Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Hey Guys!

Ma rájöttem, hogy az MSI GTX560-Ti TwinFrozr II/OC kártyám tulajdonképpen egy HAWK. A PCIe csati fölött lejött róla egy fekete matrica csík és alatta ott van a nyákra írva. No, gondoltam mehet rá egy HAWK BIOS de azt sajnos nem sikerült rátennem, mert vmi ID Match nem egyezik a régi és HAWK BIOS esetén.

Hogyan lehet ezt áthidalni, megoldani? Sajnos hiába oldottam fel az EPROOM védettségét az nvflash -r parancsot, az sem segített.

-
szasanyi
félisten
Van egy nagy igazság: ami jó, azt nem kell megjavítani... különben a fölösleges kísérletek eredményezhetik, hogy valóban rossz lesz.
Egyébként miért is akarsz BIOS-t frissíteni? Mert a te BIOS beállításaid és a frissítésre kijelölt BIOS verzió ua. órajeleket tartalmazza.
Ráadásul a R5770 esetében nincs látványos gyorsulás, sem olyan jelentős tuning potenciál mint pölö egy GTX460 esetében.
Én azt javaslom, szoftveresen nézd meg mennyit tud a VGA-ad, és hogy az mit jelent sebességben. Egyrészt veszélytelenebb módszer, másrészt tapasztalhatod, hogy a különbség érdemleges-e vagy nem? De ez csak egy javaslat. -
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_
üzenetére
Valamit rosszul csinálsz sztem. A letöltött (magasabb órajelekre beállított) BIOS fájlt teljesem máshova tedd mint a saját, lementett BIOS-od (mondjuk D:/ gyökérbe). @BIOS program megnyitása után Flash-ra rányomsz, megmutatod a (D:/ gyökérbe lévő) az új BIOS fájlt és frissít. Ennél egyszerűbben nem lehet megcsinálni, és igazából elrontani is elég nehéz. Ha ezt így csinálod és nem jó, akkor nem tudom mi a probléma oka.

-
szasanyi
félisten
válasz
foreveryoung
üzenetére
Ahhoz biztosan nem kell +fesz, bár annak az emelésnek sem látom jelentőségét, de te tudod.
-
szasanyi
félisten
válasz
foreveryoung
üzenetére
Az attól független, tehát módosíthatod ha akarod. DE egy HD6970 nem nyújt - több, mint - elegendő teljesítményt? Milyen felbontáshoz használod?
-
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_
üzenetére
X2 550 és X550BE között kb. 1-2k különbség lehet, tehát az nem igazán fontos szempont.
Nem biztos, kell a kiterjesztést változtatni. A letöltött, és felrakni kívánt BIOS fájlt a FLAS után mutasd meg, és hajrá... az tán restart, és drukkolj.
No para, a 2D értékek ugyanazok azzal nem lehet gond, így a 3D tesztek és játékok mutatják meg minden rendben van-e, és hogy mennyi javulást veszel észre a teljesítményben.MOD: a saját, eredeti BIOS-od is elmentheted a biztonság kedvéért, meg le is tölthetsz frissebbet de uo. órajelekkel.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_
üzenetére
Azok olyan értékek, amit minden 9600GT simán tud - ha jó a hűtése, de nálad sztem azzal nem lehet gond. És igen, a NiBiTor az BIOS Editor, azaz csak szerkeszteni lehet vele majd elmenteni a BIOS fájlt (.bin vagy .rom kiterjesztéssel!). BIOS flash-hez a Gigabyte említett @BIOS vagy az NVFlash nevű program lehet jó.
Én úgy csinálnám a helyedbe, hogy a saját BIOS-omat lementeném (GPU-Z jó hozzá), majd letölteném az általam linkelt BIOS verziók közül a magasabb órajelekkel beállítottat, aztán mind2t megnyitnám és ellenőrizném a különbséget (és a feszültségértékeket!). Elvileg csak a legmagasabb órajelekben lesz eltérés, így egyrészt látod hol a különbség, másrészt biztosan nem fog több feszt kapni ami már nem biztos, hogy előnyös lenne. -
szasanyi
félisten
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Köszi már megoldottam. Mint kiderült, az értékek és azok helye sem volt számomra 1értelmű (mármint,
hogy mit, hol és mennyire kell módosítani a gyári értékeket), de kaptam egy Gigabyte GTX460 SOC BIOS-t ami alapján pontosan átszerkesztettem a kívánt értékek és BIOS frissítés után létrejött a Gigabyte GTX460 1GB OC@SOC
-
szasanyi
félisten
Én is kérnék egy kis segítséget. Letöltöttem a videókártyám új, F3 BIOS-át, és szeretném azt megnyitni és a gyári 715/1430/900 órajeleket átírni 815/1630/1000 értékekre, majd a kártyára BIOS frissítéssel rátenni.
A BIOS frissítése nem gond, van hozzá egy jó kis program direkt Gigabyte VGA-khoz (Gigabyte VGA@BIOS). Letöltöttem a NiBiTor 6.0-át is, de azzal nem lehet megnyitni a BIOS fájlt és VGA-ból sem olvassa ki, viszont Cant start driver:1275 hibaüzenetet dob, ha rányomok a Submit BIOS-ra.
Árulja már el vki, hogy kell ezt megcsinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nyaralás topik
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Projektor topic
- MILC felhasználók szakmai topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IWL: i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

No para, a 2D értékek ugyanazok azzal nem lehet gond, így a 3D tesztek és játékok mutatják meg minden rendben van-e, és hogy mennyi javulást veszel észre a teljesítményben.