Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz BloodyEddie #1379 üzenetére
Jó erős kártya az biztos, de nem mégjobbnak kellene lennie ettől?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Szatesz #1386 üzenetére
Szar lehet a NV-nek akkor most a helyzete. Ha igaz amit mondassz, és tényleg a játékkészítők is a NV-t tartják szemellenzőnek maguk elé, akkor el is áshatja magát az NV, hogy ekkora támogatással csak ennyi előnyre tud szert tenni. Számolj utána mi lenne fordított helyzetben, még belegondolni is katasztrófa lenne az NV-nek.
Jó lesz ott a GTX260, 280 az tuti. De az ATI-soknak is meglesz az öröme.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz raskolnikoff #1446 üzenetére
Jó van na. Köszönöm nem gondoltam hogy egy ilyen szóra mint az NDA normális adatokkal szolgál egy olyan embernek aki még nem is halott róla semmit, mármint a google, amit mindennap minimum 20x használok.
Amúgy kiadta, hogy Nemzetközi Digitális Adattár.Jobb az ha egy szaki mond nekem az ilyenekről bármit is na.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Gyerekek, mi az hogy:
"Az NVIDIA igen szoros kapcsolatot tart fenn a játékfejlesztőkkel, és nem mellékes, hogy a diszkrét grafikus kártyák piacán vezető pozícióban van, ezért joggal feltételezi azt, hogy a jövőben megjelenő játékcímek az ő hardverét semmiképpen sem fogják hátrányos megkülönböztetésben részesíteni. Gondoljunk csak a DirectX 10.1-re, amit a Microsoft és az AMD is próbál nyomni, propagálni, de az NVIDIA továbbra sem támogatja ezt a kiterjesztést. Állítják, hogy a GT200 tervezése során fontolóra vették a DX 10.1 támogatásának implementálását, de miután konzultáltak a vezető játékfejlesztő cégekkel, elvetették az ötletet, mert azok úgy nyilatkoztak, hogy a DX10 kiterjesztése nem lényeges, ezért aztán inkább az architektúra sebességét csiszolták tovább."Ezen sírni kellene mindenkinek, aki azért egy kicsit is következetes. Ez már túlzás, és nyíltan ki merik jelenteni. Hát már ki lenne az a Microsoft, jézusom....
Ez csak egy személyes vélemény volt részemről, nem kell kommentálni.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Nem értem az NV fanokat, itt van egy új bivajerős VGA (GTX280), ami erősebb az elődjeitől, és még sem szimpatikus valahogy. Ez a kari minden létező játék igényét kielégíti még 2009 év végéig is, akkor mi a baj?
Mondjuk úgy látom, hogy csak ára nem megfelelő, de ha az ATI elég erős lesz, akkor számítani lehet arra, hogy ezek az árak lenntebb kúsznk majd. HA....[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz raskolnikoff #1632 üzenetére
Ezekszerint a 260 lesz a jobb vétel ár/érték arányban, csak hát igen lehet úgy már nagyon melegedni fog. a test drive-nál a tuning után csak 6%-ra csökkent a különbség?
-
-
tzsolesz
nagyúr
Nem csak olyan játékfejlesztők vannak akik az az NV-nek dolgoznak, és ha a többiek közben jönnek a szuper DX10.1-es gammákkal, akkor meg lehet majd síírni-rííni.
mondjuk az ATI-nak nem okoz gondot, az sem hogy a NV befolyásolja a játékipart, ugyanúgy lehet játszani ATI-n mint NV-n, hiába a sok próbálkozás ( 3-4 fps meg kit érdekel) egyszerűen nem bírnak vele.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Anyám, hát jó hogy kamu, a 2600XT-nél 4 antianalising, 16xantiasotrop 1280X1024-es felbontáson nekem is 28-32fps-em van, de átlagban több is. Akkor a HD3870-es ugyanolyan kártya mint a 2600XT? Kezd ez nekem is gyanús lenni. Ja és a textrúrák, meg minden szar ami ott van az advanced beállításokban high-on van.
Jó van kicsit meg is rángatva a gpu, meg a vram is, de akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Szatesz #1850 üzenetére
Megérni megéri megvenni, akinek valóban nagy pénztárcája van fejlesztésre, de akinek még esze is van hozzá, annak jobban megérheti az ATI új szériája is.
Nem semmi kevesebb mint a felébe kerül, igaz valószínű nem közelíti meg a gtx280 teljesítményét egy jó pár játékban, de a többinél állja majd a sarat. -
tzsolesz
nagyúr
válasz Szatesz #1852 üzenetére
"ááá azt irják hogy a gtx280 nak a 75% át fogja tudni a 4870 es..."
Ezt nem értem, hát annyi lóvi-ért miért kellene ua-t tudnia? Arra majd jön az X2 gondolom, vagy mifene.
Dare2Live: gondolom addigra azért mire kijön az X2 a 4870 sem 55 be fog kerülni, úgy már reálisnak tűnik az a 80K, nem?
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Szatesz #1856 üzenetére
Hát az árával nem sokan vannak kibékülve, az ATI árazása után úgy látom.
"NVIDIA fun vagyok..." tudom. Én nem vagyok elvakult egyik gyártóval sem, de az ATI-t jobban favorizálom, de csak azért mert ő úgy döntött, hogy nem akar csillagos árakkal elszállni.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Dare2Live #1910 üzenetére
Hát ez jó, de az a baj hogy az ősz az messze van. Jobb lett volna kicsit alacsonyabban kezdeni, és nem sokat csökkenteni nem? Mondjuk 105-110, és akkor a jövőhónapban 85-90. lehet hogy jobban járt volna vele ő is meg a vásárlói is. Ebben most jobban döntött az ATI, igaz kicsit gyengébb karikat ad, de egész meglepő áron tudja ezt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz danika1993 #1929 üzenetére
Végül is nem tudom ,mit akarsz ebből kihozni.
Ja, de várjál már miért kellene 100K-ós alaplap, jó az 10K-nak is.
Vagy hogy már volt erre reagálás, bocs.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz biggamer #3252 üzenetére
De most egy sokkal erősebb kártya miért ne lehetne drágább? Nem értem.
Gondolj bele hogy már a 4850 CF is sokkal gyorsabb mint a GTX280, akkor milyen egy 4870 CF? Nem beszélva arról, hogy állítólag a 4870X2 20%-al erősebb lesz mint a 4870 CF. Jajj, jajj. Megérhet az majd annyit, de várjuk meg azé. Ne kiabáljunk el semmit.
-
tzsolesz
nagyúr
Haggyad má a crysis-t, ősrégi lerágott csont, kijátszik már azzal?
Szerintem a várakozással ellentétben a hd48xx sorozat nem gyorsulni hanem lassulni fog a következő hivatalos driverbenEzt hogy? Kifejtenéd hogyan fog lassulni, mert én még olyat nem láttam hogy egy gyártó 1db játék driverrel való optimalizálása miatt lassítaná az egész karit általában?
-
tzsolesz
nagyúr
Biztosan nagyon sok ATI-d volt már. Nekem eddig 3 példány. Egyetlen egy játékban nem volt még bug. Mindíg is úgy tudtam NV kariknon jelentkeznek hiányosságok sokszor egy játékban. Nem értelek.
Ebben a hónapban meg már lesz végleges driver a 4800 szériához. Ja igen NV-hez kell is RAM, mert ha ő hozzányúl a rendszermemóhoz, ott azért vannak problémák, míg ATI-nál semmi gond.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Mindíg van megoldás mindkét oldalon. A4870X2 miatt nem kell aggódni, nem fog fájni, az meg két GPU-s? Mert a 9800GX2 hány GPU-s? Mondok én valamit, én sem szégyellem hogy az én Core 2 Duo-m (két mag) megveri az AMD Sempron-t, vagy a Celereron D-t. Mi ezzel a baj?. prociból sem veszünk 2 GPU-sat mert két mag az nem olyan mintha egy mag lenne bivajerős?
Mondjuk a fennti 3 sort már nem neked írtam.
Az NV is valószínű ebben az irányban fog elmozdulni a jövőben, csak egy kicsit fejleszteni kell a gyártástechnológiáját.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz biggamer #3373 üzenetére
Na eljött a pillanat, hogy végre minden NV fan szép hallkan megtapsolja AMD/ATI bácsit, hogy árpolitikájával nem csak az ATI fanoknak, de nagyon erősen az NV fanoknak is boldogságot hozott az életébe.
A verseny eldőlt a két gyártó között. A nyertesek a vásárlók. Bízom abban hogy továbbfolytatódik.
Szerk: Én úgy gondolom, hogy ha az ATI ezt nem lépi meg, még most is KB 120-130K között lenne a GTX280. Ja és az NV emberei ráadásul tudták hogy mire készül az ATI, még is csak 130K környékére tudták nyomni bevezető áraikat. Azt gondolom adta volna ő még 150-160K-ért is.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz biggamer #3390 üzenetére
Félre ne érts, csak azért írtam, mert mindenki szipolyozta az ATI-t, közben dörzsölte a kezét, hogy az árak csak úgy repülnek lefelé. Egyébként én örülök neki, hogy megy le mindennek az ára, csak még mindíg nem az én pénztárcámhoz van igazítva.
Az én javaslatom:
GTX280 - 38000Ft
GTX260 - 33000Ft
HD4870 - 30000Ft
HD4850 - 25000FtNa ez lenne a fajtámnak való árazás.
(Egyébként szépek a fotók a weboldaladon, gratula ).
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz biggamer #3407 üzenetére
A második link az tetszik. Hát igen, végül is jogos lesz a többi forgalmazónál reklamálni a hihetetlen nagy árcsökkenés miatt. 30-40ezer forint egy-két hét alatt azért engem mellbevágna. De ha én közte lennék azoknak akik 120K-ért vettek GTX280-at, esetleg többért, és kiderül hogy valójában 1-2 hétre rá 40K-val kevesebbet ér, elgondolkoznék rajta, hogy a jövőben melyik gyártótól veszek majd VGA-t.
De hát kellet ez, ez van.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz ludasmatyi #3441 üzenetére
Üröm az örömben, hogy az akció kizárólag az Egyesült Államok és Kanada lakóira vonatkozik. Mi tehát ismét kimaradunk a jóból, és távolról figyelhetjük az XFX jóságát.
Eből csak az derül ki, hogy Európa mint piac, jelentéktelen az XFX számára?
-
tzsolesz
nagyúr
Egyik ma lévő proci sem fogja 100%-ig kihajtani a 4870 CF-et.
Akkor mi lesz a 4870X2-vel?
Ebből kiindulva egy 9800GX2-őt sem lehet ezekszerint 100%-ig hajtani? Igaz ez 1280x1024-re vonatkozik, és a megoldás kulcsa bő 1680-as felbontásban keresendő.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz VR6-Fan #3460 üzenetére
Egyébként amikor írtam a fenti hsz.-t, először nem írtam le mindent, csak utána, de akkor t emég nem javítottál.
természetesen nem 1024, meg 1280-ra tervezték ezeket a karikat, ennyi.
Csak a 3Dmark06 tesztek fognak furcsán alakulni, mert alapbeállításon mindenki CPU limitbe fog ütközni. és nagyon sok esetben nem jön ki a VGA-k közötti nagy különbség majd.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Firestormhun #3487 üzenetére
Ezekszerint a rossz időzítések miatt (Xbox360, és a PS3 megjelenése miatt), a DX10 a süllyesztőben fog kikötni, és már csak a DX11 lesz az áttörés? Ez azért egy kicsit elszomorít. 2009-ben jön a DX11 állítólag, de még DX10-es játékokat sem láttam igazán.
Azért a DX7 és a DX9 közötti váltás nem ilyen volt emlékeim szerint. A DX9 nagyon sokáig fennmaradt, és még ma is ez a meghatározó a játékok alatt. Pedig hogy várta mindenki. -
tzsolesz
nagyúr
válasz janos666 #3644 üzenetére
Nem értelek. Akkor most adjam el a 2magos CPU-mat, és vegyek helyette egy többet fogysztó 1 magos prescott-ot? Mert a több magos megoldások nem jók? Ez a jövő?
VGA fronton is ez az út véleményem szerint. Mármint a több mag, egy lapon. De látszik is a teljesítményfölény. Nézd meg a 9800GX2-őt, nem kicsit erős, a GTX280 alig éri be.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz boogie84 #3657 üzenetére
Mindíg légy következetes, és a jövőbe tekints. Éppen most mozgolódik a játékipar ezen a téren, nem véletlenül.
Ha kellő mennyiségű 10.1-es kártya kerül ki a piacra, és ezáltal a userek PC-ibe, akkor a már a komolyabb játékfejlesztő cégeknek számolniuk kell a DrirectX10.1-el is. Az üzlet az üzlet.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz -pooshy- #3869 üzenetére
Ha a kitűzött átfutási időn belül sem kapsz hibátlan terméket, akkor mindenféleképpen követeld a vásárlástól való elállást. Ha ezt nem teljesítik, akkor fordulj a fogyasztóvédelemhez panasszal. Sőtt én még minimum egy héten belül megsürgetném az ügyet telefonon, utalva a fogyasztóvédelem esetleges bevonására.
Mindenesetre én nem látom olyan borzasztónak a helyzeted, szerintem kapni fogsz egy jó VGA-t, de szerintem csak miután ők az üzletben azt letesztelték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest