakkal egy szerény embertől.
-
Beowulf_78
addikt
Az a baj hogy folyamatosan "rajta fekszenek", és majd tuti jól lesz. A kérdés csak az hogy mikor.
Januárban is már nagyon rajta voltak a témán...akkor a 8.2 februári debütálása előtt mondták hogy hűűű meg haaa lesz...meg már benne lesz a frankó CF támogatás stb... azóta eltelt 10 hónap, de érdemben minden maradt a régi.
"A remény az ami egy Ati tulajt éltet, és mint tudjuk a remény hal meg utoljára, ezért van még ennyi Ati "fan"." By Én -
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #8213 üzenetére
Nem is olyan rég még 3870X2vel toltad ;p 4850X2 ha nem megy\támogatott a 2. GPU, nem használhatatlan..25% nem a világ vége, csak ennyivel lassabb a 4870nél.
Jó kari ez, ha ráfekszenek a támogatásra (márpedig rajta vannak) nem lesz gond, viszi a szegmenst ahová szánják (veri a GTX280at ugyebár). Atipowah -
Beowulf_78
addikt
Azt se tudom hová kapjak....Fallout 3, közbe kijött a Dead Space filmen is.
Rövidesen szét fogok szakadni annyi felé kellene szakadnom.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #8213 üzenetére
Jaja nekem meg megjött közbe a gainward gtx260am 57.9be, csak még el kéne mennem érte!
Tegnap este óta 5k-val lett drágább ezt a mákot!
-
Beowulf_78
addikt
-
ImI87
őstag
Kezdem az OFF-ot:
Egy kis konkurencia a GTX280-nak: 4850X2, bár a valódi árát még nem tudjuk.Viszont ami rögtön katasztrófa, az a hűtés.
Ilyen megoldással legalább mindkét GPU fűti a házat. Sebaj, télre jó lesz ez.
-
szucsinka
őstag
válasz
Foglalt név #8204 üzenetére
oké zsoké
-
Foglalt név
addikt
válasz
szucsinka #8203 üzenetére
"What is the release date?
Fallout 3 will be available for PC, Xbox 360, and PLAYSTATION 3 in North America October 28th, 2008 and Europe October 31st, 2008. Japan gets it December 4th, 2008."27-én nem tudom hova máshova jöhetett ki.(Az elötted szóló egyértelműbben warez volt).
De legközelebb ha problémád van, itt jelezheted.
-
szucsinka
őstag
válasz
Foglalt név #8195 üzenetére
szerintem az hogy megemlitettem hogy kijött a fallout3 ebben én semmi warezolásra utaló dolgot nem találtam,de hogy még csak a gyanú szikráját is kioltsam,
itt az ajánlott követelmény:
ebben a játékban emlitik elsönek a 200as nv karikat
Recommended System Requirements:Intel Core 2 Duo processor
2 GB System RAM
Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA 8800 series, ATI 3800 series)
Supported Video Card Chipsets:NVIDIA GeForce 200 series
(ja és dx9es a játék)
-
janos80
senior tag
válasz
Laraxior #8201 üzenetére
igen. azt mar eszrevettem,hogy Te jobban szereted az 1 kartyas rendszert,de az legyen bika (gtx280 ,290 kereses )
nézd igazabol lattam én is ,sot sajat tapasztalat,hogy szallt el tap tuning kozben,de lattam mar markasat is ami megadta magat...egyebkent én a gtx280-at valasztanam vizes blokkal
mod: vagy leadod a mereteit a gtx290-nek és legyartok neked egyetudv
Janos -
Laraxior
titán
válasz
janos80 #8200 üzenetére
Sok mindennek utána kell nézned. Első és legfontosabb amikor konfigot építesz a táp. Hiába van Nekem ilyen olyan cuccom...ha egy noname 550Wos tápom van..mint egy ismerősnek..el is durrant egy 3.8GHz-es Q6600tól és egy 8800GTXtől
a GX2 vs. nem tudom milyen akarsz. Monitorod eléggé függővé teszi,ill. az is hogy milyen oprendszert használsz. Mert XP alatt a GX2 a tuti....ahol támogatva van az SLi... szégyen nem szégyen de még a GTX280at is megeszi..szűrők nélkülde én hanyagolnám a több GPU-s megoldásokat...
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GTX 670 Windforce OC videókártya - Dobozos!
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB GDDR5 profi munkára, CAD, 3D, stabil kártya!
- Asus Dual GeForce GTX 1650 OC Edition 4GB Garanciával!
- 8GB-os RX570 - RX580-as VGA kártyák +1db RX 5500-as VGA eladóak
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest