Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz Bandit21 #38542 üzenetére

    Lehet én vagyok vak, de látjuk is meg nem is.

    Ami a szaldoval van, azt látjuk és teljesen igazad van... nem tetszik. Mivel a 24-es életbe lépés messze van, szerintem lesz itt még változtatás. Kérdés csak az irány.
    Ha így marad, majd nappal megy a klíma meg az olaj radiátor, este meg a gáz... De abból indulok ki, hogy a brutto részleteit 2 éve nem tudják megálmodni. Ugye eredetileg 2020 közepére úgy volt, hogy OFT kapcsán meglesz. Szóval tömörem a magyar szabályozás turbulens.

    És amit nem látunk az a brutto. Mert ezen az alapon még az is lehet, hogy a brutto jobb lesz mint a szaldo. Persze egyéne válogatja majd.

    Bruttó kapcsán értem, hogy benne van, hogy irányonként összegzet, de hoghyan? Milyen intervallum? Fázisonként, vagy fázisok összegeként? Mennyiért?!! Mert mostani 38/70 Ft vs 5 forint az konkrétan vicc. Ugye a hanyatló nyugaton vannak ilyen 3-5 szorzók az eladás és az átvétel közt. Csak ott ugye piaci áras az áram.

    Itt jegyzem meg halkan, hogy ismerősnek van az országban napelem parkja. lassan 1 éve kiment a tőzsdére és ott adja el az áramot rendes áron. Nem bohóckodik idehaza a vele. Konkrétumokat nem ismerem, de nyáron mesélte, hogy elég jól keres vele.

    Itt meg 6 vagy 12x szorzó? Ha erre még rájön, hogy a feltöltés után is kell fizetni rendszerhasználati díjat, majd kapsz eladott kWh-nként -10 Ft-ot? Önként és dalolva rakja majd fel mindenki a visszwatt védelmet. Vagy adja el az egész rednszert németeknek.

    És akkor a jelenlegi 0Ft-ra belőtt inverter adóról még szó sincs. Egyszercsak majd onnan is eltűnik a 0-ás szorzó.

    Az egészben ami kiborít az a bizonytalanság. Ráugrasztottak rengeteg embert, hogy elköltsenek sok pénzt valamire amit aztán tönkre tesznek.
    És megint az jár jól, aki aki fosik bele az egészbe úgy ahogy van. Aki pet palackkal meg szeméttel fűt a kályhában vagy lopott nedves fával... meg van otthon 3 db led lámpa.

    [ Szerkesztve ]

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés