- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
DM-Fan #41332 üzenetére
Én 3 konzolt vettem így. Egyik abból a Switch OLED volt.
Megjelenéskor a Notebook.hu -nál érdemes rendelni, mert túlrendelik magukat. Amíg ott mindegyiket első napon átvettem, addig más, népszerűbb helyen több hónappal előtte lévő megrendeléseket szolgáltak ki. Később, vagy megjelenéskor már feltolják az árat.
Alza -t azért érdemes megpróbálni, mert ők nemzetközi raktárból szolgálnak ki. Így nem ritka (vagy inkább előfordul), hogy hamarabb megérkezik a rendelt cucc.
PS5 -ről nem tudok nyilatkozni, mert ott nagyobbak az ellátási problémák.
Szerk.:
Illetve Konzolvilág 2 hetet ír, de arra mindig érdemes rákérdezni telefonon, mert nem mindig tudják tartani a kiírt határidőket. -
30z.Samu
félisten
válasz
DM-Fan #41163 üzenetére
Vannak bundle-k és azokra is azt mondom hogy ennyit nem ér. De azt is hozzátettem, hogy számomra, többen vannak azok, akik másképp gondolják, ezért is tudják ennyiért adni. Az is benne van biztosan hogy én nagyon jó áron jutottam a géphez, de előtte is elhatároztam hogy 100-nál többet nem vagyok hajlandó adni ezért a gépért. De mint említettem, ez én vagyok, nem vagyunk egyformák, valakinek simán megéri a 140k is, nincs ezzel semmi baj.
-
30z.Samu
félisten
válasz
DM-Fan #41156 üzenetére
Na igen, ha javarészt handheld módban használod, az már más tészta, akkor valószínűleg én is cseréltem volna.
(#41155) Scarletiel: Csak a kijelző miatt biztos nem fogok váltani, ha erősebb is lett volna a gép, az más tészta. Korábban hangoztattam is, hogy Oled ide vagy oda, egy Switch-ért még mindig sajnálok 140 ezret kiadni. Értem én, hogy hibrid konzol meg minden, de idestova lassan 5 éves.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
DM-Fan #41106 üzenetére
150-ért vettem de túlárazva is minden forintot megért. Azóta pakoltam bele 65 óra Xenoblade-et meg 18 óra Hyrule warriors age of calamity-t és nagyon tetszik az oled kijelző, a jobb hangszóró. Igaz azóta ráköltöttem kb egy Switch Lite árát, mert vettem hozzá, fóliát, thumb grip-et, neo grip-et, táskát, pro controllert. Érkezik hozzá egy második eredeti dock+töltő, hogy monitoron is tudjak vele játszani, de nem bánom, mert tényleg jó játékok vannak rá amiket máshol nem találnék.
-
mattheus
őstag
válasz
DM-Fan #40719 üzenetére
A gyári fóliára rárakok egy másik fóliát, ami rosszabb esetben "reakcióba" léphet egymással téma engem személy szerint enyhén beparáztatott, mivel nekem is Tin kollégához hasonlóan egy OLED modellhez raktam fel a gyári táskához járó fóliát.
Már hetek óta "porosodó" Orzly üvegfóliát így amilyen gyorsan csak tudtam megkerestem és feltettem.
Örömmel jelenthetem, hogy az én esetemben nem volt semmi gond a levétellel, (nem ragadt hozzá az előzőhöz) és gond nélkül fel tudtam rakni az újat is, ráadásul buborék és szöszmentesen, amire eddig az én esetemben még nem volt nagyon precedens. -
morfondőr
addikt
válasz
DM-Fan #40719 üzenetére
Az a baj, hogy a gyári "antiszilánkosodó, vagy szilánkosodásgátló fólia" nagyon puha, szinte bármivel össze lehet karcolni. Értem én a funkcióját, de nézzük már meg bármelyik telefont! Egyik sem törik szilánkosra, pedig a legtöbbjének eleje-hátulja üveg. Mintha már kijöttek volna a gyárból az első OLED-ek és akkor jutott volna eszébe valakinek, hogy "húha, valami lemaradt!" Egyébként egy jobb tempered glass önmagában sem törik szilánkosra, szóval nem tudom milyen üveget tettek az OLED-re.
Érdekes videó: [link]Más: Console wars concluded? Nintendo Switch is the most popular of all-time
-
Rent
senior tag
válasz
DM-Fan #40723 üzenetére
Azért az horror ár, de 135 helyett 150 az más, nekem a 10% még belefér, hogy letudjam időben, mert ahogy közeleg a karácsony és a fizunap, úgy fog a maradék (magasabb áron) is elfogyni.
Annyit keresgéltem, annyit bújtam a netet, hogy hol mennyi, van -e (persze nincs), hogy ahogy megláttam, hogy ennyi és van, azonnal lecsaptam rá és mentem nagyjából nyitásra.
-
Rent
senior tag
válasz
DM-Fan #40706 üzenetére
Tegnap a pólus Media Markt-ban voltam, megnézték gépen és egy darab eladó sincs az országban.
Lehet Te nem adnál, én viszont belefáradtam a keresgélésbe, várakozásba és inkább adtam érte +10E ft-ot, hogy hazai garis, új 0km-es példányt vegyek saját névre szóló számlával. Utálok már mászkálni az üzletekben, hatalmas tömeg van mindenhol, Auchan, Mueller, Pólus, brutál, mintha világvége lenne, annyi az ember mindenhol.
A lényeg, hogy megvan az OLED, nemrég értem haza, felrakattam rá a BigBen üvególiát egy gsm boltban (rakattam már akkor 2 telefonunkra is), előbb üzemeltem be a friss 400gb Sandisk kártyával, baromi jó a kijelzője mind méretre, mind képminőségre a lite után. Nagy az öröm most.PDP Mario Remix tokot meghagytam az alzából, tökéletesen fogja és 14 kártya is elfér benne. Super Mario 3d World-öt választottam végül hozzá.
-
Tin
veterán
válasz
DM-Fan #40719 üzenetére
Én csak hozzátettem egy megjegyzést, és nem zárom ki, hogy igazad van, de jelen pillanatban inkább a nagyobb weboldalaknak és a Nintendonak hiszek. Az meg, hogy te mennyire vigyázol rá, és hogy a fiam mennyire tud vigyázni rá, két külön dolog. Az én telefonomon 1 év után is normális a fólia, az övén meg nem. Mások vagyunk, erre való a kijelzővédő. És sikerült buborékmentesen felrakni.
A szerkesztésről meg annyit: esetleg te is leírhatnád a véleményed, és átolvasás után küldhetnéd el egyben, nem leírod a felét, majd elolvasod a válaszom, és annak megfelelően módosítod a tiéd. A szerkesztés célja nem ez, és az 5 perces időlimit nem a beszélgetés jellegű hozzászólásokhoz van, hanem úgy általában, az alkalmi reakciók miatt. Én például arra használom, hogy utólagos elgépeléseket javítsak. Az a szabályzat meg eléggé régi, és már nem is érvényes, hogy egyben reagálj mindenre.
-
Tin
veterán
válasz
DM-Fan #40717 üzenetére
Én sokkal egyszerűbben közelítettem meg ezt a kérdést vásárláskor. Megvettem a készüléket, utánanéztem a cikkekben, amik ajánlották az extra fóliát, majd rendeltem tokot, és örömmel konstattáltam, hogy abban a Nintendo ad fóliát. Gondoltam, hogy ők csak tudják mire mit adnak, így felhelyeztem a készülékre, és ennyi. Nem gondoltam túl, hogy majd reakcióba lép-e vele, hiszen ha az alsó fóliát nem szabad eltávolítani, de karcos lesz, akkor ugyanúgy el kell távolítanom, ahogy a másodikat kellene, ha karcos lesz. Te azt mondod, hogy ez lehetetlen, mert csak az alsóval együtt lehetséges, én meg azt mondom, hogy karc esetén idővel úgyis cserélni kell az alsót, ha csak az van rajta. Tehát, nem teszek rosszabbat a plusz fóliával.
Ja figyi, légyszi ne javítsd ki meg bővítsd ki az összes hozzászólásod utólag, mert a valóságban sem így beszélget két ember, és utólag pluszban beleérvelni egy hozzászólásba eléggé véleményes.
-
Tin
veterán
válasz
DM-Fan #40715 üzenetére
De itt megint logikai baki van, hiszen minek húznám le róla a második fóliát? Ha ennek cseréje szükséges a kopás miatt, akkor az alsó, kijelzőtörés ellen védő fólia cseréje is szükséges idővel, amit meg nem szabad leszedni.
