Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz deuscreator #5980 üzenetére

Az is balek, aki gamer laptop alatt 960m-et ért (270k-tól), holott 970m-től indul a téma 390ezer Ft-tól, ami 30%-kal erősebb a 680m-nél, és 3szor erősebb a 960m-nél... a gép ára mégis csak 45%-kal több.

Nem mondom, hogy vennék, de ha szükségem lenne gamer laptopra, akkor inkább 430k-tól indul a buli.

Tény és való, hogy mostani szériából nincs a 680m környékére belőve egy kártya sem (csak nvidiát nézem, amd többszörösen leszerepelt nálam támogatásügyileg), de ha lenne, akkor pont olyan ársávban lenne, amennyiért árulod a gépet, DE ez egy 2 éves használt gép, amire már nincs garancia, a billentyűzete sem magyar (van akit zavar), és saját bőrömön és 1-2 ismerősnél is tapasztaltam, hogy lejárt a gari, és legtöbb esetben már nem tartott sokáig az öröm. Használt elektronikai cikkek esetén jó ha 2/3 árral számolhatsz, ki is jön a reálisnak tartott 215, amiért tényleg megéri, nagyon-nagyon max 250, de akkor meg megint ha matekozok a teljesítménnyel, akkor 250k kontra 430k a dupla teljesítményért, használt-kontra új 2 év garival, máris csak 215 alatt venném meg, ha megvenném.

Az a baj, hogy a 310es irányár akkor lenne nagyjából oké, ha új gép lenne, de használt, úgyhogy vedd a 2/3-át, és akkor piacképes. Aki ennél többért megveszi, az igenis balek, vagy csak épp nem volt 430k-ja és nagyon kellett a gép neki.

Fórumon vagyunk, tapasztalatot osztottam meg, és véleményt mondtam, nem kell besérülni.

Ha annyira moduláris a laptop, akkor tegyél bele egy gtx 980m-et, mert a mostani laptop procik semmivel sem erősebbek, és máris van egy aktuális 430as kaliberű géped, de kétlem hogy menne a dolog, de még ha menne is, biztos olyan 200k körüli összegért adnák hozzá a kártyát :D
    A laptopok sajnos lényegében fejleszthetetlenek. SSD-sítésen, és esetleges több memória belepakolásán kívül 99%-ban nem lehet többet tenni. Azért írok 99%-ot, mert anno mintha olvastam volna vmit, hogy dvd író helyére lehet betenni videókártyát, és így lehet egy ideig cserélgetni gondolom horror áron, már ha ebből lett tényleg vmi.

Nálam azért lett kuka, mert intel pentium 660 3.6ghz volt, ami még 1magos, ill. geforce go 6800 ultra, ami gyengusz volt már 2 év után, és teljesen értelmetlen lett volna bármit is cserélni, mert ez a 2005ös laptop már 2007ben is csak low grafikán futtatta a játékokat. 2009ig szenvedtem vele, mire végre lett asztalim, majd 1 évre rá be is halt a laptop, pedig akkor már csak neteztek rajta, semmi játék...

Ma már más világ van, a 2009es asztalim a mai napig bírja a strapát kisebb fejlesztésekkel, ugyanez igaz a 2011-12ben vásárolt laptopokra is, legalábbis full hd videót már akadásmentesen játsszák le :DDD , és még úgy-ahogy elfut rajtuk 1-2 játék, ami a mostani 200ezer alatti új laptopoknál is ugyanúgy menne.

Régen 3 évente kellett gépet cserélni, egy ideje pedig már ez inkább 6+ év.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés