Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

támogató

Sziasztok,

Adott egy régebbi ASUS K52JB típusú laptop. Misztikus hibával állok szemben, nem tudok már mire gondolni, miután ripityára szétszedtem és összeraktam. Egyetlen dolgot csináltam benne elsőnek. Kivettem a régi SSD-t, majd beleraktam egy újat, úgy voltam vele, hogy Linuxot telepítek rá és jó lesz majd tartalék gépnek. Azóta a laptop elindul, de képet nem ad. Monitorra is rákötöttem, arra se ad képet. Szétszedtem, megnéztem a csatlakozókat, megtakarítottam a RAM modulokat (DDR3), kivettem a CMOS elemet, úgy hagytam a gépet 15 percig, visszaraktam egy újat, még mindig semmi.

RAM hibára gyanakszom ettől függetlenül, talán éppen most döglött meg mindkettő. Az egyik ASint (Elpida), a másik meg Adata, csupa nívós márka, tudom. Szerk.: azt is megcsináltam, hogy egyenként, minden létező kombinációban megcseréltem a RAM-okat, de úgysem ad képet.

Mivel próbálkozhatnék még esetleg? :R Gondoltam rendelek Apróról egy új dual channel párost, hátha azzal beindul. A Hynixekkel nem szokott gond lenni.

Új hozzászólás Aktív témák