- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Doky586: Egyszerű boot
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- No Voice in the Galaxy
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
na ezt a másik topikba
-
dnelb
veterán
CM10.2ben volt olyan lehetőség hogy lock screenen folyamatosan mutassa az akksi töltöttségét. CM11ben csak én nem találom ?
-
törölt tag
PowerAmp Full-al hasonlítottam. Konkrétan fél perc elég volt. EQ-n nem állítok soha. Sőt, inaktiválom. Ha fontolod, hogy állítani akarsz rajta, akkor jobban jársz, ha inkább veszel egy másik fülest. Ha nem hallod a különbséget, akkor vagy nem elég jó a fülesed, vagy rossz a forrás és lehet hogy egy majom unalmába mp3-ból konvertált FLAC-et és azt töltötte fel kedvenc torrent oldalára (ez többnyire kizárt, ha van .log file), vagy a füled nem elég érzékeny a különbségekre.
-
SamS20
senior tag
válasz
#59070464 #2589 üzenetére
poweramp-hoz képest is annyival jobb ? eq-t állítottál ?
más : ha franco kernelei ennyire szarok mostanság, miért nem próbáltok ki valami mást ?
AK meg társai is biztos csinálnak hasonló jókat.Nekem gyáriból elég sok funkció hiányzik szóval nálam "sajnos" alapfelszereltség a főzött kernel.
-
törölt tag
válasz
randras_83 #2587 üzenetére
Miután meghallottam, hogy szól a Neutron, úgy voltam vele, hogy ha nem ezen hallgatok FLAC-t, akkor nem fogok FLAC-t hallgatni.
-
dnelb
veterán
Akinek fagyott interactiveon franco cm11 alatt, az ezt próbálta?
-
törölt tag
válasz
randras_83 #2585 üzenetére
Hiába teszed fel, csak sokkal jobb lesz, de nem javul meg teljesen. Egyébként Franco azt írta, hogy ettől még nem fog megugrani a battery fogyasztás. Már leírtam párszor, de Neutron-al semmi gond a FLAC lejátszással. Csak hát az UI egy sz#r, illetve annál is rosszabb.
-
SamS20
senior tag
Nálam nincs különösebb gondja a Franconak, pedig hallgatók flact is és max a kijelzo delay az ami kicsit zavaróbb (ezt amúgy lehet állítani xblastal)
-
törölt tag
Franco egyenlőre nálam sem játszik. Két említett okból. A későn ébredő kijelző, illetve a zenék alatti probléma, különösen FLAC-el. Faux rohadt laggos volt hozzá képest 4.3 alatt és már ott is istenítették, amit nem értettem. Félnék feltenni. Egyenlőre nem is akarom, új a ROM, meg kéne ismerni mielőtt össze-vissza flashelek. Aztán vakarhatnám a fejem, hogy mi miért van, ha valami van.
-
qltsar
veterán
válasz
eastsider #2576 üzenetére
Én pár hétig használtam faux-ot, egész jó, intellidemand governor-ral egész szép üzemidőket lehet elérni, tricksterben alapból választható a sweep_to_wake & sweep_to_sleep. Az egyedüli negatívum az a színprofil beállítás. Ha normálisan be akarod állítani a színeket, akkor vagy a faux control-t kell megvenned, vagy a trickster modot vagy.... Nekem ennyit nem ért meg, úgyhogy visszamentem franco-ra, amit free-tricksterrel tökéletesen lehet konfigurálni.
@hunfatal: hm...nagyon-nagyon ritkán volt ilyenre példa nálam is, egy statikus hang beletorzított az aktuális zenébe amit hallgattam
-
fatal`
titán
Nálam egyáltalán nem laggol, bár nem alap cm, hanem crdroid és korábbi (hivatalos cm előtti).
(#2576) eastsider: ziddey féle cafos faux, nincs vele gondom. Bár nagyon nem teszteltem, francoval voltak kisebb problémáim (pl. a lassan ébredő kijelző híváskor, meg az akadó zene).
-
qltsar
veterán
válasz
eastsider #2571 üzenetére
Vagy csak szimplán különböző embereknek más-más fogalma van a laggolásról. Lehet ami nekem / nekünk laggol azt ti észre sem veszitek. No offense, de szerintem evidens, mindenkinek más a tűréshatár
!
Pl. CM11 notification lehúzásától a falra másztam, szörnyű, laggol, mintha egy 528MHz-es ARMv6-on 128MB RAM-mal húztam volna le egy CM7 notibar-t
...
-
dnelb
veterán
Jó lett ez a cm11
A szín katasztrófa meg tűzforró a telóm, de ezeken kívül nagyon tetszik. Azt vettem észre a játékok is jobban futnak, pl a dead trigger 2 sokat javult
Twitter görgetés is jobb, meg kb minden. Grovernor t raktam csak át interactivera + nova launcher. Dolphin még mindig laggos 4.3hoz képest, frissítés sehol.. Még 2 hetet várok hogy frissítsenek, ha semmi update akkor új böngészőt kell keresnem
-
NTonee
veterán
mondjuk kérdés, hogy pontosan mit jelent a cikkben olvasható ,,NavFusion-t támogató készülékek" kifejezés.
szerk: további cikk, kicsit bővebben a navfusion-ről. Hűha, ez érdekes, de ezek szerint tényleg valami specifikus dologról lesz szó.
(#2565) NewmanHD:
-
NTonee
veterán
hivatalosan egyetlen androidos készüléken volt elérhető tudtommal, a Spica-n. Legalábbis adták hozzá külön microsd kártyán, hivatalos logóval ellátva. Jó lett volna folytatni, nem tudom, hogy miért törölték az elképzelést anno.
Egyébként itthon többnyire Waze megy nálam. Nagyon tetszik a folyamatos, élő forgalom és útviszony jelentés benne, amit a felhasználók szerkesztenek. Viszont ugye külföldön az adatforgalom miatt bukta.A hárombetűsből van egy működőképes verzióm, de egy szimpla navbar méretállítástól már meg tud hülyülni.
A hírnek meg örülök, kell egy kipróbálható verzió belőle és azonnal megveszem, ha semmi gondja és folyamatos update lesz hozzá. -
appel
őstag
Az a jó, hogy úgy megvenném a 3 betűst (hehe, ez olyan, mint Harry Potterben, akinek nem mondjuk ki a nevét :-) ), de nem értem miért nem csinálják meg hivatalosan Androidra. Erre kénytelen vagyok szerencsétlenkedni a Sygic-kal (azt tudtam normális áron megvenni).
Ui: na erre mit olvasok?
-
SamS20
senior tag
Valaki próbálta a 4.4.1 alatt a moto x féle dalvik patcht?
-
LógaGéza
veterán
válasz
#59070464 #2541 üzenetére
Igen, pontosan azt. Anno mikor abbahagytam a devkedést, akkor voltam egy projektben, amivel pár megás OTA packageokat adtunk ki, és abban csak a frissült dolgok voltak benne, nem a teljes ROM - a MIUI azóta is ezen az elven frissit. Nem tudom, hogy a CM átvette-e, de pl az Omni nem, ők teljes ROMot szednek le, és raknak fel.
-
-
zorromoto
senior tag
-
qltsar
veterán
válasz
eastsider #2534 üzenetére
valószínűleg a "CAF-osítás" és az OTG nem tesz jót franco kernelének, ezért akad össze, meg még a max freqvenciát is 1,2-re leemeli, nem értem
.
Valaki esetleg nem tudja, hogy ezt mi okozza? Slukkica
? Carbon-t compile-olok, és folyamatosan elakad itt:
make: *** No rule to make target `/media/data/compile/android/system/out/target/product/mako/obj/KERNEL_OBJ/usr', needed by `/media/data/compile/android/system/out/target/product/mako/obj/SHARED_LIBRARIES/libOmxVdec_intermediates/src/frameparser.o'. Stop.
-
LógaGéza
veterán
Ott a pont - tényleg csak /systemhez nyúl. Viszont akkor nem a GAppsban lévő appokat rakja vissza, hanem amik a ROMban vannak.
Nézzük ezt a listát:Apollo 1.1 [Apollo.apk] - CM App, visszamegy
Browser 4.4-0c6f98dfc7 (BOOKMARKS) [Browser.apk] - CM/AOSP App, visszamegy
cLock 3.0.0 [LockClock.apk] - CM App, visszamegy
Email 4.4-0c6f98dfc7 [Email.apk] - CM/AOSP App, visszamegy
Exchange Services 4.4-0c6f98dfc7 [Exchange2.apk] - CM/AOSP App, visszamegy
File Manager 1.0.1 [CMFileManager.apk] - CM App, visszamegy
Launcher3 4.4-0c6f98dfc7 [Launcher3.apk] - CM/AOSP App, visszamegy (priv-app)
Messaging 4.4-0c6f9...7 (SMS/MMS PREFS) [Mms.apk] - CM/AOSP App, visszamegy (priv-app)
Movie Studio 1.1 [VideoEditor.apk] - CM/AOSP App, visszamegy
News & Weather 1.3.11 [GenieWidget.apk] - Google App, nem megy vissza
SIM Toolkit 4.4-0c6f98dfc7 [Stk.apk] - CM/AOSP App, visszamegy
Sound Recorder 4.4-0c6f98dfc7 [SoundRecorder.apk] - CM/AOSP App, visszamegy
TalkBack 3.5.0 [talkback.apk] - Google App, nem megy visszaIgy rendben is vagyunk. Miért nem OTA-n frissited? Elvileg akkor nem kellene visszamennie, ha rendesen meg van csinálva az OTA Package - de az utóbbiban nem vagyok biztos.
-
törölt tag
Na, már elérhető a CM 11 changelog is.
-
eastsider
nagyúr
válasz
#59070464 #2533 üzenetére
mondtam, hogy értem a célod
és miért nem törlöd őket a system/app-ból, akkor nem hiszem, hogy visszamásznak
régen úgy toltuk még ICS-es meg GB-s időkbenegyébkjént ti tudjátok mi a gond az új ziddeys francokkal?
csak performance governorrla megy, így nem túl battery friendly... ment is vissza a cm kernel... mások is írják a threadbe, hogy valami nem jó.... -
törölt tag
(#2525) eastsider: mert nincs rájuk szükségem és a fagyasztás csak fél megoldás számomra.
(#2527) atillaahun: ezt hogy érted? Némán is magam mellé tudom tenni.
Szerencsés vagyok ART ügyben. Minden megy, amire szükségem van. Az IMDb lassú csak, de ritkán használom és megy. Egy ilyen miatt nem fogok Dalvik-ra menni. Amúgy is trehánykodnak, szeptemberben volt rá update utoljára.
(#2528) hunfatal: ebben lehet valami, de majd jön +LógaGéza és eloszlatja a hiteket.
Amikor néztem az általa mutatott build time trend lapot, ott a changes-t bújva láttam .apk-kra vonatkozó sorokat. Tegnap ezért is kérdeztem erre rá.
(#2529) heidricha: ha az ART FC-zik Google dolgokra, akkor annak a GApps az oka. Így tudom.
-
heidricha
őstag
OmniROM+ART esetén másnál is FC-znek a google processek?
Gapps most éppen a full, omni friss, kernel franco. -
atillaahun
veterán
válasz
#59070464 #2522 üzenetére
Én azért is rakom repülő módba, hogy éjszakára magam mellé tehessem az ébresztés miatt.
ART nálam sajnos abszolút nem játszik, mert se az exDialer, se a tTorrent nem megy vele, meg volt még 2 program amiket napi szinten használok és nem indultak, csak most nem jut eszembe. -
törölt tag
válasz
LógaGéza #2523 üzenetére
Hm, köszi a tippet. Amikor elkezdtem utánaolvasni, akkor emlegettek a /system/priv mappát is, nem csak a /system/app-t. Gondoltam szabályos művelet, ha ES-en belül a Root Explorer-el uninstall system app lehetőséget választva, majd kijelölve a felesleges dolgokat végzem el a törlést. Akkor azt mondod, hogy ezt akár ki is hagyhatom és inkább a fent leírt mappák mindegyikéből töröljem az .apk-kat? A sorrend gondolom mindegy, hogy először melyik mappából törlök.
-
LógaGéza
veterán
válasz
#59070464 #2520 üzenetére
Ha ES Explorerrel uninstallálsz egy appot, akkor ki is törli a /system/app-ból (vagy a /system/priv-app-ból)? Mert ha nem, akkor csak egy flaget dob a /data megfelelő fájljába, amitől úgy látszik, hogy nincs feltelepitve, és restartkor nem is rakja újra. De ha újrarakod a ROMot, akkor /data formázódik, eltünik a flag, és visszakerülnek az appok.
-
törölt tag
válasz
atillaahun #2521 üzenetére
Egy-két napon fogok elmerülni a Tasker-ben. Egyenlőre csak éjszakára némítok vele X időtől és reggel Y időtől Z hangerőre kapcsol. Amit majd mindenképpen szeretnék vele. 1. Maps/Strava-ra kapcsoljon be a GPS, de ha bezárom az appokat, akkor a Location menüben kapcsoljon vissza Battery Saving módra (=GPS: OFF). 2. Bizonyos appok gátolják meg a kijelző lezárását, ha kijelzőn vannak. 3. Bizonyos appok induljanak full screen-be, majd bezáráskor vissza. Több igényem majd akkor lesz, ha belemerülök és mindenféle jó dolgot olvasok. AirPlane-nek nem látom sok értelmét éjszakára. Úgy hat órát szoktam aludni (sokkal többre szerintem senkinek nincs ideje
), és ez idő alatt 3%-nál többet nem szoktam merülni. Amit írsz, szomorú, mert nagyon ajánlott az ART runtime a sebessége végett (fanyalgóknak már a WhatsApp is megy), viszont az Xposed nem megy vele és lehet nem is lesz újraírva ART-ra.
-
atillaahun
veterán
Valszeg nem sokakat érint, de azért gondoltam megosztom: aki Tasker-rel vagy Locale-val szeretne éjszakára Airplane mód kapcsolgatós profilt, és szomorúan tapasztalja, hogy a Secure Settings szart se csinál, annak az Xposed Framework-ös Jelly Bean 4.x Airplane Mode Helper lesz a megoldás. Az előbbi app-okból plugin-ként használva már szépen kapcsolgat.
2G/3G kapcsolásra viszont továbbra se találtam megoldást. -
törölt tag
(#2491) NewmanHD: semmi, már elfáradtam.
(#2500) LógaGéza: np.
Néhány dologra már valóban rájöttem. Tudom, hogy megy egy ROM GApps nélkül, csak nincs Store, etc. Azonban CM 11 M1-ről (4.4) dirty flasheltem a CM 11-20131207-t (4.4.1), az alábbi listából két appot kivéve minden visszakerült, amiket ES File Explorer-el uninstalláltam, pedig GApps-t nyilván nem flasheltem és ez így érdekes számomra. Minden nightly update után uninstallálhatok ES-el?
Apollo 1.1 [Apollo.apk]
Browser 4.4-0c6f98dfc7 (BOOKMARKS) [Browser.apk]
cLock 3.0.0 [LockClock.apk]
Email 4.4-0c6f98dfc7 [Email.apk]
Exchange Services 4.4-0c6f98dfc7 [Exchange2.apk]
File Manager 1.0.1 [CMFileManager.apk]
Launcher3 4.4-0c6f98dfc7 [Launcher3.apk]
Messaging 4.4-0c6f9...7 (SMS/MMS PREFS) [Mms.apk]
Movie Studio 1.1 [VideoEditor.apk]
News & Weather 1.3.11 [GenieWidget.apk]
SIM Toolkit 4.4-0c6f98dfc7 [Stk.apk]
Sound Recorder 4.4-0c6f98dfc7 [SoundRecorder.apk]
TalkBack 3.5.0 [talkback.apk]Buildnál a 21 min and counting azt jelenti, hogy 21 perce fut, és még nem ért véget.
Ez mondjuk elég n00b kérdés volt részemről, utólag belárom.
(#2507) johnny82: ha CM 11 előtti CM-en vagy és szeretnél CM 11-t, akkor kell a CM 11-es GApps. Ha már CM 11-en vagy és egy újabb nightly-t flashelsz, akkor nem kell. Itt találod a CM 11-es GApps-t.
(#2511) qltsar: ennek ellenére sem tenném. r198-től van benne a 4.4.1-es kód. Ha az még nem jó, akkor várni kell a következő(k)re.
-
zorromoto
senior tag
Srácok kövezzetek meg de nem vagyok lenyűgözve ettől a cm11-től.Most töltöm a Rastakat-ot.Nagyon sokan mozgolódnak a topikjában
-
törölt tag
Megcsinálhatod úgyis, hogy factory image KRT16S felmegy, majd rá a KOT49E OTA és akkor nem kell ezt flashelned. De valami azt súgja, hogy inkább ezt fogod flashelni.
Nem tudom erősen ajánlani, mert nem tudom mi változott. Szimplán csak mindig a legújabb radio-t használom (és legújabb Android OS verziót). Annyit tudok mondani, hogy én felraktam és probléma nincs, ahogy az XDA-n sincs vele probléma (mielőtt valamit flashelek, előtte olvasok róla).
-
törölt tag
Nem tudom, (még) nem olvastam utána. Oka van, hogy új radio jött az 4.4.1 OTA. Én mindig azt használom, amelyik OS verzión vagyok. Tegyük fel, hogy a jövőben csak CM-t fogsz feltenni, a bootloader/radio így sosem fog frissülni. Csak ha factory image-t teszel fel, vagy az abból kinyert radio.img-t zip formájában flasheled CWM vagy TWRP-ből. Lehet, hogy egy darabon nem lesz belőle problémád, de előbb-utóbb valami biztosan.
-
SamS20
senior tag
Az új Franco kernel (198) megy 4.4en vagy kell neki 4.4.1?
-
törölt tag
-
ilyen_85
senior tag
válasz
Steelheart2 #2415 üzenetére
Próbáld letölteni még egyszer, vagy legalább ellenőrizd le, hogy normálisan letöltötted-e, egy md5 ellenőrzés sosem árt
-
törölt tag
CM build: Updated franco ramdisk mod.
Make sure you're coming from a "clean" ramdisk (i.e. stock cm boot.img) -
Benex
senior tag
válasz
atillaahun #2499 üzenetére
Ugye mivel 4.4.1-ben van ez , és ehhez csak OTA zip van (factory img még nincs ), így abban néztem. És csak ilyeneket látok benne aminél ott van a .p végződés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS ROG Ally
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Bittorrent topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Politika
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest