Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Clemi

veterán

válasz Dell XPS #7123 üzenetére

Rendben:

Az egyik kijelző, ami működik a b jelű gép alaplapjával, xga, vagyis 1024x768, a másik pedig ami sehogy nem akar működni egy sxga, vagyis 1400x1050 felbontású.

A két alaplap szerintem tök egyforma, mivel mindkét gép típusa Compaq Evo n610c, és a kijelző csatlakozójuk is egyforma. A most nem működő kijelzőnek szakadt volt a VGA kábele, amit itthon 16.000 Ft.-ért akartak adni, amit még jó hogy nem vettem meg, és az ebay-en találtam hozzá 2800 Ft.-ért. Azt hittem azért nem működik (külső kijelzőt a gépre kötve volt, és van képe most is). Ma megjött a kábel, és hiába kötöm a kijelzőt bármelyik gépre, csak nagyon sötét képe van. Hiába cserélem ki a két invertert, akkor is ugyanaz a sötét kép az eredmény.
    Ami vicces az egészben, hogy az amúgy működő gyengébb (xga) kijelzőt ha rákötöm arra a gépre, amin a jobb kijelző valamikor működött, azon a gépen a tuti jó kijelző is csak ugyanazt a nagyon sötét képet adja. Az a gép így lehet hogy alaplap hibás, és talán hazavágta a kijelző háttérvilágítás részét is, mert a VGA kimeneten még van képe.

Valahogy ki lehet deríteni, hogy maga a kijelző panel jó vagy nem?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés