- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Orbi_
aktív tag
válasz
Szipoly #6687 üzenetére
Köszi szépen az alátámasztást! :-)
Sajna hiába guglizok, semmi érdemleges információt nem találok, ezért írtam már ide is.
A proci sajnos nem egy olcsó mulatság, ezért sajnos nem akarok csak úgy nekiesni, hogy vagy-vagy. Utána mit csinálnék vele?
De lehet, hogy aztán elkeseredésemben az lesz... -
becsitibi
senior tag
válasz
Szipoly #6673 üzenetére
Köszönöm a gyors választ,tehát amit belinkeltem azzal működne a dolog,mert nekem egyenlőre az is elég,annyi alkalmazás nem fut a gépemen egy időben hogy megkívánjam a 8 gb ramot.
A ram cserét hogyan kell csinálni?Szedjem le a takaró lemezt,majd pattintsam ki a slotokból mint az asztali gépeknél?
-
válasz
Szipoly #6666 üzenetére
Ahhoz tudni kellene a chipsetet.
De am a T5500 is Socket M-es.
Egyébként ezek mennek bele:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MDe ha a chipset csak 533-as FSB-t támogat, akkor az eléggé beszűkíti az upgrade lehetőségeit. CPU-Z-vel ki tudod olvasni a chipsetet, vagy esetleg a gép pontos típusából is meg lehet tudni.
-
válasz
Szipoly #6664 üzenetére
Mindegyik processzor Socket M-es, átcserélheted.
A 64bit az csak egy kiterjesztés, visszafelé kompatibilis.Felrakhatod a Win 7-et 1GB ramra is, a 32bitesnek elég az is.
Persze több rammal "jobban megy", de raktam már fel sok régi gépre 1GB mellé is, nincs sok különbség XP és Win 7 közt, ez utóbbi "jobban fekszik" a régi gépeken is.
Ha vannak driverek a Win 7-hez (értsd: felismer mindent), akkor azt rakom fel, aztán ha valami nem klappol, akkor szoktam az XP-t tenni.
Meg el szoktam magyarázni a tulajnak, h kell még ram, mert 1giga kevés, de ettől függetlenül 1.5-2GB-al szépen lehet használni régi gépeken is. -
Szipoly
tag
válasz
Szipoly #6663 üzenetére
Még annyi eszembe jutott, hogy van egy régi netezős notebook is, win7-nek kicsit már kevés a 2*512mb ddr2, így lecserélem 2*1gb-ra. A cpu egy t2250-es, ami szintén már picit lassúcska, és lenne pl. egy t7200-as, amire cserélhetném. A probléma annyi, hogy ami benne van, az 32bit-es, az új pedig 64bit-es lenne. Ennek ellenére lehetséges a csere?
-
válasz
Szipoly #6661 üzenetére
Találtam egy ilyen táblázatot:
http://www.nhl.pl/index.php?act=attach&type=post&id=5918De nem tudom, mi ez, csak Google dobta ki, és amint látod te is, mintha különböző processzorokat tettek volna a te notiddal megegyező típusba, és mérték, melyikkel mennyi pontszámot adnak a különböző tesztprogramok.
Egyébként pont az van, amit te is felvetettél.
Foglalat, chipset oké, de a 45W-os TDP az 10Wattal több, mint amihez a noti hűtését tervezték. Táp bírni fogja, az nem gond, de hogy a BIOS cpu mikrokód szinten támogatja-e, azt nem lehet tudni.
Vagyis a fent linkelt táblázat alapján valaki valamikor már kipróbálta, és neki ment. Akkor valószínűleg a Sony nem korlátozta le a BIOS-t, és menni fog benne.Többet nem tudok mondani, ki kell próbálni.
Esetleg a Sony topicban is megkérdezheted, hátha van valakinek tapasztalata.
A ramból mindegy milyet veszel, G-Skill az pl. márkás.
-
válasz
Szipoly #6395 üzenetére
Hát a 640M az két magos.
Egyébként itt fel vannak sorolva:
Intel® Core™ i7-600 Mobile Processor SeriesIntel® Core™ i7-700 Mobile Processor Series
Intel® Core™ i7-800 Mobile Processor Series
Ha még nem vásároltál Ebayről, itt a PH-n vannak akik ezzel foglalkoznak:
http://hardverapro.hu/apro/ebay-rol_vasarlas_paypal-lel_fizetes.html -
válasz
Szipoly #6393 üzenetére
Hűtőpadnál a bárhová pakolható ventilátoros értelem szerűen a merevlemez alá, plusz a légbeömlő-nyílások alá rakva fejti ki legjobban hatását, a másik esetben viszont egy darab 12centis az nem túl kevés? Nem 24centit akartál írni?
Procit esetleg Ebayen is nézhetsz, ott jóval olcsóbban lehet hozzájutni sokszor.
-
válasz
Szipoly #6387 üzenetére
Hát negyvenezerért ne is vegyél hozzá, azt tartsa csak meg az eladó.
Nem tudom, h vinné-e az i7-et, de ahogy írtad is, annak nagyobb a TDP-je.
Legalábbis a 700-as, meg a 800-as sorozatúaknak.
A 600-sok közt van 35W-os TDP-vel is, de azok meg nem 4 magosak, a te esetedben meg ha jól gondolom ez lenne a fő szempont.Talán bele kéne próbálni, mielőtt kifizeted.
Aztán ha elindul vele, akkor ki lehet próbálni a játékokban mennyi FPS pluszt hoz.
Illetve a hűtés hogy birkózik meg vele.
Alapon, mikor csak 2 mag dolgozna, nem lenne gond, az biztos, azt elvinné a hűtés, de nem tudom mennyire melegítené át a gépet ha mind a 4 mag dolgozik.Bár 35ezerért se vennék hozzá procit, ezeket olcsóbban is meg lehet venni, ha most éppen nem hirdetnek, akkor nézegesd a hirdetéseket minden nap, egyszer csak kifogsz egy olcsóbbat.
120GB-os SSD-k már huszonpárezerért is vannak, az SSD-s topicban segítenek kiválasztani. Vagy 15ezer környékén 64GB-osak, amelyik szimpatikusabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PR03X dokkoló tápegységgel
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest