Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz Kiscsőke #6054 üzenetére

SiS 650-es chipset.

Mivel a SiS nem hajlandó a chipset leírását/adatlapját közzétenni, ezért nem egyszerű kikeresni, milyen procikat, mennyi ramot, stb kezel. :/

CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, és olvasd ki pontosan milyen processzor van a gépben. Google alapján ezekbe Northwood magos P4-eseket raktak, Socket478-as foglalattal.

Ha jól olvastam, csak 400MHz-es FSB-t visz.
    Bár más alaplapgyártók egyes modelljei (igaz, picit módosult chipsetszámmal) 533-at is vittek. (Pl. a 650GX chipset Giga lapokban.)
    A lista amit linkeltél, nagyjából le is fedi a bele tehető processzorokat. :K

CPU-Z a benne levő ramokról is megmondja, h mekkora órajelük van.
    Ha jól olvastam, 2GB ramot visz max. 266MHz-en. :F
    SO-DIMM foglalatos memória megy bele.

Csavarozd le a gép alján a memóriabővítő fedelet, akkor kézbe is veheted milyen a ram.
    Valószínűleg két foglalat van, egyikben 512-es, másikban 256-os modullal. Ez utóbbit cseréld ki 512-esre, szerintem elég lesz az is.
    Procit keress hozzá nagyobbat, a Northwood alapú Celeronokban csak 128KB L2 tár van, az borzasztóan kevés, ezért lassú a gép.

Sajnálom, nem nagyon tudok konkrétan segíteni, mások is szoktak ezzel a régi chipsettel érdeklődni, nem sokat lehet mondani róla. :/
    Esetleg másik notis topicban van egy-két szaki, aki jobban emlékszik ezekre a régi chipsetekre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés