Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• DM-Fan

nagyúr

válasz PHM #35265 üzenetére

El kell keserítselek: a legtöbb Switch cím cartridge-en megvéve is baromi sokat telepít SD-kártyára. Most néztem: az általad említett Mortal Kombat 11 Ultimate (az épp a napokban telepített 1.026-os patch-et is beleszámítva) kerek 26 GB-ot foglal az SD-kártyán úgy, hogy én anno megvettem fizikai kiadásban. Ja, ráadásul ebben semmi DLC nincs benne, ez csak az alapjáték, pedig ha valamihez, ehhez aztán van DLC dögivel! Ergo ha csak a géped beépített tárhelyét használnád SD-kártya nélkül, akkor jelenleg már el sem indulna.

Csak néhány gyors példa az általam cartridge-en megvett címek alapján:
    - Mortal Kombat 11 - 26 GB
    - Bioshock Infinite - 17.4 GB
    - Bioshock Remastered - 7.1 GB
    - Bioshock 2 Remastered - 5.5 GB
    - Doom (2016) - 8.3 GB
    - Diablo III: Eternal Collection - 1.5 GB
    - Zelda: BOTW - 947 MB
    - Super Mario Odyssey - 386 MB
    - Yoshi's Crafted World - 307 MB
    - Super Mario 3D All-Stars - 172 MB
    - Paper Mario - The Origami King 29 MB
    - Metro 2033 Redux - 0 MB
    - Metro Last Light Redux - 0 MB
    - New Super Mario Bros. U Deluxe - 0 MB

Szóval az látható, hogy bizony-bizony egyes third-party címek bizony szeretnek terpeszkedni az SD-kártyán is, nem csak a cartridge-en. De mondjuk érdekes, hogy a Nintendo exkluzívok (amelyek grafikailag egyébként szintén nem gyengék) meg szinte semmit nem foglalnak. Vagy ott van a Metro is, ami szintén elég erőforrás-igényes dolog és mégsem telepít egy megabájtot sem.

Emellett igen sok mindent veszek digitálisan is a durva akciók miatt, illetve ugye vannak címek, amelyek eleve csak digitálisan kaphatók.

Digitális vételek között is van egy-két szép sütemény:

- Resident Evil Revelations 2 - 23.6 GB
    - Alien: Isolation: 17.8 GB
    - Resident Evil Revelations -12 GB
    - Fortnite 11.6 GB
    - Outlast 2 - 10.1 GB
    - Grid Autosport 9.4 GB
    - Doom 3 - 8.8 GB (szerintem PC-n nem volt ennyi, illetve a Doom 2016 cartridge-ről futtatva nem telepít ennyit)

Azt hiszem ezek után nem kell csodálkozni azon, hogy tavaly év végén már kénytelen voltam 512 GB-os kártyát tenni a gépbe, de nincsenek illúzióim: szerintem még idén kinövöm ezt is. Persze meg lehet kérdezni, hogy miért nem törlök címeket és telepítek azok helyére újakat. A válaszom prózai: csak!

Új hozzászólás Aktív témák