- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3856 üzenetére
Én két bamboochával pipázok, próbáltam 3-mal de az már sok volt. Magához a beizzításhoz feleslegesen ne tegyél föl egy harmadikat, hamar begyullad az kettővel is. Esetleg gyorsítható a folyamat, ha sima háztartási alufóliából csinálsz egy hengert, 4-5 réteget feltekersz a kerámiától nagyobb átmérőben és a fólia szélessége legyen a magassága. Ez a házi készítésű hőtartó sityak, én is szoktam így használni.
-
Panthera
őstag
válasz
Bitpalace #3856 üzenetére
Az öngyulladós szénhez képest gyorsabban átmelegszik, szerintem nem kellene több szén rá. Kb. 3 perc alatt megvan és ráadásul nem is egy vékony kerámia. Kár lenne pazarolni a szenet.
Igen, a közepére teszem a szenet. Valószínűleg akkor nálad valóban a lyukakkal lehetett a gond.
Viszont legközelebb majd több aromát teszek rá, azt még elbírta volna. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3837 üzenetére
Nos. Ha jól tudom páncélfóliád van.
1, meg kell feszíteni a kerámián, ugyanis előfordulhat hogy szíváskor belebben és rátapad a phunnel lyukára.
2, megfelelő mennyiségű lyukat kell rá készíteni.
3, a víz nem megfelelő mennyisége a tartályban. A cső alsó része kb 3cm-re lógjon a vízbe!Legvalószínűbb a 3. eset, akkor szoktak íz, füst és szíváskönnyedség problémák is keletkezni.
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
Bitpalace #3837 üzenetére
Én több szenet rakok rá, mint dohány esetében, de csak amíg beindul (így is bőven több idő, mint dohány esetében), mert különben hamar érződik rajta ez a kaparó/csípő íz, közben cserélgetem a 2 szenet
. Nem tudom, hogy a tömítésed hogy lett melaszos, elvégre a phunelnek pont ez lenne a lényeg, hogy a kialakításának köszönhetően nem engedi lefolyni a melaszt. Ezzel a módszerrel örülök, hogy ha a beindulástól számítva még legalább fél óráig vissza adja azt az ízt, amit az elején
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3819 üzenetére
Valóban jó lesz hozzá, én is azzal használom
itt van leírva, hogy Alien phunnelt vagy El nefes mini-t ajánlanak hozzá. Valóban korrekt bolt, mindent a lehető legtökéletesebben bonyolítanak. Néha még 1 kis ajándékot is csempésznek a dobozba
(nem kell nagyra gondolni, 2-3 szipka vagy hasonlók)
A HEBA hülyeség, max a bugyogást szünteti meg, ízbéli különbséget, se füstbéli különbséget nem tapasztaltam.Mika1227: én már egy ideje csak azt szívom, de ha elfogy vissza a dohányra
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
Bitpalace #3815 üzenetére
Sose próbáltam, de a HEBA filter szerintem felesleges, tudtommal nem is lett egyáltalán sikeres. Esetleg ha nagyon-nagyon zavar a bugyogás, akkor ezzel egy kicsit tudsz rajta tompítani. Szűrni nem hiszem hogy tud annyit, amennyivel még anno reklámozták. Régebben volt róla tesztvideó, amit most nem találok, de mindenképpen nézz utána. Nem tudom milyen hardware-ed van, de van pár test, amire rá se lehet szerelni, vagy éppen a szűkülő tartálynak köszönhetően használhatatlan.
Szerk.: Talán még azt is mondták, hogy lágyítja a füstöt, mégis teltebb ízt ad, ja meg hogy nem kapar vele. Ezek nekem kicsit "urbanlegendnek" tűnnek, vagy valami placebo hatásnak
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3806 üzenetére
Jelenleg nem kapható Kérdezd meg telefonon, van amikor nem frissítik a siteotEgy telefont azért eressz meg, lehet h van.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3800 üzenetére
Akkor hát nem túl szakképzett eladó
A lényeg a lyuk elhelyezésében rejlik. A vortex csöcsének oldalán vannak a lyukak, amikbe így még belemehet a kő (sokszor bele is szorul), vagy lefolyhat a melasz.
Én szoktam az el nefesből dohányt szívni, bár jobban szeretem vortexből. -
MmDorian
őstag
válasz
Bitpalace #3798 üzenetére
nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy a 2 kilós kevésbé könnyen törik. szerintem teljesen mindegy, hogy melyik. de mindenképpen jobban jársz a 2*1-gyel, mert nyilván csak az egyiket bontod meg, a másik friss marad(nem tudom van-e ennek jelentősége, de engem megnyugtatna.)
-
-
Eagl3
veterán
válasz
Bitpalace #3789 üzenetére
Annyi a lényeg, hogy ne hagyományos egyiptomi kerámia legyen, azaz ne alul legyenek benne a lyukak, hogy ne folyjon le a melasz a tartályba, mivel így tovább bírja a pipázást, nem szárad ki olyan hamar.
Tehát: Vortex, Phunnel...
Én tömtem mát Alien mini phunnelbe is már követ, az is teljesen jó volt.Egyébként én baromira nem szeretem ezeket a kavicsokat, a kerámiába dohány való...
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3763 üzenetére
Hát a hőtartó sapi nagyon időfüggő. Én szoktam használni mindig, mert hamarabb beizzik a pipa, vagy ha már a szén ég le, egy kis hőt még lehet vele adni a szívnivalónak. Sokan csak szélbe használják, vagy hűvösebb időkben. Szerintem érdemes beruházni rá, de nem alapvető.
A shiazo tömésről vpfsyskának vannak videói jútyúbon, és sok helyen le van írva hogyan érdemes.
A páncélfólia igen, egy réteg, bár lyukakat ugyanolyan sűrűn kell tenni mint sima fóliával több rétegben.Kvardlipot: A köveket újrahasznosításnál a pipázás előtt legalább 1-2 nappal be kell áztatni, és úgy hagyni, néha felrázogatni.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3728 üzenetére
A szett így már kellően minőségi
Általában a csipeszek túl rövidek, így szén izzítás után felforrósodnak, illetve ugyanezen okból kifolyólag nehéz tartani vele a szenet. Használható, nem létfontosságú egy spécinek a beszerzése , majd ráérsz ha tapasztaltabb pipás leszel, és érezni is fogod a szükségességét
A shiazo újrahasznosításáról annyit, hogy miután elhasználtad a köveket (a gyári áztatásból), azután átmosod, veszel ugyanolyan ízű melaszt, felöntöd, hagyod pár napig és szívható. Ez a folyamat 2-3x kivitelezhető. Szvsz azért nem igazán éri meg, mert az ízesítő is felér egy doboz shiazo árával, és kb 2x tudsz vele ízesíteni. Így kb 1k-t spórolsz meg 3 doboz shiazonKvardlipot: Egy próbát megér, bár szerintem több melasztól nem lesz erősebb az íze (feltéve ha shiazoról beszélünk.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3723 üzenetére
Felejtsd el ezt a szettet. Ha komolyabb pipát szeretnél, ajánlom az Aladin márkájú pipákat. Ezek rozsdamentes acélból készülnek, nagyobb belső furatátmérőlyük van mint a top markoknak és gagyibbaknak, stabilak, összegezve sokkal jobb pipák. Itt tudsz csemegézni, az 51cm-es arabicát ajánlom 10k-ért, de mind egyformán jó, válaszd ki a neked megfelelőt. Kiegészítőket érdemes: Vortex/phunnel kerámia, mosható szívócső (Hookah pro-t ajánlom) és természetes szenet, amennyiben gyakorlott pipás vagy. A spéci kerámia és szívócső beszerzése opcionális, de idővel erősen ajánlott. Az aladin evo-s kerámiák elég jók a dohányoknak, shiazonak inkább phunnel. A szívócső is bírja egy évig, tehát lenne időd összegyűjteni az ismét 10k-t ezekre a kiegészítőkre. Ajánlanám még a páncél vizipipa fólia beszerzését, ezzel szinte lehetetlen odaégetni a dohányt/ shiazot, ha egy disznó IQ-jának felénél kicsit többel rendelkezik az ember. Szintén opcionális, de nagyon megkönnyítheti a dolgunkat, és kényelmesebbé teszi a pipázás folyamatát egy rendes széncsipesz megvétele. Heba filter szvsz nem fontos, maximum a pipa bugyogásának megszüntetése miatt. Ha többen pipáztok, akkor pár darab szipkát érdemes venni.
A shiazoról röviden: Nikotin és kátránymentes szívnivaló. A beszívható minimális mennyiségű kátrány odaégetés során keletkezhet, tehát normális használat esetén az sem keletkezik. Tömni egyszerűbb mint a dohányt. Íze tiszta, a dohány ízének teljes hiánya miatt. Kevesebb ideig bírja a dohánynál, de szép "füstöt" ad. A füstje valójában vízpára, mivel ezek szaunakő szerű kövekből vannak. Az elhasznált kövek újrahasznosításáról csak annyit, hogy lehetséges, azonban ajánlott olyan ízesítővel átitatni, amilyen eleve volt a dobozzal. Ennek folyamatát most nem írnám le
Remélem kielégítő választ sikerült kreálnom, a továbbiakban is szívesen állok rendelkezésedre.
Üdv: Zsolti
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ingatlanos topic!
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- Brave
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest