Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz HUNited #1624 üzenetére

"Akkor viszont nem értem hogy mitől Pro egy akku, ha nem a töltési ciklus szám miatt."
    Nem tudom, de miért ne lehetne például a kapacitása miatt? A megadott ciklusszám amúgy is eléggé szintetikus körülmények között lehetne csak igaz, adott kapacitásvesztéssel párosul, a gyakorlatban igen nehezen ellenőrizhető, mert folyamatos teszteléssel is hónapokig tartana meghatározni. De ismét: ennek a gyakorlatban a júzerek > 90 + sok százaléka esetén nincs jelentősége, mert nem fog megélni annyi ciklust a teljes használati ideje alatt.
    "A belső ellenállása vadiúj, még sosem töltött [..] akkuknak nagy szórást mutat"
    A valóságban igen valószínű, hogy nem szórnak annyira az értékek azonos tulajdonságú akkucsomagon belül. A belső ellenállás "mérésére" képes töltők eleve nagy szórással mérik akár ugyanazt a cellát, egymás után többször tesztelve. Eddig Liitokala-t láttam, te Xtar-t említettél, hát lehet, hogy az se képes legalább stabil eredmény adni. Mellesleg a 40 mΩ elég jó értéknek számít, tipikus LSD-hez tartozó nagyságrend.

Új hozzászólás Aktív témák