Ráadásul beírom a keresőbe, és az jön ki, hogy nyugodtan rakjak rá fóliát, és a Nintendo is ad a tokjához. -
Tin
veterán
válasz
DM-Fan #40709 üzenetére
Egy apró megjegyzés: a Nintendo gyári OLED tokjához van egy fólia kifejezetten az OLED modellhez. A rajta lévő fólia nem karcállóság, hanem a kijelző szilánkosra törése esetén a darabkák széthullásától véd - ezért is kérik, hogy ne távolítsd el. Na most, a Nintendo csak tudja, miért ad fóliát a fóliára. Röviden: én rátettem megvásárláskor a Nintendós fóliát az OLED üvegen lévő fóliára, és semmi baja, védi.
-
adalbert1
veterán
válasz
DM-Fan #39258 üzenetére
Rendeltem egy ilyen zöld kontakt spray-t, és a csomagolásból csak a hosszabbító cső hiányzik (de pl. az átlátszó ragasztószalag, amivel valószínűleg hozzá volt fogatva a flakonhoz, még ott van), amivel normálisan be tudnám fújni a driftelő joy-con-t.
Jeleztem nekik, természetesen ez volt az utolsó darab náluk raktárm, amit nekem küldtek, és így most be kell rendelniük egyet raktárra, hogy megnézzék, jár-e mellé, és elküldjék (igaz a flakonon lévő leírás alapján kellene, hogy legyen mellékelve).Közben megjött a hori split pad pro is, még csak egy fél órát próbálgattam, de egyelőre kényelmesebb, mint a joy con. Ami furcsa, hogy a mérete ellenére könnyebb, igaz valószínűleg kevesebb alkatrész is kellett hozzá a hiányzó funkciók miatt (rumble, wireless), illetve más az anyaghasználata is.
-
sgfool
tag
válasz
DM-Fan #40230 üzenetére
Úúúú ha egy metroid változatot bejelentének, egyből rendelném elő
A fekete tartó-tálcától én kicsit először tartottam, hogy ez ilyen karton jellegű dobozka, amikor a "lábait" kihajtottam attól féltem, hogy elszakítom, de hála égnek bírja
Amikor töltőre tettem akkor vettem észre a világító zelda logót, menő
Én a gold pontok beváltásával kicsit megszenvedtem. Először a my nintendo redeem code point felületén akartam beváltani. Nem fogadta el. Megnéztem jobban a kis kártyát, ja hogy game&watch oldalon kellene, mondom oké, oda kerültem, nyelvet válaszottam, utána valahogyan megint a my nintendo oldalra kerültem, próbaképpen beírtam a kódot, nem volt jó. Nyitottam egy privát böngészőt, újra a game&watch oldal és akkor végre behozott egy külön reedem felületet.
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
válasz
DM-Fan #40083 üzenetére
Megértem, szuper a mechanika!
2011 óta használok PC hez is apple keyboardot, ugyanilyen okokból. Annyira imádom hogy még az irodába is vittem egyet hogy ott is azzal tudjak dolgozni
Ami picit hiányzik belőlük az a háttérvilágítás. Nem értem miért nincs ilyen lehetőség, még a pokoli vékony 12" es macbookba is belefért ez a feature. :/
-
horkovy24
senior tag
válasz
DM-Fan #39943 üzenetére
Hát igen!
Magyarul kifizetsz közel 10 ezer forintot pluszban egy ,,dlc"-ért amit valójában már letöltött a gép hozzá update formájában csak az unlock fájl nincs még meg hozzá!
Ezért az 1 megás unlock fájlért fizettetnek ki az emberrel közel 10 ezer forintot. Ez egyben vicces de inkább elkeserítő hogy erre tartunk.
Érdekes régen megvettél snes-re egy Mortal Kombat 3-at és az akkor teljes értékű Mortal Kombat 3 volt. Igaz tény és való hogy abból is volt később Ultimate kiadás de nem ez volt a jellemző! Meg azokat ha legalább megvetted az teljes értékű volt és nem kellett még x forintokért teljessé tenni.
A Switch-et sem értem miért nem lehetett nagyobb tárhellyel kiadni.
-
ayo
veterán
válasz
DM-Fan #39947 üzenetére
igen, ezt írtam, most meg frissül, de x év múlva szerver nélkül nem, porfogónak jó lesz, hiszen eleve nincs rajta full a kártyán még az alapverzió se.
komplett azért nem lesz, mert drága lenne full a kártyán és mivel multis játék, tehát internet kell hozzá, ezért fölösleges lenne kiadni. -
KKaresz45
senior tag
válasz
DM-Fan #39322 üzenetére
Vannak különböző trükkök amikkel kímélik az akksit, például ahogy a kolléga is írja nem 100%-on áll akkor amikor neked 100%-ot mutat. A másik dolog, ahogy amikor dokkolón van és látszólag 100%-on tartja akkor valóban visszatöltögeti magas töltöttségre, viszont ezek úgynevezett részleges töltési ciklusnak (partial charging cycle) minősülnek, ami nem károsítja annyira mintha alacsony töltöttségről teljesen feltöltenéd.
De ezzel együtt én is annak a híve vagyok hogy érdemes odafigyelni, tudatosan kezelni, meg lehet hosszabbítani az élettartamát. Például ha tudom hogy nem használom a Switchet több napig akkor teljesen kikapcsolom, így nem fogyaszt semennyit, sleep modeban csak lemerülne aztán megy bele plusz egy ciklus fölöslegesen.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
DM-Fan #39328 üzenetére
Nem rossz ötlet. Nekem csak a dokkolóra kellene.
Nem igazán ismerem őket...ezek normálisan lejönnek később? Nem marad rajta egy része a matricának vagy a ragasztónak?
Szerk.:
Bár ahogy látom ők is javasolják időnként a cserét. Szóval sanszos gond nélkül lejön, ha nem hagyod rajta tovább, mint ameddig javasolják. -
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
DM-Fan #39238 üzenetére
Ugyan ilyenem van Zeldás-ban, tényleg nagyon jól kialakított, masszív védőtok.
Az enyém az ilyen szürke színű, BotW mintás: [Deluxe travel case official Zelda]Előtte egy sima Nintendo által licenszelt tokot használtam, de az ehhez képest egy vékony, nyeglő gyenge kis tok volt.
-
válasz
DM-Fan #39235 üzenetére
Szívesebben olvaslak téged, mint magamat, odaadom az egész veknit
(amúgy nekem is az eShop intro-nál tűnt fel a hang, de nem akarlak ismételgetni
)
Viszont ha úgy lenne lottó főnyereményem, ahogy az Alien Isolation-t tudtam, hogy az elsők között lesz nálad, már rohangálnék, hol van még OLED Switch és polc, amire tehetem.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
DM-Fan #39237 üzenetére
Retronak jó, de nem hiszem, hogy újra rá vinne a lélek hogy játszam velük. Szóval akkor nemfontos. Igen ez az ami még feltűnt, hogy nagyon tartják az árakat ezek az A+-os játékok. Mondjuk egy Zeldáért bármit kifizetnék. Én se szeretném bolygatni a tv-n, inkább csak "handheld" használnám. Viszont nem utazok sokat, nem tudom mennyire használnám ki, nyilván itthon is tudok játszani, csak gondolom ennek a nagy előnye, hogy hordozható.
Szerencsére most egyikből sincs hiány azért is gondolkoztam el a konzolon. ~20 éve nagyon meghatározó voltak ezek a játékok számomra, snes játékok, mariok, maga ez a nintendo világ. Mindenképp a fő konzol a ps lenne, de amit emlÍtettem pár játék meg csak nintendon van. Nyilván csak egy Zelda miatt nem vennék konzolt, de már felmerült 5-6 cÍm ami után már elgondolkoztam.
Köszönöm a kimerÍtő választ.
-
ρσгτσ
addikt
-
válasz
DM-Fan #39224 üzenetére
Végre próbálgattam, leültem megírni a gondolataimat...
megírtad helyettem... 100%-ig egyetértek, tök ugyanez a véleményem.
2 dolog még:
1/ 1 mm-rel szélesebb a kütyü. Amikor a tágasnak vélt régi tokba raktam el, láttam, hogy pont passzentos. Garantálom, hogy a régi kiegészítő grip-ekbe nem fog beférni, főleg ha már eleve szorosak voltak.
2/ Hang. Enhanced audio. Szeretem magam az átlagnál vájtfűlűbbnek feltételezni, ezt be kell vallanom. Az OLED kijelző miatt a YT-on rámentem 1-2 teszt video-ra, volt köztük Dolby Cinema/Atmos demo is. Leesett az állam, ahogy az object based demonál körbe tekerte a fejem mögött a hangot. Na, ez már valami, hasonlítsuk össze az elvileg Dolby Atmos (legalapabb verzió) hangú TV-vel, jéé ott is van (ha megfelelő távolságban állok elötte), sokkal gyengébben (igaz nem is minősítette Atmos-nak a hangot a TV). El is kezdtem írni ide, hogy mindenki azonnal hallgassa meg, vegye észre stb. Közben (szerencsére) eszembe jutott, hogy kipróbálom a V1-gyel. Megtörtént, az is csinálja, lehet jobban. Amúgy egy kicsit talán tisztább a hang, picit talán hangosabb az OLED, de nem vérlázítóan. Nem tudtam teljes hangerőn összevetni, mert már alszik a pereputtyom, majd holnap ellenőrzöm. (Nesze neked vájtfülű...)
Játékból csak az Asterix XXL 1. részébe néztem bele (azzal játszottam a Lite-on), a Lite-hoz képest nyilván ég és föld a különbség élményben.
A fényerő nekem kb. 3/5-re van állítva, gyanítom hogy a V1 fényereje teljesen feltolva jobb az OLED full fényerőnél. De ez normál, azt hiszem itt is olvastam ezt.
+ A design. Ez a fekete-fehér kombó, a lekerekítés nagyon bejön. Ez is nagyon ütős lett volna a startnál, a PS5 színei után már kicsit utánérzéssel vádolható. Ettől függetlenül nagyon el van találva.
Remélem érezhető, hogy nagyon elégedett vagyok, én a drágább ár ellenére is ezt ajánlanám mindenkinek megvételre (továbbra is reménykedem, hogy a dock update-elhetősége még hoz valami kellemes meglepetést).
++ a korábban megvett tablet üvegfólia természetesen teljesen alkalmatlan az OLED-re, rendeltem egy lifetime 4-es csomagot UK-ból, Orzly, elvileg jókat írtak róla, ez már az OLED-hez van direkt. -
ρσгτσ
addikt
válasz
DM-Fan #39224 üzenetére
Én elsősorban kézi használatra vettem Switch -et, így számomra az OLED jobb választásnak tűnt. Illetve elsősorban olyan címek miatt, ami máshol nincs meg.
Pl. az igaz retro, régebbi játékokat is tudom értékelni. Mert nem kell konzol hadsereggel elárasztanom a nappalit.
Így is van elég...Az már cseresznye a habon, hogy sokoldalú konzol. Szerintem maga a koncepció remek. A hibáival együtt is.
-
válasz
DM-Fan #39179 üzenetére
Nagyon klassz összefoglaló, köszönet. Lehet belinkelném a topikéba,
a topik ÖF-ban angolul van, illetve Zolibácsi magyarázó videojához van link.
+ Elvileg ha a második gépen el akarsz indítani olyan letöltött tartalmat, ami az elsőn éppen fut, egy másik account-tal megteheted. -
Edge
veterán
válasz
DM-Fan #39177 üzenetére
Bár lehet ismered, de az account és az összes beállítás és mentések átpakolására van gyári nintendós módszer:
How to transfer user data from one Nintendo Switch device to anotherEzek után ha át teszed az sdt a letöltött tartalmakkal és mégis újra le kell tölteni az nem túl jó. Persze egyszer kell megtenni.
-
-
szpal17
őstag
válasz
DM-Fan #37058 üzenetére
Na szuper, hogy megjött nektek is.
Párszor már le kellett tennem a Switch Lite-ot, nehogy kettétörjem.
Mondjuk most két idegölő játékot nyomok, Crash és Mario Odyssey összes moon megszerzése.Lehet nem kellett volna eladnom az Animal Crossingot és néha nyugiba horgászni meg ültetni valami növényt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
DM-Fan #37056 üzenetére
Egészen biztosan választható benne a magyar.
(azon kevés cÍmek egyike amit a hülyeségeivel együtt is de szeretek magyarul nyomni mert meglepően igényes fordításra sikerült)
Lurdyban volt? Hunyadin már csak egy volt tegnap, az amit elhoztam a többi meg vidéki és nem szállítják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest