- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Doky586: Egyszerű boot
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- No Voice in the Galaxy
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilyen_85
senior tag
válasz
LógaGéza #2699 üzenetére
twrp 2.6.6.3
Pár hónapja áttértem a twrp-re a cwm-ről, belettem oltva, hogy a cwm milyen elavult már... meg nem is tááccssos
én mondtam nekik, de sajnos akkor valami gond volt és a cwm-el az istenért nem akart felmenni egy rom, vagy kernel, már nem is tudom, így engedtem a sötét oldal csábításának és feltettem.
Teszi a dolgát így fenn maradt.
-
ilyen_85
senior tag
válasz
LógaGéza #2661 üzenetére
Köszönöm, azt hiszem te ajánlottad az Omnirom-ot.
Eddig nagyon bevált remek, stabil rom és nagyon tetszik az ota megoldása, hogy csak a változást tölti le és nem az egész romot
A mai frissítéssel kicsit több csempe van az értesítési sávon (a gyors beállításoknál)
Ami nekem hiányzott az az kiterjesztett mód, ami végre bekerült. (
Immersive néven)
-
zorromoto
senior tag
Friss ropogós AOKP
-
qltsar
veterán
Elárulod, hogy hogy sikerült build-elni a ROM-ot?
Hogy sikerült lefuttatni a compile-t az error msg nélkül?
-
kaligula
tag
Köszönöm a segítséget. Én a telefongurus cikk alapján más felületet vártam, ezért fura a dolog, valamint, hogy a freset után magától letöltődő frissítést a telefon károsnak tekinti és nem óhajtja feltenni. Nekem mondjuk teljesen jó így is, kivéve egy apróságot, ami már kétszer megkeserítette az életem: a play store egy idő után "nem kapcsolódik", és ezen csak a fr-segít.
-
NTonee
veterán
válasz
kaligula #2683 üzenetére
KRT16O az első stock 4.4 rom, amiből gyorsan lett egy S végű, majd KOT49 és mostanra KOT49H az aktuális. A KRT16S-t tudod felrakni factory image-ből, miután bootloadert nyitottál. A másik nexus4 topikban több verzió is le van írva arról, hogy hogyan kell csinálni.
Miért, hogy néz ki a KitKat? Ne felejtsd el, hogy a nexus4-en nem ugyanaz a launcher van, mint a nexus5-ön, tehát eleve másképp néz ki.
szerk: azt a nexus update checkert meg hagyd a fenébe, a telefonnak van saját update szolgáltatása. -
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #2674 üzenetére
Kész a mai Carbon build - főbb módositás, hogy mostmár a saját kernelét használja, és elvileg feltevés után egyből működik - wipe nélkül felrakható a tegnapira:
CARBON-KK-UNOFFICIAL-20131211-0904-mako.zip
CARBON-KK-UNOFFICIAL-20131211-0904-mako.zip.md5sum
Kérek visszajelzést, mert - a változatosság kedvéért
- ezt se próbáltam.
-
kaligula
tag
KRT160-at ír a build szám. A kezdőképernyőkkel nem tudok variálni, ami fura, ha tényleg 4.4. A frissítéskor a Nexus Update Checker azt írja, hogy nem tehetem fel, amíg nem root-olom - ezt sem értem, akkor hogy lehetne rajta főzött rom, viszont a kit kat nem így néz ki, mint az én telefonomon.
-
NTonee
veterán
válasz
kaligula #2680 üzenetére
a modulok ettől függetlenül még mindig ott vannak a menüben. Főképernyő számát úgy tudod változtatni, ha pl hozzáadni akarsz, akkor egy indítóikont/modult megfogsz és a legszélső ablakból elkezded áthúzni egy nem létező ablakba. Ilyenkor hozzáad egyet. Ha az egyik jelenlegi ablakot letakarítod, kitörölsz róla mindent, akkor az adott ablak megszűnik.
Ha azt írja, hogy 4.4 van fent, akkor az van fent. Át lehet írni a verziószámot, de nem tudom, hogy mi értelme lenne ennek. Legfeljebb valamilyen custom rom lehet fent a telefonon, ami megzavarhat. Nézd meg a szoftver tulajdonságait. Ha le akarsz gyalulni mindent és tiszta lappal kezdeni, akkor innen kell letöltened az occam KRT16S image-t és azt felrakni. A 4.4.1 csak egy update volt, amit még nem raktak ki bármire telepíthető factory image formában. -
kaligula
tag
Üdv! Nemrég vettem egy Nexus 4-et (pár hónaposan). Adatok szerint 4.4-et mutat a telefon, de 5 db főképernyőm van, a menüben a modulok... van valakinek valami tippje, hogy ez hogyan lehet? Előttem eltoltak volna valami frissítést, mókolt rom? Letöltöttem a 4.1.1-et hozzá, de nem óhajt frissülni, azt írja, hogy nem ellenőrzött szoftver!
-
appel
őstag
válasz
LógaGéza #2676 üzenetére
Nem is a 3 GHz-n volt a hangsúly, hanem az OC-n. Mintha franco első hozzászólásban benne lett volna korábban a "Don't bother asking for this as I will ignore you: - CPU overclock" (most ugyan nem találom csak a GPU overclock részt).
A kompatibilitásról is tudtam, de nem egyből franco-tól... -
appel
őstag
válasz
LógaGéza #2674 üzenetére
N5 franco kernel changelog:
- Added CPU overclock up to 3.0GHz. No support is given if your device crashes due to higher max frequency than stock
- Compatible with CyanogenMod roms and derivates
- Improved the thermal throttle handling to be more robust
- Increased input_boost_freq to 1597MHzremélem hasonló várható nekünk is N4-re
-
LógaGéza
veterán
-
zorromoto
senior tag
Huhuuu
feltoltam, sajnos a screenshoton nem látszik, de valami elcsúszhatott, még egy kernel cserét megpróbálok, de kb 480x640 a felbontás, és zöld-sárga-lila-kék és cikk-cakk-okban pompázik
!
Edit: kernel volt a ludas, ziddey-franco_r198-al megy a kép. Hálózat először nem volt, de toltam egy repülő módot, és vissza, most már megy.detto. boot után azonnal ez fogad.melyik mappát kell cserélni hozzá?
-
qltsar
veterán
válasz
LógaGéza #2664 üzenetére
Huhuuu
feltoltam, sajnos a screenshoton nem látszik, de valami elcsúszhatott, még egy kernel cserét megpróbálok, de kb 480x640 a felbontás, és zöld-sárga-lila-kék és cikk-cakk-okban pompázik
!
Edit: kernel volt a ludas, ziddey-franco_r198-al megy a kép. Hálózat először nem volt, de toltam egy repülő módot, és vissza, most már megy.
@hunfatal: igen-igen, csak később olvastam a hsz-t, utána leesett, hogy CAF kernellel ment a build
.
-
LógaGéza
veterán
Ha valakit érdekel:
CARBON-KK-UNOFFICIAL-20131210-2134-mako.zip
CARBON-KK-UNOFFICIAL-20131210-2134-mako.zip.md5sum
PA helyett CM kernellel, és egy kis API módositással, hogy leforduljon, egyébként minden más "eredeti" Carbon.
qltsar kérésére.
Majd mondjátok milyen, nem próbáltam
-
fatal`
titán
válasz
forintuser #2662 üzenetére
Na majd lehet hogy rálesek mindkettőre.
Hormony romot próbálta valaki? Egész jónak tűnik a feature list.
-
fatal`
titán
válasz
LógaGéza #2650 üzenetére
Nagyok közé csak a CM-et, PA-t és az AOKP-t sorolom, az omni nem túl régi, nem használom, valószínűleg emiatt esik ki.
A Slim nem nagy nekem, a Carbon sem.
A Carbont azért várom mert a legfunkciógazdagabb (azok közül, ami engem érdekel).
Az Omni egy jó rom, csak elég bugos, ahogy a topicját olvastam. De lehet, hogy majd kipróbálom.
(#2658) forintuser: Több mi?
Mert nem tudok spanyolul.
-
ilyen_85
senior tag
Igen, neki álltam, pár napig most használom az immerse me módot, sajna egy kicsit rosszul néz ki, hogy ha a főképernyőn előhozom a nova-ban a dokk-ot, akkor az nem lent lesz, hanem egy sorral feljebb
Jobb híján egyelőre beállítom a lehető legnagyobb rács méretet az asztalon, hogy ne legyen olyan nagy a rés...
Hiányzik nagyon a PA
-
ilyen_85
senior tag
Gravity box 1. hsz:
"...Some words about GB's main concept. One thing I didn't like about xposed modules was that it was always necessary to reboot a device after making a change to some option. Since GB's main concept was to turn MTK devices running stock ROM into something that's close enough to a feature-packed custom ROM, I had to take a decision - for it to be as much comfortable as possible and to really behave like a custom ROM, I had to design it to support most of the preference changes to be done on the fly without needing to reboot a device. While this sounds nice, it also brings couple of "drawbacks". For changes to be made on the fly, it is necessary to make some preparations when device starts. This means, even if you don't use the particular feature, the necessary preparation/modification is already there and is waiting for the user to come and change that option.
This means it is not possible to "completely deactivate" particular feature if it causes trouble on your device or if you installed GB because you want to use only one particular feature you can't find elsewhere.
This results in issues on ROMs/devices that have parts that are diverting from default Android implementation too much, or are running heavily modified custom ROMs. ..."Emiatt én úgy gondolom, negatív hatása mégis lehet, ha feltölt a teló kipróbálgatom őket
-
ilyen_85
senior tag
Hiányzik nagyon a kiterjesztett asztal PA-ból, így mókolásra adtam a fejem.
Van aki használja a gavity box-ot, vagy az Immerse Me modult?
A garvity box-ot túlkapásnak érzem, ha nekem csak a kiterjesztett asztal kell belőle (plusz pie persze), az Immers Me pedig nem tartalmazza a pie-t amihez kell mondjuk egy LMT launcher...
Vajon melyik lehet kevésbé "terhes" a romnak?
Közben az Omni neki állt frissíteni magát az új nightly-ra ... tetszik
-
qltsar
veterán
Azért ez is epic: [link]
Tehát erre a hétre kaptunk volna 4.4-ből PA-t ami elég feature-less, ami eltolódott jövő hétre a 4.4.1 miatt. Ma kijött a 4.4.2, tehát 2 hét múlvára tolódik az egész
?
BTW, felraktam egy AOKP(K)-t, hát jujj
...talán még stockabb a stocknál is
!
-
törölt tag
CyanogenMod Screencast. Vicces ez a Koush btw.
-
törölt tag
Érkezik a CyanogenMod Messaging app.
-
heidricha
őstag
hmmm...
http://www.androidcentral.com/nexus-ota-updates-android-422-are-pushing-out-now
Download the KOT49E to KOT49H update direct from Google for the Nexus 4: http://android.clients.google.com/packages/ota/google_mako/0ec632f54ab860d02907f090ba0a8d2c16ef74f9.signed-occam-KOT49H-from-KOT49E.0ec632f5.zip
-
ilyen_85
senior tag
válasz
LógaGéza #2630 üzenetére
megint kifutottam az időből, pedig lenne egy kérdésem
használsz esetleg másik launchert? Mondjuk nova prime beta-t?
Nálam az van fenn és a notification bar-t a "swype le" mozdulattal szoktam lehúzni. Lehet, hogy a nova miatt akad?
Visszateszem egy kicsit a beépítettet, hátha
Newman:
alig van időm már játszani, de ez a játék minden egyes alkalommal felkerül a telóra, nagyon eltalálták.
-
-
ilyen_85
senior tag
válasz
LógaGéza #2627 üzenetére
nee, elbeszéltünk egymás mellett, ne haragudj, most olvastam végig az elejétől, most már értem, szerinted nem akad az értesítési sáv, én pedig azt hittem az értesítési sávos fényerő szabályzás nem működik nálad!
Elnézést! benéztem
Ettől eltekintve nálam sajnos akad
Megpróbálom a faux-ot feltenni hátha azzal változik a helyzet, meg hiányzik az uv is, mert real racing 3 alatt melegszik sajnos.
A purity romot is szívesen kipróbálnám, hiányzik a pa-s extended desktop (itt azt hiszem valami immerse mode)
Sajnálom xD nemrég értem haza német óráról, plusz reggel óta dolgozom, hosszú volt már megint a nap xD
-
ilyen_85
senior tag
válasz
TomPack #2620 üzenetére
Kimaradt a twrp-hez a link bár kétlem, hogy azért nem menne fel a rom, mert te cwm-et használsz és nem twrp-t.
Olyan nincs hogy nem megy fel rá
-
ilyen_85
senior tag
válasz
LógaGéza #2622 üzenetére
Beállítások => Bars => Brightness control és itt legyen egy pipa
(#2620) cukrosleves
Nézd meg, hogy jó romot töltöttél -e le, nexus 4-hez való legyen, esetleg a letöltött zip-et ellenőrizd le md5 hash alapján, aztán próbáld újra.
Nem használok toolkitet, felmásolom az sd-re, az összes rom, kernel, mod külön mappákra szedve, s a megfelelőt betallózom mindig twrp-ben.
A telepítés előtt ha tudsz nyomj egy factory resetet, majd egy data wipe-ot (twrp-ben wipe => advanced wipe => wipe data) aztán installáld a romot.
Ha megint hibaüzit kapsz írd fel mi volt az pontosan.
-
TomPack
őstag
FR nem marad ki.
Millió romot kipróbáltam 4.3-alatt, de most stock 4.4-re egyszerűen nem tudom rápasszírozni a crDroidot.egyszerűen egy piros install failed
hibaüzivel abbamarad a telepítés cwm-el. Utána persze nem indul el a telefon sem.
MIUI V5 gond nélkül rámegy ugyanezzel a módszerrel, de azt inkább hagyjuk.
Valami nagyon banális hibára gyanakszom.
Belinkelgetnétek, hogy Ti milyen toolkiteket használgatnátok, illetve milyen recovery-t tennétek fel, illetve melyik crDriod-verzióval próbálkoznátok?
Hátha rájövök a megoldásra!
Köszönöm! -
ilyen_85
senior tag
válasz
TomPack #2617 üzenetére
segíts egy kicsit, pl, milyen hibaüzenettel marad abba?
Mit ír ki?
Más:
Aki faux kernelt használ, van esetleg olyan nyűgje mint a franco-nak? (kijelző éledés lassú, flac akad?)
Illetve a faux-ot lehet alulfeszelni?
Jelenleg Omni romon vagyok, de az alap kernellel akad pl az értesítési sáv mikor lehúzom. Pedig az üzemidő jó, külön öröm, hogy ismét "feltalálták" a notification bar simogatásával történő fényerő állítást, ami számomra nagyon kényelmes.
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Van valami tippetek, hogy mit cseszek el?Stock 4.4-ről szeretnék crDroid-ra váltani, ha lehetne, akkor legfrissebre.
4.3-alatt nálam nagy kedvenc volt.Odáig eljutok, hogy root, cwm recovery, full wipe, majd install zip.
De itt elakad a tudomány, és a telepítés félbeszakad hibaüzivel. Utána már csak a gyári romot tudom feltenni, mert nem tudok az "sd"-re másik romot másolni.
Már többször is nekifutottam, de nem tudom mit cseszhetek el.
Esetleg van valakinek tippje?Köszi!
-
zorromoto
senior tag
Nem tudom hogy a purity vagy a viber hibája de screen off-ba(sleep) nem jön meg az üzenet csak ha felélesztem a képernyőt.
Valaki kipróbálná aki szintén purity-t használ?
THX
-
O$zkł
aktív tag
Sziasztok
Ha felrakom a cm11-et stock 4.4.1 után akkor mennyire ajánlott a factory reset ?
Illetve megéri felrakni egyáltalán, van olyan stabil és gyors mint a stock? -
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Megint én zaklatlak benneteket.Olyan gondom lenne,hogy 4.3 és 4.4 alatt nem hajlando bootolni a telefonom.A 4.2.2 est ha felrakom factore imagebol,akkor 2 percen belül bootol,de amint letölto OTA-n a 4.3 at,már nem bootol be.Söt a 4.3 után marad a 4.2.2 bootloader verzio és a rádio verzio is.Ha factory imagebol rakom fel a 4.4 et akkor csak forognak a szines karikák és semmi.
-
törölt tag
@Krisztián & others. CM gamma calibration:
Group 1
Red: 12
Green: 10
Blue: 31Group 2
Red: 2
Green: 0
Blue: 5Máshoz ne nyúlj. Majd szólok, ha tudok jobbat. Ez teltebb színeket és kontrasztosabb képet ad, mint a default, egy koszos akváriumhoz hasonlítható kép világa.
-
-
fatal`
titán
válasz
Zsírkrétamen #2603 üzenetére
ziddey féle franco-cm tud otg-t
-
-
törölt tag
válasz
Zsírkrétamen #2603 üzenetére
ART érzékelhetően gyorsabb. Gyorsabb annyival, hogy egy-két jelentéktelenebb appért cserébe is lemondok a Dalvikról. Bár nem nagyon tudok ilyenről. Felsorolt appok közül csak a Keep-t használom, tökéletesen megy. Google cucc, szóval ez alap.
Ezekre tudtam a választ.
-
Fel szeretném rakni végre (
) a cm11-es romot, abból is a 12.07-es nightly-t. Van ehhez olyan kernel, ami támogatja az usb otg funkciót? Nekem az mindegy hogy franco vagy faux vagy egyéb, mert nem állítok színeket, se proci órajelet, a lényeg az, hogy menjen az otg, és azért ne laggoltassa jobban a telefont, mint a stock cm, és ne is merüljön sokkal jobban. Van ilyen?(linket is kérnék
) Van valami lényegi különbség az art és a dalvik között, amiért megéri használni az art-ot? Facebook, Keep, TC, MX Player megy már 4.4(.1) alatt?
-
LógaGéza
veterán
válasz
#59070464 #2601 üzenetére
Kernel-related dolgai is vannak, ennyit tudok róla, ergo simán elképzelhető, hogy WASAPI-szerűen dolgozik. Próbálni még nem próbáltam, de amióta a franco.plus-ban bennevan, azóta gondolkodok rajta, hogy meglesem, és épp itt az ideje, végre frissítette reborn90 a kernelt
-
törölt tag
FauxSound-ról tud valaki valami konkrétabbat mondani? Olyasmi elvet követ, mint Windows-on a WASAPI, vagy csak egy DSP? Hogyan működik, mit csinál pontosan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Energiaital topic
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS ROG Ally
- Gyúrósok ide!
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest