- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ravail
senior tag
Az nem igaz, amit te írtál! Természetesen Thunderzolee kolléga állítása igaz, miszerint -és ezt a chipset adatlapjának link-jével is alátámasztotta- az Intel GL40-es chipset a 667-es FSB-t támogatja!
Az más kérdés, hogy egyes alaplapgyártók ezt a korlátot -kiváló mérnöki munkával- átlépve az ilyen GL40-es chipset-es rendszerek egy részénél lehetővé tették a 800-as FSB kezelését.
Abban viszont igazad van, hogy kezeli, vagyis bele rakható a 800-as FSB-s Penryn architektúrájú CPU-k, amit ezen a Toshiba fórumon is állítanak!
De ezt -vagyis azt, hogy a GL40-es chipset-es notebook-ok egy részébe bele tehető az FSB 800-as CPU- alá tudom támasztani. Egy konkrét példa: Az Asus K50ij GL40-es chipset-es. "Gyárilag" 800-as FSB-s T4400-as CPU-val szerelten vettem kettőt, az egyikbe most T6600, a másikba T9300-as működik.
Thunderzolee ! Már a bvvitya kérdésére adott válaszok kapcsán is próbáltam kerülni a konfliktust. Most sem óhajtok vitát szítani! De: Amit itt leírtam, az a korábbi laptopok esetében is igaz. Az a közel 5 éves laptopom amiről most is írok, egy Asus F7E. Szintén 965-ös chipset-es, mint a CpuZ kép alapján a bvvitya laptopja. "Gyárilag" FSB 667-es Merom CPU-val jött ki. Kapott T7500-at (Merom FSB800) és ezzel ment 4 éven át hibátlanul. Majd tavaly augusztusban kapott T9300-at (Penryn FSB800), és azóta ezzel megy hibátlanul!
Sajnos -vagy hála a mérnöki kimagasló munkának (?)-, csak a chipset típusa, és a gyártói jellemzők alapján -szerintem- már régen nem dönthető el a kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Házimozi belépő szinten
- One mobilszolgáltatások
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Gyúrósok ide!
- Formula-1 humoros
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- eBay
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3350
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest