- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3856 üzenetére
Én két bamboochával pipázok, próbáltam 3-mal de az már sok volt. Magához a beizzításhoz feleslegesen ne tegyél föl egy harmadikat, hamar begyullad az kettővel is. Esetleg gyorsítható a folyamat, ha sima háztartási alufóliából csinálsz egy hengert, 4-5 réteget feltekersz a kerámiától nagyobb átmérőben és a fólia szélessége legyen a magassága. Ez a házi készítésű hőtartó sityak, én is szoktam így használni.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3837 üzenetére
Nos. Ha jól tudom páncélfóliád van.
1, meg kell feszíteni a kerámián, ugyanis előfordulhat hogy szíváskor belebben és rátapad a phunnel lyukára.
2, megfelelő mennyiségű lyukat kell rá készíteni.
3, a víz nem megfelelő mennyisége a tartályban. A cső alsó része kb 3cm-re lógjon a vízbe!Legvalószínűbb a 3. eset, akkor szoktak íz, füst és szíváskönnyedség problémák is keletkezni.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
haromegesz14 #3833 üzenetére
+1
Az egy HJ Alien, ugyanígy tömd a nefest isNagyjából a lényeg h ne nagyon lógjon túl a kerámia peremén
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3819 üzenetére
Valóban jó lesz hozzá, én is azzal használom
itt van leírva, hogy Alien phunnelt vagy El nefes mini-t ajánlanak hozzá. Valóban korrekt bolt, mindent a lehető legtökéletesebben bonyolítanak. Néha még 1 kis ajándékot is csempésznek a dobozba
(nem kell nagyra gondolni, 2-3 szipka vagy hasonlók)
A HEBA hülyeség, max a bugyogást szünteti meg, ízbéli különbséget, se füstbéli különbséget nem tapasztaltam.Mika1227: én már egy ideje csak azt szívom, de ha elfogy vissza a dohányra
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3806 üzenetére
Jelenleg nem kapható Kérdezd meg telefonon, van amikor nem frissítik a siteotEgy telefont azért eressz meg, lehet h van.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3800 üzenetére
Akkor hát nem túl szakképzett eladó
A lényeg a lyuk elhelyezésében rejlik. A vortex csöcsének oldalán vannak a lyukak, amikbe így még belemehet a kő (sokszor bele is szorul), vagy lefolyhat a melasz.
Én szoktam az el nefesből dohányt szívni, bár jobban szeretem vortexből. -
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
haromegesz14 #3779 üzenetére
Én 2db bamboocha-val használom, azzal tökéletes az élmény. 1 órán át ízletes füstöt ad. Öngyulladóssal már rég nem pipázok, így ezzel nincs tapasztalatom.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
haromegesz14 #3774 üzenetére
Szerintem főzéssel jobban eltűnnek az ízek, bár ha azonos ízű ízesítővel töltöd fel elég párszor átmosni. Sokan azt ajánlják, hogy érdemesebb azonos ízű aromával ízesíteni. Bár akár lehet keverni is, hogy mixeld az ízeket.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3763 üzenetére
Hát a hőtartó sapi nagyon időfüggő. Én szoktam használni mindig, mert hamarabb beizzik a pipa, vagy ha már a szén ég le, egy kis hőt még lehet vele adni a szívnivalónak. Sokan csak szélbe használják, vagy hűvösebb időkben. Szerintem érdemes beruházni rá, de nem alapvető.
A shiazo tömésről vpfsyskának vannak videói jútyúbon, és sok helyen le van írva hogyan érdemes.
A páncélfólia igen, egy réteg, bár lyukakat ugyanolyan sűrűn kell tenni mint sima fóliával több rétegben.Kvardlipot: A köveket újrahasznosításnál a pipázás előtt legalább 1-2 nappal be kell áztatni, és úgy hagyni, néha felrázogatni.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
hexameter93 #3754 üzenetére
Az egy és ugyan az áruház mint amit említettem
Nagyon megbízhatóak én csak tőlük rendelek
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
haromegesz14 #3752 üzenetére
Nah erről viszont nem tudok semmit
szerintem a boltok tulajdonosainak opcionális lehetőség
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
hexameter93 #3748 üzenetére
Ha jól tudom az evolution tartályok kompatibilisek egymással. Ha pesten laksz menj be a vízipipa.eu-hoz, Julio biztosan szívesen segít.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
haromegesz14 #3749 üzenetére
1200-1700 Ft minőségtől függően
-
Bloodaxe
aktív tag
-
Bloodaxe
aktív tag
itt találsz KM pipákat. Ha valóban jártas vagy a témában nem kell bemutassam a márkát
Bitpalace: Ezek nincsenek bevonva öngyulladós réteggel, bár a természetes szenek közül ez izzik a leggyorsabban. Egy vihargyújtóval állítólag hamar beizzítható (én elektromos szénizzítót használok, max 3 perc és készre izzik)
-
Bloodaxe
aktív tag
Társaságba ezeket ajánlanám:
lehetőség 1
Vagy ha tehetősebb vagy egy Nargilem NPS, bár ezt Németországból tudod rendelni, azonban abban segíteni tudok, rendeltem már onnan. -
Bloodaxe
aktív tag
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Panthera #3727 üzenetére
Az, hogy mennyire ég rá a kerámiára, hááát függ a széntől, de nem ilyen értelemben
Ha nem égeted teljesen szénné a dohányt, hanem még nedves marad, akkor azt is könnyű lemosni, viszont ez szinte kivitelezhetetlen, hacsak nem hagyod félbe a pipázást. A shiazo kő, ezáltal nem tud odaragadni a kerámia falához. Én a dohányból adódó ráégett, fekete felületet egy finom szerkezetű fém súrolóval szoktam le"mosni", óvatosan bánva vele, nehogy leszedjem a máz réteget (bár eddig még erősen sem sikerült sérülést ejteni rajta.)
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3728 üzenetére
A szett így már kellően minőségi
Általában a csipeszek túl rövidek, így szén izzítás után felforrósodnak, illetve ugyanezen okból kifolyólag nehéz tartani vele a szenet. Használható, nem létfontosságú egy spécinek a beszerzése , majd ráérsz ha tapasztaltabb pipás leszel, és érezni is fogod a szükségességét
A shiazo újrahasznosításáról annyit, hogy miután elhasználtad a köveket (a gyári áztatásból), azután átmosod, veszel ugyanolyan ízű melaszt, felöntöd, hagyod pár napig és szívható. Ez a folyamat 2-3x kivitelezhető. Szvsz azért nem igazán éri meg, mert az ízesítő is felér egy doboz shiazo árával, és kb 2x tudsz vele ízesíteni. Így kb 1k-t spórolsz meg 3 doboz shiazonKvardlipot: Egy próbát megér, bár szerintem több melasztól nem lesz erősebb az íze (feltéve ha shiazoról beszélünk.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Panthera #3725 üzenetére
Sok kerámiának nem mázolják a belsejét, így állítólag jobban eloszlik a hő a dohány körül. Hátránya, hogy magába szívja az aktuális ízt, így ajánlott egy fajta ízt szívni belőle, akkor viszont jobb
Örülök, hogy tetszik a szett, érdemes lesz megpróbálnod 2 coco-val, ha kicsit tapasztaltabb leszel a természetes szenek terén, illetve a páncélfóliával, melyből egy réteg is bőségesen elég. A coco-t általában kettévágják, mert 1 kocka túl nagy. Próbáld 4 réteg fóliával és két szénnel, bár kicsit kevesebb lesz mint a páncél, kicsit könnyebben megég, de jobb füstöd lesz
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bitpalace #3723 üzenetére
Felejtsd el ezt a szettet. Ha komolyabb pipát szeretnél, ajánlom az Aladin márkájú pipákat. Ezek rozsdamentes acélból készülnek, nagyobb belső furatátmérőlyük van mint a top markoknak és gagyibbaknak, stabilak, összegezve sokkal jobb pipák. Itt tudsz csemegézni, az 51cm-es arabicát ajánlom 10k-ért, de mind egyformán jó, válaszd ki a neked megfelelőt. Kiegészítőket érdemes: Vortex/phunnel kerámia, mosható szívócső (Hookah pro-t ajánlom) és természetes szenet, amennyiben gyakorlott pipás vagy. A spéci kerámia és szívócső beszerzése opcionális, de idővel erősen ajánlott. Az aladin evo-s kerámiák elég jók a dohányoknak, shiazonak inkább phunnel. A szívócső is bírja egy évig, tehát lenne időd összegyűjteni az ismét 10k-t ezekre a kiegészítőkre. Ajánlanám még a páncél vizipipa fólia beszerzését, ezzel szinte lehetetlen odaégetni a dohányt/ shiazot, ha egy disznó IQ-jának felénél kicsit többel rendelkezik az ember. Szintén opcionális, de nagyon megkönnyítheti a dolgunkat, és kényelmesebbé teszi a pipázás folyamatát egy rendes széncsipesz megvétele. Heba filter szvsz nem fontos, maximum a pipa bugyogásának megszüntetése miatt. Ha többen pipáztok, akkor pár darab szipkát érdemes venni.
A shiazoról röviden: Nikotin és kátránymentes szívnivaló. A beszívható minimális mennyiségű kátrány odaégetés során keletkezhet, tehát normális használat esetén az sem keletkezik. Tömni egyszerűbb mint a dohányt. Íze tiszta, a dohány ízének teljes hiánya miatt. Kevesebb ideig bírja a dohánynál, de szép "füstöt" ad. A füstje valójában vízpára, mivel ezek szaunakő szerű kövekből vannak. Az elhasznált kövek újrahasznosításáról csak annyit, hogy lehetséges, azonban ajánlott olyan ízesítővel átitatni, amilyen eleve volt a dobozzal. Ennek folyamatát most nem írnám le
Remélem kielégítő választ sikerült kreálnom, a továbbiakban is szívesen állok rendelkezésedre.
Üdv: Zsolti -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Panthera #3719 üzenetére
a "csöcsök" normális pipáknál szabvány méretűek, így kompatibilis a normális (nem gagyi) kerámiákkal. Némely phunnel vagy vortexhez van vastag szilikon gumi, nekem a nargilemen az van, de használom az aladinon is. Ha lötyögni fog a kerámia vagy veszel te is ilyet, vagy marad a két tömítős barkács
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Panthera #3716 üzenetére
Nekem El nefes mini phunnelem van, abból szívom a shiazot. Teljesen jó, páncélfóliával és két bamboocha szénnel tökéletes, és nem ég oda.Kifejezetten shiazos kerámiák a phunnelek a melasz miatt, ugyanis az jobban ereszti a melszat, a phunnelbe pedig nem csorog le. Nekem amíg leégnek a bamboochák tart a pipa szépen, miután leégett a szén még 1-2 kavics közepesen nedves marad, tehát pont egy kör szenet bír ki. Van egy Aladin bashám is, ahhoz egy hookeh pro grip cső, és a basha csatlakozója kicsit nagyobb, tehát két tömítőgumi kell rá. A többi aladin pipáról nem tudok nyilatkozni.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
MmDorian #3633 üzenetére
Már elég régóta lehet kapni ott km-eket, én is gondolkoztam h Ezt vagy egy KM exoticát vegyek, de emellett maradtam. Cső az saját átlátszófehér szilikoncső nammor szívóvéggel. (cső átmérője 14mm, szívóvégé 10mm) így könnyebb szívni mint a Hookah pro/nammor/razan csöveket.
Mika1227: Megvan még, de már húgomnak adtam, mivel ő is nagy rajongó lett
-
Bloodaxe
aktív tag
Nekem megjött Németországból a Nargilem pipám. Pontos típus Nargilem NP-560. Kb 65-70 cm, orvosi acél test, kristályüveg víztartály + Nargilem Carbon phunnel. Első benyomás: Gyönyörűen kidolgozott, nagyon nehéz (test kb 2,5- 3kg, víztartály 2kg), rendkívűen könnyű szívni, így hatalmas, nagyon finom, tömör füstfelhőket lehet vele fújni.
Itt egy kép róla
Ára: 89Euro + kerámia 9Euro volt.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Mika1227 #3628 üzenetére
Inkáb az evolution modellből ajánlanék, ami a csavaros. Én szvsz 60 centi felettre esküszöm. Szerintem az a 12 cm 35-47 esetében sokat jelent. A piros aladinnal járnál a legjobban, bár inkább a vizipipa.eu boltból (vizipipavasarlas) rendelj, a vizipipawebaruhazról nem sok jót hallani.
Én leginkább ezt ajánlom, sokkal stabilabb mint amit linkeltél, nagyon jó pipa, olcsón.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Mika1227 #3620 üzenetére
Nekem van egy eladó Aladin bashám, rozsdamentes acélból, pár hónapot használt, mosható csővel és el nefes mini phunnellel 10k-ért. olyan mintha új lenne szép nagyon. Kb 60 cm magas, kék színű. a többit privátban ha érdekel
A színe krómozott, csak vörös szobám van és emiatt néz ki sárgásnak a test.
Ha esetleg nem tetszene ajánlom az Aladin pipákat kezdésnek, több modell van 10k körül, mind rozsdamentes acél és nem mosható szívócsővel.
A hagyományos kerámiákat azért nem ajánlják a shiazo kövek mellé, mert nagyon könnyen lefolyik a melasz, ami kissé fura ízt ad neki. Olyan mintha égne, de mégsem, minden esetre eléggé ront az élményből. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Mika1227 #3614 üzenetére
hello.
Amire érdemes odafigyelni egy pipa vásárlásakor: Rozsdamentes acélból vagy rézből készüljön, nagy legyen a belső átmérője. A kő az egy ásványi kő, mely magába szívja az ízesítőt, mivel szivacsos anyagú. Nikotintartalma és kátránytartalma nincs. Ásványhoz ajánlott egy phunnel kerámia beszerzése, valamint a pipához egy mosható szívócső. A normális kategória az Aladin márkájú pipákkal kezdődik, nargilem, khalil mamoon, el nefes, mya, és aladin ami közül érdemes vásárolni. -
Bloodaxe
aktív tag
Én most egy Aladin Mosaic-ot szemeltem ki magamnak. Esetleg van ilyen valakinek?
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Panthera #3602 üzenetére
szerintem a mini phunnel a legjobb akkor neked
most jobban megnézve a csücsök nem emelkedik ki a peremtől. (pipázás közbe eszembe jutott most, hogy pontosan megnézzem neked
)
plaschil: a tartályban lévő víz kb 3. alkalom után kezd besárgulni. Célszerű viszont minden alkalommal lecserélni, hogy friss és hideg vízzel pipázhass a kellemes hideg füstfelhők miatt. így nemfogod észrevenni h csúnya lenne a víz. a webshopról annyit h szvsz a legjobb, írj bátran Julio-nak hogy mikorra tudna szerezni az arabica-ból, lehet van is még neki 1-2 elfekvőben a raktárban (jártam már így).
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
plaschil #3594 üzenetére
Ezek közül mindenképp az aladint vedd. a top mark csak ideig óráig jó, árban viszont majdnem ugyanaz. és ha megtetszene a pipázás, akkor az aladin bírni fogja pár évig (persze 4-5 alkalom után nem árt takarítani) szerintem a méret a mobilitás miatt optimális lenne neked, ha bele jössz később a pipázásba ugyis veszel egy komolyabbat, nagyobbat amit csak saját használatra fogsz használni és nem cipelni. Nekem is van 3. minit ne vegyél meg ilyen 2-3-4k-s noname v@terás pipákat, mert eszméletlen hanyag minőségűek, a szívócső csatlakozó csonkjánál a furat átmérője szürreálísan kicsi, így szívni aligha tudod. (0.1-es cigi effektus) remélem segítettem
Kvardlipot: én a phunnel modot abból az iratösszefűzőből csináltam. csak ki kell kapni a két kis csiptetőt, kicsit megnyomkodni, és belehelyezed a phunnel nyílásába.Ez lenne
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Panthera #3588 üzenetére
DE nekem mini phunnelem van, igy olyan 6-7 alkalomra elég egy 50 grammos dohány. Valóban amelasz lefolyásának valószínűsége még kisebb mint a vortexeknél, bár én még vortexxet sem láttam megfolyni. ez a köves dolog inkább ígyfest: Vortex=dohány, Phunnel= dohány+kő. phunnelből mindkettő jobb szvsz.
-
Bloodaxe
aktív tag
hát elég kevés dohányt teszek bele, úgy, hogy lazán legyen, és a csöcs szájáig ne érjen fel. próbáltam sűrűbben és többet tömni, de hamar megégett. kb ez a 8gr amit ajánlanak, mert az 50grammos mizo kb 7-8 tömésre volt elég. jah, és 4 réteg alufólia (nem sima háztartási, de nem is páncélfólia, hanem valami keményebb fajta a kettő között) ha legközelebb tömök rakok fel képet, de most nincs dohányom
-
Bloodaxe
aktív tag
értem
nekem egy Aladin Basha van, egy el nefes mini phunellel, hookah pro csővel. sztem ezre éri meg először beruházni. a mini phunnel jó választás ha sokat pipázol egyedül. sokkal jobb füstje és íze van, mint hagyományos kerámiákkal.
Szóval összessségében jó lett a Fakher. bár a minőséget már megszokhattuk tőlük -
Bloodaxe
aktív tag
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
BLiNk3r #3565 üzenetére
Én úgy szoktam (csak h ph-s témánál is maradjunk
), hogy egy 12 centiméteres ventillátorrácsot felrakok a gáztűzhelyre, (egy régi tápból szedtem ki
), arra felrakok 3 coco-t megtömöm a phunnel-t, közbe megfordítom a szenet és mire a fólia és a lyukak a helyükre kerülnek, addigra kész is a szén, és állni sem kell mellette
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
kmisi99 #3568 üzenetére
Hello. Sajnos a törvény tiltja a dohányt webshopon árulni, így ha mindenképp webelni akarsz akkor csak shiazo-t tudsz venni (kő). én a vizipiavasarlasonponteu-n szoktam a pipás ügyeimet intézni, dohányt sima éjjelnappaliban veszek. Ízben szinte teljesen relatív milyet veszel, kinek mi ízlik a legjobban
én szvsz jobban szeretem a gyümölcsös ízeket, dinnye, málna, kétalma, citrom, áfonya, meggy. Eddig az epres és narancsos nem tetszett (pedig a narancs a kedvenc gyümölcsöm). remélem tudtam valamit segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Parkside szerszám kibeszélő
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- EA Sports WRC '23
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest