Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Ok, megpróbálom. Úgyis vettem egy új házat, átteszem bele.
De nekem olyan fura, mármint elméletben nehezen tudom elképzelni, hogy milyen jelet vagy terhelést kap a táp épp arról a kettő USB aljzatról...

Nem inkább alaplap lesz ez...?
De mivel tápom van másik, előbb kipróbálom.A régi tápomban (FSP Blue strom 500) már hangos volt a venti, azt érdemes lecserélni másikra? Nagyon pontosan kell kiszámítani a légszállítást? Egyszer vette bele egy bi quiet venti, da aztáén inkább vettem új passzív tápot.
-
Wolfskin
őstag
Na, kísérleteztem annyit, hogy nem a 2 kábellel van baj, hanem a felső 2 aljzattal. Bármi volt benne nem indult. Aztán visszatettem a vincsiket, nem indult. Még 4 USB-t kihúztam, egyből elindul. Aztán simán visszadugtam őket.
Nem lehet ez valami bios beállítás...?
-
Wolfskin
őstag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Értem szóval akkor lehet, hogy zárlatos a felső 2 USB 2.0 aljzaton a fogyasztó, vagy a kábel és ha mindkettő be van dugva, letiltja a tápot. De ha csak az egyik, akkor még elindul.
Vagy a tápban lenne valami hiba, ami azt a 2 portot szolgálja ki? Mert ha az nincs bedugva, gond nélkül indul és fut.
Azt nem hinném, hogy szerelési hiba, 4 éve gond nélkül megy így gy a gép. Szerintem szétszedem a kábelezést és megnézem i van azon a 2 kábelen - sajna alagútban fut minden, lehet akármi))
Még azt nem próbáltam, hogy azt a 2 kábelt másik aljzatba dugva mit csinál.Aztán vagy
1. USB kábel csere, vagy az eszközt a végén
2. kihagyom azt a 2 aljzatot és nem használom
3. táptot hol javítanak? (átmenetileg vissza tudom tenni a régi tápomat, amin csak a venti lett hangos)UPDATE: most jut eszembe, hogy olvastam,a mintha az a 2 felső usb valamiféle flash port i(s) lenne , bios flasch vagy oprendszer telepítés, vagy ilyesmi célra szolgál, de nem emlékszem pontosan. Nem lehet, hogy ezért nem indul, mert valami meghibásodott a kábelben vagy a vég valami rádugott eszközben és ilyen jelet kap az alaplap?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Sziasztok,
volt egy problémám, hogy egyszer csak nem indult el a gép. Se kép se hang, se egy fényjel, egy LED, a tünet olyan volt, mintha egyáltalán nem lenne áram alatt. Mintha áramszünet alatt próbálnám indítani.
Elkezdtem szétszedni, aztán ment, egy HDD-t, ami időközben meghalt kihagytam, azt hittem az volt a ludas. De most újra csinálja. Kísérleteztem, és rájöttem, hogy : a hátlapi USB aljzatok miatt van.
Ha az 1. és 2. USB be van dugva, nem indul. ha mindkettő ki van húzva, indul. Ha csak az egyik, akkor is. És nem egyszer próbáltam, szisztematikus a jelenség, ez már nem lehet véletlen.1. lehet zárlatos az USB kábel, vagy valami a kábel végén? (monitor swich, swich, stb).
2. lehet az alaplap zárlatos? legalábbis agy-két usb aljzat?
3 lehet, a táp nem bírja el? ezt nem hinném, hogy ennyire, hogy "letilt"De ezek közül bármelyik is hogy van összefüggésben az indítással? Tehát meg sem próbál indulni, mintha ki lenne húzva a táp. Fel se villan, semmi életjel.
Nekem ez elég misztikus parajelenség...

alaplap: gigabyte GA-990X-Gaming SLI
táp: super flower golden silent
op: win 10 pro -
Wolfskin
őstag
válasz
batyuska100
üzenetére
köszi szépen, elkezdtem szétszedni, hdd-k mér kint voltak, és az utolsó pillanatban tettem még utpsló kíérletet és beindult. felragyogott az összes led, felpörögtek a ventilátorotok.
egy hdd híján viasztettem mindent, azóta jó. az az egy hdd mondjuk gyengélkedik, de nem hinném, hogy okozhat ilyet. elképzelésem sics, mi lehetett.
a kapcsoló nem, mert az alaplapon is összekötöttem a jumperel, a tápkábel nem, mert kipróbáltam egy másik kábellel másik konnektorból, egyszerűen elképzelésem sincs

-
Wolfskin
őstag
válasz
batyuska100
üzenetére
Hát igen, épp ezt akartam elkerülni... vegyek egy másik lapot, vagy tápot... mert csak úgy nincs itthon sajna. Plusz elmegy két nap a szerelgetéssel.
Nem lehet egyszerűen tesztelni? Legalább a tápot... valamelyik ágra rámérni multimeterrel, ilyesmi? Hogy van áram vagy nincs áram.

-
Wolfskin
őstag
sziasztok, a gépem tegnap este beállt, mint a szög. a képernyő bizonyos részei befagytak, mások nem. pl egér ment, programokból ki tudtam lépni, de a start menü beállt, mintha egy képre kattintatnék. ezért újraindítás a porwer gomb hosszú megnyomásával...
aztán csend
- azóta meg se nyekken semmi.
- a power led viszont még 2 órán át világított kihúzott konnektor mellett is... :
- nem a ház kapcsoló a hibás, összekötöttem az alaplapi konnektort, nem indul. se kép, se hangmivel minden jel szerint mér a kezdetektől sincs áram alatt a rendszer, vagy a táp szállt el, vagy az alaplap
- ha táp lenne, akkor nem így fagy be, szaga lenne, stb
- alaplap lenne? erre utal a sokéig égő LED (valami kondi táplálta, ilyen addig nem volt, tehát valahol új kapcsolatok alakulhattak ki a rendszerben...)a kérdésem: hogyan tudom eldönteni, hogy alaplap vagy táp? az, hogy mindent veszek és mindent egyesével cserélgetek negatív, valahogy nem lehet kiszűrni, tápon multiméterrel lehet mérni valamit?
alaplap: gigabyte GA-990X-Gaming SLI
táp: super flower golden silent
op: win 10 pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Nagyrobogósok baráti topikja
- BestBuy topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Diablo IV
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest