- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
válasz
MaTpr0F #3995 üzenetére
Én csak kővel használom. Kezdetben tettem bele dohányt is, de az kegyetlenül bele tud égni. Elég macerás kitakarítani.
Milyen szenet tennél rá? Ha nem öngyulladósat (vagy kicsi a hő), akkor mindenképpen kell rá hőtartó. Lehet szerezni olyan phunnelt, amihez tartozik egy fém (mini) ráhajtós tető. Személyes tapasztalatom, hogy a pl. cocobrico semmit nem ér anélkül.Az enyém ilyen: [link]
-
Panthera
őstag
válasz
MaTpr0F #3990 üzenetére
Nem tudom az enyém van-e 7 cm, szerintem az is elég, társaságban is használjuk. A másik az túl nagy szerintem. Ha vékonyabb kerámiából van, akkor gyorsabban is felmelegne. Meg azért anyaggal is győzni kell őket.
Egyszemélyes használatra meg inkább a mini phunnel ajánlott.
-
Panthera
őstag
válasz
KelemenUhr #3949 üzenetére
Az egy kémcsőszerűség lenne alul?
-
Panthera
őstag
válasz
Freeman007 #3947 üzenetére
Az Arabica jó választás, nekem is az van.
-
Panthera
őstag
válasz
haromegesz14 #3930 üzenetére
Igen, eléggé macerás. De a dohányos verzió is az szerintem.
Viszont a köveset egyedüli használatra már be se készítem, annyi időbe telik.
-
Panthera
őstag
válasz
haromegesz14 #3928 üzenetére
A minap sikerült eltörnünk az egyik cocobrico szenet, na az durván kapart.
Mindig egyet teszek rá, ebben az esetben a 2. darab neki volt döntve a másiknak. A hőtartót végig rajta hagyom, anélkül nem is menne a dolog. De most úgy ráégett a kavicsra a cucc, hogy ebből már főzés lesz.
-
Panthera
őstag
Térjetek át a köves aromára, egy 50 gr-os doboz árából 1 db nagyon sok alkalomra elég utántöltőt lehet venni.
Nincs nikotin, nem ég meg, nem kapar. Teljesen más világ.
És persze az öngyulladós szeneket is kell felejteni. -
Panthera
őstag
válasz
predator00 #3915 üzenetére
Amióta kipróbáltam a cocobricot, eszembe nem jutna, hogy öngyulladós szeneket használjak. Persze a hőtartó kötelező, anélkül semmit nem ér. Viszont kifogtam egy nagyon jó kerámiát, így nekem elég 1 db szén is.
-
Panthera
őstag
válasz
WinnerB0Y #3916 üzenetére
Ha sima kerámiával öngyulladós szenet használsz:
érdemes a dohányt tömöríteni, hogy legyen legalább egy cm a széntartó lemezig. A lemezre én mindig sima alufóliát rakok 2 rétegben, jól ráhajtogatva a kerámia oldalára, hogy ne kapjon onnan levegőt.Ismerősömnél előfordult már, hogy kicsi volt a kerámia dohánytartója (és még széntartó lemez se volt kéznél), akkor meg alufóliából hajtogattam kör alakú támaszt (távtartót) a 2 rétegű alufólia alá. Csodákat tud művelni, de elég macerás, nem mindig sikerül jól. De ha van lemezed, akkor nem nagy cucc, csak a távolságra kell figyelni.
-
Panthera
őstag
A Shiazo utántöltőt hol tároljátok? Szobahőn jó, vagy hűvösebb helyen kellene? Nincs ráírva a lejárat sem, az korlátlan?
-
Panthera
őstag
Elements utántöltőből melyiket ajánlanátok? Hétvégén bevásárlás lesz.
-
Panthera
őstag
válasz
Bitpalace #3856 üzenetére
Az öngyulladós szénhez képest gyorsabban átmelegszik, szerintem nem kellene több szén rá. Kb. 3 perc alatt megvan és ráadásul nem is egy vékony kerámia. Kár lenne pazarolni a szenet.
Igen, a közepére teszem a szenet. Valószínűleg akkor nálad valóban a lyukakkal lehetett a gond.
Viszont legközelebb majd több aromát teszek rá, azt még elbírta volna. -
Panthera
őstag
Ígértem képeket a shiazo-s tömésről, nekem eddig így vált be... (3 alkalom volt eddig, ez az utolsó, a sárgadinnyés - lehet, hogy egy kicsit kevesebb lett a korábbi adagoknál, de azoknak zavaros az emléke.
)
Sok kommentár szerintem nem szükséges. A lemez nem látszik, az alufólia alatt van, annak a két szélső körívét szoktam kilyukasztani fogpiszkálóval, úgy hogy a lehető legkisebbek legyenek a lyukak. A hőtartót pedig rá szoktam csatolni. Az eredménye rengeteg füst. -
Panthera
őstag
válasz
haromegesz14 #3827 üzenetére
Kipróbáltam a sárgadinnyés elements-t. Nem öntöttem sokat a kövekre, így nem volt nagyon intenzív az íze, de nekem ettől függetlenül tetszett. Szerintem kipróbálhatod Te is, nem fogsz rosszul járni vele.
-
Panthera
őstag
válasz
haromegesz14 #3827 üzenetére
Ok, feltétlen!
-
Panthera
őstag
válasz
haromegesz14 #3825 üzenetére
Köszi, nekem a vizipipavasarlas.hu lett bejáratva, itt még nem néztem.
-
Panthera
őstag
válasz
haromegesz14 #3823 üzenetére
Én már egyik este újraízesítettem egy adag kavicsot (sárgadinnye), csak éppen kipróbálni nem sikerült végül.
A weboldal is ezt az Elements-et ajánlotta a kövekhez, de cherry-t nem találtam egyáltalán a listában. És nekem pont az az íz kellene - már a shiazo-s változat.
Szerintem érdemes lesz bevásárolni belőle, a dohány drágulása miatt majd rákapnak erre. A webshopban már így is alig van készleten. -
Panthera
őstag
válasz
Mika1227 #3820 üzenetére
Az új kollekciót még nem próbáltam dohánnyal, de ha az a régi élvezeti szintjén marad, akkor végleg kavicsos maradok.
Kifejezetten shiazo-s utántöltőt lehet-e kapni? Nagyon bejön a cherry, de elég drága lenne mindig kaviccsal együtt venni. Az Elements az nem egyenlő vele, ugye? -
Panthera
őstag
válasz
haromegesz14 #3779 üzenetére
Én 1 db cocobrico-t tettem rá eddig (az nem sokkal nagyobb 1 kockacukornál, nem törtem el). Aladin pipa + nagy (noname) phunnel mini hőtartóval, ami félig volt rakva kővel; direkt nem raktam tele (eddig dohányokat használtam, gondoltam ennek is megéghet a teteje), 2 réteg mezei alufólia.
A végeredmény 1,5 óra múlva (ekkor aludt ki a szén): 2-3 kő volt kiszáradva, és az aroma még mindig nagyon intenzív volt rajta, szerintem minimális utántöltéssel újra lehetett volna indítani. -
Panthera
őstag
válasz
Mika1227 #3770 üzenetére
Az eredeti kiszerelésű shiazo (amit vettem) elég kevés aromát tartalmaz szerintem, lehet hogy kevesebb is elég, de persze ez ízlés dolga. Mondjuk ha tudom előre, hogy kevés lesz, valamint milyen finom a cseresznye, utántöltőt is kértem volna. Utóbbiból sárgadinnyét kértem, remélem az is jó lesz.
-
Panthera
őstag
Ehhez színben passzoló mosható csövet szeretnék, hol keressem?
[link] -
Panthera
őstag
válasz
Bloodaxe #3726 üzenetére
Füst így is annyi volt, hogy azzal szórakoztunk, kinél lesz nagyobb.
Köszönöm az ötleteket! Szerintem ez így pont jó volt, mert még azoknak is tetszett, akiknek a kaparó érzés miatt egyébként nem mindig jön be a pipázás.Viszont legközelebb több aromát teszek majd rá, hogy intenzívebb legyen az íze. Még az is tetszik, hogy nagyon könnyen el lehetett takarítani a phunnelt, míg a rendes dohány nagyon durván rá tud égni (ez a szénen múlik?). A köveket igaz, mosni kell, de sima vízben ezt maguktól is megoldották, külső segítség nélkül.
-
Panthera
őstag
válasz
Bloodaxe #3718 üzenetére
Hétvégén kipróbáltuk az Aladin pipát. A cocobrico szénnel és a shiazo-val együtt a végeredmény fantasztikus lett!
Természetesen phunnelt használtam, viszonylag kevesebb aromát tettem rá és 1 kocka szenet. (Sima alufóliát szoktam használni mindig.) A szén kb. másfél óráig bírta, a füst és az íz végig jó volt, nem égett rá egyáltalán a kövekre. Ami még örvendetes, hogy nem is kapart soha!Ezek után örökre száműzni fogom az öngyulladós szeneket, az biztos!
Az normális-e, hogy a dohánytartó amit kaptam, nincs teljesen befestve? A belső része, ahol a dohánnyal érintkezne, az fehér színű. Ez még nem lenne baj, csak ha megsímítom, érződik, hogy egyáltalán nem volt festve, olyan gipsz-szerű a tapintása. Szerintem a dohány maradandóan összekenné, ezért nem is használtam.
-
Panthera
őstag
A Hookah Pro Grip szívócső kompatibilis az Aladin pipákkal? Kell még valami hozzá?
-
Panthera
őstag
Phunnel kerámiával próbáltatok már shiazo követ? Kapar-e, ha igen, mennyi idő után?
Vannak olyan ízesítések amik különösen jók / nem ajánlottak? -
Panthera
őstag
válasz
krisz073 #3686 üzenetére
Al fakher van olyan minőségű mint a nakhla? Én utóbbit ismerem leginkább.
Érdekes, elvileg nem is lehetne weben árulni dohányt. Egyik nagyobb webáruháztól kértem árlistát, és nem voltak hajlnadóak e-mailben sem küldeni. Azt mondták, fáradjak be a bp-i üzletükbe. Na persze. Nem értem miért webshop akkor??? -
Panthera
őstag
Az Aladin Molamix aromát próbáltátok már? Magának a dohánynak nincs baja, csak szeretném, intenzívebb lenne az íze.
-
Panthera
őstag
válasz
MmDorian #3643 üzenetére
Nekem nincs tapasztalatom a vortex tekintetében, a környezetemben sem tudok olyat, aki próbálta. De biztos, hogy jobb az is egy sima kerámiánál, mert a vortexből se folyhat le a cucc. Ezt leszámítva nekem a hagyományossal sem volt gondom, olyan marha nagy különbség nincs köztük (szerintem).
(#3640) Mika1227
Nekem egy noname van, kővel még nem próbáltam. De dohány feljavítás már tervben van, arra kiváncsi leszek (nem az igazi az íze, jól nyakon fogom önteni).
-
Panthera
őstag
válasz
Mika1227 #3638 üzenetére
Én egy normális méretű phunnelt vettem, adtak hozzá zárható hőtartó sapkát is. Lehet, hogy kicsit több dohány kell bele a normál dohánytartókhoz képest, de jó a füstje és ezzel is bírja ~1 órát a Three Kings szénnel.
A begyújtás viszont kicsit másképpen történik, ezzel szórakoztam is egy kicsit, de most már rájöttem a nyitjára. Párszor használtam eddig (még új). Annyit vettem még észre (nem tudom, hogy ez a kezdeti bénázásnak köszönhető-e), csak a sapkával adja igazán jól a füstöt. De így legalább tuti nem verjük le a szenet.
2500 volt, nagyon megérte.Ja és eddig egyedül próbáltam.
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
Kiegésztőket kerestem és közben nagyon megtetszett egy pipa.
[link]Valamelyik pipánál olvastam, hogy rozsdamentes acélból készült. Ennél viszont nincs írva.
Ezek hosszab idő után hajlamosak-e rozsdásodni? A festék lekopik-e a víztartályról? -
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
válasz
Bloodaxe #3601 üzenetére
... a pipázás hatásai.
Még egyelőre csak egy helyen voltam szétnézni, de ha sikerül bevásárolnom mindenképpen be fogok majd számolni. Azt még nem döntöttem el, melyik fajta kerámiát veszem, de inkább olyat akarok venni, ami kevesebb dohánnyal beéri, alkalmanként egymagam is használnám. A sima kerámiám erre alkalmas és kinézetre a vortexhez közelebb áll... -
Panthera
őstag
Ez a teamécses is jó ötlet, akár lehetne távolságnövelésre is használni és erre tenni a szenet. Ezek a modok jó irányba terelik az élvezeti faktort, persze ki kell kísérletezni, hogy lesz a legjobb. Az meg mellékes, hogy néz ki.
De a fóliázás és széntartóval való trükközés nélkül nem is lehet hosszú ideig égetni, és az íze sem lesz az igazi. -
Panthera
őstag
Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat!
Sokat segítettek!
A fólia beszippantása ellen nem jó egy hagyományos széntartó fém? Ahogy néztem, ezekre a tartókra is rámegy, mivel nem emelkedik ki a közepük. Én azt szoktam burkolni a fóliával, így a beszippantás kizárt.
Van jelentősége, hogy milyen márkát választok a tartót illetően?
-
Panthera
őstag
válasz
Bloodaxe #3587 üzenetére
Köszi!
Nekem üzletben most vortexet ajánlottak a dohányhoz, a phunnelt meg inkább a köves változathoz. Nekem a phunnel azért szimpatikusabb, mert abból biztos nem fog kifojni a cucc (dohányom is van olyan, amit szeretnék átitatni aromával). Meg így később kompatibilis lenne a másik verzióval is.
Ahogy olvastam [link], ezek szerint Te sem használsz több aromát ehhez a kerámiához, mint a hagyományoshoz. Nekem is elég volt ahhoz legalább 6 alkalomra. Hacsak Te nem a mini phunnelre gondolsz... -
Panthera
őstag
A minőségibb phunnel (arra gondolok, amiből nem folyik le a melasz) valóban jobb ízeket ad?
Hétvégén sikerült lenulláznom az aromatartó kerámiát, így most vennem kellene egyet.
Egy egyszerű vízipipáról van szó, számíthatok-e élménynövekedésre? -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Kár hogy eddig nem találtam meg ezt a topicot.
Remélem nézitek még néha.
Száraz dohányt szeretnék feljavítani. Visszaolvastam, de érdekelne, hogy akinek több tapasztalata van ilyen téren, melyik módszerre esküszik.
Méz, glicerin, citromlé? Vagy valami más?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest