Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rolly

veterán

válasz zsiga19 #4934 üzenetére

Nekem keletre van 17 panel, délre 8, 4 nyugatra :) szóval a kelet ha tényleg kelet nem rossz ... :)

amúgy akkor szerintem jó lehet az 5-ös inverter esetleg akkor már most telibe pakolva vagy később bővítve 18-ig ... szerintem azt még elbírja :) ...

Kéménynél annó valami 100e / métert mondtak nekem árban + kazán...

Ahogy fentebb írták ha van klíma azzal lehet rásegíteni a fűtésre... vagy sima elektromos kazánnal (de ez 3x annyit fogyaszt pénzben mint egy gázkazán... s ehhez szerintem nem lesz elég napelemed)

Szaldó elvileg nem fog megszűnni csak új telepítésnél nem lesz majd 2024 után ...

Leírom, hogy nálunk hogy van:
    - van egy Kombi tartályos gázkazán (450e Ft volt) ez kb 1000 m3 gázt fogyasztott / év
    - lett napelem és az emeleti szobákban 3 klíma (nyáron 30 fok volt fent) viszont ezt már úgy rakattam fel, hogy kaptak tálcafűtést télire (a három klíma telepítéssel 900e ft volt)
    - így télen a fenti 3 szobát árammal fűtjük (1000-1600 kWh / év a hűtés és fűtés áram fogyasztása összesen)
    - így a gázkazán ott fűt ahol padlófűtés van (földszinten mindenhol és emeleten a fürdőben) plusz ha nagy ideg van kinyitjuk a garázs radiátorát ...
    De így most 500 m3 alatt fogyasztunk gázt (ebből 100 kb az éves melegvízhez kell)

Tehát az éves gázszámlán 60e körül van ... amit már semilyen beruházással nem éri meg áramra átrakni

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés