Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Clemi

veterán

válasz Dell XPS #7113 üzenetére

Akkor mégegyszer:

Van két kijelzőm, és két egyforma laptopom. Az egyik laptopon gyárilag rajta lévő kijelző működik, de ha átteszem a másik laptopra, akkor csak nagyon sötét képet ad. A másik kijelzőt bármelyik laptopra kötöm, ugyanolyan sötét képet ad. Ha felcserélem a két kijelző között az invertert, akkor is ugyanez a felállás.

Tehát:
    1. Mindkét kijelző invertere jó.
    2. Az egyik kijelző csak a saját alaplapjával jó
    3. A másik kijelző egyik alaplappal se jó, hiába cserélem ki az invertert.

Mindez azért gond csak, mert a most működő kijelző helyére szeretném áttenni a másik kijelzőt, mert az jobb felbontású (SXGA), de az nem működik egyik alaplapon sem. Először azt hittem inverter hiba, de mivel ha kicserélem se jó, így az kizárva. Utána azt hittem alaplap hiba, de hiába teszem a másik gépre, azon is sötét marad. Azután arra jutottam, biztos a háttérvilágítás szállt el, de ezt meg az cáfolja meg, hogy a tuti jó kijelzőt rákötve a másik alaplapra ott az sem működik.

Ezek után már csak az a verzió maradt, hogy az egyik gépnek elszállt az alaplapja és a kijelző háttérvilágítása is egyszerre. Ez lehetséges így egyidőben? Jaaa persze közben ennek a gépnek a VGA kimenetés van kép rendesen.

Tehát
    a+sxga= sötét kép
    b+xga= jó kép
    a+xga= sötét kép
    b+sxga= sötét kép

• BénaNyurga

aktív tag

válasz Dell XPS #7113 üzenetére

A problémát én értem van egy gép aminek sötét a kijelzője!
    És nem megy benne a másik gép kijelzője se! Ugyanakkor az invertert áttéve a jó gépben működik a saját kijelzője viszont a hibás gépből származó kijelzőn így sincs fény :D

Mármint én valami ilyesmit értek :D

(#7114) AtiGef
    Szia!

Próbáld meg hogy kikötöd a billt és külsőről megnézed meg marad e a hiba! Ha nem akkor bill csere!
    Mikor volt ez kitakarítva ? Mikor folyt bele az alkohol ? Én is így jártam nem rég! És nekem 3 nap volt mire rendesen kiszáradt! Mert látszatra száraz volt! De kiderült hogy mégse!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés