- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
A gépedben egy asztali gépekbe szánt Celeron processzor van. Valószínű, hogy nem a merevlemez, hanem ennek a hőmérséklete 60 fok. Ez nem kiemelkedően magas egy ilyen processzortól, mondhatjuk normálisnak is. Egyszerűen nem notebookba való ez a processzor, de ha már ilyened van, együtt lehet élni vele, csak kényelmetlen, hogy meleg.
Még valami: ez az asztali processzor mobil processzorra nem cserélhető (más a fogalalata), másik hasonlóra pedig nincs értelme, mert ugyanilyen meleg lenne.
cherockee: a vinyónak nincs hőcsöves hűtője. Ebben a kategóriában főleg. Általában semmilyen sincsen egy notebookban. Egy hőcsövön a chipset, a VGA és a processzor hűtője szokott lenni.
Rendszerelemző program: Everest ([link]).
p -
cherockee
aktív tag
mivel a gépedről nem sok infot tudunk, ezért azt se tudom megmondani hogy milyen procikkal menne...ahhoz tudni kéne az alaplap tipusát pl.. de elég lenne a gyártó (igazi gyártó, nem az összeszerelő) modellszáma is...programokkal nézegesd. progit nem tudok rá, mindig tudtam mit veszek. de asszem sisoft sandra meg ilyenek erre jók...
-
cherockee
aktív tag
abból következtettem hogy nem mobil, hogy a mobil procik jelenleg 1,6-1,8 körül vannak a notikban, ami e feletti az desktop. fogyasztása, melegedése sokkal nagyobb ezeknek, és igy a 60 fok szerintem nem sok. keress rá esetleg forumokon hasonlo procikról beszélgetőkre, nekik mennyire melexik...de ha a gép nem nyivákol hogy neki ez sok, nem fagy, nem áll le csak ugy, akkor nem hiszem hogy gáz...
-
Chili7
őstag
Nézd meg valami rendszeranalizáló prg-vel, hogy mi a cpu típusa, aztán mész az intel oldalára és kikeresed a procidat és elolvasod, hogy mit írnak róla. ( ekkora órajellel tuti, hogy nem ''mobil'')
Everest-el, vagy mással, - aminek most nem jut eszembe a neve,- még a winyó és a proci hőfokát is meg tudod nézni! (Notebook Hardver Controll-al is meg tudod nézni)
Nem hinném, hogy lehet benne procit cserélni!
Az meg, hogy megnézed a hőfokot winyó nélkül is, azt hogy érted? -
cherockee
aktív tag
nem vagyok annyira otthon ebben, de szerintem az nem valószínű, hogy a winyot méri a gép, a procit pedig nem...a proci jooval fontosabb, és a hűtés intenzitását is ez a hőfok szabályozza...
ahogy látom a proci egy desktop modell, tehát nem kifejezetten notebook proci. és mint olyan kicsit jobban melexik mint egy mobil proci...készen igy vetted a gépet, vagy valaki (Esetleg te) cserélted a procit? mert ilyen esetekben lehet, hogy a mobilra tervezett hűtés kicsit kevés a desktopból adoptált procihoz...nézz utána hogy a procid milyen hőfokra hivatott...
esetleg vedd is ki a winyot, nem sok macera, és utána nézz melegedést. -
cherockee
aktív tag
notik winyoja mindig melegebb mint egy átlagos desktop gépben. a 256 ram szerintem nem kevés arra amit említettél, de ezt fentebb kifejtettem...van akik szerint a 200 lóerő is kevés egy autóba (városi használatra), szerintem 100 is elég. Inkább csak jool kell vezetni, és értelmesen kell beállítani.
amúgy idle állapotban 60 fokos, tehát mikor semmit se csinál a gép, vagy mikor másolgatsz rajta? -
Macilaci457
őstag
Igen. A winyó gyorsabb lesz. De pár kb/s -el több olvasási sebesség nem fogja megrúgni az átlag sebességet.
Ram: nade milyen oprendszert futtatsz?
Mindegy, XP-hez ajánlott az 512Mb (összesen), többet nem érdemes arra amit írtál.
A 256-al sokat dolgozik winyóra a hiányzó memória helyett, és az zavaró lehet.
Videokártya és egyéb drivereket laptophoz a laptop gyártó weboldaláról kell letölteni, és nem a chipset gyártójától. Mivel véletlenül sen egy nVidia kártya van benne, hanem csak egy nVidia chip van ráintegrálva kitudja melyik gyártó alaplapjára. Szóval spec driver.
Sok sikert. -
cherockee
aktív tag
Winyo fordulat szerintem nem sokat dob rajta, desktop gépeknél se tapasztaltam nagy különséget, még 5400 és 7200esek közt se...viszont az a kevés jobb ha a fogyasztásban jelentkezik, mint minus...akkor lenne értelme a nagyobb fordulatnak ha sokat irnál dvdt, másolgatnál nagyobb filéket, (értsd : full dvd-ket) azoknál már biztos jelentkezik különbség.
256+256 xp-nél kifejezetten sokat tud dobni a rendszer lendületén, de net-cdirás-excel tárgykörben nem igazán kell nagyobb 256nál se...esetleg ha a videokártya a rendszermemóriából foglal le magának, mert akkor 128-160 körül lehet a rendszer maradéka, az meg xp-nek kicsit kellemetlen. 256+256 helyett pedig ha már lúd, legyen 512 1ben, rendszermágusok többen szokták javasolni, hogy a ram legyen egyben amennyire csak lehet...
még van másik 2 topic, azokba is bekérdezhetsz, gyakorlott használók vannak ott is: Milyen notebookot vegyek és a notebook alkatrész csere -
cherockee
aktív tag
azt nem tudom megmondani mennyire számit réginek a laptop, de hogy bios frissítés ráférne az biztos. Ramot az alapján érdemes cserélni amit a kézikönyv ír, ergo abbol megtudod mennyi a maximum amit megeszik a géped. Winyotól nem lesz gyorsabb a géped, 4,2 és 5,4 közt akkora különbség szerintem nincs. Remélem méretre nem is remélted hogy gyorsító hatású lesz...Videokártya baromi régi, nekem a desktop gépemben van gef4 mx440, már vagy 2 éve. Ha azt irod le hogy gef4 mx 440 abból én nem mondok semmi többet, csak hogy Nvidia. Frissítenie kell.
Ram: elég e? mire? mire akarod használni? más nem tudhatja hogy neked elég e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest